Tachogenerator pesukoneessa (anturi, Hall-anturi)

Tachogenerator pesukoneessa (anturi, Hall-anturi)

Suurin osa meistä tietää vähän pesukoneen suunnittelusta. Tavallisten käyttäjien on tiedettävä, mihin liitäntääisiin letkuja, kuormaetaan pyykki ja täytetään pesuaineella. Mutta kun styralka odottamattomasti epäonnistuu, ja ammattitaitoa ei jostain syystä voida odottaa, elementtien tuntemus toiminnan periaatteista ja laitteen perusmekanismista voi olla erittäin hyödyllistä.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa teille tadhodchikista - tärkeästä modernin pesukoneen osasta. Opit mitä se on, mitä toimintoja se suorittaa ja mitä ongelmia sen kanssa voi ilmetä.

toimintahäiriö pesukoneella

Toiminnan periaate

Ulkopuolella laite on metallirengas, jossa on kaksi johdinta. Se on kiinnitetty sähkömoottorin pyörivään akseliin. Jälkimmäisen pyörimisen johdosta jännite kohdistuu sähkömagneettisen kentän vaikutuksesta muodostuvaan tachogeneratoriin. Jännitteen voimakkuus riippuu suoraan akselin pyörimisnopeudesta: sitä nopeammin pyörii, sitä suurempi jännite tulee.

Takuumoottori on varustettu pesukoneessa tarkasti moottorin nopeuden mittaamiseksi - se lasketaan jännitteen voimakkuuden kautta. Anturin tiedot syötetään sähköiseen ohjausmoduuliin.

tachosensor

Hall-anturi

Missä se sijaitsee?

Kuten olemme todenneet, tachosensor - elementti pesukoneen moottorin, joka sijaitsee pyörivän akselin. Minusta on melko helppoa, mutta sinun täytyy osittain purkaa stiralku. Moottori sijaitsee laitteen alaosassa saada sitä, sinun täytyy siirtää laitetta seinästä ja irrota takakuori (ruuvaa kiinnikkeet ja kiinnitä ohut kansi ruuvimeisselin). Löytämään moottori ei ole vaikeaa: se on laite, joka on yhdistetty hihnapyörän (pyörivän pyörän) kautta käyttöhihnan. Moottorin akselille, näet metallinen rengas - tämä on kierroslukumittari.

majoitus Tacho

Tachodchikin toimintahäiriön oireet

Tosiasiat, että tachogenerator on viallinen ja joka on korjattava tai vaihdettava, voidaan tunnistaa useilla ominaisuuksilla:

  • rummun pyörimisnopeus muuttuu voimakkaasti;
  • kun kehrää, rumpu pyörii paljon hitaammin kuin sen pitäisi;
  • pesun aikana rummun nopeus on huomattavasti tavallista suurempi;
  • pesun lopussa poistat huonosti puristetun tai täysin märän pyykin rummusta.

rumpuongelmia

Kuinka tarkistaa?

Varmista tachogeneratorin toimintahäiriö (tai päinvastoin, huollettavuus) tarkistamalla tämän laitteen tila. Se koostuu useista vaiheista:

Sähkömoottorin purkaminen. Tee näin, ruuvaa ruuvit, jotka kiinnittävät sen ja irrota kaikki siihen tulevat johdot. Kanavan "Euromaster" -näytöllä näkyy, kuinka moottori käynnistetään.

Anturin johtojen resistanssin mittaus. Etukäteen sinun on irrotettava johdot liittimestä ja jatka sitten mittausten suorittamista. Ne on tuotettu yleismittarilla, joka on käännetty ohmimetritilaan. Normaalisti anturin resistanssin tulisi olla noin 60 ohmia.

Tachogeneratorin jännitteen mittaus. Tätä varten tarvitset myös yleismittarin, mutta sinun on vaihdettava se sopivaan tilaan. Saadaksesi tarkkoja tietoja tekemällä mittauksia sinun on vieritettävä moottoria käsin. Nopeuden kasvaessa instrumentin lukemisen tulisi olla suurempaa.

yleismittari tachogeneratorin tarkastamiseen

Kiinnityksen luotettavuuden tarkistaminen. Jos mittaustulokset ovat normin rajoissa, sinun on etsittävä toinen syy laitteen toimintahäiriöön. Ensinnäkin varmista, että se on kiinnitetty kunnolla. Jos kiinnityspultit löystyvät, tämä saattaa aiheuttaa useita toimintahäiriöitä laitteen toiminnassa.

erilaisia ​​kiinnittimiä

Viallisen laitteen vaihtaminen

Viallisen laitteen vaihtaminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

  • irrota johdot liittimistä (jos tätä ei tehty mittausten aikana);
  • irrota tähkähyttimen muovi tai metallinen kansi, joka on tavallisesti kiinnitetty yksinkertaisella salpalla;
  • irrota kiinnittimet, joihin kiinnike kiinnitetään;
  • poistamme epäonnistuneen laitteen ja asennamme sen paikalleen.

uusi tachogenerator

vinkkejä

  • Monet nykyaikaiset pesukoneiden valmistajat varusivat instrumenttejaan eräänlaisella takalukituslaitteella nimeltä "Hall-anturi". Se asennetaan suoraan pesukoneeseen ja se on erittäin luotettava. Samanlaisia ​​laitteita löytyy LG, Indesit, Bosch, Samsung (mutta ei kaikissa malleissa) pesukoneissa.
  • Joskus rumpuun kiertymisnopeuden aiheuttamat ongelmat eivät johdu takuuelementin rikkoutumisen vuoksi, mutta vähemmän vakavista syistä.

Ennen pesukoneen purkamista vianmääritystä varten, kiinnitä huomiota spin-tilan käynnistyspainikkeen tilaan. Jos se on juuttunut, epäonnistumisten syy on todennäköisesti siinä.

purista painiketta

pesukoneen toiminta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 83 =