Как да направите сами площадката: 70 снимки на недвижими сгради

Децата в дача или в близост до къщата не са разследвали леглата или какви други места, където не трябва да бъдат, имат нужда от интересен ъгъл за тях. Като правило, родителите стигат до идеята за необходимостта от създаване на детска площадка или спортен кът - зависи от възрастта и желанието на децата. Извършеното самостоятелно детска площадка е добро, тъй като когато е построено, може да се осигури възможност за нейното постепенно преустройство. В края на краищата, това, което е подходящо за 2-3-годишни деца, не обича 5-6 години, а още повече за по-големи деца. А освен това, детска площадка със собствените си ръце, често построени не само по икономически причини, а заради желанието да се угоди на детето: кой е най-добрият родител знае, че като дете си ... Някой се нуждае от пиратски кораб, и някой сам, реално, къща с веранда, врата и всички необходими атрибути. 

Датска детска площадка със собствени ръце - място за игра на любимите си потомци в къщата или в двора

Датска детска площадка със собствени ръце - място за игра на любимите си потомци в къщата или в двора

Изберете местоположение

Ще бъде трудна задача за решаване. Първо, желателно е детската площадка да се разглежда от дома, а от стаята, в която човек е по-голямата част от времето. Идеално, ако сайтът се разглежда от няколко стаи или точки. На второ място, тя трябва да се намира далеч от hozpostroek с "аромати", ако има такива. На трето място, е желателно да се вземат под внимание на почвеното плодородие: сложна игра може да се прави разлика неплодородни земи или с комплекс геология: особено копаят земята не е необходимо, а максималната - в 30-40 см погребе полюсите на люлка.

Когато избирате място, не е лошо да организирате детска площадка в близост до стената или столичната ограда. Тези зони могат да се използват много рязко и в този случай те могат да се използват за игри. Например, за да направите мини стена за стена на стената, фиксирайте въжени стълби, дъска и други устройства, които са еднакво интересни за децата. Вероятно знаете какво децата си като и ако не знаете - можете да разберете: огради и стени липсващи, поставят различните устройства в различни области и да гледат къде е детето ви се забави дълго. За да разберете кои игри ще теглят повече, ще знаете в каква посока да продължите.

Необходимо е да се вземе предвид и осветлението. Мястото на детските игри не трябва да бъде постоянно на сянка, но слънцето също не е необходимо. Приблизително 2/3 от обекта трябва да са в сянка (пясък, люлка) и 1/3 - на слънце - басейнът, ако има, зоната на активните игри. Ако на двора няма сенки, трябва да измислите балдахин или да поставите голям чадър.

Имайте предвид обаче, че в района на предлагания обект имаше постоянен проект. Децата, разбира се, трябва да бъдат смекчени, но не по този начин. Дори когато избирате място за детска площадка, обърнете внимание на факта, че в близост няма електрически уреди или клапани, автоматични устройства и други подобни устройства. Децата са любопитни и изобретателни, така че е по-добре да не се вземат шансове.

От каква област се нуждаете?

Малко за площада, който трябва да се вземе под детската площадка. Малките деца не се нуждаят от толкова много пространство - пясък, някои много прости черупки, малък басейн, ако смятате, че е възможно. Хубаво е да имате морава или гладко, гладко парче с подходящо покритие, където можете да легнете за собственото си удоволствие. Това е всичко. Всичко това е достатъчно за площ от 4-5 квадратни метра. м.

Малките деца се нуждаят от малка детска площадка

Малките деца се нуждаят от малка детска площадка

За малките деца е желателно да се огражда площта. Това ще ви даде възможност да не сте постоянно близо, но да се занимавате с близък бизнес: децата са на място и са безопасни. Ограда може да бъде всяка - това е за вашето въображение, желание и възможности. Основното изискване е, че тя трябва да бъде безопасна и трайна или абсолютно недостъпна за децата. Например, като мрежа-rabitsa, която виждате на снимката по-горе. Това се случва с пластмасово покритие с ярки цветове и не изглежда толкова тежко, колкото обикновено.

Grid-rabitsa с PVC покритие - добър вариант за площадки за огради

Grid-rabitsa с PVC покритие - добър вариант за площадки за огради

Ако по някаква причина този вариант не му харесва, можете да сложите една ограда, която ще бъде деца височина някъде по раменете, разстоянието между съседните барове трябва да бъде такава, че няма обходен главата. Стикването може да бъде боядисано в различни цветове.

Ограда - обичайната ограда в необичайно изпълнение

Ограда - обичайната ограда в необичайно изпълнение

Просто обръщайте внимание на факта, че върховете са закръглени и не са остри ъгли, те са добре обработени: раздробени много разстроени деца. Монтирайте пикапа, от който се нуждаете здраво. С очакването, че децата непременно ще виси на тях и ще скочат.

Редки фехтовки рядко се използват, но изглеждат добре, функциите им изпълняват перфектно: твърдо, безопасно, естетически привлекателно.

Въжена ограда за детска площадка - издръжлива, евтина, надеждна и безопасна

Въжена ограда за детска площадка - издръжлива, евтина, надеждна и безопасна

За по-големи деца оградата е реликва. За тях полето на дейност е целият сайт и само нещо наистина интересно може да ги разсее. Площта тук също се нуждае от повече. Ако е възможно, вземете деца до 7 години 8-9 м2, от 7 до 12 години - до 12 м2. Вече има набор от черупки по-сериозен и поради това изисква големи площи.

Покритие за детска площадка

Това е труден въпрос с много труден избор. Докато децата са малки, моравата е идеална за тях. Не е церемониална, но спортна (има специален състав от билки с висока устойчивост на абразия). Той не е толкова привлекателен на външен вид, но е в състояние да издържи малко лудории с почти никакви щети. Липса на тревни площи - необходимостта от редовна грижа: поливане, подстригване и т.н.

За малките деца идеалното покритие на детската площадка е тревата

За малките деца идеалното покритие на детската площадка е тревата

С товар от игри на пораснали деца, тревата не се справя вече. Особено в зоната на активните игри: близо до пързалките, люлки. Това са най-проблематичните области. Ако оставяте тези райони "така, както е", тогава по време на дъжд се образува локва под тях, през няколко "раси", превръщайки се в блато. Има добро решение: да се направи издърпваща възглавница от развалините, а над нея да се покрие с пясък или да се постави гумено покритие като това, което се използва на стадионите. Тя е издръжлива и трайна.

За отстраняване на влагата от детската площадка, премахване на почвата на дълбочина 15-20 см, заспивам и трамбована трошен камък, и се изсипва на върха на една и съща овен пясъка. И двата слоя са приблизително 10-15 см. Когато го изграждате, можете да спрете на това: кацането на такава платформа вече е доста добро. Но пясъкът постепенно се отнема и ще трябва периодично да се актуализира. Можете да разпечатате гумената подложка. Това е по-сериозно, само ще е необходимо да се направи леко пристрастие, така че водата от нея да се плъзне надолу по време на дъжд. Някой поставя само гумени постелки, които се сменят, когато се износват.

Друг изход е да се запълни цялата област с малък, пресяван пясък. Той периодично ще трябва да бъде изравняван и презареждан, но това е може би най-практичното решение.

Покрива се за детска площадка от пясък - от категорията

Покритие за детска площадка от пясък - от категорията "бързо и без много проблеми"

Друга възможност е да се изсипе трошен кора. Друг въпрос е, че не всеки може да вземе тази кора. Но ако има, опитайте. Покритието е меко и не е травматично. Само трябва да се смила добре и да се премахнат чиповете, които може да са там.

От по-технологичните могат да предложат:

  • Regupol. Фабрично гумено покритие, поставено върху плоска бетонна или асфалтова основа. Цената е 25-70 $ на квадратен метър.
  • Каучуково покритие с добавка на стягащо вещество. Излива се върху подготвената равна повърхност (възможно е върху уплътнения пясък, положен над развалините). Цената е 25-80 $ на квадратен метър.
  • Модулни системи от PVC с висока плътност. Плочки, които са свързани според принципа на пъзели. Цената на "квадрат" е 50-70 $.
  • Изкуствена трева. Подходящ за подготвена основа от кварцов пясък и каучукови чипове, изисква отстраняване на водата. В зависимост от височината на купчината струва от 40 до 80 $.

Трудно е да се избере. Има твърде много взаимно изключващи се изисквания и желания, но нещо трябва да бъде избрано. Най-често срещаният вариант - тревата, втората по популярност - пясъка. Останалите покрития се нанасят само на места - в най-заредените части.

Избор на оборудване за детска площадка

Планирането на елементите на детската площадка е най-доброто за децата. В края на краищата, те са за тях ще изгради една игра зона, и е на техните желания трябва да слушате. Често ние се опитваме да се възпроизведе това, което в нашето разбиране за тях трябва да бъде интересно, а след това се чудя какво децата да играят навсякъде, но не и на сайта, която е била построена с толкова много любов. Всичко, защото сте въплътили вашите желания и очаквания, а не децата. Слушайте какво иска детето, ходете на гости, които вече разполагат с такива удобства, вижте къде детето прекарва повече време. Въз основа на това вече можете да създадете нещо.

Планирайте елементите на детската площадка по-добре с участието на деца

Планирайте елементите на детската площадка по-добре с участието на деца

пясък

За децата на детската площадка трябва да има пясъчна кутия. Това развива тяхната координация, ви позволява да се развивате по-бързо. Обичайният дизайн - четири дъски - да се счупиш не е проблем, но искам да е красива. За момчетата ще бъде интересно да имате машина за пясъчници. Той е изработен от два цвята водоустойчив ламиниран шперплат.

Машина, изработена от шперплат и в комбинация с пясък

Машина, изработена от шперплат и в комбинация с пясък

Под капака е кутия за играчки. Вътре в кабината има и "вход" в тази кутия.

Изглед от друг ъгъл

Изглед от друг ъгъл

Като цяло дървените коли за момчета са много забавни. Те са ентусиазирани там. друга опция от стария барел.

От гърба, между другото, можете да организирате и пясък ...

От гърба, между другото, можете да организирате и пясък ...

Друга интересна идея - как да направите сянка върху площадката за игра: фиксирайте пръта на височина, хвърлете палатка над нея и направете някаква палатка. И това не е горещо и има сянка.

Почти кораб ...

Почти кораб ...

Детски къщи

Най-популярната част от детския ъгъл за игри: къщата ви, в която можете да се скриете от очите на всички възрастни, установява свои собствени правила. За децата няма значение каква е тяхната къща. Те перфектно играят в палатка, изработена от кърпа, колиба, изработена от клони. Има много строителство на детски летни къщи, които бързо и лесно се "построяват". И до тази конструкция можете да привлечете дори най-малките: в къща, построена от собствените си ръце, ще бъде още по-интересно да се играе.

Например, хижа. Гледайте децата, които играят. Това е сградата, която изграждат най-често. В различни региони те го наричат ​​по различен начин: някой със своето "седалище", някой с "дом", хижа, халабуда. Обикновено използвани пръчки, покривки, други импровизирани материали. Въз основа на тази "halabudostroeniya" и направи няколко от следните проекти на къщи за деца.

Няколко стълба, сгънати в колиба, след няколко седмици, ще свържат конвовула

Няколко стълба, сгънати в колиба, след няколко седмици, ще свържат конвовула

Най-евтиният начин да изградите детска къщичка: да поставите няколко полюса в една колиба, да засадите около една половинка и да изчакате няколко седмици, докато не пораснат. Формата на тази жива хижа може да бъде всяка: под формата на конус, като на снимка, традиционна колиба, по-скоро като къща и т.н. Свързвате полюсите с въже, пластмасови ленти или нещо подобно. Важно е само да се осигури достатъчно стабилна рамка, в противен случай децата, които са разстроени, могат да разстроят структурата.

По принцип не е необходимо да чакаме растенията да растат. Можете да шиете плат покриване, направете запис, като в wigwam ... Възможности за прилагане на фантастично море.

Бърз и абсолютно безопасен начин за изграждане на детска колиба е да закрепите кърпите върху обръча. Можете да окачите тази структура, например, на дърво. Под нея поставете рогозките и поставете кърпата на ръбовете. Получете отлична лятна къща, в която децата ще бъдат готини и уютни.

Качулка и качулка - бърза, евтина, безопасна

Качулка и качулка - бърза, евтина, безопасна

И този дизайн е подходящ не само за момичета. Закачете камуфлажна мрежа или камуфлажна плат. Момчетата определено ще поставят централата си в него.

Ако детето ви мечтае за къща, като теб, опциите са още по-големи. Обикновено се изгражда с помощта на технология на телени мрежи: стълбовете са заровени в ъглите, долните и горните ремъци са закрепени към тях. Долната лента е основата за пода, горната част е таванът. Ако къщата е планирана да бъде висока, пясъчник често се поставя в долната част. Къщата отгоре я затваря от дъжд и слънце.

Висока къща за деца

Висока къща за деца

Ако къщата е планирана на нивото на земята, строителството може да започне по различен начин. Поставете блоковете, върху които ще стои в нивото, поставете лентата (80 * 80 мм или 100 * 100 мм) върху нея, свържете я с правоъгълник и затегнете ъглите с метални насрещни плочи. След като вече е закрепена към долната рамка в ъглите на багажника, която ще стане опора за стените и покрива.

Една от възможностите за къщи за детски игри в страната или в двора

Една от възможностите за къщи за детски игри в страната или в двора

Някои деца обичат да имат къща, точно като възрастни: с веранда, истинска врата и прозорец, диван ... Това също родителите са направили повече от веднъж. Основата е една и съща: бара, от който е построена рамката, и е обвита според желанието. Работете по-бързо с листов материал, като например водоустойчив шперплат, по-дълъг - с дъски или облицовка.

Детски хълмове

Също толкова популярни сред децата са слайдовете. Бързо спускане е много забавно. Тук за родителите и има трудности. От какво да направим детски хълм? Традиционното покритие - лист от неръждаема стомана - вече стана много скъпо и е опасно да се остави на улицата без надзор - тя ще бъде отнета. Обикновената стомана не работи - тя ръжда много бързо, така че трябва да търсим заместник. Има няколко опции: