Pellettien kotitalous

Ei kaikkialla, puu tai hiili on kohtuuhintaista polttoainetta, mutta puuteollisuuden tai maatalouden jätteet löytyvät kenties kaikkialla. On kauan sitten todettu, että ne polttavat, ehkä hieman pahempaa, mutta on täysin mahdollista lämmittää niitä. Vain kaatamalla sahanpurua tai olkia on erittäin epämiellyttävä. Siksi he keksivät heidät prosessoimaan ja painamaan brikettejä tai rakeita. Polttopelleteissä - pelleteissä - on jopa erikoiskattiloita. Hyvän polttoaineen avulla ne huolletaan kerran kuukaudessa. Paras uutinen on, että voit tehdä pellettejä itse. Tämä vaatii paljon laitteita, mutta pohja on granulaattori (ekstruuderi tai pelletointi). Ilman häntä, ei mitään. 

Mitä pellettejä ja millaisia ​​pellettejä ne ovat?

Pelletit ovat polttopellettejä, jotka on valmistettu puunjalostusjätteestä, eräistä viljelyjätteistä (olki, auringonkukankuori, tattari jne.) Ja jopa kananlannoista. Niiden tuotannon tekniikka on sellainen, että lisäaineita ja sideaineita ei tarvita. Eli se on täysin turvallista ja sata prosenttia luonnollinen polttoaine, joka myös tehdään jätteistä.

Pelletit ovat hyvä polttoaine

Pelletit ovat hyvä polttoaine

Koska polttoainepellettien raaka-aine voi olla erilainen, myös polttoaineen ominaisuudet ovat erilaiset. Pelletit on jaettu kolmeen luokkaan:

 • Valkoinen. Tämä on premium-polttoainetta, jolla on korkeimmat ominaisuudet (ja hinta). Se on nimetty niin ominaisväri - vaalea keltainen, lähes valkoinen. Mutta väri on toissijainen, pääominai- suudet ja tärkein on erittäin pieni tuhkapitoisuus. Tuhkan valkoisten pellettien polttamisen jälkeen enintään 0,5% polttoaineen tilavuudesta säilyy. Puhdista kattila on hyvin harvinaista. Valkoisia polttoainepellettejä saadaan sirusta ilman kuorta ja muita ulkomaisia ​​sulkeumia. Yleensä se on puusepäntyö tai huonekalujen valmistus.
 • Harmaa. Tämän tyyppiseen pellettiin käytettävät raaka-aineet saattavat sisältää jonkin verran kuorta, neuloja ja muita vieraita epäpuhtauksia. Mutta tuhkapitoisuus saa olla enintään 1,5%.
 • Teolliset tai tummat pelletit. Tällaiset polttoainepelletit valmistetaan oljesta tai öljykakusta puhtaassa muodossa tai lisäämällä puujätettä. Tämäntyyppisen polttoaineen tuhkapitoisuus on paljon suurempi kuin edellä kuvattu, mutta se ei voi olla yli 5%.

Valkoisia ja harmaita pellettejä käytetään yksittäiseen lämmitykseen. Niitä kutsutaan myös "ensimmäisen luokan" tai ensimmäisen luokan. Niiden halkaisija on 6-8 mm, tiheys noin 600 kg / m3, syntyneen lämmön määrä on noin 4,7 kW / h. Ne poltetaan erikoiskattiloissa, joita kutsutaan pelleteiksi. Yleensä tämä laite on erittäin vaativa polttoaineen laatuun. Pienen tuhkapitoisuuden lisäksi vaatimukset koskevat myös pellettien eheyttä ja jauhetun fraktion puuttumista. Muussa tapauksessa pellettikattilan poltin on tukossa, kattila sammutetaan. Teolliset pelletit poltetaan myös erityisissä uuneissa, mutta niillä on täysin erilainen rakenne ja paljon suurempia määriä.

Erilaisten raaka-aineiden pellettien ominaisuudet

Erilaisten raaka-aineiden pellettien ominaisuudet

Periaatteessa kaikki pelletit voidaan täyttää kiinteän polttoaineen kattiloihin, vain niitä käytetään yleensä hajoamisvaiheessa. Kun uuni on jo lämmitetty, peitetään pelletit.

Tuotantoteknologia

Jokainen isäntä, ajatus muuttaa jätettä polttoaineeksi tai jopa tehdä rahaa siihen, on houkutteleva. Periaatteessa pellettien tekeminen omilla käsillään on todellista, mutta teollisuuslaatua ei ole odotettavissa. Pakottaminen tekemään tuodulle pellettikattilalle kotitekoisia rakeita ei todennäköisesti toimi, mutta itsetäytteinen tai kiinteän polttoaineen aggregaatti voi käsitellä niitä täydellisesti.

