Kuinka tehdä sähkölämmityksen edulliseksi

Ajattelemalla, mistä lämmitysjärjestelmästä valita kotona tai dacha usein ajattelee sähköä. Plus tämäntyyppinen energiankuljettaja sen ympäristöystävällisyydestä, "puhtaudesta" ja sähkölämmittimien korkeasta luotettavuudesta. Minus on huomattava hinta, jonka takia sähkölämmitys ei ole suosituin tapa lämmittää. 

Miten se voi olla?

Talon lämmittäminen sähköllä voidaan tehdä monella tavalla. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä lämmitystä valitset, sen talous riippuu paljolti siitä, kuinka hyvin talo on eristetty. Tässä kysymyksessä olisi annettava aikaa.

Talon lämmitys sähköllä on eniten

Talon lämmittäminen sähköllä on "puhtain" tapa

Ensinnäkin sinun on määriteltävä järjestelmän tyyppi: se voi olla ilmaa, vettä ja höyryä, sitä voi vielä lämmittää lämpimillä lattiatoilla. Lyhyesti selvitettävä kunkin järjestelmän tärkeimmät edut.

Höyryn lämmitys (älä sekoita vettä)

Höyryn lämmitys on erittäin tehokasta, mutta vaarallista - jäähdyttimien ja niille tulevien putkien lämpötila on noin sata astetta (korkeampi tai pienempi riippuu valitusta järjestelmästä). Järjestelmä on hyvin samanlainen kuin vesijärjestelmä, mutta se on edullisempi järjestelyvaiheessa: tarvitaan paljon pienempiä pattereiden osia, putkia voidaan ottaa pienemmällä poikkileikkauksella.

Yksinkertaistettu höyrylämmityksen malli

Yksinkertaistettu höyrylämmityksen malli

Yleensä ottaen suuri vaara on kiellettyä julkisissa ja asuinrakennuksissa, mutta se voidaan tehdä yksityisessä talossa. Sähköinen höyrykattila voi toimia lämmönlähteenä tässä järjestelmässä. Joten tämä on myös yksi sähkölämmitystyypeistä, vaikka se on varsin epäsuosittu.

ilma

Ilmalämmitys sähkön avulla voidaan järjestää konvektoreilla tai muilla lämmittimillä, jotka työskentelevät sähkön - keraamisten lämmityspaneelien, infrapunalähettimien avulla. Nämä järjestelmät ovat hyviä siinä suhteessa, että ne alkavat heti lämmittää huoneen ilmaa. Silti houkutellaan pieniä kustannuksia rakennusvaiheessa - ei ole tarvetta rakentaa mitään. Ostimme lämmittimet, asennettiin, kytkettiin päälle, alkoivat paistua.

Pienennä tätä lämmitysmenetelmää - huoneen aktiivinen ilmavirtaus (epämiellyttävä) ja tämän lämmityksen avulla ilma on ylikuumentunut (tarvitaan asennus kosteuden lisäämiseksi). Toinen haittapuoli on tarve melkein jatkuvaan työhön. Jos sähkölämmittimet asennetaan termostaateilla, tämä ei ole niin kriittinen, koska kun asetettu lämpötila on saavutettu, ne sammuvat. Mutta pieni inertia johtaa siihen, että huone nopeasti jäähtyy ja siksi suurin osa laitteista on käytössä.

Ilmajäähdyttimet

Ilmajäähdyttimet

Kaikista sähkölämmittimet pidetään kustannustehokkaampia asennus infrapuna, mutta he "pull" hyvin sähköä. Joten tätä lämmitysmenetelmää käytetään usein lisämenetelmänä - voimakkaan kylmän aikaan. Toinen käyttöalue - huvilat, jotka elävät vain määräajoin. Tällä vierailumenetelmällä saavuttaessa voit vain lämmittää tarvittavat tilat. Tässä tapauksessa tällainen sähkölämmityksen sekä se, että se ei ole pelkää jäädyttämistä (vain valinnassa lämmittimet, kiinnittää huomiota, onko ne kärsivät jäädyttäminen).

Sähkölämmitteiset lattiat

Tämä sähkölämmitys voi olla joko ylimääräistä - parantaa mukavuuden tasoa ja tärkeintä. Lämmin lattian sähkölämmittimet voivat olla erilaisia:

  • lämmityskaapelit (resistiiviset ja itse säätelevät);
  • matot lämmityskaapeleista (helpompi asentaa);
  • hiilikuitufilmit (infrapunasäteilyllä);
  • hiilimatkoja (mutta ei kovin luotettavia).

Sähkölämmitys lämpimällä lattialla edellyttää laskentaa. Kuten mikä tahansa muukin, sen on korvattava lämpöhäviö. Ainoa ero on, että lämmityselementeillä on suuri pinta-ala ja neliömetri voi olla hyvin vähän. Lisätietoja lattialämmityksen tehon laskemisesta tässä lukee.

Lattian asettamiseen on parempi käyttää mattoja lämpimään kerrokseen

Lattian asettamiseen on parempi käyttää mattoja lämpimään kerrokseen

Tämä vaihtoehto sopii vain sähkölämmitys asuntoa pysyvän oleskeluluvan - liikaa aikaa (ja resursseja) kuluu lämmitykseen betonilaatta, joka on tyypillisesti "pakattu" lämmittimen. Ja tämä, kuten epäedullinen. Toisaalta suuri lämmitetty massa auttaa ylläpitämään vakaa lämpötila talossa. Toinen myönteinen seikka: tämä uuni on täysin jäähtynyt, se kestää useita päiviä, jotta väliaikainen sähkökatkokset Tässä tapauksessa ei ole kovin pelottava.

Lattiaa laminaatti tai linoleumi pinoa parempi kalvon lämmin kerros

Lattiaa laminaatti tai linoleumi pinoa parempi kalvon lämmin kerros

Sähkölämmitystä lämpimillä kerroksilla ei voida kutsua erittäin taloudelliseksi. Maksun määrä riippuu talon lämmittämisen asteesta. On kuitenkin syytä muistaa, että sähkölämmitteisen kerroksen tekeminen on välttämätöntä ainoastaan ​​termostaatin ja lämpötila-antureiden yhteydessä. Tällöin lämmittimet kytkeytyvät päälle vain osaa ajasta ja laskut ovat suhteellisen pieniä. No, se, että lämmin kerros - mukavin tapa lämmittää, ei luultavasti tarvitse puhua.

Vedenlämmitys sähkökattiloilla

Itse asiassa se on tavanomainen lämmitysjärjestelmä, jossa on putkia, jäähdyttimiä ja jäähdytysainetta (vesi tai jäätymisenestoaine neste), joka kiertää järjestelmässä. Ainoa ero on, että kattila toimii sähköllä. Sähkökattiloissa on kolme tyyppiä:

  • Euroopan laajuisia verkkoja;
  • induktio;
  • elektrodi.

TEN-kattilat ovat yleisimpiä. Induktiota ja elektrodia käytetään harvemmin. Valmistajat (ja monet käyttäjät) sanovat, että ne ovat edullisempia. Mitä tulee talouteen, riidat ovat edelleen käynnissä, mutta ei ole kyse koosta. Induktiokoneen kaltainen putki on keskipitkän halkaisijan omaava putki. Se vie hyvin vähän tilaa, on helppo asentaa, se voi toimia itsenäisenä tilana.

Sähkökattilat voivat olla kooltaan hyvin pieniä

Sähkökattilat voivat olla kooltaan hyvin pieniä

Kun elektrodi on hieman vaikeampi: sinun on valvottava elektrodien tilaa, valittava jäähdytysnesteen koostumus (yleensä veteen johdetaan tietty määrä suolaa veden johtavuuden lisäämiseksi). Joten tällaisen kattilan säännöllinen huolto on välttämätöntä.

Millaista sähkölämmitys valitaan

Valitse lämmitysjärjestelmän tyyppi, joka yleensä perustuu sen tarkoitukseen. Sähkölämmitys on järkevämpää tehdä ilman tyyppisiä asennuskustannuksia, alhainen hitaus - tämä on mitä tarvitaan. Mutta tämä on vain, jos et aio säilyttää positiivista lämpötilaa koko talven aikana.

Pysyvän talon talossa on sopiva lämmin lattialämmitys tai veden lämmitys. Muuten, lämmin kerros voidaan tehdä ja vesi, mutta onko tämä järkevää, kun käytät sähkökattilaa, sinun täytyy ajatella. Molemmissa näissä järjestelmissä on suuri inertia, joka voidaan arvioida plusksi - ne jäähtyvät pitkään. Näiden järjestelmien haitat ovat järjestelyn korkeat kustannukset.

Sähkölämmitys valitaan talon käytön perusteella

Sähkölämmitys valitaan talon käytön perusteella

Lattian sähkölämmityslaitteessa tarvitaan lämmityselementtien asentamista kaappiin kytkimeen ja kestää paljon aikaa. Jos lattia on laminaatti tai linoleumi (erikoinen), kaikki on paljon yksinkertaisempaa. Laminaatin (ja linoleumin) alapuolella oleva sähköinen lämmin kerros asetetaan tasaiselle alustalle erityisellä alustalla. Laminaatti tai jäykkä pohja linoleumin alla (vaneri) on asennettu päälle.

Veden sähkölämmitys on vakio. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista säästää rahaa.

Miten veden lämmitys on taloudellista?

Monilla alueilla on otettu käyttöön monen alueen tariffit. Jos alueellasi on tällaisia ​​hintoja, voit vähentää sähkölämmityksen kustannuksia. Tämä edellyttää monitariffimittarin ja lämpöakun (TA) asentamista. Lämpöakku on suuri vesisäiliö. Meidän tapauksessamme se palvelee lämpöä yön "aikana" halvemman tariffin aikana.

Veden lämmitysjärjestelmä lämpöakulla

Veden lämmitysjärjestelmä lämpöakulla

Sähkön kulutuksen aikana paljon vähemmän, säiliön vesi lämmittää melko kiinteisiin lämpötiloihin. Suurten tariffien käytön aikana lämmitys ei toimi, ja verkon lämpötilaa ylläpidetään lämpöä keräämällä lämpöllä. Tällainen järjestelmä todella säästää, mutta erityinen tulos riippuu alueesta - eri alueilla hinnat ovat hyvin erilaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4