Paras jäähdytin kotiin ja asuntoon

Lämmitysjärjestelmän asennuksessa tai palauttamisessa patterit korvataan useimmiten. Jotkut ovat jo kuluneet niin paljon, että he eivät yksinkertaisesti voi jatkaa työskentelyään, toiset yksinkertaisesti tylsistyvät. Joka tapauksessa tulee kysymys: "Mitkä säteilijät ovat parempia?". Loppujen lopuksi haluan, että ne ovat kauniita ja tehokkaita. Lämmityslaitteiden ulkonäkö on varmasti tärkeä, mutta lämpöpatterien valinta tulee aloittaa valitsemalla lämmitysjärjestelmän tekniset ominaisuudet. Loppujen lopuksi tämä on osa konejärjestelmää ja käyttöpaine, jäähdytysnesteen enimmäislämpötila tai sen koostumus on paljon tärkeämpää kuin muodon ja värin. Ja sitten, määrittää sopivan tyypin akku, voit tehdä ja mallin valintaa kannalta estetiikan, mutta jälleen on vielä muistettava vielä toinen tekninen parametri - lämmöntuotto patterin osia tai koko akkua. Joten, ei ole helppoa valita lämmityspattereita. 

Patterin valitseminen ei ole helppo tehtävä

Patterin valitseminen ei ole helppo tehtävä

Valittaessa lämpöpatterit tänään on valtava. Rakenteessa ja / tai materiaalissa on kuusi suurta ryhmää:

 1. valurauta;
 2. teräs (putkimaiset ja paneelit)
 3. alumiini (valettu ja pursotettu);
 4. bimetallinen (täysi ja osittainen bimetalli);
 5. konvektorit (lattia, seinä, lattia);
 6. jalusta lämmitys.

Jäähdyttimet ovat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan erilaisia, mutta ne eivät ole vielä keksineet ihanteellista ja yleisluontoista lämmityslaitetta. Jokaisella on ansioita ja haittoja, ja on mahdollista sanoa tarkalleen mitkä patterit ovat parempia kussakin tapauksessa. Jotta voit tehdä kohtuullisen valinnan, sinun on tiedettävä kunkin ryhmän etuja ja haittoja.

Valurautaiset paristot

Vanhin lämmittimistä. Niille on ominaista korkea luotettavuus, pitkä käyttöikä, sietää jäähdytysnesteen ylikuumenemista (jopa + 135 ° C), reagoivat normaalisti vesisahanvaskoihin. Kaikki johtuen siitä, että niillä on paksut seinät. Mutta metallin suuri paksuus ei ole vain plussat, myös miinukset. Ensimmäinen on suuri massa. Kaikki modernit rakennusmateriaalit eivät kestä valuraudan painoa. Nykyään he eivät ole yhtä raskaita kuin Neuvostoliiton aikoina, mutta silti paljon enemmän kuin kaikki muut. Suuri massa on myös kuljetuksen ja asennuksen komplikaatio. Ensinnäkin vaaditaan voimakkaita koukkuja ja toiseksi kiinnitettävä ne edullisesti yhteen - 6-7 kpl: n jäähdyttimen massa on 60-80 kg. Mutta se ei ole kaikki. Suuri metalli massa on korkea lämmönkapasiteetti ja merkittävä inertia. Toisaalta tämä on miinus - kunnes paristot lämmetä, huone on kylmä, mutta toisaalta - lisäksi, koska ne jäähtyvät pitkään. Korkea inertia ja yksi miinusvalurautainen paristo ovat tehottomia termostaattien järjestelmissä. Kaikki tämä yhdessä ja johtaa siihen, että cast valurauta radiota tänään ei ole niin usein.

Tämä on vain pieni osa nykyaikaisia ​​valurautaisia ​​lämpöpattereita

Tämä on vain pieni osa nykyaikaisia ​​valurautaisia ​​lämpöpattereita

Mutta niillä on oma sovellusalueensa - korkeat rakennukset. Jos luku on suurempi kuin 16, tällaisissa järjestelmissä syntyy korkeapaine, joka vain karkea rauta ja eräät bimetalliset säteilijät (täysi bimetalli) kestävät. Ominaisuutensa ovat kuitenkin optimaaliset yksityisten talojen ja mökkien lämmitysjärjestelmissä tavallisilla kiinteän polttoaineen kattiloilla ilman automaatiota. Näillä kattiloilla on syklinen toimintaperiaate, sitten jäähdytysneste kuumennetaan kiehumispisteeseen tai jopa korkeammalle ja jäähdytetään sitten. Valurauta reagoi normaalisti korkeisiin lämpötiloihin, ja myös inertiasta johtuen tasoittaa lämpötilan muutoksia.

Viime aikoihin asti valurautaiset lämpöpatterit olivat houkuttelevia ulkonäköä - tunnettua ja pitkään tylsää "harmonista". Nykyään on olemassa malleja, jotka näyttävät alumiinilta tai bimetalleilta - pehmeillä kasvoilla, maalattu jauhemaalilla (useimmiten valkoisella). On olemassa monia suunnittelumalleja, enimmäkseen jalat, koristeltu valettu koriste. Tämä vaihtoehto on yleensä vain valurautaa, kun taas loput ovat tiukempia, askeettisia.

alumiini

Alumiiniset lämpöpatterit eivät ole valmistettu puhtaasta alumiinista, vaan niistä valmistetusta seoksesta. Tätä metallia ei ole valittu sattumalta, koska sillä on yksi korkeimmista lämmönsiirtokerroista - 4-4,5 kertaa parempi kuin valurauta ja 5 kertaa parempi kuin teräs.

Taulukko, jossa on eri metallien lämmönjohtavuuskertoimet

Taulukko, jossa on eri metallien lämmönjohtavuuskertoimet

Siksi korkean tehon (180-190 W / osa) alumiiniset lämpöpatterit eroavat toisistaan, ei vähäisemmän lämmitystehon ja alhaisen inertian vuoksi. Ne ovat erittäin tehokkaita työskentelemään termoregulaattoreiden kanssa, joten ne mahdollistavat vakaan lämpötilan pitämisen yhden asteen tarkkuudella. Alumiinisten lämpöpatterien edut johtuvat kevyestä painosta (yksi osa painaa 1,5-2 kiloa), mikä helpottaa toimitusta ja asennusta. Toinen positiivinen seikka on, että muotti on suunniteltu siten, että sillä on suuri poikkileikkaus kanavista jäähdytysnesteelle (hieman pienempi kuin rautafarmonista). Tämä on hyvä, koska on olemassa pieni todennäköisyys, että nämä kanavat tukkeutuvat ja jäähdytin pysähtyy lämpenemisen vuoksi.

Nyt noin alumiinipattereiden haitat. Ne liittyvät alumiinin ominaisuuksiin. Kuten tiedetään, tämä on kemiallisesti aktiivinen metalli. Hän vuorovaikuttaa aktiivisesti useimpien kemikaalipöytien kanssa ja reagoi voimakkaasti kuparin kanssa. Nykyisissä lämmitysjärjestelmissä kupariosat löytyvät usein. Tämä naapurusto uhkaa nopeasti vapauttaa järjestelmän ja järjestelmän kupariosat sekä kasvattaa kaasun tuotantoa. Kaasuilla opimme taistelemaan - ne laittaa automaattiset kaasun höyrystimet (venttiilit) järjestelmään, ja kupari pelastetaan, eikä se aseta sitä alumiinilaitteiden lähelle. Prosessi on tietenkin edelleen käynnissä, mutta ei niin voimakasta.

Alumiiniset lämpöpatterit näyttävät modernilta

Alumiiniset lämpöpatterit näyttävät modernilta

Alumiinin kemiallinen aktiivisuus ilmenee myös jäähdytysaineen laadulle. Ei sen tukkeutumisen, vaan sen happamuuden kannalta. Yleensä alumiinipatterit toimivat järjestelmissä, joiden jäähdytysnesteen happamuus on korkeintaan 7 (Ph 7).

Ei kovin hyvä lämmitysjärjestelmän käyttöön ja pehmeään alumiiniin. Pattereista valmistetusta seoksesta on lisäaineita, jotka lisäävät jäykkyyttä, mutta kuitenkin suurissa paineissa olevat verkot eivät toimi. Tyypillinen käyttöpaine on 8-16 Atm, riippuen tyypistä ja valmistajasta.

Kaikesta edellä mainitusta lähtien syntyy alue, jossa alumiiniset lämpöpatterit ovat parhaita. Nämä ovat yksittäisiä lämmitysjärjestelmiä, joissa on automaattien ohjaamia kattiloita. Ei huono tunne ja asunnoissa, mutta vain pienissä kerroksissa (korkeintaan 10 kerrosta) rakennuksissa, joissa jäähdytysneste pyörii Ph 7-8: lla.

Bimetallipatterit

Alumiinipatterien puutteiden korjaamiseksi keksittiin kaksimetalinen. Alumiinisen takin sisällä ruostumattomat putket on suljettu. Ruostumaton teräs, kuten tiedetään, on kemiallisesti neutraali ja erittäin kestävä. Joten ratkaista kerran kaksi ongelmaa. Mutta bimetallisten jäähdyttimien kustannukset ovat huomattavasti korkeammat - valmistustekniikka on vaikeampaa ja hieman alhaisempi lämmöntuotanto. Keskimäärin vakiokokoisten bimetallisten patterien lämmönsiirto on 170-180 W. Toinen plus on korkeampi käyttöpaine, jolla nämä lämmittimet voivat toimia. Keskimäärin se on 20-30 Atm, mikä on enemmän kuin riittää myös korkeisiin rakennuksiin.

Alumiinin bimetallipatterien ero

Alumiinin bimetallipatterien ero

Samanaikaisesti lisätään toinen ongelma - jäähdytysnesteen kanavien poikkileikkaus bimetallipattereissa on paljon pienempi kuin alumiinirakenteissa. Siksi on suositeltavaa asentaa suodattimet ennen säteilijää. Minusit, kuten näette, ei niin paljon, mutta on vivahteita. Siinä on yksinkertaisesti kahdenlaisia ​​bimetallipattereita: täysi ja osittainen bimetalli. Täydellisessä bimetallissa kaikki keräimet (kanavat, joihin jäähdytysneste liikkuu) on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Jos päätät, mitkä bimetallipatterit ovat parempia, niin tämä on täydellinen bimetalli. Ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla osittain kaksimetallisilla pattereilla on vain pystysuorat keräimet ja vaakatasot alumiinista. Eli tällaisissa tuotteissa kemiallinen aktiivisuus on hieman alhaisempi, mutta silti melko korkealla tasolla ja työpaine on paljon pienempi.

Nyt lämmitysjärjestelmät, joiden bimetaliset lämpöpatterit ovat parhaita. Tämä on monikerroksinen rakennus mikä tahansa tyyppinen jäähdytysneste (mukaan lukien erittäin hapan tai emäksinen). Yksittäisissä lämmitysjärjestelmissä niiden ominaisuuksia ei lunasteta, joten ei ole syytä maksaa.

Teräspatterit - paneeli ja putkimaiset

Kaksi erilaista teräspatteria, joilla on erilainen ominaisuus ja erilainen ulkonäkö. Ne ovat putkimaisia ​​ja paneeli. Jotkut ovat teräsputkia, toiset teräslevyt. Molemmat ovat suhteellisen edullisia ja houkuttelevat. Teräs lämmitysjärjestelmissä "elää" ei ole kovin pitkä, joten tämä on myös lyhytaikainen lämmityslaitteisto. Tietenkin on poikkeuksia - jotkut putkien tai arkkien valmistajat peittävät suojaavan kerroksen, minkä takia takuuaika lasketaan vuosikymmenellä tai jopa enemmän. Mutta tällaisten teräspatterien hinta on myös kaukana pienistä.