Laitteet, jotka ovat välttämättömiä pellettien tuottamiseksi sahanpurusta tai lastuilta

Laitteet, jotka ovat välttämättömiä pellettien tuottamiseksi sahanpurusta tai lastuilta

Puupellettien valmistusmenetelmä koostuu useista peräkkäisistä vaiheista:

 • Raaka-aineiden suuri murskaus. Hajusteen on oltava enintään 1,25 nähdä3. Tämä on valmistetta kuivumisen parantamiseksi. Tämä toiminto vaatii murskaimen. 
 • Kuivaus kuivauskammiossa. Raaka-aine tuodaan 8-12 prosentin kosteuteen. Kameratyypit ovat erilaisia, jotkut käyttävät suoraan lämmitystä (kuumaa ilmaa uunista syötetään kuivauskammioon), toiset lämmittävät lämmönvaihdinta ja siitä - kuivaimen ilmaa. Toinen vaihtoehto on vähemmän tehokas, mutta tässä tapauksessa sulkemisen mahdollisuus ns. Jopa pieni määrä nokea voi värittää sirut. Tämän seurauksena pelletit voidaan luokitella "valkoisiksi" (jos vastaavia raaka-aineita käytettiin) ja väriltään harmaaseen.
 • Hieno murskaus. Kuivattu puu syötetään murskaimiin (tavallisesti vasaran tyyppi). Tulosteessa puun palaset ovat yli 1,5 mm valkoisille ja harmaille pelleteille ja 4 mm teollisille pelleteille.
 • Kosteuttaa. Alhaisen kosteuden omaavat puukuidut eivät pysty tarttumaan yhteen. Koska ne ovat kosteutettuja. Jos jätettä käytetään männyn, kuusen, vesi ruiskutetaan. Raaka-aineita lehtipuilta - tammi, koivu, pyökki - käsitellään kuumalla höyryllä.
 • Painamalla. Tässä työpuristimet eri malleja. Raaka-aine puristetaan matriisin läpi (tasainen tai pyöreä), jotka muodostavat tiettyjä kokoja.
 • Jäähdytys. Korkean paineen vaikutuksesta pelletit kuumennetaan 70-90 ° C: een. Tässä tilassa ne hajoavat helposti, joten ne jäähtyvät jäähtymään.
 • Valmiit rakeet seulotaan (ei-tarttuvien hiukkasten jäännöksistä) ja fasuyut.

Kuten näette, prosessi on monivaiheinen, vaatii runsaasti laitteita. Kuitenkin halvan tai vapaan raaka-aineen läsnä ollessa pellettejä voidaan valmistaa omilla käsillä.

Pelletin tuotannon ominaisuudet oljesta

Pellettien tekeminen oljesta on helpompaa. Se aluksi kuivuu, koska kuivausvaihe puuttuu. Jos märkä olkea kuivataan, se kuivataan luonnollisissa olosuhteissa auringossa ja sitten jauhetaan ja sekoitetaan kuivaksi, jolloin raaka-aineen vaadittu kosteus saavutetaan ennen puristusta.

Hiontaa on helpompaa. Tätä varten tarvitaan olkileikkuri, joka välittömästi leikkaa raaka-aineen haluttuun pituuteen. Jyrsintä tehdään myös kerrallaan. Sen jälkeen kun massa on saatettu vaadittuun kosteuteen, se painetaan puristimen läpi. Ja tässä kaikki on yksinkertaisempaa: koska raaka-aineet ovat pehmeämpiä, vaivaa tarvitaan vähemmän. Vähemmän tehokkaat laitteet - vähemmän kustannuksia. Samalla linjan suorituskyky voi olla korkea.

Kuten näette, pellettien tuottamiseen tarvittavasta oljesta tarvitset vähemmän, ja myös aika- ja energiakustannukset ovat pienemmät.

Kotimaiset rakeistuslaitteet

Vaikka pellettien valmistukseen tarvittavat laitteet vaativat paljon, päälaite on granulaattori. Sen avulla pelletit muodostuvat raaka-aineista. On olemassa useita malleja granulaattoreista:

 • Ruuvi. Rakenne on samanlainen kuin kotimainen lihamylly. Sama ruuviakseli ja matriisi - raina, jonka läpi raaka-aine työnnetään. Niitä voidaan käyttää pehmeisiin raaka-aineisiin, esimerkiksi olkiin. Puu, jopa murskattu, "ei vedä" - ei tarpeeksi vaivaa. Periaatteessa riittävän voimakkuuden omaavien osien avulla voit laittaa tehokkaamman moottorin.

  Ruuviekstruuderin (granulaattorin) kaaviokuva

  Ruuviekstruuderin (granulaattorin) kaaviokuva

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  17 − = 14