Kuinka karkottaa ilmaa lämmitysjärjestelmästä

Normaali lämmitys talvella on tärkeä välttämättömyys. Ilman lämmitystä ilmastomme ei selviä. Mutta normaalisti toimiva järjestelmä alkaa ajoittain epäonnistua - pattereita ei lämmitä tai huonosti kuumenneta, ulkomaalaista kohinaa (gurgling). Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että ilma on ilmestynyt lämmitysjärjestelmään. Tilanne on kaukana harvoista, mutta se aiheuttaa epämukavuutta. 

Mikä on ilman vaara lämmitysjärjestelmässä

Kaikki luultavasti useammin kuin kerran kokivat sen, että lämmitys on päällä, ja jotkut jäähdyttimet tai koko ryhmä lämpenee huonosti tai jopa pysyvän kylmässä. Syynä tähän on lämmitysjärjestelmän ilma. Se kertyy yleensä korkeimmalle pisteelle, joka siirtää tästä paikasta jäähdytysnesteen. Jos se kertyy paljon, jäähdytysnesteen kierros voi pysähtyä kokonaan. Sitten he sanovat, että lämmitysjärjestelmään on muodostunut ilmalukko. Ammattilaiset tässä tapauksessa sanovat, että järjestelmä on ilmassa.

Normaalin lämmitystoimen palauttamiseksi on välttämätöntä poistaa kertynyt ilma. Siihen on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäistä käytetään useammin kaukolämpöjärjestelmissä. Uloin jäähdyttimissä nosturit asennetaan haaraan. Heitä kutsutaan alasajaksi. Tämä on tavanomainen hana. Kun järjestelmä on täytetty jäähdytysnesteellä, se avataan, pidetään avoimena, kunnes tasaisen veden virtaus virtaa ilman ilmakuplia (sitten vesi kaatuu vinosti). Jos puhutaan monikerroksisista taloista, järjestelmän käynnistämisen aikana ilmastointilaitteet on ensin avattava, ja jäämät voidaan jo ottaa ulos asuntojen kautta.

Lämmityspatterissa oleva ilma häiritsee jäähdytysnesteen normaalia kiertoa. Tämä johtaa siihen, että akkua ei kuumenneta kunnolla

Lämmityspatterissa oleva ilma häiritsee jäähdytysnesteen normaalia kiertoa. Tämä johtaa siihen, että akkua ei kuumenneta kunnolla

Yksityisissä järjestelmissä tai asuntojen jäähdyttimien vaihtamisen jälkeen ilmaventtiiliä ei tehdä tavanomaisilla venttiileillä vaan erityisillä ilmaventtiileillä. Ne ovat manuaalisia ja automaattisia. Ne sijoitetaan ylempään vapaa kollektoriin jokaiselle säteilijälle (mieluiten) ja / tai järjestelmän korkeimmalle pisteelle.

Mitä muuta uhkaa ilmaa lämmitysjärjestelmässä? Se edistää lämmitysjärjestelmän komponenttien nopeampaa hävittämistä. Vaikka yhä useampia polymeerejä käytetään, metalliosat ovat edelleen riittävät. Hapen läsnäolo vaikuttaa hapettumisen aktivointiin (mustat ruosteet).

Ulkoasun syyt

Ilmastointi lämmitysjärjestelmässä voi näkyä eri syistä. Jos tämä on kertaluonteinen ongelma, voit poistaa sen vain, jos et etsi lähdettä. Jos razvozdushivanie vaaditaan joitakin aikoja kauden, on tarpeen etsiä syy. Tässä ovat yleisimmät:

 • Korjaus, lämmitysjärjestelmän modernisointi. Korjaustöiden aikana putkilinja pääsee lähes aina. Tämä on luonnollista.
 • Järjestelmän täyttäminen jäähdytysnesteellä. Jos kaadat vettä hitaasti järjestelmään, se kantaa vähän ilmaa ja työntää ulos putki- ja lämpöpattereista. Tämä on myös ymmärrettävä prosessi, eikä se edellytä erityistoimenpiteitä.
 • Saumojen ja hitsien puristuminen. Tämä vika on poistettava, koska ilmanvaimennus tapahtuu jatkuvasti. Yksittäisissä lämmitysjärjestelmissä tämä ilmiö (vuotavat liitokset) liittyy myös paineen laskuun. Ja tämä on toinen syy etsiä vikaa. Todennäköisin paikka on putkien ja lämpöpatterien liitännät. Ne eivät välttämättä ole tiukkoja. On hyvin vaikeaa etsiä niitä, koska ne eivät aina näy ulkoisesti. Jos huomaat, että jotkut liitännät ovat "kaivaa" kaikki paljon helpompaa - poista pudotukset. Mutta jos kaikki näyttää tavalliselta, ja ilman koko ajan kertyy, sinun on pestä nivelet ja saumat saippualla ja näe, tuleeko uusia kuplia. Jokaisen "epäilyttävän" yhdisteen löytämisen jälkeen ne kiristetään, päällystetään tiivisteellä tai pakataan uudelleen (menetelmä riippuu niveltyypistä).

  Ilma voi kertyä putkien taivutuksiin

  Ilma voi kertyä putkien taivutuksiin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  18 − 17 =