Kako izgraditi šupa u drvu, na metalnom okviru

Nakon što ste kupili zemljište, razmišljate o činjenici da morate živjeti negdje za vrijeme izgradnje kuće. Takav privremeni boravak u zemlji ili u vrtu je šupa. Mala izolirana struktura, obično oko 3 * 6 ili tako. Mnogo je prijedloga na tržištu: drvo i metal. No, njihova je kvaliteta više nego upitna, koriste najjeftiniji materijali za gradnju. To je lako provjeriti izračunavanjem troškova koji nastanu, ako odlučite napraviti kolibe vlastitim rukama. S istim dimenzijama, ti si jeftiniji, najvjerojatnije, neće raditi, a ako ima štednje, onda mali. Razmatrat ćete normalan materijal, a ne najjeftiniji. Ali kvaliteta i snaga vlastitih kabina ponekad superiorniji od kupljenih. 

Kabine na mjestu su prva (ili druga nakon što je WC) struktura koja se pojavljuje na mjestu

Kabine na mjestu su prva (ili druga nakon što je WC) struktura koja se pojavljuje na mjestu

Što i kako grade

Gotovo sve kabine su građene pomoću tehnologije žičane mreže. Kao građevni materijal za okvir koriste se drvena greda od najmanje 100 * 150 mm ili profilirana metalna cijev 60 * 60 * 2 mm.

Za oblaganje izborom materijala mnogo je širi. Oni koriste:

 • odrezana ploča;
 • plošni materijal - šperploča, OSB, ploča od čestica;
 • trapezoidni list;
 • prilaženje.

U svakom slučaju, koža je izrađena od dvije strane - izvana i iznutra. Vanjski mogu biti metalni, ali unutar njih često izrađuju ili oblažu ili nadjevaju šperploču ili OSB.

Jedna od varijanti vrtnog prozora

Jedna od varijanti vrtnog prozora

Između dvije školjke nalazi se toplinska izolacija. Iako struktura i privremena, proljetna i jesenska, a ponekad i ljetna večeri, mogu biti vrlo hladno. Jer bez izolacije - ni na koji način. Izolacija može biti bilo koja. Bolje - mineralna vuna, jeftinija - polistiren. Najbolje karakteristike su ekstrudirane polistirenske pjene, ali i najvišu cijenu. Samo pri odabiru grijalice, zapamtite da pjena ne prigušuje zvukove, tako da neće moći spavati osobito nervozno. Dakle, optimalni izbor - mineralna vuna. Koji sloj? Ako je u glavi, onda u Srednjoj Rusiji, po mogućnosti 100 mm, ali najmanje 50 mm.

Imajte na umu da morate izolirati pod. Pogotovo - pod. Iz dna se vrlo povlači. Stoga mora biti dvostruko: prvo grubo, iznad, preko ploče, položiti trupce, između njih grijača, a zatim završni poda.

Raspored i crteži

Unatoč činjenici da je zgrada privremena, često se pretvara u kupalište ili pansion. Jer čak iu kabinama postoji i nešto poput planiranja. Čak i privremeno stanovanje treba biti relativno ugodno.

Bungalov-prikolica

Postoje dvije glavne vrste kabina: prikolica i raspashonka. U konstrukciji tipa "prikolica" ulaz je sa strane, nema unutrašnjosti, au ekstremnom slučaju postavlja se pregradna ploča - 1,5 - 2 metra od ulaza. Ova se soba koristi kao soba za presvlačenje tambure i skladište za pohranu alata. Ovo je najjednostavnija mogućnost. 

Crtanje kabine-prikolica s dimenzijama

Crtanje kabine-prikolica s dimenzijama

Na crtežima će biti grafički i numerički simboli, njihovo dekodiranje na donjoj slici.

Oznaka na crtežima

Oznaka na crtežima

beba je labav jakna

Najpopularniji izgled je zamah. Ovo je kad je ulaz u sredini. sredina je ograđena i korištena kao tambur, spremište, itd. Svrha dvije druge sobe može biti drugačija. Netko koristi obje spavaće sobe, nekoga poput kuhinje.

Dvije sobe i predsoblje

Dvije sobe i predsoblje

S malim spremištem

S malim spremištem

Samo predvorje bez spremišta

Samo predvorje bez spremišta

Modul s WC-om i tušem

Ne svatko se slaže čak i na gradilištu ili dacha, čak i privremeno, da vode spartanski stil života. Potrebno je barem osnovni pogodnosti. Iako je, vjerojatno, bolje ih graditi odvojeno.

Kako izgraditi toalet na ulici pročitati ovdje, i kako napraviti ljetni tuš - u ovom članku.

San-blok je na rubu - mudrija odluka, pogotovo ako napravite zaseban ulaz

San-blok je na rubu - mudrija odluka, pogotovo ako napravite zaseban ulaz

Modul s WC-om

S toaletom

Nakon što ste izabrali crtež, ne zaboravite, pri izradi kostura za kabine, da na mjestu susjednih zidova morate staviti police. Ako su vrata pričvršćena na stupove, moraju se pojačati - udvostručiti.

Temelj za prologu

Budući da je struktura privremena i lagana, stupovi ili blokovi obično služe kao temelj. Češće - blokovi. Poželjno je - beton, standard. Ne - možete imati bilo kakvu konstrukciju, ali visoku gustoću, a ne šupljinu.

Primjer stupca za podrum ispod proljetne kuće

Primjer stupca za podrum ispod proljetne kuće

Stavili su na pripremljenu osnovu. Ako su tla normalna, jednostavno uklonite travnjak i podignite površinu. Za veću pouzdanost kopaju malu temeljnu jamu za svaku dubinu bloka od oko 20-25 cm u njemu zaspati ostatke srednje frakcije i dobro nabijene. Blokovi se stavljaju na takav supstrat.

Obratite pažnju! Gornji rub mora se izravnati (biti u istoj vodoravnoj ravnini). Također je potrebno provjeriti geometriju temelja: kutovi su strogo 90 °, dijagonale su jednake. 

S širinom kabina ne više od 2,5 m, a upotrebom drvenog greda za okvir, postavite blokove u svaki kut, kao i ispod mjesta gdje particije idu. Ako je konstrukcija bez pregradnih elemenata, korak rasporeda - svaka 1,5-2 m - ovisi o dionici grede i planiranom omotaču, kao io težini krovnog materijala. S širinom od 3 m ili više, potrebna je međuplava i podnožje ispod nje. U ovom slučaju dobivaju se tri reda blokova.

Primjer podruma za ljetnu kućicu dugu tri metra

Primjer podruma za ljetnu kućicu dugu tri metra

Kako bi se spriječilo vlaženje u prostorijama, na blokove se nanosi vodonepropusnost. Možete - dva sloja ruberoida, možete - još jedan hidroizolacijski materijal, čak i film. Druga mogućnost je premazivanje bitumenskog mastika. Na tom se temelju može smatrati spremnim.

Podrobna uputa: foto-izvješća s objašnjenjima

Teško je razumjeti neke stvari po opisu. Bez obzira na to koliko ste pročitali, ali sve dok ne učinite, ili bar ne vidite kako drugi čine, nećete shvatiti. Zato su fotografije konstrukcije kabina korisne: možete razmotriti kako napraviti čvorove i pronaći rješenje za sebe. Ovo je vrsta priručnika za one koji su odlučili graditi vlastiti.

Izgradnja drvene šupa

Prostor je izgrađen od drveta u zemlji. Dimenzije 3 * 6 m, izolirane - za privremeni boravak za vrijeme izgradnje kuće. Upotrijebljeni su sljedeći materijali:

 • ploča 50 x 100 mm - 28 komada;
 • bar 100 * 150 mm - 5 komada i 50 * 50 mm - 24 komada;
 • blokovi 20 * 40 * 20 mm - 20 komada;
 • ploče na krovu 25 * 150 mm - 10 komada;
 • poda od poda s 30 mm debljinom - 21 kom;
 • klase klase A 5 paketa od 6 metara i 6 pakiranja od 3 metra;
 • ruberoid 4 role;
 • polistirolna pjena - 4 kocke;
 • prozori 90 * 90 cm - 2 komada;
 • vrata;
 • Senezh Ultra - 10 litara;
 • Kutovi i ploče za pojačavanje veza za vezanje;
 • pričvršćivači (čavli, samorezni vijci, završni nokti), montažna pjena.

  Zato pogledajte materijale na web-lokaciji

  Zato pogledajte materijale na web-lokaciji

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  74 − = 65