Pesukoneiden tyypit

Pesukoneiden tyypit

Hieman yli sadan vuoden kuluttua ensimmäiset pesukoneet ilmestyivät, joilla oli vähäiset toiminnot, mutta heittivät perustan pesuprosessin koneistamisen kehittämiselle.

Pesukoneet

Tähän mennessä riittää pesula pesukoneessa ja se suorittaa kaikki tarvittavat toimenpiteet henkilöä kohden:

 • pestä;
 • lievittää
 • painaa;
 • joissakin tapauksissa se kuivuu.

Kaikki tämä tapahtuu pesukoneella. Jos haluat valita sopivan vaihtoehdon, sinun on harkittava, millaisia ​​ne jaetaan.

Pesukoneet

Pesuvapauden asettaminen

Säiliön tyypin mukaan, jossa pesun pellava on asetettu, pesukoneet jaetaan:

 • aktivaattori;
 • rumpu.

Aktivaattorin pesu suoritetaan pyörittämällä säiliön pohjalle sijoitettua muovirengasta, ja vain rummussa tapahtuu kehruu.

Pesukoneen aktivointityyppi

Pesukoneen aktivointityyppi

Rumputyyppisissä pesukoneissa kaikki prosessit, jotka ovat peräisin vedestä keräykseen kehruu, tapahtuu rummussa. Tämä tyyppi jaetaan kahteen osaan riippuen siitä, onko pellavan asettaminen ylhäältä tai sivulta.

Pesukoneen rumpu

Rumpukuormitus

Sinun on valittava, mikä käynnistysvaihtoehto on sinulle parhaiten sopiva. On pystysuora ja etupaino.

 • Pystykuorma pesun alkaessa on mahdollista avata yläkansi ja ilmoittaa unohdetuista pellavalle, ja että tällainen kone on suunniteltu suurelle määrälle pesua - 5 kg. Mutta koneen yläosassa hylly ei toimi. Et voi asentaa tällaista konetta uppoalta tai rakentaa sitä huonekaluihin, esimerkiksi keittiössä. Kyllä, ja tällaisten laitteiden kustannukset ovat 20% enemmän kuin etupainotteiset.
 • Etupainotteiset pesukoneet - kuluttajien yleisimpiä vaihtoehtoja. Valtava valikoima tämän tyyppistä voit valita sellaisen, joka sopii täydellisesti talon sisätilaan. Etupainotteinen kone voidaan rakentaa huonekaluihin. Huomaa, että pesuprosessi auttaa lasin ikkunaa. Ainoa haittapuoli voi olla tarve lisätä tilaa avata ovi ja kuorma pesu.

Pesukone etupainotteisella

Pesukone pystysuoralla kuormituksella

Moottorityypin mukaan

Pesukoneisiin voidaan asentaa kahdentyyppisiä moottoreita:

 • kerääjä;
 • invertteri.

Ensimmäinen vaihtoehto toimii vuorottelevalla virralla ilman lisälaitteita, mutta koska työ suoritetaan harjojen läpi, moottori antaa epämiellyttävän ääniä ja kone toimii hyvin äänekkäästi. Tämä vaihtoehto ei ole aina tarkoituksenmukainen, tässä tapauksessa kannattaa harkita koneita, joissa on invertteri. Siinä ei ole harjoja, koska se toimii suoralla virralla, mutta muunninta tarvitaan. Tällaiset moottorit ovat erittäin luotettavia, valmistajat antavat heille takaa jopa 10 vuotta, mutta koneen kustannukset kasvavat.

Pesukoneen hiljaisuus ei riipu ainoastaan ​​moottorista vaan myös taajuusmuuttajasta. Tarkastellaan tarkemmin

Pesukoneen keräysmoottori

Pesukoneen invertteri

Ajotyyppinä

Asemat jaetaan:

 • suora;
 • vyö.

Mitä yksinkertaisempi asema on, sitä luotettavampi se on. Tässä vaihtoehdossa suora taajuusmuuttaja, joka on kiinnitetty rummun akseliin ja toimii hiljaa, vapauttaa osat ylimääräisestä kuormasta, lisää käyttöikää ja vähentää tärinää. Huolimatta monista lisälaitteista huolimatta tällaisia ​​ajoneuvoja käyttävät autot tuottavat vain tunnettuja merkkejä ja niiden valikoima on melko pieni.

Suora pesukone

Useimmin tuotetut pesukoneet, joissa on hihnakäyttö.

Riippuen koosta

Riippuen pyykinpesukoneen koosta, siihen asetettava pyykin määrä vaihtelee. Tällöin sinun pitäisi aloittaa koneen asennus ja mihin tilaa se voi käyttää.

 • Kapeat pyykinpesukoneet, joiden syvyys on jopa 48 cm, voivat helposti istua pesualtaan tai pieniin tiloihin, mutta vaatteiden määrä, jonka he voivat pestä yhdelle kuormalle - 4-7 kg vähenee.
 • Täysikokoiset pesukoneet, jotka ovat valmiita pesemään jopa 12 kg: n pesulaitteille, mutta myös niiden mitat kasvavat merkittävästi. Tällaisen koneen syvyys voi nousta 62 cm: n päähän. Valmistajat tekevät suuria halkaisijaltaan suuria ovia tällaisissa koneissa niin, että siihen voidaan sijoittaa suuria asioita.
Kapea aluslevy

Täysi pesukone

Ilmakuplan pesukone

Tällainen pesukone ei ole kovin yleinen maassamme, mutta Yhdysvaltain kansalaiset käyttävät niitä aktiivisesti. Ne ovat erittäin taloudellisia sähkönkulutuksen kannalta. Koko pesuprosessi on rajoitettu 50 minuuttiin. Ne ovat kuitenkin kalliita, mutta se kannattaa seuraavilla eduilla:

 • Voit tarkastella niitä, vaikka talossa ei olisi juoksevaa vettä.
 • Käytetään vain kylmää vettä. Alusvaatteet eivät istu alas.
 • Asiat pysyvät kauemmin pysyvät kunnossa, sillä pesun aikana ei ole kitkaa vaatteiden välillä.
Pesukoneen ilmakuplan tyyppi

Lisäominaisuudet

 • Kuivaus. Kun ostat pesukoneen, herää kysymys siitä, onko kuivaus tarpeen. Tietenkin tällaisella toiminnalla kuluttaja saa mahdollisuuden olla ripustettu vaatteita kaikkialla parvekkeella tai kylpyhuoneessa. Kuivumiseen käytettävän pesukoneen valintaa on kuitenkin syytä käsitellä vastuullisesti. Sen valinta lopettaa kuuluisan valmistajan kalliimmasta versiosta. Muuten kuivaustoiminto ei välttämättä toimi kunnolla: älä kuivaa tai kuivaa pyykkiä. Tämä johtaa kudoksen pilaantumiseen. On myös otettava huomioon, että tämän toiminnon avulla lisätään kulutettua energiaa.
 • Materiaali, josta rumpu on tehty. Tähän mennessä rumpu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai muovista. Ensimmäinen vaihtoehto meille on tutumpi ja ensi silmäyksellä käytännöllisempi. Kuitenkin moderni muovi on myös luotettava, lisäksi veden lämmitys on nopeampaa ja pyykin kehruu suoritetaan hyvin suurilla kierroksilla. Ruostumattomasta teräksestä valmistetulla rummulla ei ole tällaista mahdollisuutta. Vaikka optimaalinen nopeus, jolla ei ole ylimääräistä kuormitusta pyykkiin, on 800 rpm - puuvillaa ja herkempiä kankaita varten 400 r / min.
 • Yöpesu. Puheenvuoro tämän ohjelman aikana ei anna huolehtia naapureista, jotka voivat valittaa ja herättää lapsia. Laite sammuu huuhtelun jälkeen tyhjentämättä vettä. Aamulla vain on tarpeen valita optimaalinen spin-tila ja viimeistellä pesu.
 • Viivästynyt alku. Puhtaan pesun suorittaminen tiettynä ajankohtana on tämä toiminto.
Pesukone / kuivausrumpu

Pesukone yöohjelmalla

Pesukone käynnistyksellä

Pesukoneen valintaa tulisi lähestyä vastuullisesti, koska kotitalouslaitteita ei ole ostettu yhden vuoden ajan. Ja sinun pitäisi työskennellä sinulle ilman lisäkustannuksia, ainakin valmistajan asettamiseen asti. Mutta maallikolle on vaikea tehdä valinnan valmistajien välillä, joita edustavat monimuotoisuuspesukoneet. Seuraava video auttaa tekemään oikean valinnan tämän tai kyseisen pesukoneen hyväksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =