Инсталирање ивичњака својим рукама

Приликом уређивања цвијећа и стаза, украшавање дворишта или суседне територије, често је неопходно инсталирати раздјелнике. Најчешће за ову употребу су ивице (назване су и даље ивице). А постављање ивице није тако тешко обавезно позвати тим. Сасвим је могуће да се носите са својим рукама. У сваком случају, са помоћницима.

Именовање и врсте ивичњака

Радне површине се користе за одвајање локација са различитим поклопцем и / или оптерећењем. Они могу одвојити трагове од травњака, цвијећа, вртова или вртова, служити као граница пешака и коловоза итд.

Граница одваја путеве и путеве од травњака и тргова

Граница одваја путеве и путеве од травњака и тргова

Истовремено извршавају неколико функција:

 • служи за визуелни дизајн стаза;
 • редистрибуирати терет;
 • заштити стазе од испирања и уништавања.

Ако желите да песме служе дуже време, потребно је поставити ивичњак дуж ивице. Задржава све материјале, не дозвољавајући колапсу или промени облик.

Различите боје, величине и пресеке

Различите боје, величине и пресеке

Робне ивице или ивице каменца имају различите величине, чине их из различитих материјала, примјењују различите технологије. Најчешћи тип - бетонски ивичњаци, али постоје и пластични, вибрирани.

Врсте бетонских ивичњака и ивичњака

Бетонске ивице су најчешће, имају различите величине. Оне су подељене у две категорије:

 • Камен на друму. Шири и виши, често са арматуром унутар (једна или две челичне шипке пречника 12-14 мм). Користи се за одвајање коловоза и пјешачке секције.
 • Облога (такође названа ивичњак, врт или тротоар). Мање величине и тежине, без ојачања. Обично одвојите пешачке стазе од травњака. Може да издржи краткотрајне рације аутомобила. Са озбиљнијим и упорним оптерећењем, непожељно их је ставити, пошто су уништени.
Врсте камена ивице за одвајање трагова

Врсте камена ивице за одвајање трагова

Нису примењене друге врсте камених ивица за блокаду саобраћајнице, јер немају довољно снаге.

Путеви нису увек директни - постоје савијања. Оштри окретаји под углом су једноставни - ставите под правим углом и фиксирајте тачку везе бетонским раствором. За глатке завоје постоје радијусови делови са различитим радијусима кривине. Може се користити за креирање ограде за округле, овалне цвијеће.

Димензије

Блокови блокова обично се израђују у дужинама од 1000 мм, а пројектовани су за одвајање пјешачких стаза са плодног земљишта - дужине 850 мм. Ипак, постоје елементи дужине 500 и 400 мм. Обично су облоге за стазе од плочника за плочице. Њима се производе не само на технологији бетонираног бетона, већ и на технологији виброкомпрессије, на којој се прави тлоцртна плоча.

Димензије су различите

Димензије су различите

Висина ивичњака може бити:

 • 300 мм - за одвајање тротоара са коловоза;
 • 200 мм, 180 и 150 мм - за трагове.

Ширина 200, 180 мм (путни камен), 150, 100, 80 мм (цурбстоне).

Уградња ивичњака на мешавину песка или бетона

У земљиштима која су склона хеаве, треба да се инсталира на камен ивичњака подсипку песка и шљунка, који је постављен на врху слој бетона, она ће бити смештена на ивичњак. Са овом инсталацијом, границе стоје годинама без проблема. Процедура је следећа:

 • Помоћу клинова који су постављени на кључним локацијама и жицама између њих се производе ознаке.
 • На направљеним ознакама копати ров. Ширина би требала бити таква да се на бочним странама каменог камена налази са удаљености од 10-15 цм са сваке стране. Дубина се бира тако да слој пресоване туцаника на дну била не мање од 10 цм, одозго - најмање 5 цм пескотсементного раствора, а камен ивичњака диже изнад површине стазе није мањи од неколико центиметара (посебно у - у зависности од жеље).

  Инсталација кочнице: шема

  Инсталација кочнице: шема

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  21 + = 26