Puhallin kylpyhuoneeseen ja wc: hen

Puhallin kylpyhuoneeseen ja wc: hen

Kylpyhuoneen ja wc: n miellyttävän käytön edellytys on seinien liiallinen kosteus, epämiellyttävät tuoksut ja kosteus.

Monissa perhehuoneissa luonnollinen poistoilmastointi on pitkään ollut normi. Valitettavasti ei aina riitä poistaa savuja ja mustetta. Ja tässä tilanteessa lisäpuhaltimen asentaminen tulee todellinen välttämättömyys.

Puuttuvan ilmanvaihdon wc ja kylpyhuone kesällä tunsimme selvästi, että koska lämmön haihtumista ja tuoksuu pysähtynyt ja jopa alkoi häiritä hengitystä. Tämä on ennustettavissa, koska periaatteen luonnollisen ilmanvaihdon liikkuvuuden ilmamassojen johtuvat lämpötilan muutoksista, ja lämpiminä kuukausina, se on hyvin vähäinen.

Tuuletin kylpyhuoneessa

On myös kiistatonta, että vanhojen talojen pakokaasujen kunto jättää paljon toivomisen varaa. He säännöllisesti kerääntyvät likaa monta vuotta ja jossakin vaiheessa ne tulevat käsittelemättömäksi.

Siksi yhä useammat ihmiset ovat kääntyneet asentamaan lisäpuhallin saniteettilaitteisiin ongelman ratkaisemiseksi riittämättömästä liikkeestä. Tämä toimenpide auttaa vanhojen talojen tuulettimen huonoissa olosuhteissa ja muuttuu ennaltaehkäisevästi samankaltaisena ongelmana uusissa rakennuksissa.

tuuletin kylpyhuoneessa

Pakopuhaltimien tyypit

Aloitetaan tutustumisemme erilaisiin pakoputkilaitteisiin. Riippuen niiden tarkoituksesta Irrota aksiaalinen, säteittäinen, keskipakoinen (kanava) sekä kattojen huput.

fanit kylpyhuoneeseen

aksiaalinen

Aksiaaliset uutteet tehdään teräpyörän muodossa, joka on asennettu lieriömäiseen runkoon. Juoksupyörä takana on kiinnitetty sähkömoottorin roottoriin. Terät sijoitetaan hieman kaltevuuteen kanavan akselille. Pyörän terät vetävät ilmaa ja liikkuvat aksiaalisesti.

Juoksupyörän työn tehostamiseksi tuulettimen etuosaan asennetaan ristikkokerho. Samantyyppisiä käyttötapoja edustavat mallit osoittavat melko korkeaa tehokkuutta verrattuna muihin laitteisiin. Ilman kulutus ylittää 100 m3 / h, mutta samaan aikaan niiden paine on pieni. Asenna aksiaalinen huppu voi olla suoraan seinään.

aksiaalipuhallin

Yksinkertaisen asennuksen ansiosta tämän suunnittelun fanit ovat hyvin yleisiä. Yleensä aksiaalipuhaltimien asennusmitat ovat samat kuin poistoaksujen ikkunan mitat. Ainoa ei-toivottu hetki on, että tällaisen uutteen työ voi aiheuttaa taaksepäin pyörteitä akselin sisällä. Toinen huomion arvo on huomattava melua laitteen käytön aikana (noin 30-50 dB), mikä voi olla ärsyttävää jokapäiväisessä elämässä.

säteittäinen

Tällaisissa laitteissa siipipyörä asetetaan spiraalimaiseen koteloon. Työura on valmistettu tynnyrin muodossa, johon terän pyörimisakselit on asennettu yhtä taajuudella. Kun terä pyörii, ilma otetaan talteen ja heitetään kotelon sisäpinnalle. Spiraalikammiossa ilmavirta puristetaan ja siirretään sisäkanavaa pitkin purkausporttiin.

radiaalipuhallinpiiri

Terät voidaan taittaa eteenpäin tai taaksepäin, ja laite voi imeä ilmaa yhdellä tai molemmilla puolilla. Taaksepäin kaarevilla terillä varustettujen puhaltimien käyttö voi merkittävästi säästää energiaa. Lisäksi niiden käyttö auttaa helpottamaan lisääntynyttä kuormitusta pumppaamalla suuria määriä. Imutoiminnolle terät kaareva eteenpäin osoittavat yhtäläisyyksiä edellisen laitteen asetukset paine ja virtausnopeus, ja samalla ovat pienempiä juoksupyörät ja useita moottorin kierrosten. Tämän ansiosta laite pienenee kooltaan ja muuttuu hitaammin.

keskipakoinen

Kanava-tyyppiset tuulettimet (keskipakoputket) ilmestyivät markkinoilla myöhemmin, mutta niillä on jo nyt huomattava menestys asiakkaiden yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta. Niiden käyttö on perusteltua suurelle alueelle - 15 m2: sta ja enemmän.

Nämä laitteet yhdistävät suuren tehon, mutta samaan aikaan ovat hidas. Kanava-puhaltimet pumppaavat ilmaa kylpyhuoneesta kehitettyyn ilmanvaihtokanavien verkkoon. Tällöin ilmakanavassa on pyöreä tai suorakaiteen muotoinen osa. Kansipuhallin, jossa on taivutusjärjestelmä, asetetaan tavallisesti katon alle ja peitetään kipsilevyllä.

keskipakoispuhallin

Haluat ostaa osittain joustavat ja jäykät kanavat. Ne ovat kestävämpiä ja kestävät kauemmin kuin joustava muotoilu. Puhallin itsessään voidaan valinnaisesti työntää kanavan sisään tai sisääntulon sisään.

Jälkimmäisessä tapauksessa on toivottavaa asentaa lisävarusteita - anemostaatti. Se estää liiallisen kosteuden ja kondensoitumisen vedottamasta kanavaan. Mutta vaikka tuuletin asennettaisiin lähtevän kanavan syvyyteen, se ei ole niin yksinkertaista. Tämä luo lisää aerodynaamisia häviöitä ja heikentää vetovoimaa, meidän on valittava voimakkaampi yksikkö tähän tarkoitukseen.

katto

Katolla olevat kaapit on asennettu suoraan talojen katolle. Kattorakenteiden rakenne sisältää pakopuhaltimen, käyttölaitteen, tärinänvaimennuslevyt ja automaatiolaitteet. Kaikki tämä kerätään yhteen kehoon. Kierrätys tällaisissa laitteissa saadaan aksiaalisista tai radiaalisista aggregaateista, joilla on suuri määrä teriä.

Puhaltimen tuulettimen valintaperusteet

Tietyn merkin ja mallin vaatii sinulta yksityiskohtaista tuntemus tekniset erittelyt puhaltimen eli suorituskyvyn ja määrä imuilman, melua ja kosteussuoja. On vielä syytä mainita itselleen mahdollisuudet räätälöintiin, automatisointiin ja hintaindikaattoreihin.

tuottavuus

Se on jätettä. Näyttää huoneesta poistetun ilman tilavuuden yksikköajan mukaan. Tästä indikaattorista riippuu nopeus ja täydellinen vesihöyryn poistaminen kylpyhuoneesta. Nykyaikaisten mallien keskimääräiset indikaattorit ovat noin 90-100 m3 / h. Älä unohda, että suorituskyky liittyy suoraan laitteen käyttämääsi tehoon. Siksi sähkön lisääntynyt tuhlaaminen ei ole perusteltua valittamalla liian voimakas tuuletin.

Määritä optimaalinen suorituskyky tapauksessasi helposti. Määritä ensin huoneen tilavuus ja aseta kierroslukujen määrä yhden tunnin aikana. Kertoo äänenvoimakkuus syklien lukumäärän mukaan, saat tarvittavan suorituskyvyn.

Syklien lukumäärä liikkeeseen määritetään tarkoitus tilojen ja standardoitu rakenne standardeja. Kylpyhuoneeseen, se on alueella 6 8. Jos asunnon asukas, ottaa 1-3 luku 6, jos enemmän kuin 3 matkustajalle harjoittaa laskelmien määrän 8. määrä jaksojen WC on 6-10.

Kun käsi kädessä, laitteen suorituskyvyn suunnitteluarvo on helppo valita malleista, jotka valmistajat tarjoavat edullisimpia ja pienimmällä virrankulutuksella. Ostaessasi katsele fanit hieman paremmalla teholla.

tuuletin kylpyhuoneessa

ilmanvaihto kylpyhuoneessa

Melutaso

Työtä täydellisessä hiljaisuudessa, kukaan yksikkö ei voi. Ja vielä, jotta vesioperaatiot eivät liity houkuttelevaan pörröintiin, on tärkeää selvittää, millainen melu ominaisuutesi malli olet.

Nykyisten huppujen työn tyypillinen äänenvoimakkuus vaihtelee 25 dB: stä ja sitä korkeammasta. Ihmisen korva tuntuu yli 35 dB: n tason ärsyttäväksi ääneksi. Laitteen äänenvoimakkuuden ilmaisimen on siis oltava enintään 30 dB. Ja jos odotat, että jätät tuulettimen työhön yöksi, niin ollen jopa 25 dB. Tilavuusindikaattorit löytyvät laitteen teknisestä dokumentaatiosta. Jos mahdollista, tarkista työpaikan määrä tai lue tuotearviot Internetistä.

Tarpeeton ääniä voidaan poistaa asentamalla äänenvaimentimen juoksupyörän takana kanavan sisällä ja liimaamalla eristekerros. Äänenvaimentimet voivat olla putkien muodossa tai asentamaan tietyn levyn kulmaan. Muista, että hengitystiet lumenin jälkeen eristyksen ja asennus äänenvaimentimia ei pitäisi vähentää liikaa, sillä tämä luo pyörteisiin Ahtoilman ja ilmataskuja.

Turvallisuusongelmat

Hupun turvallisen ja turvallisen käytön pakollisten hetkien joukossa ensimmäinen paikka suojaa kosteutta vastaan. Jos kondensaatiopisarat tulevat laitteen johtaviin osiin, esimerkiksi moottorin liittimiin, tapahtuu oikosulku. Siksi on parempi, ettet ota riskejä ja tarjoa pakollisia ehtoja laitteen suojaamiseksi tällaisilta tilanteilta.

Ensinnäkin asennetaan anemostaatti - muoviventtiili, joka on asennettu ilmanottoaukon eteen. Ulkopuolella hänellä on vyötärö, jonka keskellä levy on liikuteltavissa. Levyn ja vanteen välinen tila vaihtelee tuulettimen siipien työntövoiman mukaan. Laite luo ylimääräisen vastuksen ilmatiellä, mikä aiheuttaa vesihöyryn tiivistyksen. Tippuu lauhdetta kaappaa suodattimen verkon anemostaatin itse.

tuulettimen kokoonpano kylpyhuoneelle

Toiseksi ohjaavat korko luokan pölyä ja vettä vastaan ​​IP-laitteet. Useimmille esitetyistä malleista se ei ole pienempi kuin IP34. Jos dekoodausvälineet suojan pölyn huppu puhallin ja hiukkaskoko 2,5 mm tai enemmän ja läpäisemättömyys roiskeet lentävät kummaltakin puolelta. Kuten näette, se on jo varsin rohkaiseva, mutta mikään ei estä navigoimaan ylempään luokkaan valittaessa turvallisuus.

toiminnallisuus

Se määritetään joukolla lisätoimintoja, työn leveys ja sen automaatio. Toimivuuden kannalta kaikki olemassa olevat laitteet voidaan ehdollisesti jakaa kahteen ryhmään.

standardi

Normaalikuvut ovat usein akseliyksiköitä, joiden takana on sulkuventtiili, joka estää ilmanvaihtoa ilmanvaihdosta takaisin kylpyhuoneeseen.

Tämän tyyppiset laitteet toimivat samanaikaisesti valaistuksen sisällyttämisen kanssa huoneeseen ja pysähtyvät, kun sammutat sen. Muita vaihtoehtoja ei ole. Silti on laitteita, joissa on mukana ulosvedettävä liipaisijohto, mutta hyvin harvat ihmiset haluavat seurata häntä jatkuvasti vetää?

puhallin kytketään valokytkimen kautta

automaattinen

Nykyaikaisella automaatiotasolla muutama ihminen hämmästyy tuulettimesta, jonka lämpötila- ja kosteusanturit ovat kytkeytyneet päälle ja pois päältä, mutta olette samaa mieltä siitä, että innovaatio on erittäin kätevä. Jos haluat yksinkertaistaa elämääsi mahdollisimman paljon, niin tämä on ehdottomasti valintasi.

tuulettimen kytkentä ajastimen kanssa

Usein automaatioratkaisu oli pakopuhaltimen kytkentä kylpyhuoneen ja wc: n valaistuskytkimille. Kohtuullinen, mutta ei aina. Erityisesti kesällä tyhjennysaukosta jatkuvasti haihtuu ja ilma muuttuu sameaksi. Tässä on varsin tärkeää kytkeä päälle / pois päältä kytkin hygrostat-signaalista.

Kaikilla automaattisilla puhaltimilla on uniajastin. Voit säätää laitteen kestoa itsenäisesti, kun se reagoi käynnistyssignaaliin. Asetusalue on laaja - 2 minuutista puoleen tuntiin. Tämä ratkaisu auttaa välttämään tarpeetonta sähköä.

Noiseless - laitteen ominaisuudet

Melutonta voidaan kutsua puhaltimiksi, joiden toiminta on rajoitettu 25 dB: n rajoissa. Selvyyden vuoksi selitämme, ei ole käden ulottuvilla käyttölaitteesta, et kuule moottorin ja juoksupyörän kohinaa.

Näiden mallien hiljainen toiminta saavutettiin lukuisten rakentavien innovaatioiden ansiosta. Analysoimme ne esimerkkinä 3 laitteen peruselementistä:

1. Moottori. Puhaltimen kotelon kiinnityksen luonne on muuttunut. Käynnissä olevan moottorin kohina oli tärinää, joka lähetettiin koko kehoon pyörimisen aikana. Nyt tärinät imeytyvät kumiholkkeihin, jotka kiinnittävät moottorin ja eivät anna niiden resonoida koko kehon.

keskipakoispuhallin

2. Asumiseen. Aikaisemmat tapaukset toimivat erittäin vahvoina resonaattoreina ohuen muovin takia. Nyt tämä on vahvistettu vahvemmalla ABS-muovirakenteella, jolla on suurempi paksuus. Hyvällä äänenvaimennuksella tämä ratkaisu lisäsi rakenteelle lisävoimaa.

3. Laakerit. Vanhat kuulalaakerit olivat havaittavan melun lähde pyörivästä sähkömoottorista. Uudet laakerit on valmistettu erittäin tarkasti ja niiden työosilla on kulutusta suojaavat pinnoitteet. Rullat ja pallot sileästi rullaavat moderneja voiteluaineita. Tämän seurauksena lyönti ja kohina poistetaan, kun laakeri pyörii ja kuulokojeen melutaso laskee useita kertoja.

Edellä mainittuun lisätään, että äänettömien puhaltimien komponentit valmistetaan ennennäkemättömällä tarkkuudella (poikkeamat 0,01 μm: n sisällä). Tällaisessa tilanteessa kaikki yksityiskohdat on sovitettu toisiinsa täydellisesti, ei ole vääristymiä ja niukkoja paikkoja, joiden läsnäolo on aina ollut ylimääräisen melun lähde.

Vastinetta rahalle

Kuten voimme jo ymmärtää tuottavuuden laskennasta, tarvitsemme entistä tehokkaamman ja mitatun tuuletin kylpyhuoneessa, kun taas vaatimattomampi muunnelma sopii vessaan. Lisäksi kannattaa ymmärtää, että kehittynyt suoja kosteutta vastaan ​​ja suihkuttaa vessassa mitään. Kylpyhuoneessa on täysin mahdotonta luopua perinteisen aksiaalipuhaltimen asennuksesta

Kylpyhuoneen ilmanvaihdossa on enemmän vaatimuksia. Sekä suurempi volyymi että korkeampi kierrostaajuus edellyttävät edistyneemmän ja kestävän instrumentin käyttöä. Jos olet joutunut kohtaamaan uuden rakennuksen huuvan, on syytä ottaa kanavainen tuuletin, koska se on hiljaisin ja samalla tuottavin.

kylpyhuoneen tuuletin

Erillisessä tapauksessa on parempi ottaa äänettömän tyyppinen aksiaalinen tai radiaalinen tuuletin. Tämä on, jos huoneessa on jo ikkuna tuuletusakselissa. Ne maksavat 1500 ruplaa.

Ajastimella varustettujen laitteiden kustannuksista voi heti sanoa, että ne maksavat 15 dollaria lisää. Samaan aikaan standardilaitteiden keskihinta on 40-45 dollaria.

tuuletinohjaus

Lisääntynyt suojaryhmä maksaa 20-25 dollaria. enemmän kuin tavalliset laitteet. Tuulettimet, joissa on kehittynyt asetusjärjestelmä ja valon antureiden, lämpötilan ja kosteuden läsnäolo, ovat melko kalliita - lähes 2,5-3 kertaa kalliimpia kuin standardimallit.

Vauhtia voimme varmistaa, että laadukas tuote ei ole välttämättä kallein. Voit kannattavasti ostaa kotimaisten valmistajien tuotteita ja saada tuotteen, joka varmasti toimii vähintään 3-5 vuotta. Mutta jos olet kiinnostunut korkeasta toiminnallisuudesta, sinun on syytä ymmärtää nykyinen valikoima ja tutustua tavaroiden laadun arvioihin.

Ilmanvaihtolaitteiden asennus

Oletetaan, että ilmanvaihtojärjestelmän äänieristystä ei odoteta lisättäväksi - valmistaja on jo huolehtinut siitä. Riippumatta siitä, mikä oli, on tärkeää kiinnittää laite asianmukaisesti estämään ylimääräisen melun esiintyminen resonanssin takia sen kotelon osista. Tämä on mahdollista asennettaessa puhallin kanavaan tai kipsilevyosioon. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti asennustapaa.

Yläpuhaltimen kiinnitys

Tässä esimerkissä optimaaliset asennusolosuhteet ovat ne, joissa laitteen kiinnityspisteiden määrä pintaan on vähäinen. Kun kiinnittimien lukumäärää ei ole mahdollista pienentää, on mahdollista kompensoida resonanssi asentamalla joustavat lisäosat. Asiantuntijat suosittelevat käytettäväksi kompensatorina silikoni-tyynyä, joka asettaa tuulettimen. Se ei ole vaikeaa jollekulle teistä. Riittää, että pehmeä silikoni kerrotaan 3-5 mm: n paksuisena tuuletusaukon ääriviivaa vasten. Kun liuos jäähtyy, tyyny sallii yläpuolisen huuvan kiinnittämisen ilman suoraa kosketusta seinän kanssa. Ilmanvaihtokanavan pinnan sisäpuolella ei saa olla kosketusta laitteen rungon elementtien kanssa, minkä vuoksi on suositeltavaa liittää vastaava paikka pehmeällä kumilla.

yläpuolinen tuuletin

Kanavapuhaltimen asennus

Tilanne monimutkaistaa tarve eristää laite ilmakanavien seiniltä, ​​mikä on vaikeaa kotimaisissa olosuhteissa. Tällöin kompensaattorien rooliin kuuluvat erityiset aallotettu kumi. Puhallinkoteloa ei itse voi tukea putken sisällä olevan painon avulla. Se on oikein kiinnitettävä ikeeseen, joka kiinnitetään hiusneulaan, ruuvaten kattoon. Ikeen ja tuulettimen välissä on varmasti sisäänrakennettu vuoraus.

kanava tuulettimen kokoonpano

Koska liesituulettimen asentaminen on mahdollista kytkeä virtalähteeseen, tässä useita vaatimuksia johdotusta ja liitäntää varten.

1. Turvallisuussääntöjen mukaan parillisten eristettyjen johtojen avoin asentaminen kylpyhuoneeseen ei ole hyväksyttävää (!). Johdot sijoitetaan aina erityiseen kaapelikanavaan.

2. Yhteyspariin on mahdollista kytkeä valokytkin, mutta on suositeltavaa johtaa johdon päät erilliseen kytkimeen, jotta kytkimet voidaan korjata turvallisesti ja kätevästi.

3. Laitteen kytkentäohjelmassa ajastimen kanssa on suoritettava 3 johdinta: 1 maadoitusjohto ja 2 virtajohdosta (ajastimelle ja kytkimelle).

Kaikki halusimme kertoa. Toivomme, että neuvomme auttoi sinua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 82