Mandi Itali – gaya yang sempurna dan kualiti yang sangat baik

Mandi Itali - gaya yang sempurna dan kualiti yang sangat baik

Pemilihan

Ia tidak mengatakan, dari mana kita memilih mandi, kita akan berasa begitu selesa di dalamnya. Pilihan perlu diambil serius, supaya kemudian anda tidak mengalami kekecewaan dalam pengambilalihan anda. Pengilang menawarkan pelbagai jenis bentuk dan bahan dari mana bak mandi dibuat. Setiap orang boleh memilih sesuatu untuk jiwanya, tetapi selalunya seseorang boleh "hilang" dalam pelbagai ini.

Mandi Itali

Apa yang perlu dicari semasa memilih mandi di Itali:

 • Bahan pembuatan. Ia boleh menjadi mandi besi tuang, akrilik, keluli, kayu, marmar, kaca. Oleh itu, untuk diri sendiri anda perlu jelaskan apa yang anda ingin lihat di bilik mandi anda. Apabila memilih, pastikan untuk mengambil kira sifat bahan, kekonduksian terma. Mengenai bagaimana untuk memilih mandi, anda boleh membaca di dalam artikel kami yang lain.
 • Borang dan saiz. Tidak diperlukan untuk berunding dengan perunding jualan. Dia akan memberikan keterangan mengenai produk yang anda suka, atau dia akan menasihati sesuatu.

Walau bagaimanapun, berpegang kepada maksud emas: pertimbangkan pendapat pakar dan keperluan anda. Dan kini sedikit lebih terperinci mengenai setiap kriteria pemilihan.

Mandi Itali dengan pencahayaan

Mandian gaya antik buatan sendiri moden

Bath Italy

Jenama terkemuka

Di pasaran mandian Itali, terdapat banyak jenama yang patut diberi perhatian.

Mari kita berpegang pada jenama utama:

 • Albatros;
 • Teuco;
 • Jakuzi;
 • Antonio Lupi;
 • Castalia;
 • BelBagno;
 • Kumpulan Trek.

Mandi Itali yang cantik

Albatros

Jenama ini adalah antara tiga pengeluar Itali utama tab mandi akrilik hidro-urut, kolam renang spa, kabin pancuran mandian dan rak.

Sejarah jenama bermula pada tahun 1982. Hari ini, jenama itu adalah sebahagian daripada pegangan besar Eropah yang memegang Gertina Holding Group.

Konsep asas jenama - kelonggaran maksimum dan emosi positif yang memberi air kepada kami.

Bath Albatros

Julat jenama termasuk kira-kira 700 model.

Syarikat itu membangunkan bahan inovatif - WhiVe (White Velvet). Ia adalah hypoallergenic, sempurna dibersihkan, mempunyai rintangan yang tinggi terhadap bahan-bahan yang kasar, sinar ultraviolet dan kestabilan warna yang tinggi. Syarikat menawarkan model mandi untuk setiap rasa: dari piawaian kepada pereka.

Mana-mana model mandi boleh dilengkapi dengan:

 • sistem pusaran air;
 • aeromassage (Airpool);
 • pengionan;
 • sistem longkang;
 • pembersihan diri;
 • lampu latar.

Dimensi jakuzi diperiksa oleh kami dalam artikel lain.

Mandi dari jenama Albatros

Mandi asimetri dari jenama Albatros

Bath Albatros

Sistem pembersih diri (Sistem Profesional Bersih) membolehkan anda membersihkan dan membasmi mandi secara menyeluruh dan mengalirkan air.

Sistem longkang-limpa automatik (Aqua Sense) menghalang limpahan mandi dan secara automatik pulih atau mengalirkan air.

Tab mandi Albatros akan menjadi hiasan sebenar untuk sebarang bilik mandi. Dasar harga syarikat adalah setia dan memberi tumpuan kepada orientasi maksimum kepada keperluan dan kehendak pelanggan.

Cintailah pelanggan khas menikmati kolam SPA.

