Nurmikon tekeminen: tyypit, valmistelu, istutus, hoito

Kaunis, hyvin hoidettu nurmikko talon lähellä - tämä kuva ei vain näytä. Emerald ruoho korostaa arkkitehtonisia ratkaisuja, jakaa kukkapenkit, rabatki, alppihiihtäjät. Jos haluat nurmikon omilla käsilläsi, sinun ei tarvitse paljon aikaa, mutta on tarpeen tietää, miten se toimii oikein. 

Lähes kaikkien nurmikoiden perusta on ruoho. Se on erilainen, eri ominaisuuksia, eri värejä. Venäjän keskialueen ilmapiirissä kaikki eivät tunne itsensä hyvin. Siksi, jos aiot ostaa valmiin sekoituksen, kiinnitä huomiota kaavoitukseen: ensimmäisellä talvella vaarannat koko nurmikon menettämisen.

Vihreä nurmikko omalla kädelläsi voidaan tehdä viidestä seitsemään viikkoon

Vihreä nurmikko omalla kädelläsi voidaan tehdä viidestä seitsemään viikkoon

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ryegrassiin. Se nousee nopeasti, luo paksun ja kauniin maton, mutta se ei siedä pakkasta ja se jäätyy ilmastoon. Kun ostat valmiin sekoituksen, katsele sen kokoonpanoa: ryegrass pitäisi olla vähän. Jos se jäätyy, siitä ei tule paljon haittaa.

Milloin ruohoa kylvää

Voit kylvää ruohoa 1. toukokuuta - 15. elokuuta. Kun kevät kylvö, kulutus siemeniä neliömetriä hieman kasvaa (10-15%). Joten saat nopeasti kauniin nurmikon ja talvella nurmikko tulee vahvaan. Koska suuri tiheys kasvi kilpailee keskenään ja heikko pakotetaan ulos. Jopa syksyllä säilyy vain voimakas.

Kun kylvää kesällä, noudata kulutusta. Ajan puutteen takia heikoilla kasveilla ei ole aikaa purkaa, mutta kaikki tämä taistelu heikentää. Siksi kesän nurmikoilla hyvä hoito on tärkeää.

Mikä nurmikko ruoho on paras

Kaunein väri ja paksu ruoho on kaurapuuroa ja bluegrassia. Heidän viheriöt ovat herkkä ja smaragdi. Luodessasi parthenogo-nurmikkoa, käytä niitä. Mutta muille nurmikoille, jotka kulkevat, niitä ei voi käyttää: niitä tullaan nopeasti hävittämään. Tällaisilla nurmikoilla he kylvät usein erilaisia ​​lajikkeita. Ei niin hellä, se sietää tietynasteista stressiä.

Nurmikon ruohon valinta on laaja, mutta useimmiten käytetään viittä:

Nurmikon ruohon valinta on laaja, mutta useimmiten käytetään viittä:

Hämärän nurmikon lisäksi myös kaurahiutale on sopivampi. Mutta se ei myöskään kasva syvässä ja jatkuvassa varjossa. Suolavahti on fotosynteesin perusta. Ja ainakin jonkin aikaa nurmikon pitäisi olla valaistu.

Nurmikoiden tyypit

Olemme tottuneet siihen, että nurmikko on välttämättä ruohoa, joka peittää maaperän. Siinä voidaan järjestää kukkapenkit, rabatki, alppihiihtolevyt ja muut koristeelliset elementit. Tämä ei ole aivan totta. On ainakin kolme lajiketta kukkivat nurmikot. Ne ovat epäilemättä koristeellisempia, mutta niiden käyttö ei ole todennäköistä.

Kukkivat nurmikot

Niiden pohja - viljat, mutta merkittävästi "laimennettu" monivuotisten tai vuosittaisten kukkaviljelmien. Ne valitaan siten, että kukinta kulkee läpi koko kasvillisuuden - kesän puolivälistä myöhään syksyyn. Riippuen siitä, minkälaisia ​​kasveja on sisällytetty koostumukseen, on olemassa kolmenlaisia ​​kukkivat nurmikoita.

niitty

Vaikka nimi on selvää, että osa kasveista, jotka voidaan nähdä tässä niitty. Vain harvoin koko koostumus ja tarkasti mitattu osuus. Ja ruohot kuten lisätty tavanomaisia ​​asukasta niityt, kuten apilan, kamomilla, daisy monetchaty rantakukka, siankärsämö ja muut kukkivat kasvit tai dekorativnolistvennye. Huolimatta runsaasti kukkia tärkeimmät ovat yrttejä.

