Kattilan magnesium-anodi

Kattilan magnesium-anodi

Miksi tarvitsemme anodia?

Kaikki tietävät, että magnesium-anodi on rakennettu kattilaan, mutta siksi tarvitaan, hyvin harvat ihmiset tietävät. Anodi neutraloi vettä, kun he ovat huonolaatuisen veden suoloja. Lisäksi kiinteä anodi muuntaa kovaa plakin pehmeäksi soodaksi. Jos kattila oli ilman anodia, kattilan säiliö muuttuisi korroosiokeskukseksi. Loppujen lopuksi ei ole mitään kestävää. Säiliö, joka valmistetaan useimmissa tapauksissa ruostumattomasta teräksestä, pitkäaikaisen käytön olosuhteissa muuttuu kovan veden olosuhteissa. Lisäksi säiliön päiden liitokset vaihtavat rakenteensa korkeissa lämpötiloissa ja tuhoutuvat. Kemialliset reaktiot tapahtuvat jatkuvasti, kun kattilaa käytetään.

Sisäänrakennettu anodi mahdollistaa kattilan käytön kauemmin ja vähentää sähkön kustannuksia.

Kattilan magnesiumianodin tarkoitus

Eri valmistajien mielenkiintoisia lisäyksiä

Yritys "Gorenje" suoritti kokeilun, asentamalla moderneja anodeja vanhoihin vedenlämmittimien näytteisiin. Tämä vaikutti positiivisesti laitteen toimintaan. Tehokkuus on kasvanut, ja siksi veden lämmittämisen aika on vähentynyt merkittävästi myös täydellä säiliöllä.

Atlantis kokeili myös brändinsä malleja. Anodin asentaminen eri malleihin sai asiantuntijat vakuuttuneiksi siitä, että vuokra-ajan käyttöikä on jo puolet.

Thermex-vedenlämmittimille on ominaista pitkä käyttöikä, sillä joillakin koneilla on lasikeraamisia pinnoitteita. Yhdessä kilpailijoiden kanssa tämä laite ei pelkää huonoa vettä.

Magnesium-anodi Gorenje kattilaan

Magnesium-anodi Gorenje

Magnesium-anodi Atlantis kattilaan

Magnesium-anodi Atlantis

Magnex-anodi Thermex kattilaan

Magnesium anodi Thermex

Toiminnan periaate

Ensimmäinen yritys, joka käytti magnesium-anodia, oli Ariston. Sitä on aina arvostettu laadukkaiden kodinkoneiden tuotannolla.

Magnesium on metalli, joka on aktiivisempi kuin teräs. Asettamalla magnesium-anodia kattilaan vettä kyllästetään tämän elementin kationeilla. Ne yhdistävät vesihöyryn aikana muodostuneen hapen, joka takaa kattilan suojauksen korroosiota vastaan.

Kattilan magnesiumanodin periaate

Kuitenkin tämän split-elementin ylimäräisyys aiheuttaa löyhän asteikon muodostamisen johtuen sidoksesta hiili-anioneilla. Mutta se on helppo poistaa kattilasta. Vaaka muodostuu liukenemattomaksi sakkaksi ja asettuu itse anodiin.

Sedimentti magnesium-anodilla kattilaan

Miksi magnesiumoksidi epäonnistuu?

Kun kattila on toiminnassa, magnesium-anodi kuluu. Tämä johtuu siitä, että korroosiota säiliössä neutraloidaan. Jos käytät usein kattilaa ja käytetyn veden laatu on alhainen, valmistaudu anodin varhaiseen korvaamiseen.

Kattilan magnesiumanodi - uusi ja käytetty

Magnesiumanodin vaihto

Magnesium-anodi on metallinen tappi, jonka magnesiumseos on noin 15 mm. Lieriömäisen tangon päässä on metallista valmistettu kierteitetty napa. Tapin pituus on 140-660 mm ja sauvan pituus on 14-25 mm.

Magnesium-anodin tekninen huollettavuus on otettava silmämääräisesti. Anodin heikentyminen voi vaikuttaa huonosti kattilan tehokkuuteen.

Anodin rakenne eroaa kaikista valmistajista. Tämä tosiasia tekee kuluttajat ostamaan vain kattilamallin sopivan anodin. Kun käytät kattilaa 15 kk: sta, poista anodi ja tarkista se kulumisesta. Tämän käyttöjakson jälkeen anodi todennäköisesti kuluu, ja se tulee korvata. Tangon anodi, joka on kiertynyt tanin laipan kierteitetyllä reiällä.

Magnesiumanodin korvaamisen prosessi sekä tonan puhdistus esitetään seuraavissa videoissa.

On useita kriteerejä, että on aika korvata anodi tai yrittää puhdistaa laite:

  • Kun lämmitin on kytketty päälle, suojaus aktivoituu. Tämä johtuu paksuisesta asteikosta asteikolla;
  • ei ole lämmitystä vettä, kun kattila on käynnissä;
  • kattilan runko on järkyttynyt.

Magnesiumanodin vaihtaminen kattilaan - missä tapauksissa

vinkkejä

  • Tarkista laitteesi useammin. Jos kuulee kuumennusta kuumennettaessa, lämmityselementillä ei ole riittävästi kosketusta, ja se alkoi tulla peittämään kukkia.
  • Jälkeen jonkin aikaa, suosittelemme sinua katsomaan kattilan sisällä. Jos näet 50-prosenttisen anodin tuhoutumisen, voit etsiä jo korvaavan vedenlämmittimen varmistamiseksi.
  • Älä käytä laitetta ilman anodia.
  • Yritä puhdistaa kattila useammin kuin tuotepassi. Tämä pidentää käyttöikää.

Suositukset magnesiumanodin laajentamiseksi kattilaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 18 =