Kolam Renang Spa Albatros

Teuco Guzzini

Sejarah jenama Noco Guzzini bermula pada tahun tujuh puluhan abad yang lalu. Semasa aktivitinya, syarikat sentiasa menjalankan penyelidikan dalam bidang sains bahan, peningkatan teknologi dan pengenalan inovasi dalam pengeluaran batch.

Mandi jenama ini dibezakan oleh pelbagai bentuk, kualiti tinggi dan keselesaan maksimum.

Dipatenkan oleh bahan akrilik syarikat Duralight Ia mempunyai kekuatan tinggi, penampilan yang sangat baik dan memberi sensasi sentuhan yang hebat kepada pengguna produk.

Mandi hydromassage dihiasi dengan kayu wenge

Ciri-ciri mandi Teuco Guzzini:

 • muncung hydromassage yang tidak kelihatan (Hydroline), yang dibina ke dalam lubang dan tidak menonjol di atas permukaan mandi. Ini adalah kebanggaan khas syarikat;
 • Sistem Hydrosilence memberikan keselesaan maksimum apabila menggunakan mandian pusaran air, menyediakan tahap bunyi yang rendah;
 • sistem urut ultrasound Hydrosonic. Urut jenis ini menyediakan kesan urutan subkutaneus yang seragam, yang memberikan saliran limfa yang baik, menghilangkan selulit dan membantu mengurangkan nada otot selepas penuaan fizikal.

Produk dari Teuco Guzzini - ia kecantikan, keselesaan dan keselamatan.

Nozel tidak kelihatan mandi Nozz Guzzini

Model eksklusif mandi boleh dihiasi dengan spesies pokok berharga, tetapi walaupun model paling mudah mempunyai kira-kira tiga puluh variasi pelaksanaan warna. Di samping itu, semua model mandi disokong oleh produk dan perabot paip lain dari koleksi yang sama.

Untuk membangunkan reka bentuk koleksi barangan kebersihan, syarikat itu menarik studio dan biro reka bentuk Itali dan dunia yang paling terkenal:

 • studio reka bentuk seni «Talocci»,
 • studio senibina «Luca Scacchetti»,
 • syarikat "Angeletti-Ruzza" dan "RonAradStudio"
 • studio "Matteo Nunziati" dan syarikat "Wilmotte Associes S. A.,
 • pereka dengan reputasi di seluruh dunia - Massimo Iosa Gini.
Mandi dari jenama Teuco

Mandi penjuru Teuco

Tab panas tidakco

Jakuzi

Ia adalah pengilang utama di dunia dengan tab mandi dengan hydromassage, kolam spa dan reka bentuk Kesihatan lain untuk bilik mandi.

Mandi jakuzi yang indah

Syarikat ini mempunyai lebih dari satu abad sejarah, adalah pemaju sistem pusaran air pertama untuk tab mandi dan hingga hari ini, pameran dari jenama ini adalah pemimpin jualan di seluruh dunia. Hotel terkemuka dunia dan pusat spa menggunakan produk jakuzi untuk melengkapkan bilik mandi dan zon relaksasi. Pusat saintifik utama dari negara-negara yang berlainan menjalankan penyelidikan untuk syarikat ini, jadi jakuzi dilengkapi dengan perkembangan teknikal terkini.

Tab mandi jakuzi

Mandi jakuzi yang indah

Jakuzi - mandi di dalam bilik

Syarikat ini mempunyai lebih daripada tiga ratus paten untuk penemuan dalam bidang teknologi dan bahan.

Daripada teknologi utama yang digunakan oleh syarikat dalam pengeluaran siri tab mandi dan kolam renang, boleh dicatat:

 • sistem hidraulik untuk mencegah penyumbatan;
 • sistem pengurusan bilik mandi inovatif Aquasystem;
 • hydroassage shi-a-tsu;
 • enjin sistem hidromassage, kualiti yang dianggap tidak dapat dicapai.

Pelbagai bentuk, peralatan teknikal yang canggih, usaha berterusan untuk kecemerlangan dan kualiti, dasar harga fleksibel adalah kelebihan utama jenama Jacuzzi.

Tab panas jakuzi

Antonio Lupi

Jenama Itali, Antonio Lupi adalah simbiosis reka bentuk yang luar biasa, laconicism dan bahan semula jadi. Daripada berpuluh-puluh produk yang ditawarkan kepada anda, anda sentiasa belajar mandi dari Antonio Lupi. Bentuk yang paling kreatif, ergonomik, kombinasi minimalism dan rasa halus, kualiti tertinggi membuat mandi dari Antonio Lupi - kerja seni sebenar.

Bath Antonio Lupi

Pemasangan jenama ini adalah semangat dan tradisi Itali, yang termaktub dalam pelbagai bahan. Seperti yang anda ketahui, mandi dari Antonio Lupi akan menjadi bukan hanya paip, tetapi objek seni sebenar di bilik mandi. Prinsip utama jenama ialah penciptaan penyelesaian bersepadu.

Koleksi barang kebersihan, perabot dan aksesori untuk bilik mandi akan membantu mewujudkan bahagian dalam impian anda. Baru-baru ini, banyak koleksi dicipta dalam simbiosis tren reka bentuk Itali dan Jepun.

Kejuruteraan kebersihan Antonio Lupi

Kejuruteraan kebersihan dengan penerangan Antonio Lupi

Pipa asal Antonio Lupi

Syarikat ini menarik kepada pereka kerjasama dengan nama-nama dunia: Frederico Sandri, Domenico de Palo, Carlo Colombo, Oscar Buratti dan banyak lagi. Memandangkan pada permulaan aktivitinya syarikat itu terlibat dalam pengeluaran produk kaca, mandi kaca dan tenggelam jenama ini adalah karya-karya sebenar.

Mandi dengan lapisan

Mandi dari Antonio Lupi

Mandi dari batu semula jadi

Castalia

Salah satu jenama Itali yang paling tradisional. Syarikat ini mengkhususkan diri dalam pengeluaran besi dan besi tempa.

Mandi besi Castalia dengan hydromassage

Selama 150 tahun syarikat itu telah menghasilkan pam besi yang berkualiti tinggi.

Ciri tersendiri jenama ini adalah penggunaan dalam penghasilan besi tuang berkualiti tinggi dan salutan titanium.

Mandi sedemikian tidak dibezakan dengan penghalusan bentuk, tetapi anda boleh yakin dengan kualiti, kebolehpercayaan dan ketahanan produk.

Secara praktik, semua model mandi yang diperbuat daripada besi tuang mempunyai salutan enam lapisan enamel dan permukaan anti-slip. Juga untuk aksesori berkualiti tinggi: pemegang, headrests dan kaki. Mandi dari jenama Castalia - ia berkualiti tinggi dan berfungsi pada harga yang berpatutan.

BelBagno

Salah satu jenama Itali yang paling terkenal untuk pengeluaran perabot kebersihan dan perabot bilik mandi ialah BelBagno. Produk-produk syarikat ini berkualiti tinggi, bentuk yang indah dan harga yang berpatutan.

Bel-besi mandi BelBagno

Katalog mandi dari jenama BelBagno diwakili oleh model yang terbuat dari besi tuang dan akrilik. Bagi peminat gaya retro, jenama BelBagno adalah mencari sebenar. Syarikat ini menghasilkan pelbagai tab mandi berdiri sendiri, dilaksanakan dalam gaya yang berbeza: klasik, retro, moden dan lain-lain.

Keindahan tab mandi, aksesori kepada mereka dan koleksi barang kebersihan sepenuhnya sesuai dengan slogan jenama: "Bilik mandi yang indah - kehidupan yang indah."

Bath BelBagno dalam gaya klasik

Mandi BelBagno hitam dalam gaya Art Nouveau

Mandi mandi BelBagno

Kumpulan Trek

Pengasas jenama Gruppo Treesse ialah Franco Merenda. Hampir empat puluh tahun syarikat itu mengkhususkan diri pada pembebasan mandi reka bentuk yang dilengkapi dengan peralatan teknikal lanjutan.

Mandi dengan hydromassage Gruppo Treesse

Jenama itu bekerjasama dengan pereka terkemuka Itali dan di seluruh dunia: Mark Sadler, Paolo Paraa, Patiritsio Batoni, Alesandro Lenard, Anika-Elizabetta Lucheri dan lain-lain.

Dalam pengeluaran, bukan sahaja bahan standard digunakan: akrilik atau besi tuang, serta penyelesaian yang luar biasa - spesies pokok berharga, hiasan mahal, lukisan dan juga batu Swarovski.

Bath Calypso - Gruppo Treesse

Mandi yang cantik Kumpulanpo Treesse

Bath Calypso dari Gruppo Treesse

Di dalam katalog jenama anda boleh mencari bilik mandi dengan pelbagai bentuk dan saiz: dari yang terkecil ke kolam renang. Semua produk jenama menyatukan reka bentuk yang mengagumkan, perhatian terhadap detail dan kualiti yang tinggi.

Mandi yang cantik Kumpulanpo Treesse

Teknologi ini, yang dipatenkan oleh syarikat, Mytherme System - menjadikan kualiti air di bilik mandi yang berdekatan dengan kualiti air panas.

Banyak model mandi hydromassage dilengkapi dengan muncung hydromassage tersembunyi Sistem Hantu.

Selain itu, sistem saliran automatik yang inovatif, yang membolehkan air mengalir dalam masa satu setengah minit, terbukti sangat baik.

Jenama Gruppo Treesse sentiasa merupakan tulisan tangan khas individu, yang melalui objek pedalaman menekankan rasa halus dan karisma pemiliknya.

Mandi dari Gruppo Treesse

Mandi hitam dengan batu Swarovski

Mandi selama dua dari Gruppo Treesse - bersantai

Mandian klasik dari Gruppo Treesse

Rumah SPA dari Gruppo Treesse

Bath Gruppo Treesse

Mandi dari Gruppo Treesse

Gruppo Treesse - mandi

Mandian cantik dari Gruppo Treesse

Dimensi

Saiz mandi anda bergantung kepada rakaman bilik mandi. Setuju, jika bilik mandi anda agak kecil, maka tab mandi besar tidak sesuai, atau selepas pemasangannya tidak ada ruang untuk paip atau perabot lain. Oleh itu, anda boleh memilih mandi saiz tidak standard atau bentuk asimetrik.

Jangan lupa tentang parameter fizikal anda: ketinggian, berat badan. Ini juga tidak penting.

Mandi asimetri dari Antonio Lupi

Penyelesaian yang baik adalah mandi yang kita ambil dalam kedudukan yang berbaring. Kedudukan ini memastikan beban minimum pada tulang belakang, oleh itu, kami mendapat rehat dan keselesaan maksimum.

Sebarang mandi mempunyai parameter kedalaman. Ia juga perlu diambil kira apabila memilih mandi. Mandi mendalam mencipta kesulitan apabila anda keluar dari situ. Prosiding dari ini, kedalaman optimum akan sampai 60 cm.

Mini Gen Y

Bath saiz standard yang dihasilkan di Itali

Mini-kolam dari syarikat Itali

Borang

Seperti yang telah disebutkan di atas, Itali menawarkan kepada kita pelbagai pilihan pelbagai bentuk: segi empat tepat, bujur, bulat, dengan tepi serong, digabungkan dengan bilik mandi, dilengkapi dengan hydromassage, dengan pencahayaan dan banyak fungsi lain.

Mereka boleh dilengkapi dengan kemudahan untuk kemudahan, pelbagai peranti dalam bentuk tangga dan lengan.

Mandi boleh direka untuk dua atau tiga orang. Walau bagaimanapun, jangan mengejar bilangan pilihan atau kehadiran fungsi-fungsi yang mungkin anda tidak akan digunakan. Memperoleh sesuatu yang benar-benar memberikan keselesaan, kemudahan dan bantuan untuk berehat selepas kerja keras hari ini.

Tab mandi berbentuk oval

Bahan

Pertimbangkan bahan-bahan yang paling popular di mana mandian Itali dibuat:

 • besi tuang;
 • akrilik;
 • keluli.
Besi tuang Itali

Mandi keluli yang dibuat di Itali

Mandi akrilik Itali

Cast-iron

Mandi besi tuang adalah kuat dan tahan lama.

Kelebihannya yang paling penting kerana ia mengekalkan suhu air yang dicurahkan ke dalamnya untuk jangka masa yang panjang. Berdasarkan kualiti ini, mandi seperti ini sangat diperlukan bagi mereka yang suka berbaring dan rendam dalam air suam. Keluarkan air akan panjang. Mandi besi tuang sangat stabil. Oleh itu, anda boleh meletakkan jubin atau jubin dengan selamat. Tiada ubah bentuk semasa operasi.

Tab mandi besi yang indah

Mandi besi tuang asal dengan mozek cermin

Mandi besi tuang dengan senarai

Dengan kehadiran kelebihan seperti ini, terdapat juga kekurangan. Perkara utama adalah berat. Malah dengan mengambil kira teknologi moden, mandi seperti ini akan menelan sekurang-kurangnya 120 kg. Ini sangat menyusahkan untuk pemasangan dan pemasangan.

Jika anda masih mengambil keputusan untuk membeli sebidang besi tuang, berhati-hati mempertimbangkan lapisan enamelnya. Ia haruslah walaupun dan mempunyai pengedaran warna seragam. Kelemahan struktur besi-cast adalah bahawa bentuknya sentiasa standard dan biasa. Anda tidak akan menemui mandian seterika besi segi tiga atau bujur.

Mandi Besi Tuang Merah

Akrilik

Jika anda ingin mandi dengan bentuk yang luar biasa, kemudian pilih akrilik. Selain itu, akrilik kini berada dalam trend.

Perkara yang paling penting yang perlu anda perhatikan apabila memilih mandi akrilik ialah ketebalan akrilik. Versi yang optimum ialah 5-6 mm, kurang dibenarkan. Semak kekuatan mandi akrilik boleh sama seperti kita menguji kematangan tembikai, iaitu, mengetuknya. Suaranya mesti pekak. Ia juga tidak murah untuk meletakkan mandi akrilik berkualiti tinggi.

Plus mandi seperti konduktiviti terma. Air yang dicurahkan ke dalam tab mandi akan menyejukkan hingga 1 °, selepas 30 minit. Setuju, penunjuk yang baik.

Tab mandi akrilik agak kuat, dan permukaannya mudah dibersihkan dan dipulihkan.

Produk mandi akrilik dari Itali

Mandi dengan pencahayaan

Mandi akrilik

Keluli

Satu lagi bahan dari mana bak mandi dibuat adalah keluli.

Mandi keluli mengikut berat adalah yang paling mudah, dengan kos - paling murah. Mandi ini sesuai untuk memberi. Ia mudah diangkut dan dipasang.

Keluli - bahan plastik, jadi pengeluar menawarkan banyak bentuk untuk pelanggan mereka.

Walaupun kelebihan model-model ini, ada kelemahan yang kelihatan - ini adalah penebat haba yang lemah. Air panas akan menyejuk dalam beberapa minit. Ketiadaan praktikal pengasingan bunyi juga menyebabkan ketidakselesaan. Air dalam mandi ini sangat kuat dan ia mengganggu pemilik mandi keluli. Oleh itu, jika anda tidak mengelirukan keburukan mandi keluli yang disenaraikan, anda boleh membelinya dengan selamat.

Mandi Itali keluli

Kayu

Bahan untuk membuat mandi boleh berfungsi sebagai pokok. Sensasi yang agak menyenangkan dicipta apabila tubuh dan komponen semulajadi bersentuhan. Ia agak sukar untuk menjaga bilik mandi sedemikian.

Tab mandi kayu

Mandi kayu hitam asal Itali

Tab mandi kayu

Batu

Gema masa lalu boleh dipanggil mandi yang diperbuat daripada batu. Mereka dibuat, tentu saja, bukan dari sekeping batu. Teknologi moden telah membuat proses lebih mudah dengan membalikkan akrilik ke dalam keajaiban seperti itu. Cip marmar ditambah kepada akrilik, dan hasilnya adalah unsur yang sangat halus dan mahal dalam bilik mandi dalaman. Pereka menawarkan pelbagai jenis penyelesaian warna untuk tab mandi tersebut.

Mandi batu buatan

Kaca

Kaca adalah salah satu bahan yang mewah. Produk hebat sedemikian dalam jumlah kecil, tetapi ditawarkan oleh pengeluar. Gelas untuk mandi seperti itu sangat tahan lama.

Mandi Kaca Merah Itali

Kvarilovye

Mandi paling jarang dibuat dari quark. Kuarsa dan akrilik dalam simbiosis memberikan bahan yang luar biasa yang menyerap semua momen positif mandi akrilik. Ia sukar untuk mencari mandi seperti itu, tetapi mungkin.

Bath Whirlpool

Mandian dan kolam renang mini

Sekarang pada puncak populariti adalah mandi Itali dengan fungsi hydromassage. Ini tidak sengaja, kerana prosedur urut sentiasa membawa kesenangan dan manfaat. Apabila memilih mandi dengan hydromassage, mula, tentu saja, dengan pilihan bahan pembuatan.

Pilihan yang sempurna dalam kes ini ialah tab akrilik.

Perhatikan:

 • pam. Kapasiti pam 1 kW akan menampung 250 liter air, direkrut ke dalam bilik mandi. Ikuti peraturan seterusnya: kuasa pam berkaitan secara langsung dengan jumlah muncung yang melakukan fungsi urut. Semakin banyak muncung, semakin tinggi kapasiti pam.
 • lokasi jet urut. Mereka mesti bekerja di semua bahagian utama badan kita.
 • mana-mana mandi dengan hydromassage mempunyai panel kawalan. Ia boleh menjadi elektronik dan pneumatik. Konsol elektronik, tentu saja, memberikan lebih banyak kemungkinan, termasuk mod, mungkin kira-kira sepuluh, dan daya impak air pada tubuh kita.
Mandi dengan pengeluaran hydromassage di Itali

Mandi dengan hydromassage adalah ciptaan dari Itali. Dan nama yang diberikan untuk menghormati penciptanya ialah: "Jacuzzi". Inilah nama keluarga Itali yang mencipta dan melaksanakan inovasi ini.

Kehadiran mandi sedemikian membawa banyak keseronokan, dan menggunakan pelbagai agen aromatik, anda boleh membuat di bilik mandi anda sejenis salon mini dengan prosedur SPA.

Tab mandi jakuzi

Jakuzi dari koleksi terkini

Jakuzi yang dibina dalam wenge

Ciri-ciri model moden

Baru-baru ini, Itali - adalah pemimpin di kalangan negara pengeluar paip. Sehingga hari ini, orang Itali menganggap bilik mandi sebagai kuil. Oleh itu, pembangunan mandi diberi perhatian khusus. Dan akibat dari produk ini adalah cantik, eksklusif dan mewah.

Tambah kepada kualiti parameter ini dan kami akan mendapat penjelasan mengenai kecintaan seluruh dunia dalam produk Itali. Anda dengan selamat boleh mengatakan bahawa mana-mana bilik mandi diubah jika ia mengandungi semangat Itali.

Aksesori anggun, gaya klasik dan bentuk mencipta perasaan yang tidak dapat dijelaskan dengan cahaya, keselesaan dan penghalusan. Mandian jakuzi akan memberikan kelonggaran maksimum. Penggunaan bahan yang bijak untuk pembuatan tab mandi adalah satu lagi alasan untuk memilih produk Itali.

Mandi Itali yang elegan

Daripada bajet kepada model elit

Model elit mandi Itali tidak sengaja dipanggil elit. Mereka adalah penjelmaan mewah. Ini dicapai dengan menggunakan pereka pelbagai warna dan penyelesaian.

Kehadiran pendekatan kreatif untuk pembangunan adalah komponen utama.

Warna adalah salah satu parameter penting yang digunakan di bilik mandi. Ambil mandi, yang sesuai dengan sempurna ke pedalaman dan tidak melanggar skema warna, tidak akan sukar.

Salah satu ciri mandian elit Itali ialah pinggiran luar yang dicat. Apa yang dikatakan oleh orang Itali dalam susunan perkara boleh difahami hanya kepada pembeli Rusia yang suka penyelesaian bukan standard. Misalnya, mandi warna terang dan mewah.

Fungsi dan mandi elit adalah konsep yang tidak dapat dipisahkan dari satu sama lain. Sebagai contoh, mandi dengan pintu kecil. Seseorang masuk ke dalam mandi seperti itu, menutup pintu dan mula menarik air. Pilihan yang sangat mudah untuk orang yang terhad dalam pergerakan akibat penyakit. Mandi ini agak mahal.

Mandian berjenama kuning

Mandi batu semula jadi dari Antonio Lupi

Dune mandi pereka

Dan walaupun bilik mandi dalam perwakilan orang Itali benar harus agak luas, pengilang mengambil kira keunikan tempat tinggal kami. Oleh itu, mereka juga boleh menawarkan struktur sudut bersaiz kecil. Malah, sesiapa sahaja boleh menemui sesuatu yang sesuai untuk diri mereka sendiri dan untuk bajet, dan untuk merasakan, terdapat di dalam bilik mandinya sepotong Itali.

Bilik mandi dalam gaya Itali

Sedikit sejarah

Itali pada Zaman Pertengahan tidak begitu bersih. Orang berhak membasuh hanya sebulan sekali. Pada masa yang sama, terdapat justifikasi yang cukup jelas untuk cara hidup seseorang, berdasarkan premis agama. Jemaat menganggap dosa membasuh tubuhnya dengan kerap.

Terdapat pendapat bahawa prosedur air kerap merosakkan kesihatan dan merosakkan jiwa. Orang yang buta huruf dan orang miskin sama sekali tidak meragui ketepatan wakil-wakil pihak berkuasa gerejawi dan berjalan kotor dan tidak dibersihkan selama berbulan-bulan.

Akibat gaya hidup ini adalah pelbagai wabak yang menuntut sejumlah besar nyawa manusia. Adalah menarik bahawa zaman kuno agak berbeza dalam hal ini dari Zaman Pertengahan. Mari kita ingat era Empayar Rom. Di setiap rumah zaman itu ada mandi. Ia boleh didapati di rumah orang kaya dan miskin. Marilah kita ingat dari sejarah mandi dan mandi Roman yang terkenal.

Mandi mandi Rom

Dua ribu tahun kemudian, keadaan berubah menjadi bertentangan: peraturan kebersihan dipertahankan. Dan ini adalah permintaan Vatican. Warga terpaksa menukar mandi di lembangan.

Dalam cara yang fundamental, semuanya berubah dengan Renaissance. Tempoh sejarah ini tidak hanya menghidupkan semula seni, tetapi sekali lagi mengembalikan semula tujuannya yang sebenar. Bath "memanjat" ke dalam rumah manusia dan mengukuhkan kedudukannya di sana. Diperkukuhkan sedemikian rupa sehingga menjadi objek penyembahan. Mandi mesti berada di tengah-tengah dewan besar untuk menandakan tempat penting yang ada dalam kehidupan manusia.

Mandi Itali Renaissance

Mandi Renaissance membezakan reka bentuk asal, yang menemui manifestasi dalam pelbagai bentuk. Tambah ini, dan pelbagai hiasan, stuko dan cara lain untuk mengkhianati keaslian dan keindahan produk. Bath menjadi karya seni yang sebenar. Kecantikan dan kecanggihan ini, gaya ini sepenuhnya diisi oleh pengeluar dari Itali hingga ke hari ini.

Mandian antik

Mandi permulaan abad ke-20

Bath pada abad ke-18

Lama kelamaan, pengeluar Itali telah datang ke keperluan untuk mencipta reka bentuk urut. Pada mulanya, percubaan untuk membuat mandi hydromassage tidak berjaya. Mungkin pencipta tidak mempunyai cukup pengalaman dan kemahiran. Selepas itu, pameran dari Itali dilengkapi dengan hydromassage, dan kini produk-produk ini dikagumi di seluruh dunia, yang secara positif mempengaruhi permintaan pengguna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 80