Nämä ovat putkimaisia ​​lämpöpattereita. Ne voivat olla sekä korkeita että kapeita, matalia ja laajoja

Nämä ovat putkimaisia ​​lämpöpattereita. Ne voivat olla sekä korkeita että kapeita, matalia ja laajoja

Jäljelle jäävistä ominaisuuksista - pieni lämpövoimakkuus, joka vaatii lämpöalustaa. Ja happamuuteen ja vieraiden hiukkasten esiintymiseen. Erityisen vaativia ovat paneelimallit - ne muodostavat ohutkanavat, joihin jäähdytysneste liikkuu. Ne ovat jopa ohuempia kuin bimetalleja, joten sisäänkäynnin suodattimet ovat ehdottoman välttämättömiä. Jos puhumme jäähdytysnesteen hapokkuudesta, korkein luku, jolla teräksiset lämpöpatterit toimivat, on Ph8. Työpaine on luokkaa 10-16 atm.

Tehon leviäminen on erittäin suuri. Sekä paneeli- että putkimaisten lämpöpatterien rakenne on sellainen, että ne voivat olla erikokoisia. Standardipaneelipattereita valmistetaan korkeudelta 30 cm - 90 cm, pituus 40 cm - 3 m. Erikoismalleja on laajennettu korkeuteen. Niiden enimmäiskorkeus on 2,7 metriä (ne voivat tehdä enemmän erikoisjärjestyksessä, vain kuljetusongelmissa).

Paneelipattereilla voi olla erilaisia ​​kokoonpanoja ja kapasiteetteja

Paneelipattereilla voi olla erilaisia ​​kokoonpanoja ja kapasiteetteja

Putkimaisten patterien koko on jopa suurempi. Ne voivat olla korkeus 19 cm 3 m, leveys 10 cm (kaksi osaa) ja 3 metriä ja syvyys 6 cm 21 cm. Paksuus Näiden pattereiden, ei riipu ainoastaan ​​sen osien lukumäärä, vaan myös useita sarakkeita (putken yksi rivi). Sarake voi olla kahdesta kuuteen. Seinään voi ripustaa kaksi tai kolme pylvästä, leveämmät ovat usein lattialle. Toisin kuin kaikki muut, putkimaisten jäähdyttimien osat ovat all-in-one, eli niitä ei voi kasvattaa tai vähentää. Ne hitsataan yhteen. Toisaalta vuotoja on vähemmän, mutta toisaalta vähemmän liikkuvuutta. Mutta tämä on siirretty niiden suuri sitkeys - teräsputkea lämpöpatterit voi olla kaareva - ainakin noin sarakkeet niiden paikka tai käärimällä suuren kapasiteetin kasvit (on minimi taivutussäde). Malleja on muuten penkkien tai pöytien muodossa.

konvektorit

Äskettäin yhä useammin suosittu lasin lattiasta kattoon. Todella kaunis, mutta täällä on lämmitys ... .kysymys. Voit laittaa matalat lämpöpatterit jalkoihin, mutta kaikki tyylit sitten hajoavat. Silloin käytetään lattiakompressoreita. Niiden alapuolella tehdään niche ja laite asennetaan lattiaan sulkemalla se arinalla. Lämmöntuotannon lisäämiseksi (tarvitaan kylmän sään aikaan), tuulettimet rakennetaan sisään. Ratkaisu on esteettinen, mutta tällaiset järjestelmät ovat kunnollisia. On toinenkin vivahde - fanit, jopa hiljaisimmat, tekevät melua. Joku ei häiritse tätä kohinaa, joku vaikeuttaa suuresti. Joka tapauksessa on olemassa enemmän ja vähemmän meluisia malleja.

Lattiakondensaattori - lähdön lämmittämiseen ranskalaiset ikkunat ja lasiovet lattiasta kattoon

Lattiakondensaattori - lähdön lämmittämiseen ranskalaiset ikkunat ja lasiovet lattiasta kattoon

Joten, jos haluat lämmittää ranskalaisen ikkunan lattiasta kattoon, paras vaihtoehto on lattiaan rakennettu konvektori.

Plinth lämmitys

Muodossa jalustan lämmitys muistuttaa vanhoja levyjen lämpöpattereita - nämä ovat kahta putkea, joissa on paljon ohuita levyjä. Ero on se, että nämä putket ovat ohuita, tavallisesti kuparia, niillä on niin pieni korkeus ja leveys, että ne piiloutuvat erityisen korkean jalustan alta (ylhäältä päin). Kuparin korkean lämmönsiirtonopeuden ansiosta näiden pienten säteilijöiden teho on korkea, sitä rekrytoidaan pituuden ansiosta - ainakin koko huoneen kehällä.

Vihollisen lisäksi on toinen plus lenkille - suurin osa lämpöstä ei siirry konvektiolla vaan infrapunavyöhykkeellä lämmitetyistä seinistä. Lämpimän ilmavirta nousee seinämille ja lämmittää niitä. Kun seinät kuumennetaan, ne alkavat säteilevät lämpöä, jota kehomme mielestä on mukavampaa. Tämän järjestelmän haitat

Plinth lämmitys lähes näkymätön

Plinth lämmitys lähes näkymätön

Polttolämmityksen haitat - lämmönsiirtimen ja lämpöjärjestelmän hallitseminen (sitä ei voi ylikuumentua), matala käyttöpaine (enintään 10 Atm). Kaikki tämä viittaa siihen, että tällaiset järjestelmät voivat toimia vain yksittäisissä lämmityksissä ja automaattien ohjaamissa kattiloissa.

Mitkä säteilijät ovat parhaita huoneistoille ja talolle

Nyt hieman järjestelmällistää kaikki tiedot eri näkökulmasta - mikä on parasta valita paristot asunnossa ja joka yksityiselle talolle tai mökille. Ensin puhumme siitä, mitä voit laittaa huoneistolle. Jos haluat valita kaiken oikein, sinun täytyy ensin vierailla asuntotoimistossa tai puhua putkimiehillä. Sinun on selvitettävä, mikä paine on lämmitysjärjestelmässä ja mikä on jäähdytysnesteen happamuus ja sen käyttölämpötila (vaikkakin asiakirjojen mukaan). Oli mukavaa tietää, mitä hyppyjä lämpötilassa ja paineessa on. Nämä numerot on asennettu, joten sinun on valittava tietty malli juuri sellaisista lämpöpattereista, jotka sopivat tilanteeseesi.

Nyt, millaisia ​​lämpöpatterit sopivat parhaiten asuntoon. Tässä on vaihtoehtoja sinulle:

 • Jos asut korkealla (yli 12 kerrosta), todennäköisesti bimetallinen, jos paine ei ole kovin korkea, voi käyttää valurautaiset lämpöpatterit. Valitessasi, katsokaa pääasiassa työpainetta, happamuutta, ja ne kestävät lämpötilan (totta, vain täysi bimetalli tekee).
 • Jos käyttöpaine järjestelmässä ei ole korkeampi kuin 14 atm, ja Ph (happamuus) korkeintaan 7-8 ja vähintään 5, sitten valurautaa ja bimetallia voi lisätä teräksen ja alumiinin patterit. Vain valmistajan ja mallin valinnassa sinun on valvottava kaikkia kolmea parametria - lämpötila, happamuus ja paine.
 • Jos järjestelmä on korkea Ph - 8.5 ja yli, vain bimetallipatterit (täysi bimetalli) tekevät. Ne tuottavat myös korkean käyttöpaineen (20 atm ja yli).

  Asuntojen parhaat lämmityspatterit valitaan käyttöpaineen ja jäähdytysnesteen happamuuden mukaan

  Asuntojen parhaat lämmityspatterit valitaan käyttöpaineen ja jäähdytysnesteen happamuuden mukaan

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  79 − 74 =