Berat mandi akrilik

Berat mandi akrilik

Perunding di kedai dalam satu suara memuji mandi akrilik. Salah satu kelebihan adalah jisim kecil produk yang diperbuat daripada akrilik. Sudah tentu ia mudah, jika mengangkat dan pemasangan mandi dilakukan dengan sendirinya. Adakah bekas ini cukup kuat? Ini penting, kerana pembaikan di bilik mandi dilakukan untuk jangka masa yang panjang dan pada asasnya. Di samping itu, sebagai tambahan kepada berat pemiliknya, mandi seperti itu juga perlu memegang air. Adakah mungkin akrilik mempunyai beban seperti itu?

Apa yang menentukan berat badan?

Ia diketahui dari segi fizik bahawa jisim objek bergantung kepada kepadatan dan graviti spesifik bahan utama. Dalam kes mandi akrilik, adalah betul untuk mengatakan bahawa beratnya terdiri daripada kawasan permukaan, ketebalan produk, saiz, bentuk, ketersediaan peralatan dan pilihan tambahan.

Apa yang menentukan berat mandi akrilik

Berapakah mandi dengan dan tanpa hydromassage berat?

Mandi akrilik yang paling sederhana bagi parameter standard beratnya maksimum 25-30 kg. Normal untuk panjang kontena 1.5 m dianggap jisim 15-20 kg, untuk panjang 1.7 m berat standard ialah 20-25 kg.

Jika anda telah memilih model moden dengan pilihan tambahan dalam bentuk hidro dan aeromassage, anda perlu mengambil kira beratnya akan berkembang kira-kira 2 kali. Peralatan tambahan, paip, paip dan sistem elektrik berat strukturnya dengan maksimum 30 kg.

Berat mandi akrilik yang mudah

Berat mandi akrilik dengan peralatan tambahan (hydromassage, aeromassage)

Apakah kesannya?

Kepintaran akrilik adalah martabatnya. Walau bagaimanapun, apa-apa reka bentuk kecil dengan peralihan sedikit pusat graviti boleh dengan mudah dibatalkan. Ia adalah prospek yang menakutkan senegara kita, memaksa kita untuk memilih sampel yang tidak dapat dibayangkan daripada besi dan besi tuang.

Di samping itu, jisim mandi akrilik yang standard adalah penunjuk kualiti. Bekas lampu ringan dengan harga tanpa berat yang sama - satu langkah pemasaran licik. Kemungkinan besar, ketebalan bahan adalah kecil, dan oleh itu besar dan bahkan beban standard tidak mungkin untuk bertahan.

Sekiranya anda akan membeli tab mandi akrilik yang tidak standard atau letakkan di atas pesanan, maka tanya tentang berat analog yang kompetitif. Jisim sampel yang serupa dengan set fungsi atau parameter volum yang sama tidak boleh sangat berbeza.

Apakah yang mempengaruhi berat mandi akrilik?

Berat mandi akrilik boleh menjejaskan kerumitan penghantaran, mengangkat ke apartmen dan pemasangannya. Adalah logik bahawa model mudah boleh bergerak dan 1 orang, dan untuk mandi dalam bilik akan memerlukan maksimum 1 pembantu. Keadaan ini boleh menjadi lebih kompleks dengan parameter tidak standard. Walaupun persoalan semacam itu pembeli tidak mungkin peduli: kemungkinan besar ia akan menjadi suatu perintah, dan oleh itu anggaran kos dan pemasangan pemasangan sudah diperuntukkan.

Kestabilan dalam akrilik dikira dan dikalibrasi. Sampel standard tidak banyak berbeza, selain terdapat banyak pilihan untuk menambah kebolehpercayaan tambahan dalam bentuk berdiri dan podium. Dalam kes ini, peluang untuk bertukar dalam mandi akrilik tidak jauh lebih tinggi daripada besi cor yang berat. Bergerak dari tempat ke tempat (dengan berat kira-kira 150 kg) sahaja menjadikannya sukar untuk lelaki yang lebih kuat, dan itu tidak mudah untuk melakukan ini dengan kakitangan yang besar.

Apakah yang mempengaruhi berat mandi akrilik?

Berat akrilik berat - apakah kesannya?

Apakah beban yang boleh bertahan?

Dengan prestasi yang berkualiti tinggi, tab mandi akrilik 170 cm panjang boleh berdiri berat dalam setengah tan. Jadi, jika anda mahu untuk mengumpul 100 liter air (ia adalah 100 kg), dan kemudian mendaki sendiri mempunyai berat 150 kg (ini semua andaian), anda masih mempunyai margin keselamatan yang baik 250 kg.

Ini penyediaan serius mungkin disebabkan oleh teknik pembuatan: dari akrilik perlu menjadi asas yang (menggunakan gentian kaca dan plastik tahan), yang lapisan meletakkan akrilik. Oleh kerana beban utama di dalam tiub terletak di bahagian bawah, ia diperkuat dengan lapisan tambahan bahan asas, akrilik dan asas khusus.

Apakah beban yang ada untuk mandi akrilik?

Kelebihan berat badan kecil

Seperti yang dikatakan sebelumnya, tidak perlu mengupah pasukan pemuat, kerana untuk memindahkan model akrilik biasa akan ada cukup dan beberapa orang, bukan atlet.

berat mandi kecil menjadi satu kelebihan dalam operasi lantai dan siling: mereka memuatkan akan kurang, supaya produk itu boleh diambil dengan selamat diletakkan di dalam rumah negara dan kotej di tingkat dua dan ke atas. Untuk meletakkan bilik kebersihan di dalam rumah yang tidak di bawah menjadi trend yang bergaya, diterima pakai dari rumah-rumah swasta Eropah yang disusun dengan baik.

Kelebihan berat mandi akrilik kecil

Kelebihan mandi akrilik ringan ringan

Cons

Ketebalan produk untuk bilik mandi adalah parameter yang sangat penting. Selepas pemasangan datang proses permohonan dalam kehidupan seharian, dan di sini, selain berat pemilik, masa akan menjadi kejam. Bilik mandi akrilik tidak boleh membanggakan hayat perkhidmatan "kekal", mereka akan bertahan selama beberapa dekad.

Tetapi anda boleh membuat pembetulan salutan dan kemudian gunakan produk yang diperbuat daripada akrilik. Tetapi ubah bentuk mungkin dari masa ke masa adalah ancaman sebenar. Ia tidak muncul tidak lama lagi, jadi 10 tahun akan datang anda boleh menikmati bilik mandi.

Kelemahan berat kecil mandi akrilik

Mandi sedemikian mempunyai kelemahan yang ketara dalam bentuk toleransi haba yang lemah. Hampir air mendidih tidak berbaloi. Sekali lagi, akrilik hanya dapat "memimpin" dari sikap yang menyedihkan itu.

Kerana ketebalan kecil, air itu menyejukkan dengan cepat, namun penerimaan sambutan air yang panjang adalah amatir.

Mandi akrilik

Kelemahan tabung akrilik

Untuk mengelakkan kegagalan dalam pilihan, anda perlu mengingati peraturan mudah:

  • Profesional kepercayaan. Harga yang rendah dari pendatang baru pasaran boleh berubah menjadi masalah. Minta sijil kualiti dan kesesuaian produk, bandingkan ciri-ciri ini dengan kata-kata penjual. Jika mereka menyimpang, kemudian cari kedai lain. Pasaran bagi perkhidmatan sedemikian besar.
  • Perhatikan lapisan atas akrilik: 4-8 mm ketebalannya yang disyorkan.
  • Akrilik faundri akan bertahan lebih lama.
  • Bau kimia yang tidak menyenangkan adalah bukti kualiti yang tidak baik. Percayalah hidung anda.
  • Model dengan dinding luaran dan lurus adalah lebih stabil daripada sfera dan asimetri kerana reka bentuk.

Apabila anda menemui mandian akrilik yang sempurna, anda akan tahu cara menguji kualitinya. Pembelian yang berjaya!

Petua untuk memilih mandi akrilik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 40