Nurmikko on erittäin koristeellinen

Nurmikko on erittäin koristeellinen. Eri kertaa eri kasvit kukkivat ja lajit muuttuvat jatkuvasti, paletti muuttuu

On selvää, että usein ette leikkaa tällaista kauneutta, vaan yksi tai kaksi kertaa vuodessa saneerausta ja nuorentamista varten on leikattava. Kasvit ovat monivuotisia, joten asianmukaisen kastelun ansiosta koristekyky palautuu nopeasti. Ei ole aina tarkoituksenmukaista kylvää koko alue tällaisella seoksella, mutta jotkut alueet ovat erittäin miellyttäviä silmille.

maurilainen

Se eroaa siitä, että käytetyt kukat ovat vuosittain. Koska tällainen nurmikko ei leikkaa lainkaan. Viljat ovat piristämättömiä, niissä on vähemmän kuin kukat. Maurilaisessa nurmikossa kukat hallitsevat. Sekä korkeus että määrä (katso kuva).

Niinpä se näyttää maurien nurmikolta - värimaailma kaikkina vuodenaikoina

Niinpä se näyttää maurien nurmikolta - värimaailma kaikkina vuodenaikoina

Ne valitaan siten, että kukinta on niin pitkä kuin mahdollista. Yleensä koostuu cornrose, ruiskukka, kehäkukka, matiola pellavan Grandiflora tuliunikot ja muista kirkkaista yksivuotisia.

Netravyanoy

Tämä on täysin epätavallinen nurmikoostumus, joka koostuu maaperäkannesta. Kylväminen hevosilla on toivoton liike, kasvavat taimet ovat pitkiä, ja valmiiden tuotteiden ostaminen on kallista. Siksi ei-ruohoinen nurmikko kasvatetaan yhden vuoden eikä kaksi: kasveja istutetaan pieninä määrinä odottamassa kasvaa. Tällainen nurmikko omilla käsillään kasvaa vaikeimmaksi: työn tulokset näkyvät vasta muutaman vuoden kuluttua, mutta ponnistelut ovat sen arvoisia.

Ei-perinteinen nurmikko - ei-tektoninen nurmikenttä, joka on tehty maanpohjasta

Ei-perinteinen nurmikko - ei-tektoninen nurmikenttä, joka on tehty maanpohjasta

Ruohokas nurmikko

Maallikon näkökulmasta erilainen nurmikko ruohosta on lähes identtinen: ehkä hieman erilainen väri. Mutta eri vihreän sävyjen lisäksi niillä on erilaiset ominaispiirteet: yksi voi kävellä, toinen - on vasta-aiheista, kylvön normi vaihtelee, erilaista hoitoa tarvitaan. Luonnollisesti käytetään erilaisia ​​eri ominaisuuksia omaavia yrttejä.

tavallinen

Kärsimättömämpi, voit kävellä sen päälle. Yrttejä noutaa kova, näennäisesti karkea. Mutta se on helpompi hoitaa sitä, harvemmin kuin rikkakasvit, jotkut virheet, jotka tehdään usein itsenäisen kylvön aikana, eivät näy. Tavallinen nurmikko on erinomainen valinta kesämökille.

Alakerta

Tämä on yksi koristeellisista ja seremoniallisista nurmikoista. Se on erinomainen koristeet, ruoho on piristynyt herkkä, kauniita kukkia. Ruoho on alhainen ja paksu, ja kunnolla se näyttää upealta. Tällaiset nurmikot on järjestetty avoimissa paikoissa, mutta missä kukaan ei kulje: liian pehmeät viljat eivät kestä tällaista kuormaa. Koska parterre nurmikko (katso kuvia) kylvetään, missä he kävellä vain pitkin polkuja.

Parterre nurmikko on yksi koristeellisimmista ja

Parterre nurmikko - yksi koristeellisista ja "tyylikkäistä"

erityinen

Siirtyy rinteille. Ruohonsa koostumukseltaan, jolla on laaja juurisysteemi, joka kykenee pitämään maaperän pestä pois. Tällaisen pinnoitteen kyllästyskyky on keskimäärin, mutta se suorittaa sen perustoiminnon hyvin. Erityinen nurmikko voidaan istuttaa rinteelle, joka johtaa jokeen tai järvelle, jos siellä on yksi sivustosi.

urheilu

Seos on monimutkaisempi - sen lisäksi, että perinteiset viljamolekyylit ovat erikoisia ja kestävämpiä hankaukseen. Koristeellinen urheilu nurmikko ei ole sen tärkein ominaisuus, koska hyvin hyvin hoidettu, se näyttää paljon pahempaa kuin tavallinen ja erityisesti pohjakerroksessa. Mutta sillä on erittäin suuri hankauskestävyys.

Johtuen käyttää erityisiä yrttejä, arvo sen korkeamman monimutkaista hoitoa. Koska kylvää seosta, jotka seisovat alueet, jotka aktiivisesti hyväksi: leikkipaikka, alue, jossa ne aktiivisesti mennä - lähellä huvimaja, leikkipaikka, vaihtelut. Loput alueesta on useimmiten varattu tavalliselle nurmelle.

Leikkipaikalla tai leikkipaikalla on parempi istuttaa urheilu nurmikko

Leikkipaikalla tai leikkipaikalla on parempi istuttaa urheilu nurmikko

luonnollinen

Tämäntyyppiselle pinnoitteelle seoksia ei ostaa, he eivät tee mitään työtä. Leikkaa vain ne ruohot, jotka ovat. Useimmiten puutarhassa on luonnollista nurmikkoa: se suojaa maata hyvin kuivumiselta, ja koristeet eivät ole kovin korkeat. Liian suuret kasvit, jotka eivät sovi haluttuun kuvaan, poistetaan manuaalisesti. Loput hiustenleikkausprosessissa ovat pienentyneet, muodostaen eri värejä.

Miten tehdä kaunis nurmikko

Nurmikon viljely koostuu useista vaiheista:

  • Maaperän valmistelu - rikkakasvien poisto, tarvittaessa - happamuuden säätö ja lisääntynyt hedelmällisyys.
  • Kylvö ruoho, säännöllinen kastelu.
  • Ensimmäinen leikkaus. Se suoritetaan, kun ruoho on saavuttanut tietyn koon.
  • Säännöllinen hoito ja säännöllinen leikkaus.

Tässä prosessissa sinun täytyy pitää silmällä maaperän kosteutta ja poistamme rikkaruohot ajoittain ruokinta, kylvää kalju pisteitä, jotka voivat näkyä, kun liian kuiva kesä tai liian ankara talvi. Tämä lyhyesti, koko nurmikon kasvatustekniikka ja sitten yksityiskohtaisesti kappaleissa.

Maaperän valmistelu

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on arvioida maaperän hedelmällisyyttä. Jos maaperä on savi tai siementä, ruoho ei normaalisti kasva sitä. Sinun on tehtävä vakava maaperänvalmistus. On olemassa kaksi vaihtoehtoa: täyttää alue hedelmällisellä maalla ylhäältä tai poistaa maaperä ja täyttää kuoppaan täyttämään maaperä.

Yksinkertaisesti, tietysti helppo nukahtaa, mutta se ei ole aina mahdollista toteuttaa: pohjakerrokseen tällöin tulisi olla noin 20 cm Nosta nurmikon korkeus - ei järkevin ratkaisu. Ongelmia veden johtamiseksi vaatii korkean väkeviä rajoja, ja ulkoinen lomake osoittautuu outoa. Tästä syystä savimaat poistetaan useammin 15-20 cm: n syvyyteen ja sitten maaperä johdetaan muodostettuun kuoppaan.

Jos valitsit toisen vaihtoehdon, geotekstriili voidaan sijoittaa pohjaveden pohjalle. Se ei salli rikkakasvien kasvua, eikä sinulla ole ongelmia rikkakasvien torjumisessa.

Maa poistetaan syvyyteen 20 - 25 cm ja täytetään maalla

Maa poistetaan syvyyteen 20 - 25 cm ja täytetään maalla

Jos maaperä on normaalia, maaperän valmistaminen nurmikkoa varten ei ole niin vaikeaa. Poista ensin kaikki rikkaruohot. Tämä voidaan tehdä mekaanisesti - lian ja / tai käsien avulla, on mahdollista käyttää rikkakasvien torjunta-aineita. Heidät kasvatetaan ohjeiden mukaan, juottamalla tulevaisuuden nurmikon paikka. Muutaman päivän kuluttua kasvillisuus muuttuu keltaiseksi ja kuivuu, se poistetaan. Samanaikaisesti rikkakasvien vapautumisen kanssa poista kivet, juuret ja muut kappaleet, jotka estävät hevosjärjes- telmän kasvun.

Seuraava vaihe on tarkistaa maaperän happamuus. Lähes kaikki yrtit, jotka ovat osa nurmikoostumuksia, kasvavat hyvin neutraaleilla mailla. Jos haluat kauniin nurmikon, sinun täytyy säätää sen happamuutta. Siksi puutarhaviljelijöille ja kuorma-autokarjoittaneille varastolle löydät pussin maaperän happamuuden määrittämiseksi ja tarkista, millaista maaperää on alueella. Tämä on vain lakmuskoetta, joka on asetettava maahan, odota, kunnes se on värjätty ja määrittele maaperän happamuus pakkauksen värikartan perusteella. Jos maa on hapan, lisää kalkkia, jos reaktio on emäksistä - hajotetaan turve. Seuraava on kaivaminen. Samanaikaisesti löysäämällä poista ne kivet ja juuret, jotka putoavat.

Mansikoilla, jotta kasvaisi kaunis nurmikko, on tarpeen luoda normaalit olosuhteet veden tyhjentämiseen

Suojamaisilla kasveilla kauniin nurmikon kasvattamiseksi on välttämätöntä luoda normaalit olosuhteet vesien kulkeutumiselle

Seuraava vaihe on hedelmällisen kerroksen lisääminen. Hedelmällinen löysä ja kevyt maaperä otetaan käyttöön ja levitetään koko alueella 6-10 cm paksuisella tasaisella kerroksella. Kerros ensin tasataan lapioilla, sitten rakeilla. On toivottavaa muodostaa valoa rinne kohti aidan: niin sinun ei ongelmia vettyminen nurmikkoa suihkut: vesi valuu sivustosta. Kaltevuus tekee vähimmäisarvon - 1 cm per metri tai puolitoista metriä. Tämä riittää varmistamaan veden ulosvirtauksen, mutta ulospäin se ei ole havaittavissa.

Maaperän valmistaminen nurmikolle - kaivaa rakeja ylös

Maaperän valmistaminen nurmikolle - kaivaa rakeja ylös

Yksi vinkki: maahan tuotu maa sisältää juuria, kivet, oksat jne. Poista ne, se seulotaan suuren verkon läpi (kuten se tehdään rakennusvaiheessa, kun hiekka seulotaan). Ja seulottu on jo kuljetettu sivuston ympärille.

Seuraavassa vaiheessa nurmikon järjestely omalla kädellä on tamping tai rolling. Se mahdollistaa maaperän tiivistymisen, ja kun henkilö ei astu nurmikolle, jalan alapuolella olevaa maata ei lyöty, mutta se pysyy tasaisena. Tämän prosessin avulla voit myös tunnistaa sääntöjenvastaisuudet, jotka välttämättä näkyvät kaikkiin maalajeihin.

Jos erityistä rullaa ei ole, se voidaan valmistaa asbestista tai raudasta. Putken sisäpuolella siirrät tangon, tarttat nupit (vaikka yksinkertaisesti sitoudutte köyden). Kaikki nurmikko rullasi kädet teit. Nyt hänet viedään pitkin aluetta, räjäyttämällä maata, kunnes se pystytään pysymään ilman, että se kaatuu.

Nurmikon käynnistäminen on tärkeä vaihe, joka mahdollistaa sääntöjenvastaisuuksien tunnistamisen

Nurmikon lakaisu on tärkeä vaihe, joka mahdollistaa sääntöjenvastaisuuksien paljastamisen. Voit tehdä tämän käyttämällä nurmikenttää (tai tehdä se putkesta, tynnyreistä)

Nurmikkoa pyörittäessä täytyy välttämättä näyttää kuoppia ja kuoppia. Ymmärryksestä poistamme emme hajoa. Kun tasoitimme niin pinnan, ottaisimme nurmikkoristalle ja jälleen kerran lähdemme sivustolle. Jotta saisit tasaisen tasaisen pinnan, voit ottaa pitkän levyn ja venyttää sen pitkin aluetta, katkaisemalla epätasaisuuden reunan. Tai tehdä laitteesta kaksi levyä - kuten alla olevassa kuvassa. He voivat työskennellä yksin.

Kaunista nurmikkoa varten sinun tulee huolellisesti tasata alue

Nurmikon paikan valmistelu sisältää maaperän huolellisen tasaamisen

Lannoitteiden käyttö

Voit ottaa käyttöön lannoitteita useissa vaiheissa (yksi niistä). Periaatteessa, jos kaadat 6-10 cm tuontilannoitetta normaalin maaperän päälle, et voi käyttää lannoitteita. Mutta aktiivisempaa kasvua varten voit lisätä:

  • kun ne hajottivat tuodun maaperän pitkin aluetta ja ennen porausten tasoittamista;
  • jos lannoitteita käytetään kuivassa muodossa, ne voidaan sekoittaa siemeniin;
  • laimennetaan ja vettä maaperä.

Optimaalisin tapa on kastella. Se takaa ravinteiden tasaisemman jakautumisen. Mutta tällä menetelmällä harvoin kukaan ei halua häiritä itseään, ellei ole automaattista kastelujärjestelmää. Muut kaksi ovat vastaavia. On mukavampaa tuoda mukanaan siemeniä: se vie vähemmän aikaa.

Ruohon istutus

Aluksi tarvitaan rake hieman löystynyt tiivistetty maa. Vain vaeltaa kevyiden pölkkyjen kanssa, hieman löysäämällä yläkerrosta. Nyt voit kylvää ruohoa.

Osta kylvää, joka maksaa noin $ 200-300 yhden hakemuksen on tuskin kohtuullista, koska välissä siemeniä nurmikolla ämpäri, ja vanhanaikainen tapa hajallaan pinnalla: ota kourallinen ja virtaa hitaasti läpi sormien, jotka ovat hajallaan enemmän tai vähemmän tasaisesti. Ne, jotka haluavat ainakin jonkinlaisen mekanisoinnin, tarjoavat kaksi versiota yksinkertaisimmista siementeistä nurmikon ruoholle, jotka on helppo tehdä käsin. Tämä on tölkki tai muovipullo, johon on tehty reikiä (katso kuva).

Kotitekoisia siementtejä nurmikolle

Kotitekoisia siementtejä nurmikolle

Jotta näin ei tapahdu niin, että yhdessä kulmassa on tiheä ja toisessa - tyhjänä, on toivottavaa jakaa juoni ja siemenet osiin. Siementen kulutus on merkitty kullekin seokselle. Mikä on istutetun alueen pinta-ala, voit arvioida paikan päällä ja mitata määrä, jonka haluat hajota. Niille, jotka tekevät nurmikon ensimmäistä kertaa tassassaan, on parempi jakaa mitattu määrä kahteen samaan osaan ja siirtää osa ensin pitkin ja sitten poikki. Joten siemenet jaetaan tasaisemmin.

Siemenviljelyn jälkeen siemenet tulisi peittää maapallolla. Tässä on kaksi tapaa:

  • Siirry rake-sivuston läpi yrittäen sirotella siemeniä maahan. Tämä menetelmä on vähemmän luotettava - monet jäävät ulkopuolelle, ne liimataan yhteen linnuilla ja itävyys heikkenee.
  • Ripottele maahan tuotujen maa-alueiden kanssa. Kerros on 3-5 mm. Kaikki siemenet ovat maan päällä, ovat paremmissa olosuhteissa, versot ovat parempia.

Tällä voit olettaa, että nurmikko omalla kädellä teit. Se jää veteen ja odottaa itämistä.

Laitteet nurmikon kastelemiseen, jotka voidaan ostaa myymälästä

Laitteet nurmikon kastelemiseen, jotka voidaan ostaa myymälästä

Kastelu ja odottaminen

Nurmikon kastelu on tarpeen olosuhteista riippuen: maaperän ei pidä kuivua, mutta sen ei pitäisi olla liian märkä. Vettä ei saa suihkuttaa suuri virta, ei pitäisi olla virtoja tai lätäköitä. Kaada virta pieniin uimureihin: asenna sprinkler tai sprinkler, jos se kaadetaan käsiin, laita suutin letkuun. Yllä olevassa kuvassa näet useita vaihtoehtoja, jotka auttavat ratkaisemaan kastelun ongelman. Niitä myydään myymälöissä.

On myös useita kotitekoisia sprinkleri vaihtoehtoja kastelu nurmikolla. Useimmissa niistä on muovipullo, jossa on reikiä, jotka on liitetty kasteluletkuun. Se voi sijaita ja kastella viereisen alueen. Jos järjestelmän paine on riittävä, voit sitoa sen sarakkeeseen. Tällöin kastelualue on suurempi. Sprinklerit nurmikon kastelemiseen omilla kädillä ovat hyvin yksinkertaisia. Katso kuvaa.

Nurmikon sprinklerit kädet ulos pulloa vaikea tehdä: ottaa pullo lämmitetään kynsien, tehdä reikä (halkaisija valitaan empiirisesti, mutta aloittaa pienet)

Nurmikon sprinklerit kädet ulos pulloa vaikea tehdä: ottaa pullo lämmitetään kynsien, tehdä reikä (halkaisija valitaan empiirisesti, mutta aloittaa pienet)

Toinen tapa saada pienet sumut: pala muoviputkesta tehdä reikiä tai tehdä ohut leikkaus. Joko ohut puro tai tuuletin saadaan (kuvassa alla).

Miksi ruiskutetaan vettä? Koska maaperä on pidettävä kosteana (mutta ei märkä), jonka syvyys on noin 6-10 cm normaalia kehitystä juuristo, jos se on vain täynnä Tämän päälle on vain huonompi. Vesi happea syrjäyttävää ja juuria ei voi hengittää. Joten suihkuttaminen tai tippuminen kastelu on paras tapa vedellä nurmikolla.

Seitsemän kymmenen päivää myöhemmin, ensimmäiset versot ilmestyvät. Ne ovat edelleen harvinaisia, mutta älä ole järkyttynyt. Juuri vain siemensi joitain lajikkeita, joissa versot ilmestyvät nopeasti. Loput itävät myöhemmin. Oikeanpuoleisen hoidon jälkeen 20-30 päivän kuluttua nurmikentän korkeus nousee 10-15 cm. Tällä hetkellä on tarpeen suorittaa ensimmäinen niitto. Jätä ensimmäistä kertaa noin 5 cm korkea. Tällä korkeudella ruoho kasvaa aktiivisesti. Toisen 10-12 päivän kuluttua se on taas noin 12 cm korkea. Nyt voit leikata ruohoa lyhyemmäksi ja jättää 3-3,5 cm.

Kuinka huolehdit nurmikon ruohosta

Tärkein hoito - ajankohtainen kastelu, rikkakasvien poisto ja säännöllinen leikkaus. Jos vettä sprinkling, maaperä sisältää riittävästi happea ja kasvien pitäisi kehittyä normaalisti.

Kuinka tarkistaa, kuinka paljon vettä ruohesi saa

Kuinka tarkistaa, kuinka paljon vettä ruohesi saa \

Ongelmia hapen puutteessa voi tapahtua pitkäaikaisten raskas suihkun jälkeen, kun vesi on paikoillaan paikoilla tai väärään kasteluun samalla tuloksella. Sitten nurmikon ilmastus on välttämätöntä. Tätä varten käytä rullaa, joka on samanlainen kuin maaperän pilkkominen, mutta tällä on pistettä, joka läpäisee tuulen. Näiden lävistysten kautta happi tulee maaperään, kasvit alkavat kasvaa paremmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 66