Laasti saumojen laatat kylpyhuoneessa: mikä on parempi

Laasti saumojen laatat kylpyhuoneessa: mikä on parempi

Laatat on epäilemättä suosituin materiaali seinien ja lattian viimeistelyyn kylpyhuoneessa. Tätä varten on monia objektiivisia syitä: se on helppo pestä, se on kosteutta ja kosteutta kestävä, hygieeninen ja ympäristöystävällinen. Lattian ja seinälaattojen valinta on aina erittäin reagoiva.

Keraamiset laatat kylpyhuoneille

Kuitenkin lopulta oman kylpyhuoneen uusittu ja se näyttää, kuinka kauan te toimii laatta, se ei riipu ainoastaan ​​laatua laattojen ja taito rakentaja, joka sitä vahvistettava. Lopputulos on suurelta osin riippuvainen siihen liittyvien tuotteiden laadusta, kuten laattojen laastista. Jokainen, joka ei ole koskaan käsitellyt laatoitusta, ei edes tiedä sen tarkoitusta. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tarvitaan laattojen laastimiseen, millaisia ​​trowelling-sekoituksia ja miten sitä käytetään.

Jauhatus

Laatoituslaasti on kuiva rakentaminen, joka voi olla sekä sementti- että epoksipohjainen. Vaahtoa käytetään täyttämään saumojen väliset laatat. Tämä on tehty paitsi esteettisistä syistä myös estämään kosteuden pääsemästä saumoihin ja hometta ja bakteereja kertymään.

Sieni vanha laatta

Lisäksi asianmukaisesti valittu laastin voi auttaa piilottamaan epätasaisten seinämien aiheuttamia vikoja tai laatoittamattomia laattoja.

Mitä minun pitää tietää ennen laastin valintaa?

Ennen kuin lähdet varastolle saumojen injektointia varten, on huomattava, että urakoinnit on jaettu kahteen päätyyppiin riippuen seoksen pääkomponentti: sementtipohjaiset troolaukset ja hartsipohjainen laastin (erityisesti epoksihartsi).

Sementtikanta on suosittu kuluttajien keskuudessa. Tämä johtuu pääasiassa alhaisemmista kustannuksista. Lisäksi sementtilaastia on helpompi käsitellä. Riittää, että vain kuiva seos laimennetaan vedellä tai lateksilla vesipohjalla haluttuun konsistenssiin. Kuitenkin joissakin tapauksissa maaleja myydään jo käyttövalmiina muovisissa kaupeissa.

On pidettävä mielessä, että vaikka onkin käyttökelpoisempaa käyttää valmiita seoksia, se on edullisempi kuin kuivan sekoituksen käyttö. Se, että valmiin seoksen kuivuu hyvin nopeasti, ja jos sinulla ei ole aikaa käyttää kaikkia ämpäri pian löydön, jäännökset seoksen kovettua nopeasti ja sinun täytyy heittää ne pois.

Sementin pohjamaali

Hartsipohjaisten kovametallien joukosta yleisimpiä on epoksihartsiin perustuva laasti. Esimerkiksi furaanihartsiin perustuvia muita urakoita. Niitä käytetään kuitenkin harvoin sisustuksessa. Esimerkiksi furaani-hartsiin perustuvia muokkausaineita käytetään pääasiassa teollisissa tehtaissa vaikeissa tuotanto-olosuhteissa. Epoksipuristimia käytetään kaikkialla.

Epoksi- laasti erikois lisäaineilla

Kuinka valita oikea laastin koostumus?

Sementin ja epoksimaalin valintaperusteet ovat jonkin verran erilaiset.

Sementtiuurteet voidaan suunnitella kapeisiin saumoihin (enintään 5 mm) tai leveillä saumoilla (yli 5 mm). Jos sinun täytyy työskennellä laajoilla saumoilla, sinun on ostettava laastia hiekalla. Ja mitä laajaa saumaa laattojen välissä, sitä suuremmat hiekkahiutaleet ovat seoksessa. Joissakin sementtiseoksissa lisätään myös erikoiskemikaaleja, jotka on suunniteltu torjumaan homeen ja sienitautien torjunta-aineiden muodostumista.

Silmukkaa eri kokoisia laatat

Useimmat kokeneet rappaajat suosittelevat kuitenkin etusijalle epoksipuristimia kylpyhuoneessa, koska ne, toisin kuin sementtitehtaat, eivät tuhoutu kemikaalien vaikutuksen alaisina eivätkä kestä kaikenlaista saastumista. Kuitenkin sementtipohjamaalit sopivat lattialaattoihin.

Lattian injektointi

Jos vielä päätät käyttää sementtilaastia, suosittelemme ostamaan vettä hylkivää ainetta tällä tavalla - erityinen yhdiste, joka antaa vettä hylkivää ominaisuuksia käsitellylle pinnalle.

Kuten olemme jo maininneet, hartsipohjaisten muottien joukossa eniten Optimaalinen vaihtoehto on injektointi epoksihartsin pohjalta. Se koostuu epoksihartsista, koveteista ja väriaineosista. On myös ns. Kaksikomponenttinen laastin, joka koostuu sementistä, joka laimennetaan lateksilla pehmittimellä. Tämä laasti on paljon vahvempi kuin muut, ja sitä käytetään pääsääntöisesti rakennusten julkisivuihin.

Väri-seokset

Maalin väri valitaan laatan värin perusteella.

Sementtilaasti voi olla luonnollista harmaa tai jokin muu väri, valkoisesta mustaan ​​riippuen käytetystä väripigmentistä. Jos et löytänyt valmiin seoksen haluttua sävyä, voit luoda sen itse, ostamalla valkoisen laastin ja värisävyn siihen.

Epoksi-laastin valinta on paljon laajempaa, mutta et voi maalata laastia epoksipohjaisesti itse. Kiiltävien komponenttien ansiosta valmistajat pystyivät saavuttamaan kulta, hopea, pronssi ja metalliset vaikutukset. Valikoima on todella vaikuttava.

Kun valitset värin laastin, sinun on noudatettava kahta yksinkertaista sääntöä:

 • Tummaa ja kontrastia voidaan käyttää vain, jos olet varma, että laatta on täysin kunnossa. Tosiasia on, että tällainen värien vastakohta korostaa kuoren laatat.
 • Jos laattojen asettamisessa on kuitenkin jonkin verran virheitä, on parempi käyttää kevyitä lastaria. Tällöin laatan tummempi väri visuaalisesti peittää olemassa olevat epäsäännöllisyydet.

Loistavat komponentit injektointiin

Monofilamentti laasti laattojen liitoksille

Vastakkainen saumausaine

Jotta et voi sekoittaa laattojen valintaan, suosittelemme ottamaan näytteitä rakennuksen kylpyhuoneessa olevista laatoista.

Väritön tai läpinäkyvä

Jos käytät usean värin yhdistelmää kylpyhuoneen sisustuksessa tai pääset ostamaan mosaiikkilaatta, läpinäkyvä laastia on ihanteellinen sinulle. Se on valmistettu lasin pohjalta ja sopii erinomaisesti taide- ja lasimosaiikkasaumojen injektointiin. Läpinäkyvä injektointi kutsutaan hyvin ehdolliseksi - se ei anna valon läpäistä ja ottaa värillisen kaakeleen värin. Se ei kuitenkaan sinänsä ole avoin. Tätä laastia käytetään vain kapeissa liitoksissa, joiden pituus on enintään 2 mm.

Mosaiikkilaatta

Leikkaavat yhdysliuosten johtavat valmistajat

Laattojen kunnollinen käyttöikä riippuu monella tapaa myös valmistajalle. Parempia luotettavia todistettuja valmistajia. Yksi suosituimmista rasva-alan valmistajista Venäjän markkinoilla on huomattava:

 • Ceresit (sementtipohjaiset seokset, yksiosaiset silikonimaalit, kaksikomponenttiset urakoinnit)
 • Atlas (sementin ja epoksin seokset)
 • Weber Vetonit (sementtipohjaiset seokset)
 • Unis (seokset sementillä)
 • Lihikromi (sementtipohjaiset seokset ja kaksikomponenttiset epoksiseokset)
 • Knauf (seokset sementillä).
Varsinainen saumojen modernisointi

Valmistajan korkealaatuiset tuotteet eivät takaa luotettavaa tulosta, jos et noudata huolellisesti ohjeita.

Jauhatuslaattojen tulos

Huokoiset laatat? On olemassa ratkaisu!

Huokoisista keraamisista laatoista on runsaasti kosteutta absorboivia ominaisuuksia, joten niitä ei suositella käytettäväksi kosteissa tiloissa. Sen varmistamiseksi, että laatta ei kärsi käyttövaiheessa, se peitetään erityisellä lasilla tai lakalla veden kestävyyden parantamiseksi. Tätä lakkaa käytetään usein myös laattojen decoupage-malleihin. Vaikka tämä lakka on kallis, se antaa laatalle useita erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia:

 • suojaa tahroilta, kosteudelta, lialta ja pölyltä
 • helpottaa laattahuoltoa ja puhdistusta
 • estää häipymisprosessin
 • antaa loistaa pinnalle.

Keraamisten laattojen saumojen ja nivelen käsittelyä varten käytetään usein silikoniastioita. Saumojen käsittely tällä tavalla lisää saumojen vedenläpäisevyyttä ja estää muotin ja sienen muodostumisen. Teos suoritetaan käyttämällä erityistä pistoolia, jossa on valmis koostumus, joka helpottaa suuresti liitosten käsittelyä.

Silikonimaali laattojen välisiin liitoksiin

Ompelemme saumoja omilla käsissämme

Käytä aina kumihanskoja, hengityssuojaimia ja suojalaseja käytön aikana.

 • Riippuen juotosaineen, avoin ämpäri valmiin laastin tai lisätä nestemäinen komponentti kuivaan seokseen (kovetin epoksi laastin ja veden tai silikoni vesipohjainen sementtipohjainen laasti). Kuidun koostumuksen tulisi muistuttaa hammastahnaa.
 • Poista ristit ja muut vieraat elementit laattaliitoksista.
 • Täytä liitospinta laastilla. Tätä varten käytä erityistä kumisaksalevyä. Kerralla sinun on pyyhittävä saumat vähintään neliömetrin alueella. On parempi hieroa saumoja ensin ylöspäin ja sitten vasemmalta oikealle - niin yleensä ammattilaiset toimivat. Mitä tiheämpi täytät saumat - sitä vahvemmat pitävät laatat.
 • Puhdista ylimääräisen laastarin liitokset. Mitä nopeammin teet sen - sitä helpompi se poistetaan.
 • Siirrä vähitellen koko huoneen koko alueelle.
Jauhatus

Ylikuumenemisen poistaminen

Kun laastin kuivuu, laastin maalausjäämät voidaan pyyhkiä pois rätillä. Epoksi-laasti on helpompi pestä pois lämpimällä vedellä pienellä pesuainepitoisuudella.

Pyyhi kuivunut maali laastilla

Tietenkin prosessi laatoitukset - työläs ja erittäin hankala. Kuitenkin laattojen asettaminen itse, sinulla on mahdollisuus säästää huomattavasti, koska kustannukset laatoitus voi joskus ylittää kulutustarvikkeiden.

Ehkä et onnistu kaikki sujuvasti ensimmäistä kertaa, mutta sinun ei pidä pelätä vaikeuksia. Tärkeintä on noudattaa ohjeita kaikessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =