Riippumattomat tulisijat

Takka on yleensä laitettu olohuoneeseen. Missä muualla ihailen tulta, miten ei ole tilaa lepoa ja vastaanottoa vieraita. Käyttämällä sitä pääasiallisena lämmönlähteenä ei ole kaikkia malleja, mutta lisäksi, syksy-keväällä, se on erittäin mukava. Takka auttaa myös erityisen kylmällä ilmalla, kun pääenergianlähde on riittämätön. Voit taittaa yksinkertaisen takan omilla kädilläsi. Tämä ei ole yksinkertainen, mutta mahdollista. 

Takan tekeminen itse ei ole helppoa, mutta se on mahdollista

Takan tekeminen itse ei ole helppoa, mutta se on mahdollista

Vaikka takan rakentaminen vaatii paljon vähemmän tiiliä, mutta on erittäin tärkeää laatia kaikki elementit oikein. Suunnitteluvirheistä johtuen takka ei ehkä toimi tehokkaasti tai ollenkaan, ei toimi. Lämmitystoiminnan lisäksi takka tekee myös esteettisiä toimintoja monessa suhteessa, koska ne usein valitsevat ulkonäöltään, ja unohtamatta teknisiä ominaisuuksia.

Hollannin tulisijat

Tämä lämmitin, vaikka se on perinteinen takka takka, on lähinnä uuni - se on monivärinen savupiippu. Joten tämä on raskas, vaikea toteuttaa massiivinen rakenne. Hänellä on vain kaksi keskeistä eroa uunista - uunin portaalin koko ja tuhka-aukon puuttuminen. Jos tiedät, kuinka taivutetaan uuni Alankomaissa, tekemällä yksinkertaisia ​​säätöjä, voit muuttaa sen tulipesään. Lisäksi, jos talo on vanha hollantilainen, joka jopa vaatii suuria korjauksia, se muuttuu helposti takaksi. On vain irrotettava etuläppäosa, aseta sopiva kokoinen valmiin metallin uunin, joka yhdistää sen tupakointiin ja zadekorirovatin.

Hollantilainen takka on rakennettu saman uunin periaatteelle, eroaa vain uunin mitoista

Hollantilainen takka on rakennettu saman uunin periaatteelle, eroaa vain uunin mitoista

Tämäntyyppinen yksikkö avotulella, jota voidaan käyttää päälämmittimena. Hollantilaiset ovat jo pitkään joutuneet säästämään polttoainetta ja tuottamaan lämpöä putkessa itse eivät salli.

Ulkoilu tai alppi (Sveitsin)

Tämäntyyppiset tulisijat ovat tulleet suosittuja vasta äskettäin. Itse asiassa tämä ei myöskään ole takka sen puhtaassa muodossa, vaan eri syystä. Se on pikemminkin vain avoin tai puoliksi suljettu tulisija, jonka päälle tehdään huppu, joka kulkee savupiippuun.

Alpine tai Sveitsin takka on unohtumaton ilme

Alpine tai Sveitsin takka on unohtumaton ilme

Se sopii täydellisesti chalet-tyyliin sisustettuihin, koska se oli sieltä, että hän tuli meille. Laite on yleensä yksinkertainen, mutta ei kovin tehokas lämmityksen kannalta. Mutta hyvin koristeellinen.

Vaihtoehto, jota näet yllä olevassa kuvassa, on tehty maalaismainen tyyli - luonnollisesta jalostetusta kivestä. Tällainen työ maksaa paljon rahaa: se on tarpeen säätää, kiveä kovia kiviä, mikä edellyttää korkeaa ammattitaitoa.

Klassinen englanti

Klassisen takan ulkonäkö

Klassisen takan ulkonäkö

Perinteinen takka on tapa kuvitella sitä. Avoin leveä takaportti, jossa polttopuuta poltetaan. Ja sen viimeistely voi olla mitä tahansa, sopivaa sisäpinta-alaa ja hillittyä, mikä sopii huipputekniikkaan ja minimalismiin.

Sillä kaikki edellytykset, kuten, ei paljon tilaa, valmistukseen klassisen takka, joiden keskimääräinen pituus on savupiipun kestää noin 800 tiiliä. Tällaisen rakenteen kokonaismassa on tonnin alueella. Aivan pieni koko klassinen tulisija vaatii merkittäviä yksityiset säätiöt, kuten se, joka sopii uunissa -. Samaan syvyys perustuksena talon ja sen koon tulisi olla suurempi puolelta vähintään 15 cm antaa sen samalle tasolle lattialla.

Laite ja miten se toimii

Classic takka osassa

Classic takka osassa

Jos katsot valokuvaa, näyttää siltä, ​​että mikään ei ole monimutkaista: laatikko, jossa on putki ja kaikki. Mutta mikä näyttää yksinkertaiselta, itse asiassa, ei ole kovin helppoa. Ensinnäkin uunin yläosassa on savuhammas. Ja ei vain jonkinlainen reunus, mutta heijastavalla pinnalla. Hän tuli uuzhaet osa putki, kiertämällä liekki sisällä uunissa.

Toiseksi takkauunissa ei ole tuhka-aukkoa, ja etuseinä on tehty kaltevuudella sisäänpäin. Nämä kaksi osaa mahdollistavat sen, että liekki pyörii pitkään uunissa, mikä antaa lämpöä mahdollisimman paljon.

Kolmanneksi putkessa on vaimennin, joka on tehokas ja mikä on erittäin tärkeä, turvallisesti säätää palamisen voimakkuutta. Turvallinen - koska kunnostettu takka ei missään tapauksessa aiheuta hiilimonoksidia vaarallisissa määrissä. Loppujen lopuksi se muodostuu hapen puutteella, ja ilmakehän ja hapen klassisen takan avoin portaali on aina tarpeeksi.

Toinen takkamallin kohta on se, että kuten porttiventtiilissä, siinä leikataan reikä, joka on 10% savupiipun osasta. Tämä aukko on välttämätöntä pienimmällä työntövoimalla, joka ei missään tapauksessa salli liekin ja savun "pudota" uunista. Vaikka kaasulla suljettu, tuli pyörii sisälle ja savu menee savupiippuun.

Tällainen muotoilu mahdollistaa tehokkaan lämmön käytön myös korkean kaloripolttoaineen polttamisen yhteydessä. Pitkä kiertyvä liekki maksimoi uunin seinät ja ne lämmittävät huoneen täydellisesti.

Jos puhumme mahdollisuudesta lämmitysveden tulipesässä on joko ole mahdollista saada: häiriintynyt koko dynaaminen. Mutta putken yläpuolella olevan hampaan yläpuolella voit laittaa lämmönvaihdin. Toinen kysymys on se, että lämpötila on ei ole niin korkea, ja lämpöä veden lämmittämiseen ei toimi, mutta pieni määrä kuuman veden (kattila inkrementaalinen tyyppi), lämpö on riittävä.

Aikaisimmissa englantilaisissa takissa, alla oli ilman palo baareja, jossa kallistus ulkopuolella. Samanaikaisesti suorituskyvyn epätarkkuus johti siihen, että liekki alkoi pyöriä vastakkaiseen suuntaan. Samaan aikaan hiilet voivat jättää uunin, joka ei ole lainkaan hyvä. Koska keskiajalla he alkoivat tehdä pieniä gratejä ja tuhka-aita, joka avattiin vasta tulipalossa. Kun polttopuu poltetaan, tuhkanpannu sulkeutuu, mikä antaa sysäyksen tulisen tulen muodostumiselle uunissa.

Modernit englantilaiset takat tehdään kuurotulla ja tulipaloilla. Sammuttaessa kuolleita malleja sytytyksen aikana käytä nesteitä sytyttämiseen. He itse antavat riittävän impulssin pyörteen muodostumiselle.

Piirustus klassisesta englantilainen takka mitat

Piirustus klassisesta englantilainen takka mitat

Klassisen takan järjestys

Perinteiset englantilaiset tulisijat ovat rakenteeltaan erilainen toisistaan ​​savu hampaiden muodossa. Tarkan kopioinnin vuoksi vain "suorat kädet" eivät riitä. Se vie kokemusta ja huomattavaa. Mutta on malleja, jotka eivät ole niin kriittisiä tässä yksityiskohdassa. Tällainen takka omalla kädelläsi voidaan taittaa, jos tiedät, miten hoitaa ruoskan ja taso.

Yksinkertainen klassinen takka: järjestely

Yksinkertainen klassinen takka: järjestely

Tässä suoritusmuodossa arina on pieni ja sijoitettu uunin päähän. Tämä teki mahdolliseksi, ettei hämähäkkää hämärtyisi, vaan tehdä se tavalliseksi, asteittain. Mutta tässä takassa polttamisen aikana on mahdotonta sulkea sumptaa. Tulipalo "pyörii" juuri uunin takaosaan tulevan ilman kustannuksella.

Rumfordin takka

Yksi klassisen lajikkeen nimi on Ramfodin (Rumford) takka. Toimintaperiaate on sama, tarjoaa vain pyörteen eikä savuhammas, mutta savupiipun kapea kaula, jonka muoto toistaa jonkin hyperbolan haaroista.

Rumfordin takka. Avainkokoonpano on putken kaula

Rumfordin takka. Avainkokoonpano on putken kaula

Rakenteellisesti se on yksinkertaisempi ja vaatii vähemmän tilaa - uuni voi olla vähemmän syvä. Kaikki ongelmat ovat, että kurkku olisi tehtävä erittäin tarkalla tarkkuudella. Poikkeaminen vain viidestä prosentista vaaditusta lomakkeesta johtaa toimimattomuuteen. Tämä on suurin vaikeus, koska emme suosittele tämän takan tekemistä omiin käsiimme.

Tehdasuunissa

Jos on olemassa metallisia uuneja, niin miksi ei ole metallisia tulisijoja? Ja he ovat. Takkasydämet on tehty monimutkaisista seoksista - orgaaninen lasi, komposiitti ja erikoisleveys. Takkauunissa syntyvät prosessit mallinnetaan erityisohjelmilla, joten näiden lämmittimien tehokkuus on suuri, laitoksen monimutkaisuus on keskimäärin. Toinen etu on se, että voit yhdistää tavallisen metallipuuvon.

Toinen mukava asia: uunin massa on noin 100 kg. Jos maali punnitaan hieman, voit asettaa tällaisen takan raudoitettuun betoniin. Jos haluat luonnonkiven, sinun täytyy tehdä takan takana.

Kun asennat takan tulipesän, sinun on noudatettava useita vaatimuksia:

 • Seinät, joiden lähellä lämmitintä asennetaan, on peitettävä syttymättömillä materiaaleilla ja lämpöeristyksellä heijastavalla kerroksella;
 • etäisyys uunista seinään - vähintään 10 cm ennen lämmitintä - alle 5 cm;
 • Tuhkatehtaan tulisi helpottaa puhdistusta, ja sen tulo olisi sijoitettava mahdollisimman lähelle uunia;
 • Savupiipun on vastattava uunin parametreja;
 • Savupiipun liitokset on suljettu korkean lämpötilan tiivisteellä;
 • Uunin seinämän ja vuorin välisen raon on oltava vähintään 1 cm;

Periaatetta ja menettelytapaa takkauunien asennuksessa, katso video.

Luvan saaminen

Pikku tilaamisesta asennus takka yritys tai tehdä omiin käsiinsä. Se ei ole vain tekninen asia. Yleensä vaikeudet ovat syntyneet jo kauan ennen asiakirjojen julkaisemista. Erittäin ei pidä palomiehiä antaakseen lupia tulisijoille. Lupa vaaditaan asennettaessa takka missä tahansa asuinalueella. Ongelmana on, että ei ole olemassa lainsäädäntökehystä, jossa määrätään asennuksen sääntöjä. Uuneissa on tällainen asiakirja, mutta ei tulisijoja. Mutta ovat SNIP 2.04.05-91 (Device lämmitys ja liedet) lause, että missä tahansa asunnossa kielletty laite lämmittimet avoin palotilaan. Tästä näkökulmasta onnekas, jos et tulipalo suunnittelun maassa, joka sijaitsee lomakylä - sitä ei pidetä asunnon.

Kuten usein on, on olemassa toinen asiakirja (MGSN 3.01-96), joka Moskovassa sallii tulisijojen asennuksen viimeisimmissä kerroksissa, jos omistaja on yksin. Pääkaupungissa on siis mahdollisuus saada lupa, vaikka ei lainkaan.

Vanhojen tiili- ja teräsmutterien ja Hruščovin asukkaiden välillä on porsaanreikä, jossa kaikissa huoneistossa on ilmanvaihtokanavien lisäksi myös savupiipuja. Samaan luokkaan kuuluvat nykyaikaisen rakentamisen talot, joissa on myös savukanavia. Kaikissa näissä rakennuksissa on sallittua sijoittaa lämmityslaitteisto liekkiin. Yleensä uunia tarkoitetaan, mutta tätä tosiasiaa ei ole määrätty missään.

yksi mahdollisista mahdollisuuksista takkikaupan sisustukseen moderniin tyyliin

Yksi mahdollisista vaihtoehdoista tulisijan sisustukseen moderniin tyyliin

Esimerkiksi - seinien, laiturien, yhdistämisen parvekkeella tai loggialla voidaan myöntää lupa "lupaa", koska se on antanut papereita ja monimutkaista uudelleenjärjestelyä lämmityslaitteiden siirtämisellä. Papereissa älä kirjoita rekistereistä tai keskuslämmittimistä. Tässä on yleinen muotoilu - lämmityslaitteet. Anna samassa asiakirjassa, että aiot laittaa lämmittimen liekkiin soveltamalla projektia organisaatiossa. Tässä tapauksessa kotitekoiset paperit eivät läpäise. On olemassa mahdollisuus. Mutta yleensä talojen ja asuntojen omistajat ajaa pitkään ja kovasti. Älä yritä väittää, muuten et koskaan saa lupaa. Toista kaikki, mitä he tarvitsevat. Muulla tavoin. Hieman helpompaa on talojen omistajat. Logiikka on selkeä - jos on ongelmia, poltat itsesi. Asuntojen omistajat puhuvat kovasti, mutta voit silti saada luvan.

Nyt, jos et halua kommunikoida kaiken tämän kanssa, voit tilata saman takan asennuksen profiilijärjestön takalla. Yleensä ne tarjoavat dokumentaatiopalveluja. Heillä on jälkiä jo tapettu, on paljon enemmän mahdollisuuksia. Lisäksi, kun hyväksyt lämmitintäsi, ne voivat vaatia (ja todennäköisesti vaativat) todistuksia kaikista materiaaleista, mukaan lukien pultit, ruuvit ja liesi tarvikkeet. Tämä on myös tunnettava ja muistettava. Ja tällaisella tehtävällä materiaalien hankinta muuttuu vaikeaksi tavoitteeksi.

Vaihtoehtoinen tiili takka kulmassa

Vaihtoehtoinen tiili takka kulmassa

Kulma takka - uloskirjautuminen ja video

Hyvin usein takat tehdään nurkkaan. Se on kätevä ja käytännöllinen, joten se on vaikein sisustustyö ja se toimii erinomaisena sisustuksena. Kun valitset takan tilan, harkitse putken korkeuden vivahtelua. Asennettaessa takka lähes puolet materiaalista ja aika kuluu putken muodostumiseen. Toisaalta korkea putki on hyvä - siellä on hyvä vetovoima. Toisaalta - suuret kustannukset. Niiden vähentämiseksi takka voidaan sijoittaa nurkkaan, jossa on kattokaite, eikä sen harrastus. Putken korkeuden pitäisi silti olla riittävä vetokoukun aikaansaamiseksi, ja kustannukset ovat pienemmät.

Suojaava näyttö

Jos takka on puuportaassa, seinät on suojattava. Optimaalisen pitäisi näyttää tältä:

 • puiset seinät on päällystetty lämpöeristyksellä (voi olla kartonkia, joka on valmistettu basaltivilla, jonka käyttölämpötila on enintään 800 ° C, paksuus 1,5-2 cm);
 • Sen päällä on keraamisia eristeitä, joiden korkeus on 3 cm metallilevyn kiinnittämiseksi.

Takan seinät voivat olla 5-7 cm näytöltä. Metallilevyn mitat ovat 15-20 cm suurempia kuin uunin mitat. Tämä monikerrosjärjestelmä estää puuseinämien lämmittämisen merkittäviin lämpötiloihin.

Materiaalit, järjestys, kommentit

Tämä takka on 890 * 890 * 1610 mm (ilman putkea). Tuottaa se tarvitset:

 • punainen uunin tiili 356 kappaletta (ilman putkea);
 • tulenkestävät tiilet ША-8 - 55 kappaletta;
 • savun läppä 250 * 130 mm;
 • teräsnauha, jonka seinämän paksuus on 5 mm: 50 * 600 mm - 1 kpl; 50 * 800 mm - 2 kpl;
 • teräslevyn paksuus 3 mm 400 * 600 mm.
Järjestys takkatulusta tiilistä

Järjestys takkatulusta tiilistä

Edellä oleva asettelu on yksi klassisen takan tyyppisistä asennuskohdista. Järjestelmä on melko yksinkertainen, mutta siinä suuri määrä tiiliä vaatii karsimista. Tämän tiilimuodon asettamiseen tarvitset varmasti hyvän bulgarian ja suuren määrän levyjä kiveen.

Kun hammas muodostetaan uunissa (10-13 riviä), kamomilla tulenkestävä tiili on podsesyvayut. Jokaisen peräkkäisen rivin tiilen yläreunan tulee työntyä 30 mm edellisestä. Tämä kasvot on tehty niin, että se on kalteva ja tasainen. Pinoamisen seurauksena kaikki neljä hammasta muodostavaa riviä pinnan tulee olla sileitä ja sileitä. Se "kääntää" liekin ja heijastaa lämmön huoneeseen, joten ota tämä hetki huomiota tähän hetkeen.

Melko yksityiskohtaiset ohjeet takan asettamisesta annetaan videossa.

Muurausolosuhteet ja materiaalit

Aloita asettamaan takka omalla kädelläsi pitäisi olla syksy-keväällä, kun lämpötila pidetään 15-20 ° C. Muissa olosuhteissa on vaikeaa työskennellä ja tarvitaan vankka kokemus.

Tiili ottaa liesi, punainen, täyteläinen. Kasvo ja sileä eivät sovi - se ei kestä kestämään lämpötilan muutoksia ja murentua. Kun valitset uunin tiilen, kiinnitä huomiota geometriaan ja väriin. Poltettu "rautamalmi" ei sovi meille, samoin kuin laajennetut ja vääntyneet tiilet. Vain sileä, yksivärinen, joka tuottaa selkeän äänen napauttamalla.

Kytkin on johdettu savi-hiekkalaastiin. Savi - rakentamisen ostaminen sekä hiekka - joki, ei louhos. Liotettua savea sekoitetaan hiekkaan suhteessa 1: 3, lisätään vettä, kunnes saavutetaan keskimääräinen plastisuusliuos. Muista tarkistaa rasvan rasvapitoisuus: ota liuos liuoksella, kallista sitä. Liuoksen pitäisi laskea, jolloin metallin kerros 1,5-3 mm. Jos kerros on ohuempi, metalli on näkyvissä, lisää saviä, jos jäännös on paksu ja paksu - hiekka ja vettä kaadetaan. Tämän vuoksi sinun on hankittava ratkaisu, jossa on määritetyt ehdot.

Tyypit tiiliä

Tyypit tiiliä

Se voidaan sekoittaa välittömästi koko tilavuudelle. Yöllä säiliö liuoksella peitetään märällä purkamisella ja sekoitetaan useita kertoja ennen töitä.

Asennettaessa paksuus on 6-13 mm. Ihanteellinen - 8-10 mm. Jos laitat omat kädet tulisijaan ensimmäistä kertaa, käytä aina tasoa ja luodin linjaa. Tarkista jokainen rivi ja jopa jokainen kivi. Takat - laitteet ovat korkeita ja kapeita, joilla on korkea painopiste. Tällaiset rakenteet eivät anna anteeksi mitään vähäisimpiä poikkeamia. Siksi tason pitäisi olla hyvälaatuista, mieluiten, jos sinulla on kalibroitu tasorakenne (laser taso).

Kuivaus ja kiihtyvyys uunissa

Valmis takka kuivataan vähintään 20 päivän ajan hyvin ilmastoidussa huoneessa. Voit tehdä luonnoksen, mutta seinät eivät saa laskea auringonvaloa. Jotta ikkunat ja ovet voidaan varjostaa, voit ripustaa levyjä tai kiristää harjan aukkoja.

Kolmen viikon kuivauksen jälkeen voit suorittaa ylikellotetun uunin. Ota hitaasti polttava polttoaine (hiilen siemenet, mustahiiltä). Jos uuni kuivattiin hyvissä olosuhteissa, sula, lisää polttoainetta pieniin osiin, lämmitä jonkin aikaa. Kolmen päivän aikana voit käyttää "täysimääräisesti". Jos olosuhteet olivat "ei kovin", aloita kirjanmerkin 3/4, joka vähitellen kasvaa muutamassa päivässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =