Kuinka avaat pesukoneen, jos kahva murtuu?

Kuinka avaat pesukoneen, jos kahva murtuu?

Kaikki nykyaikaiset pesukoneet kirjoita "kone", jossa on automaattinen lukitus luukku, joka lukitsee lukon oveen välittömästi alkamisen jälkeen pesu ja avaa sen jälkeen muutaman minuutin kuluttua ohjelman. Joskus käy niin, että kun asema "turvallisuus minuuttia" ei avaa ovea, ei väliä kuinka paljon tai vetämällä kahvasta. Useimmiten kahva pysyy lukittuna joko elektroniikan ongelmien vuoksi tai mekaanisen vian vuoksi.

Tässä artikkelissa kerrotaan miksi pesukoneen kahva voi rikkoa ja mitä on tehtävä, jos näin tapahtuu.

rikkoi pesukoneen kahvan

Mahdolliset syyt

Kuten olemme jo todenneet, pesukoneen oven lukitsemiseen on kaksi yleisintä syytä:

  • elektroniikkamoduulin vikaantuminen;
  • toimintahäiriö, joka johtuu vaurioitumisesta tai kulumisesta kahvaan.

Jos vika on hallintomoduulissa vika, voit korjata tilanteen yksinkertaisesti. Useimmissa tapauksissa ongelma on ratkaistu yksinkertaisesti käynnistämällä laite uudelleen (irrottamalla verkosta ja kytkemällä se sitten päälle). Jos tämä ei toimi, yritä käynnistää pesu uudelleen (valitse lyhyt ohjelma). Se ei auta - se tarkoittaa, että asia on jotain muuta.

luukku kahva pesukone

luukun kahva takana

luukku kahva pesukone

Mitä tehdä, jos pesukone ei avaudu kädensijan mekaanisen vaurion takia, lue alla.

Ratkaisut ongelmaan

  • Luukun hätäavaus. Useimmissa modernin stylalkin malleissa on kaapeli hätäavauksen avaamiseksi. Se sijaitsee saman pienen oven takana laitteen etupaneelissa, kuten tyhjennysuodattimessa. Tämä kaapeli on kirkas, punainen tai oranssi.
  • Itseventäminen luukku. Jos edellinen menetelmä ei auttanut tai pesukone ei ole varustettu hätäkaapelilla, voit yrittää lukita lukko lukittuna manuaalisesti. Tämä voidaan tehdä lukitsemalla laitteen sisäpuolelta (irrottamalla yläpaneeli ja kääntämällä rummusta sivulle).
  • Käytä improvisoituja keinoja. Joissakin tapauksissa tukkeutunut ovi on helppo avata köydellä. Tee näin ohuen, mutta vahvan johteen ja työnnä se rungon ja luukun väliin. Vedä sitten molemmat päät puolestasi - ja lukko avautuu.

Seuraavassa videossa näkyy tapaa, jolla voit avata useimmat pesukoneet.

Kahvan poistaminen. Tämä on äärimmäinen tapa, jota voidaan käyttää vain, jos laitteen kahva on viallinen. Se, että sitä ei voida korjata, voi olla varma, kun havaitset mekaanisia vaurioita silmämääräisen tarkastuksen aikana. Useimmiten styalkan muovilukko hajoaa useita vuosia aktiivisen toiminnan jälkeen.

ovilukko

ovilukon pesukone

Kuinka poistaa kahva?

Kun luukku avataan vahingoittamatta kahvan lukitus epäonnistuu, master yleensä tekee päätöksen purkaa sitä. Sitä ennen, sinun täytyy irrottaa pesukoneen verkosta ja valmistella kulhoon rievulla - jos sinulla on kerätä vettä kaadetaan pois luukusta.

Irrota heti kahva ei toimi, sinun on ensin avata ovi kehosta. Se on yleensä kiinnitetty kahdella pultilla, jotka on irrotettava ruuvimeisselillä. Sitten sinun täytyy laittaa oven työtasolle (pultattu ylös) ja jäsentää sen kahtia saamalla eroon kiinnityspultit ja koukkaamalla yläosan ohut ruuvimeisseli.

Vedä luukun puolikkaat vedä lasia varovasti ulos. Sen jälkeen on suositeltavaa ottaa kuva luukun sisusta, jotta kaikki elementit järjestettäisiin oikein. Muovikahva kiinnitetään yleensä ohuella metallipinnalla. Meidän täytyy vetää se varovasti ulos, irroita kahva itse ja irrota pieni jousi ja koukku. Uusi kynä on asetettu paikoilleen, joka toistaa koko toimintosarjan päinvastaisessa järjestyksessä.

pesukoneen oven purkaminen

purettava pesukoneen ovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2