Kuinka tehdä nuotiopaikka maassa, pihalla

Talon pihalla, puutarhassa tai puutarhassa on niin mukavaa istua tulen alla, paistettua shish kebabia. Lihan paistamiseen on metalliosat, mutta ne ovat utilitaristisia eikä se pääse kenenkään päähän polttopuuta silmällä. Päinvastoin, he usein heittävät valmiita hiileitä, lisäämällä vain muutama ohut polttopuuta vähentääkseen valmistusaikaa minimiin. Kun kyseessä on nuotiopaikka - erityinen paikka tulipalon kasvattamiseksi - kaikki on erilainen. Tätä paikkaa kutsutaan usein tulipaloiksi. Se on suunniteltu paitsi paistettua shish kebabia, myös ihailemaan tulta. Puutarhassa ja puutarhassa takatarkennus on hyödyllinen karsimisen jälkeen: on mahdollista polttaa oksat ja käyttää tuhkaa lannoitteena.

Paikka tulipaloon maassa

Tulipalo puutarhassa tai dachassa on paremmin sijoitettu riittävän kaukana talosta - niin että savu ei pääse kotiin.

Jos varustat nuotiopaikan nuotion ja panna muutaman penkkiin, saat erittäin viihtyisän paikan

Jos varustat nuotiopaikan nuotion ja panna muutaman penkkiin, saat erittäin viihtyisän paikan

Tuulet puhalletaan paikan päällä - normaali polttaminen edellyttää hyvää luonnosta. Paikan on oltava tasainen tai on tarpeen tasoittaa tietty alue - altaan ja leposohjan, penkin, penkin tai tuolin alle.

Laite ja mitat

Palon puhkeaminen voi olla pyöreä tai suorakulmainen. Se voidaan haudata riittävän syvälle, jotta se voi olla maanpinnan tasainen, osittain haudattu ja hieman nousevat seinät. On vaihtoehtoja, jotka ovat yleensä maanpinnan yläpuolella - laittaa aikaisemmin valmisteltu sivusto. Joten valinta on sinun.

Takka voidaan upottaa kokonaan tai osittain

Takka voidaan upottaa kokonaan tai osittain

Lomakkeiden osalta on hyödytöntä väittää. Pyöreä on kätevämpää - lisäämme polttopuun. Mutta suorakaiteen muotoinen rakenne on helpompaa, varsinkin tiiliä. Tässä kaikki tekniikat tunnetaan - muuraus suoritetaan tavallisen seinämän tavoin. Vain seinän paksuus - neljäsosa tiilestä.

Niille, jotka päättävät varustaa takka talon takapihalla, dachassa tai puutarhassa, on yleensä useita kysymyksiä:

 • Minkä koon pitäisi olla tulen tulisija?
 • Onko tarpeen puhaltaa, jos on, kuinka monta, mitä kokoja, miten ja mihin ne sijoitetaan?
 • Laita arina vai ei?
 • Miten helvetin puhdistaminen on helppoa?

Itse asiassa ensimmäiset kaksi kysymystä liittyvät toisiinsa. Jos tulipesän koko on melko suuri - halkaisijaltaan metriä tai enemmän, voit tehdä seinät kiinteäksi ilman ilmapuhallinta. Jos on alle metrin, sinun on tehtävä reikiä ilmanottoaukolle.

Ulkopuolinen tulisijan tyyppi

Ulkopuolinen tulisijan tyyppi

On parempi tehdä puddus ei alhaalta vaan seinistä. Heidän lukumääränsä - kaksi tai neljä - vinosti toisiaan vastapäätä. Seinässä jättää pienet reiät, katkaise tiilenpala (noin neljäsosa, suunnilleen). Tarvittaessa ne voidaan sijoittaa samoilla tikkauksilla. Ei ole syytä tehdä tuhkakuppia alhaalta: tällainen muotoilu, tuhkahiutaleet lentävät usein paikan päällä tulen "työn" aikana - ne kulkeutuvat ilmavirtauksesta, jota tämän rakenteen avulla on vaikea säätää.

Tietoja baareista. Se on sinulle helpompaa - voit tehdä sen, mutta ne eivät todellakaan vaikuta toimivuuteen tai mukavuutta.

Sivuston valmistelu

Jos sivusto on tiheä hiekkapohjainen maa, voit jättää pois maatyöt. Nuotion yksinkertaistetun rakenteen toinen versio on olemassa oleva alusta, joka on asetettu päällystyslaattoihin, kiviin, asfalttiin tai betoniin. Tällä perusteella voit asettaa pari riviä tiiliä tai kivet. Joten tulisija on valmis. Tämä vaihtoehto sopii maaperän huonosti tyhjenemiseen. Sateen jälkeen tällaisessa osassa upotettu kulho tulen alla muuttuu minialtaaksi ja kuivuu hyvin pitkään.

Alustan valmistelu on mahdollista ja niin ... Muuten mielenkiintoinen ajatus on käyttää betonilohkoja, kuormittaa onteloita kiviä tai roskaa

Alustan valmistelu on mahdollista ja niin ... Muuten mielenkiintoinen ajatus on käyttää betonilohkoja, kuormittaa onteloita kiviä tai roskaa

Muissa tapauksissa et voi tehdä ilman valmistelevaa työtä. Ei, on mahdollista sijoittaa tulipalo tulisijaan maahan, mutta muutaman vuoden kuluttua siitä tulee käyttökelvoton - seinät "ryömii" maaperän sateiden tai lävistyksen jälkeen. Alueen valmistaminen nuotion alla on vakio:

 1. Poistamme hedelmällisen kerroksen maaperästä, poistamme juuret, kivet.
 2. Kohdista ja kutoa maaperä.
 3. Kaada kerros murskattua kiveä (ei kalkkipitoista ja graniittia), joiden keskipitkän ja karkean jakeen pituus on 10-20 cm, tasoitus ja rakeistus.

Jo tällä perusteella voit asettaa uuniin edellyttäen, että järjestät sora-tyynyn pohjana tai aiot kaataa betonia. Todellakin, betonille on välttämätöntä muodostaa muotit kehän varrella. Jos aiot avata alueen ympärillä olevaa aluetta laatat tai kivi, kaada hiekkaa tai hieno murto-osa pudotuksesta raunioihin. Hiekka / seulonta riisutetaan, tasoitetaan, sitten laatta tai kivi asetetaan.

Murskattu kivipelto - se ei ole niin paha

Murskattu kivipelto - se ei ole niin paha

Saviin tai hedelmällisiin maaperäin, niin että rauniot eivät "pääse" maahan, sijoitetaan sen alapuolelle geotekstiilit, joiden tiheys on 200-250 g / m. Se on kuitukangasmateriaali, joka kulkee veden läpi, ei salli itävää juuria ja estää murskattujen kiven sekoittamista maaperään. Itse asiassa tämä on erittäin tärkeä kerros, joka on parasta pakata.

Kuinka tehdä takka ulos betonista

Betoninen takka voi olla pyöreä tai neliö. Ero on vain muotoilun muodossa. Vain kaksi rengasta tai kaksi suorakulmio / neliö tarvitaan.

Pyöreä muoto voidaan valmistaa esimerkiksi kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta metallirummusta. Tarvittavan korkeuden kaksi rengasta on tarpeen katkaista. Kun betoni on jähmettynyt, muotti on poistettava, joten se on leikattava. Jos tarvitset sitä myöhemmin, kirjoita lomake kahdesta puolirenkaasta. Toisaalta, kiristä saranat toisistaan ​​- tee lukot, kiinnikkeet.

Muottielementit kiinnitetään toisiinsa, muotti on kiinnitetty maahan ja täytetty betonilla

Muottielementit kiinnitetään toisiinsa, muotti on kiinnitetty maahan ja täytetty betonilla

Yksinkertaisin tapa tehdä neliömäinen muoto on levyjä, puukuitulevyä, paksua vaneria. Niiden ei tarvitse olla uusia, mutta niiden on oltava tasalaatuisia. Käytämme itsekierteittäviä ruuveja muotin kokoamiseen - sitä on myös purettava.

Ulomman ja sisäisen muottien välisen etäisyyden tulisi olla yhtä suuri kuin seinämän paksuus. Betoniraudalle on riittävä paksuus 15-20 cm. Asettamme muottiin valmiiksi pohjaan, tarkista etäisyys, pystysuora ja horisontaalisuus. Lomake on kiinnitetty ajaamalla tapit - niin että muotti ei liikuta betonia täytettynä.

Kahden muodon välissä on rengas, jossa me valetaan betonia. Tässä rengas laitetaan maahan ja kuristetaan 10-14 mm halkaisijaltaan raudoitettuja kappaleita. Ne tarvitsevat seinien jäykkyyttä. Armaturin pituus on noin 60 cm, asennuskorkeus on 15-20 cm, punnitsemme myös 15-20 cm maahan. Meillä on vahvistus renkaan keskelle ja siten, että sen yläreuna "laskeutuu" betoniin 5 cm tai hieman enemmän.

Kaada, kohdista ja lähde viikoksi

Kaada, kohdista ja lähde viikoksi

Nyt voit kaataa betonia. Koostumus on normaali; 1 osa M150-sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 4 osaa raunioista. Vesi on yleensä 0,7-0,8 osaa (riippuu hiekan ja soran kosteudesta). Betoni kaadetaan muottiin, jätämme sen 5-7 päivää, jonka jälkeen muotti puretaan. Tulipalo on valmis, vain palo voidaan istuttaa siinä aikaisintaan 2-3 viikkoa ja paremmin - kuukauden ja puolen. Vain silloin hän saa tarpeeksi voimaa eikä hajota tulelta.

Teemme tulisijoja tiilestä tai kivestä

Voit varustaa tulipalon tiilien avulla eri tavoin. On yksinkertaisia ​​ja halpoja, mutta se voi nopeasti hajota. Valmistusta on vaikeampaa, mutta ne palvelevat useita vuosia tarkasti. Rakentaa takka, voit käyttää säännöllisesti runko-punainen tiili, mutta se ei kestä kauan. Tällaista materiaalia voidaan käyttää puutarhan tai puutarhan puhkeamiseen yhdeksi tai kahdeksi vuodeksi.

Jos sinun on tehtävä se nopeasti - voit tehdä niin

Jos sinun on tehtävä se nopeasti - voit tehdä niin

Säännön mukaan

Pysyvästi sisustetuille virkistysalueille on välttämätöntä etsiä palo-tiiliä. Mitat nostavat jo itsesi, mutta pienemmistä on helpompi sanoa, vaikka se olisi pidempi. Mutta jopa suurimmalle takalle tarvitaan vain neljästä viiteen tusinaa tiiliä, joten ei niin paljon aikaa vie muurausta.

Chamotte-tiili - ilo ei ole halpaa, joten kammion asettamisessa yleensä kammattuna levitettävän tulisijan sisäpuolelle, joka on suoraan kosketuksessa liekin kanssa. Ulompi osa voidaan peittää tavallisella tiilellä tai kivellä.

Yksi esimerkki pienestä tulesta maassa

Yksi esimerkki pienestä tulesta maassa

Jos olet jo tuhoutunut paloarkkitehtailla, laita se samotiratkaisuun - sitä myydään jauheina pusseissa. Koostumus lisätään vedellä, sekoitetaan. Jonkin ajan kuluttua liuos on käyttövalmis. Kun olet asentanut tulisijan, sinun on odotettava 5-7 päivää, jotta liuos kuivuu. Lataa sitten tulipalo täydellä kuormalla ja lämmitä se pari tuntia. On välttämätöntä, että liuos ja tiili putoavat yhteen ja tähän tarkoitukseen lämpötilan tulee olla korkea. Joten älä pelkää polttopuita. Mutta tulenkestävää laastia käytetään vain tulisijan sisäpuolelle - missä lämpötilat ovat korkeimmat. Ulompi rivi asetetaan sementti-hiekkalaastiin. Chamottea ei voida hyväksyä täällä - hänellä ei ole tarpeeksi lämpötilaa ja hän vain murenee.

Tyypillinen tiili voidaan sijoittaa savi- tai sementtilaastiin. Joissakin tapauksissa voit tehdä ilman ratkaisua lainkaan - täyttämällä aukkoja tiilien välillä tiivistetyllä murskatulla kivellä, hiekalla tai maaperällä.

Yksinkertainen ja nopea

Järjestä paikka kasvattaa tulipalo voi olla vain muutaman tunnin. Kestää vain muutamia litteitä graniittikiviä tai kiviä, raunioita. He levittivät takan pohjan. Myös alareunassa voit asettaa tiilen ja täyttää aukot rauniolla. Rakentamaan tulisijan seinät, tarvitset tusinaa tai kahta tai kolmea tiiliä. Se on kaikki.

Tällainen takka voidaan tehdä tiilistä muutamassa tunnissa

Tällainen takka voidaan tehdä tiilistä muutamassa tunnissa

Takka-järjestelyn työjärjestys on seuraava:

 1. Merkitään ympyrä maahan.
 2. Poistamme turpeen ja poistamme maaperän syvyyteen, joka on yhtä suuri kuin tiilen pituus ja pohjan paksuus. Kierteeseen asennetun tiilen tulisi ainakin hieman nousta maanpinnan yläpuolelle - tulipalo ei sitten tulvia ja puhaltaa.
 3. Kohdista ja tiivistä pohja.
 4. Laitamme tiilet tai kivet, me koputtavat ne kyankin (tai yksinkertaisesti jalkamme kanssa).
 5. Me täytämme aukot murskattuna, joka on myös hyvin punnittu maahan.
 6. Kehällä me paljastetaan "torchmya" tiilet. Ne tulevat yhdeksi puoleksi lähelle toisiaan ja toisaalta muodostuu pieniä aukkoja. Ne ovat täynnä aiemmin kaivettua maaperää (jos se ei ole savi eikä kaakelo), hiekkaa tai pieniä soraa.
Vaihtoehto, jossa rivi tiiliä ympärillä

Vaihtoehto, jossa rivi tiiliä ympärillä

Se on kaikki. Yksinkertainen tulisijake tulelle on valmis. Ei se, että hyvän sateen jälkeen se pysyy normaalissa muodossaan, mutta se vaatii vähän aikaa ja rahaa.

Luotettava muotoilu pyöreälle tulisijalle tiilipaloon

Tiilimuodolle palvelee pitkään, sen seinien tulisi olla vankka pohja. Törmäystyynyyn yleensä kaadetaan vahvistettua betonihihnaa. Se on kehän ympärillä, paksuus on vähintään seinien paksuus, korkeus on 10-15 cm. Jotta voima on suurempi, halkaisijaltaan 12-14 mm: n panssaroidut renkaat on sijoitettu likimain korkeuden keskelle.

Kiertokuvakehän järjestäminen tiilipuun tulipalolle

Kiertokuvakehän järjestäminen tiilipuun tulipalolle

Uunin sisäosa on vuorattu tulisadan tiilillä, ulompi osa - tavallinen, ontto, asetettu saumojen sidoksella (puoliksi tiilen syrjäyttämiseksi). Tulisijattuja tiilet asetetaan savi- tai kamelinlaastille, tavalliselle tiilelle - sementti-hiekkaseokseen.

Tällainen tulisijan tulisija vaatii lisää materiaaleja ja aikaa varustaa, mutta se ei kestää yhtä vuotta. Ja että se ei ollut tulvilla sateella eikä täyttänyt lehtiä, voit peittää nuotion suojalla. Tässä muodossa, muuten sitä voidaan käyttää taulukkona.

Yksinkertaisempi versio

Yksinkertaisempi versio

Samalla periaatteella rakennetaan neliö tai suorakaiteen muotoinen tiiliholkki. Teknologia on muuttumaton, ero on vain muodoltaan.

Yksinkertaiset vaihtoehdot

Palokeskuksen voi tehdä paljon nopeammin. Ensinnäkin on paljon tarjottavaa metallista valmistettua dacha- tai pihapiiriä. Kaikki mitä tarvitset on alusta, johon laitat metallinen takka.

Metallikulho on nopea tapa koristella palo pad

Metallikulho on nopea tapa koristella palo pad

Plus tämä päätös - ei liian suuri hinta ja helppo asentaa paikka kasvattaa tulta. Ansiot voidaan laskea ja pieni paino, jonka avulla voit tallentaa talveksi tai huono sääasennuksen katon alla.

Erittäin samanlainen vaihtoehto - konkreettinen kulho tulelle. Ne ovat eri kokoisia, ne ovat pyöreitä tai neliöitä. Täsmälleen sama voitte tehdä itse, mutta sen odotetaan kestävän vähintään kuukautta. Ja laitat kuppi valmiiksi, ja voit käyttää sitä.

Nopeasti ja ilman ongelmia

Nopeasti ja ilman ongelmia

Valokuvan suunnittelu ideoita tulipalopaikalle

Takan tekeminen on vain puolet taistelusta. Meidän on myös varustettava sivusto - jotta voit istua, katsoa tulta, nauttia ilta ja puhua ystäviisi. Keräsimme mielenkiintoisia ideoita tässä osiossa.

Voit vain asettaa kivet yhdelle ...

Voit vain asettaa kivet yhdelle ...

Metallikaappi tulenkestäväksi, edulliseksi

Metallikaappi tulenkestäväksi, edulliseksi

Pyöreä kivitalo

Pyöreä kivitalo

Tee istuimet lokeista - metsäpalojen tyyliin

Tee istuimet lokeista - metsäpalojen tyyliin

Mielenkiintoinen idea tulentekopaikan sisustukseen

Mielenkiintoinen idea tulentekopaikan sisustukseen

Täydelliseen rentoutumiseen

Täydelliseen rentoutumiseen

Moderni tyyli

Moderni tyyli

Erittäin helppo taittaa ... mutta on vaikea löytää tällaisia ​​tiiliä

Erittäin helppo taittaa ... mutta on vaikea löytää tällaisia ​​tiiliä

Sateelta voit peittää levyn, joka on laskenut levyiltä ja jota käytetään pöydänä

Sateelta voit peittää levyn, joka on laskenut levyiltä ja jota käytetään pöydänä

Metallin täyttöä

Metallin täyttöä

Mistä on käsi

Mistä on käsi

Käsitteellisesti ...

Käsitteellisesti ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =