Beton ușor în construcții private

Economisirea energiei devine o necesitate și unul dintre principalele elemente de cheltuieli din clima noastră este încălzirea. În acest sens, se dezvoltă noi materiale care permit construirea de case calde și încălzirea celor existente. Concretele ușoare devin din ce în ce mai populare. Acesta este un grup întreg de materiale cu o gamă destul de largă de proprietăți și caracteristici. 

Tipuri de beton ușor

Reducerea masei de beton se produce datorită formării porilor și utilizării în loc de pietriș tradițional și uneori de nisip, agregate ușoare. Uneori porii se formează prin folosirea unor procese diferite. În funcție de metoda de producție, betonul ușor este împărțit în trei grupe:

 • Beton celular sau poros. Obținut printr-un amestec de liant, apă, nisip (în anumite nisipuri) și aditivi care formează spumă sau favorizează generarea de gaze. Atunci când se utilizează spumă, se obține spumă de beton, cu aditivi de formare a gazului - beton gazos. În cazul în care betonul gazos este cel mai mare liant, obțineți silicat de gaz. Diferența principală dintre materialele celulare - lipsa de agregat grosier.

  Betonul celular se distinge prin pori fini și o structură omogenă

  Betonul celular se distinge prin pori fini și o structură omogenă

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  40 + = 50