Kylpyhuone retro-tyylillä

Kylpyhuone retro-tyylillä

Retro-tyylinen on erittäin abstrakti käsite. Kun sanomme, että kohde tai ilmiö kuuluu retro-tyyliin, se tarkoittaa, että ne liittyvät menneisyyteen. Mutta voitko nimetä "retro" -paidat, joita käytit viimeisen vuosikymmenen aikana tai 1700-luvun aateliston kohteet? Muoti- ja muotoilun alan asiantuntijoiden mielipiteet tässä asiassa eroavat toisistaan. Suosituin näkökulmasta retro sisältää tunnistettavia trendit muotia ja tyyliä 1900-luvun lopulla - 1900-luvun alussa. Kaikki vanhempi on antiikkia, ja kaikki, joka on nuorempi, on vuosikerta.

Puhuminen kylpyhuoneesta, joka on sisustettu retro-tyyliin, pidämme mielessä juuri tällä aikavälillä. Tässä artikkelissa kerromme retro-tyylin ominaisuuksista ja modernin kylpyhuoneen varustamisesta, joka säilyttää antiikin hengen.

Kylpyhuone retro-tyylillä

Tyylin ominaisuudet

Sisäpuolelle tyyliin retro ominaiskäytössä lukuisia asioita viime aikoina. Sen ei tarvitse olla varsinaisia ​​antiikkiesineitä, jotka on otettu isoäidin koirista (vaikka ne ovat varmasti tervetulleita), koska meidän ei tarvitse kerätä museota historiallisista esineistä. Tarvitsemme nykyaikaisia ​​huonekaluja, putkia ja tarvikkeita, tyyliteltyinä vanhoina päivinä.

Etusija tulisi antaa sisustus- ja sisustustarvikkeille, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista tai metallista. Asiat ovat tervetulleita puusta, aitoa nahkaa. Metallien joukossa on suositeltava valurauta, messinki, pronssi, kupari. Sinun pitäisi välttää asioita kromattu.

Huoneessa on retro-tyyliin sopiva kylpyhuone

Retro tyyli kylpyhuoneeseen ja sen ominaisuuksiin

Mitä koriste-elementtejä, ne ovat retro-kylpyhuone on läsnä paljon vähemmän kuin klassinen 19th century sisustus. Runsaat kiharat ja kukkakoristeet antoivat tiensä tiukkaan geometriaan. Piirustukset bändien, rhombojen tai ruutulaatikoiden muodossa ovat melko suosittuja. Tämä ei tarkoita sitä, että retro-sisustuksen sisustus puuttuu kokonaan: lähes pakolliset elementit ovat klassisten, upeiden kehysten peilejä ja kristallikaulakorut kattokruunut.

Sisustuselementit retro-kylpyhuoneelle

Värihuoneen ratkaisu

Retro-tyyliä hallitsevat pehmeät, mykistetyt sävyt, mutta sen ei pitäisi olla yksinomaan ruskean harmaa-beige-värejä (loppujen lopuksi keinotekoiset värit olivat jo keksittyjä). Kuitenkin kirkkaat tyydyttivät värit harvoin löytyvät seinien tai lattioiden koristelusta. Tähän käytetään yleensä kirkkaita värejä - valkoinen, maitomainen, beige, kahvi, kevyt sitruuna. Suosittu myös on kevyen seinän ja tumman lattian yhdistelmä, esimerkiksi valkoisen ja mustan kontrastin.

Kirkkaina värikkäinä retro-tyyliin, huonekaluihin ja lisävarusteisiin. Mahonkipylväät, turkoosi pouffit tai keltaiset valaisimet tuovat animaation huomaamattomaan sisätilaan.

Väri ratkaisu retrotyylillä

Värit retro tyyliä kylpyhuoneessa

kylpy

Keskeinen paikka kylpyhuoneessa, joka on sisustettu retrotyylillä, on luonnollisesti fontin käytössä. Hänen valintansa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Seuraavassa tarkastellaan retro-kylpyammeen ominaispiirteitä.

Erilaiset piirteet

Vuosisatoja sitten kylpyamme oli vielä klassinen ääriviiva ja melko pieni koko. Siksi, jos päätät koristella kylpyhuoneen antiikin hengessä, sinun on unohdettava valtavat, neliö- tai kulmaväliseinät. Kylpyen tulee olla soikea tai hieman epäsäännöllinen. Ei kulmia tai suoria viivoja: kirjasimen tulisi olla sileät, pyöristetyt ääriviivat.

Retro-sisätiloissa irrotettu kylpyamme näyttää harmoniselta, sillä sulautetut vesijohtomallit ovat merkki päivänne. Kylpy on asennettava koristeellisiin jalkoihin - niissä on leijona tassut tai siistit kiharat.

Jotkut retro-tyyliset fanit löytävät autenttisia vanhoja kylpyjä. Koska tällaiset näyttelyt eivät yleensä ole alle 50-vuotiaita, niitä ei ole tarkoitus liittää nykyaikaiseen viestintään. Ennen tällaisen kylpyammeen asentamista huoneistossa sitä on uudistettava.

Kylpyammeet retro-kylpyhuoneessa

Kylpyammeen erottuvat ominaisuudet kylpyhuoneen retro-sisätiloissa

tarvikkeet

Kyseisenä ajanjaksona vesijohto oli pääosin valurautaa, joten oikein ratkaisu olisi ostaa kylpy tästä materiaalista. Ongelmana on, että nykyaikaiset valurautaiset kylpyammeet eivät ole lainkaan samanlaisia ​​kuin aitouden, jota esi-isämme käyttivät. Tietenkin retro-tyylin muoti on saavuttanut saniteettituotteiden valmistajat. Siksi myynnissä on valurautaisia ​​kylpyjä, tyylitelty antiikkisten fonttien kanssa: epätavallinen muoto, messinkipinnoite tai värillinen emali. Mutta on paljon tällaisia ​​tuotteita.

Valurauta kylpy retro kylpyhuoneen sisäosassa

Toinen mahdollinen vaihtoehto on akryylikylpy. Sitä pidetään enemmän budjetoitavana, koska on paljon helpompi työskennellä kevyen, muovisen akryylin kanssa kuin valtava valurauta. Akryylille voidaan antaa mitään muotoa, joten valmistajat tekevät akryylikylpyjä, jotka vastaavat täsmälleen vanhoja malleja. Akryylistä valmistetut kylpytuotteet voidaan koristella ruiskuttamalla metallin alle tai puun avulla. Akryylisten saniteettituotteiden suorituskykyominaisuudet ovat korkeimmalla tasolla, joten kylpyammeen mukavuutta tarjotaan.

Akryylinen kylpyamme retro kylpyhuoneen sisustuksessa

Suosittuja valmistajia

Kohler

Se on suuri amerikkalainen yhtiö, joka perustettiin 1800-luvulla. Se tuottaa kylpyjä ei vain modernista materiaalista, vaan myös perinteisestä retro-valuraudasta. Yrityksen suunnittelijoiden ja suunnittelijoiden keksimät kylpyammeet yhdistävät antiikin hengen ja uusimmat valmistusmenetelmät.

Kylpy Kohler retro-kylpyhuoneessa

Imperial-kylpyhuoneet

Tässä englantilaisessa yrityksessä on todellisia antiikin fanit. He tekevät erinomaista työtä, ja ne palauttavat kokonaan vanhojen saniteettituotteiden näytteitä, jotka ovat jääneet palatseihin ja museoihin. Tämän yrityksen kokoelmissa löytyy samantapaisia ​​kylpyjä, jotka olivat kuningatar Viktorian tai King Edwardin aikakaudella komeissa jumalallisten englantilaisten kodeissa.

Kylpyhuone on retro-tyylinen ja kylpyamme Imperial-kylpyhuoneista

Elegansa

Saksalainen yritys, joka on vielä vähän ostajamme tiedossa. Sen tuotteet kuvaavat nykyistä eurooppalaista laatua kaikesta emalipinnoitteesta lisävarusteisiin. Yritys valmistaa alkuperäisiä valurautaa. Mallivalikoima on hyvin monipuolinen: retro-kylpyammeet jalkoilla tai lepäävät vankalla pohjalla, valkoinen tai metalloitu pinnoite - retro-tyylin ystäville on runsaasti valinnanvaraa.

Kylpyamme Elegansa kylpyhuoneessa sisustettu retrotyylillä

mikseri

Perusvaatimus, joka esitellään sekoittimelle retro-kylpylle - sen on yhdenmukaistettava sen kanssa tyylikkäästi. Siksi sinun on unohdettava massiiviset, kromattomat sekoittimet, joissa on pitkä juoksuputki. Valitsemme miniatyyrikynnetyt hanat, joissa on venttiilisäätö. Sekoittajan väri on yhdistettävä itse fontin (esim. Tukijalojen) koristeelementteihin. Etusija olisi annettava malleille, joiden laskeuma on vanhennettu metalli, esimerkiksi kupari tai messinki. Suihkusuihkun pitäisi olla klassinen näyte: muodoltaan ne muistuttavat vanhoja puhelinputkia.

Retro Kylpyhuoneen hanat

Kylpyhuoneen hanat ja pesualtaat retro-tyylillä

Kylpyhuoneen hanat retrotyylillä

huonekalut

Kun sisustat kylpyhuone retrotyylistä, sinun pitäisi antaa etusijalle luonnollisia materiaaleja, ei vain koristeluun vaan myös ympäristöön. Retro-tyyliin on ominaista tyylikäs puukalusteet. Nämä eivät ole suuret laatikot, työtasot ja säilytysastiat, mutta pienet valopöydät, pöydät, hauskat uloste. Pienet pot-bellied jalustat ja arkut jalat sopivat täydellisesti sisätilaan "vanhojen päivien" alle. Huonekaluilla voi olla luonnollinen puukuvio tai maalata kirkkain, kirkkain värein.

Kylpyhuonekalusteet retrotyylillä

Kylpyhuone retro-tyylillä retro-huonekaluilla

peili

Peili - tämä on välttämätön elementti jokaisessa kylpyhuoneessa, eikä vain suunniteltu antiikin ajaksi. Takahuoneessa sinun tulee ostaa suuria peilejä, jotka on lisätty puisiin tai metalliin.

Ramahilla on erityinen merkitys: on toivottavaa, että ne ovat avoimia, kukka koristeena tai kiharaa - samoja kuin ne löytyvät klassisesta sisustuksesta barokki- tai rokokokaaliseen tyyliin.

Peilit kylpyhuoneet retrotyylillä

Retro peilit retro-kylpyhuoneelle

Kylpyhuone retrotyylillä peilillä

lisälaitteet

Retro-kylpyhuoneen koristeellisessa suunnittelussa voit turvallisesti käyttää aitoja antiikkiesineitä, jotka eivät ole käytännöllisiä, vaan tarvitaan vain yhteiseen tyyliin. Esimerkiksi kynttilänjalkoja, posliinikuviokuvia, maalauksia ja julisteita. Kaikenlaiset koukut, saippuanpidikkeet, pyyhkeenpidikkeet ja muut asiat voivat olla joko vanhoja tai retro-tyylisiä. Paras tyylikäs, voit laittaa tyylikkään pöydän todelliseen retro-puhelimeen tai pöytälampun antiikkikaupasta.

Kylpyhuoneiden tarvikkeet retrotyylillä

Retro kylpyhuone ja tarvikkeet sille

Suunnitteluvihjeitä

  • Kun valitset viimeistely materiaaleja kylpyhuone retro tyyliin, sinun pitäisi antaa etusija kaikesta luonnollisesta. Jos puinen viimeistely on liian kallista sinulle, tutustu tarkemmin viimeisteleviin materiaaleihin, jotka jäljittelevät todellista puuta. Klassinen ratkaisu, joka näyttää harmonisesti lähes kaikissa sisätiloissa, on keraamisia laattoja.
  • Yritettäessä luoda vanhat sisätilat sinun ei tarvitse sivuuttaa teknologian saavutuksia, uhrata oman mukavuuden estetiikan nimissä, muuten kylpyhuone on kaunis, mutta täysin perheen tarpeisiin soveltumaton. Moderni, laadukkaat saniteettitavarat, kaiteet ja niskatukot, vesihierontapaneelit - tämä tekee elämästä miellyttävämmän ja kätevämmän.
  • Luodaan harmoninen sisustus, ei vain kylpyamme, vaan kaikki muut saniteettilaitteet - pesuallas, wc-kulho, bidee jne. on pidettävä retrotyylisenä. Valitse sopivat osat valitulle tyylille. Joten on vältettävä vivun sekoittimista ja valita venttiili "karitsoja".
Vinkkejä kylpyhuoneen suunnitteluun retro-tyylillä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 94 =