Как да направите пейка: оригинални идеи (рисунки, снимки)

Пейки и пейки в страната и в градината - това е предимно място за почивка. Но просто сложите пейка - не е интересно. В края на краищата можете да създадете красив ъгъл. Не просто да се отпуснете, а да се насладите на природата и плодовете на труда. Има много интересни идеи. И често се играят най-простите дизайни, така че тези хора могат да направят тези пейки от собствените си ръце, като ръцете им растат от раменете си. 

Снимки на оригинални пейки (идеи за долини и градини)

Как обикновените пейки знаят всичко - са видели и повече от веднъж. Но обичайната - най-простата - нещо, което не искате. Особено, ако вече е започнал процесът на декориране на обекта или само планиране. Защо да не започнем от пейката? И там и други бижута ще наваксат. Трябва само да започнем.

В градината или в близост до къщата искам да има повече зеленина: цветята са красиви и различни. Цветни лехи и цветни лехи са добри, но защо не ги комбинирате с пейка.

Две цветни лехи от дъските им и между тях пейка

Две цветни лехи от дъските им и между тях пейка

Какво би могло да бъде по-лесно? Две дървени кутии, в които са засадени цветя, а между тях - чифт рендосани и полирани дъски. Този магазин може да бъде поставен близо до стената, а на стената ще бъдат построени няколко дълги дъски - ще има облегалка.

Не всеки харесва цветните лехи от дърво: дървото изисква грижи и без него бързо губи външния си вид. Особено трудно е да се грижи за едно дърво, което е в контакт с почвата. Вместо дървени кутии могат да бъдат например каменни или бетонни пиедестали.

Градина пейка-цвекло

Градина пейка-цвекло

Такава пейка в селската къща със собствените си ръце е доста лесно да се направи. Можете да намерите готови бетонни цветни лехи или да направите нещо подобно. Съветът може да бъде закупен обработен, а вие можете сами да го направите. Вместо да има дъска, може да има половината от дневника - в какъв стил е създаден сайтът. Седалката е по-лесна с метален ъгъл. Към бетона се фиксира с дюбели, на дърво - с винтове отдолу или с болтове през и през тях.

Ако някой има големи растения в силни саксии, можете да приложите следната идея. В тази версия пейката покрива растенията. Че няма изненади, цветята трябва да са много силни ...

Вази като крака

Вази като крака

Има подобен вариант на пейка от дъски и без растения: може да се наложи да се постави на веранда или в беседка. Опорите са съставени от дъски със същия размер, а седалката е изработена от дървен материал.

Пейка за дачи от дъски - нестандартен вариант

Пейка от дъски - нестандартен вариант

И по-различни варианти по една и съща тема: като подпора използваха кухи блокове. В дупките, поставени в обработените барове. Това е седалката на пейката. Само краищата на бара кръгли, или седите неудобно.

Пейка с кухи блокове и греди

Пейка с кухи блокове и греди

За тази градинска пейка е желателно да намерите блокове с големи размери, с дебели стени. Ако не, трябва да обезопасите блоковете сигурно един към друг. Цялата задача е първо да се фиксират блоковете (например фиби), а след това и върху тях - пръчките (болтове или нагъби).

Пейки от трупи

Ако сайтът ви е създаден в стила на селски или етно, стандартният подход няма да работи за вас. Най-добре е да използвате трупи в този случай - със или без кората - това е вашият избор.

Седалката за пейка от трупите е нарязана по дължината на багажника с голям или среден диаметър. Обратно - или по-малък в диаметър на багажника, или просто нарязан по-близо до ръба. Краката могат да бъдат направени от малки парчета дървета (виж снимката по-долу).

Пейка от трупи - бързо и лесно

Пейка от трупи - бързо и лесно

Краката и седалките са свързани помежду си с метални щифтове: щифт с малко по-малък диаметър се пробива и в двете части за щифта. Щифтът е изкован в една от тях, втората част е вкарана и запушена, но вече не удрят на щифта, а на дървото. За да не оставяте никаква следа, поставете парче от ненужната дъска и почукайте с чук (или шейкър). Такава връзка трябва да е напълно надеждна, но със сигурност е възможно да се монтират два или три щифта, или можете да направите малко дървени трупи, като направите плоска площ с еднакъв размер и на двете свързани части. След като се увеличи площта на подпората, се увеличи херметичността на закрепване на седалката: все пак, дневникът тежи много.

Вариант на пейка от трупи без гръб

Опционална пейка без облегалка

Друг интересен вариант в стила на "етно" е представен на снимката по-горе. Тя се реализира в камък, но можете да направите тази пейка от трупи. Седалката е много дебела дъска, краката са голяма част от палубата с голям диаметър. В палубата се изрязва жлеб за полагане на седалката. С инструмент (брадва, български или резачка, можете да направите изрезка), това е лесно.

Често, дачата има нужда от десктоп. От дневника можете да направите не само пейка, но и маса. Вариантът на такъв ансамбъл е на снимката. Само плота за маса е направена от дъски, всички други детайли са трупи от различни диаметри или от половинки.

Маса с пейки от трупи

Маса с пейки от трупи

По-голяма степен на обработка е присъща на следващата пейка в същия стил. Облегалката, краката, подлакътниците са направени от дебели и не много клонове, седалката е изработена от дъб-нарязани и обработени (обелени и смлени) неразрязани дъски.

Възможност за пейка от дърво за градина или лятната резиденция

Възможност за пейка от дърво за градина или лятната резиденция

Почти също е направена друга пейка. Само дъските и клоновете се намират в другата посока и се получава друга форма. Пейка от този тип не изисква много умения. В този случай, колкото по-небрежно става работата, толкова по-декоративен е резултатът.

Ракита назад - няма да се срещате често

Ракита назад - няма да се срещате често

Около дървото можете да направите детска площадка и пейка. Конструкцията е проста, толкова лесно е да подовите настилки.

Място за почивка под дървото

Място за почивка под дървото

Можете да допълнете останалата група с люлки и беседка. И над пейката можете да поставите пергола - това е "предшественикът" на обикновена арка - един от видовете лек беседка. И че релаксацията е напълно завършена, можете да направите езерце, фонтан или водопад.

Метал и дърво

Малко хора ще бъдат у дома в страната, за да поставят напълно метални пейки. Те, разбира се, могат да бъдат много красиви, но през лятото те се нагряват до невероятни температури и малко по-студени - те не седнат, защото са твърде студени. Тези недостатъци са лишени от пейки от метал и дърво. Краката и носещата конструкция са изработени от метал, а седалката и облегалката (ако има такива) са изработени от дърво. Също така има интересни пейки в модерния дизайн.

Пейка от профилна тръба

Пейка от профилна тръба

От профила са заварени правоъгълници, към страничните стени са заварени джъмпери, на които дъските на седалката почиват. Обикновено, стилно, надеждно, функционално.

В по-изтънчена форма - с подлакътници, облегалка, меки възглавници на седалката, този дизайн може да изглежда като снимката. Широката седалка превръща пейката в диван, а комфортът се прибавя от възглавници - плат, покрит с мека пяна. В същия стил са изработени маси - рамката, изработена от бордюри и плот за маса, направена от дъски.

Един важен момент: ако направите седалка или маса от няколко съседни елемента, те не трябва да бъдат закачени назад. Между съседни плоскости / пръти трябва да има разстояние от 3-4 мм. След това дървото се надува, после изсъхва. За да се поддържа повърхността относително равна по време на тези процеси, е необходима празнина.

Стилни пейки от метал и дърво

Стилни пейки от метал и дърво

Ако имате нужда от по-гладки линии - за семейства с деца - можете да направите извивката и да направите градински пейки и маса със заоблени ръбове. Това градинско обзавеждане е напълно безопасно. Обичайният кръг или профукан е огънат, оставяйки отстрани под формата на буквата "Р" с широка гръб. Дължината на това обратно е дължината на пейката. За таблицата размерите са малко по-големи: краката и гърба са по-дълги.

Маса и пейка на комини и дъски

Маса и пейка на комини и дъски

Направете две еднакви парчета на масата и пейката. След това нарязани дъските с еднаква дължина. За седалка от около 40 см, за плот с размери най-малко 55 см. Прикрепете към тръбите с мебелни болтове с плоска капачка. За да не попаднат шапките, те пробиват дупка с малко по-голям диаметър под тях.

За основите на планирането на сайта, прочетете тук и какво можете да украсите - в тази статия.

Пейки, изработени от дъски

Най-многобройни групи - пейки и пейки от дъски. Има дизайни, които напомнят повече на дивани, особено ако поставите меки възглавници върху тях - и можете да легнете.

Тази градинска пейка е по-скоро като диван: с достатъчен размер и легнете, можете

Тази градинска пейка е по-скоро като диван: с достатъчен размер и легнете, можете

Градинската мебел в модерен стил е лесна за събиране: правоъгълници с прегради от по-тънки плоскости, свързани помежду си.

Дори обичайният дизайн на вила може да стане изключителен, ако се доближите до нея с въображение: вместо крака и подлакътници се използват дървени колела. Оказа се нещо като дизайн.

Пейка от дъските с гръб и колела вместо страни - изглежда интересно

Пейка от дъските с гръб и колела вместо страни - изглежда интересно

И най-простият от възможното - дъската на краката под формата на буквата "Х". Такива магазини са построени преди векове, можете да ги видите днес.

Традиционният дизайн на магазина

Традиционният дизайн на магазина

От дъските можете да направите пейка в модерен стил: под формата на буквата "P". С този дизайн основната задача е да се осигури твърдо фиксиране на краката и седалката: силите на разрушаване не се компенсират от нищо. В този случай е важно да вземете дебела дъска или лента, така че да не се огъва. Можете да поставите борда "на ръба": така че твърдостта ще бъде по-голяма. За да увеличите надеждността, можете да инсталирате ъглите отдолу.

Опростен дизайн, но изглежда модерен

Опростен дизайн, но изглежда модерен

На снимката опцията с изрязване 45 °. Като лесно се постига наличието на табуретка или циркулярен трион с точен разрез. Точно съединяваме детайлите и ги фиксираме под ъгъл от 90 °. Ако седалката не се огъне, тя ще работи дълго време ...

Интересна и надеждна версия на пейката е представена на снимката по-долу. Краката са сглобени от дъски с различни дължини: всяка секунда е по-къса от ширината на дъската на седалката. Интересна идея. За да направите такава пейка е лесна: важно е да издържите на размерите, но всичко е много просто: ноктите в седалката на седалката.

Пейка в модерен стил

Пейка в модерен стил

Може би ще се заинтересувате да прочетете как да украсите и да направите градински пътеки.

Оригинални пейки

Тук изглежда, че все още можете да излезете ... но се оказва, много. Например, прикрепете седалката към голям камък.

Пейка от камък и дъски

Пейка от камък и дъски

Направете дизайн от куфари от бамбук.

От бамбук и цялото

От бамбук и цялото

Или камък.

Седенето през зимата ще бъде неприятно, но красиво ...

Седенето през зимата ще бъде неприятно, но красиво ...

За какво са люлки (за възрастни и деца) и как да ги изградите прочетете тук. И в тази статия можете да прочетете за изграждането на детска площадка, за пясъчници, написани отделно - тук.

Как да направите пейка: фото доклади

Няма да изкараме пейките от камък - ние нямаме оборудване, а от различни дървесни парчета - можем. Нека да поговорим за производството на прости, но необичайни дизайни. Да направиш ръка на пейка беше въпрос на гордост.

Пейка без облегалка

Дизайнът е прост, но изглежда интересен поради специфичния материал. За краката използвахме бар със заоблени ръбове. Ако имате малки трупи, можете да ги бръснете отстрани. Това почти ще има същия ефект. Такъв материал не е толкова рядкост, краката са необичайно събрани от него: баровете се подреждат една върху друга. Това добавя докосване и добавя към обжалването.

Един прост магазин изглежда интересен поради материала

Един прост магазин изглежда интересен поради материала

Тази пейка без гръб има дължина около 120 см, ширина около 45 см, височина 38 см. Можете да заобиколите ръбовете на гредата с нож, но можете да намерите подобна профилна. Това струва повече, но ще бъде по-лесно да се работи с него: вече е добре обработено и просто свързано.

В зависимост от намерената напречна секция, изчислете дължината, от която се нуждаете. Определете колко бара трябва да бъдат подредени една върху друга, за да получите необходимата височина. В този случай за един крак са използвани 5 бара. Общо 45 см * 5 броя - 2.25 м. Две крака изискват 4.5 м дърво. Седалката използва дъска с дебелина 40 мм и широчина 90 мм. За седалката се нуждаете от 5 дъски с дължина 1,5 метра. Оказа се, че 1,2 м * 5 бр = 6 м.

Първо разрязваме и обработваме дъските за седалката. Лицата им трябва да бъдат заоблени. Ако няма шлайфмашина или рутер, ще трябва да работите с шкурка и можете да намерите такова дъно или да уредите обработката и полирането на дъскорезници: ще се извърши много по-малко работа. Така че, нарязани на една и съща дължина на дъската, шлайфайте и покрийте с лак (със или без тониране - вашият избор).

Обработени дъски

Обработени дъски

Бара за краката се сгъват един близо до един, като изравняват краищата си. Използвайки квадрат и молив, нанесете линии, на които ще се поставят ключалките. Разстоянието между линиите е 7-10 см.

Линии, на които ще бъдат инсталирани щифтове

Линии, на които ще бъдат инсталирани щифтове

Пините могат да бъдат извадени от метал и можете да направите нагели - издълбани от дърво. Под тях са пробити дупки малко по-малко от диаметъра, дълбочината на дупката е половината от дължината на щифта. След това те са изковани в един детайл, отгоре втора част е поставена в една и съща дупка. Връзката е надеждна, но със сигурност е възможно да добавите лепило, въпреки че конструкцията ще бъде постоянна.

При свързването с щифтовете основната задача е да направите дупките строго едно над друго, така че частите, прикрепени към щифта, да осигурят равен ръб. Част от свършената работа - изчертайте линиите, където ще тренираме, сега трябва да измервате същото разстояние от ръба. За да направите това, направете шаблон. Взимаме парче лента с ширина около 1,5 см. На това разстояние от ръба на решетките ще пробием дупки. Прилагайки го точно по ръба, отбелязваме точките на пресичане с приложените перпендикулярни линии.

Дупките в решетките се правят в разредна последователност

Дупките в решетките се правят в разредна последователност

Щифтовете ще бъдат разместени, така че ще пробием дупки през едно кръстовище. Също така, дупки на една лента от различни страни се правят в разредна последователност. По същия начин, на щифтове, краката са свързани към седалката: два щифта на бара.

Технологично този тип връзка е правилна, но е сложна и изисква определено умение. Възможно е да се действа по-лесно. Сгънете всички пръти един върху друг, закрепете със скоби, пробийте в две или три комплекта - в средата и около краищата, свържете с дълъг винт, с шайби поставени под капачката и гайката. Към краката, монтирани по този начин, лентите на седалките могат да бъдат приковани отгоре или да се опитат да направят връзка с щифтове.

Останалата довършителна работа

Пейката се изработва със собствени ръце. Останалата довършителна работа

Ако сте закопчали седалката с нокти, вземете малко мастика за дърво с подходящ цвят, добавете малко малки дървени стърготини и разбъркайте. С това съединение покрийте ставите. Когато изсъхне, изгорете с шкурка. Пяснете всички детайли в гладко състояние и покрийте с лак или бои върху дървото за работа на открито (за предпочитане не е скрито, но оставя видима дървесна текстура).

Как и какво може да рисува дърво, прочетено в тази статия. Тя се занимава с облицовката, но техниките за боядисване остават същите и съставите трябва да се използват за външна употреба.

Залепете със собствените си ръце от разбити столове

Във всяка ферма можете да намерите два стари стола. Те трябва да бъдат еднакви и достатъчно силни. Демонтираме столовете, оставяйки частта с гърба и краката. Ние свързваме двете гръбчета с пръчки с подходящо напречно сечение.

Пейка от стари столове

Пейка от стари столове

За по-голяма твърдост, надолу, на разстояние около 20 см от пода, където преди имаше и джъмпери на столовете, направихме друга рамка с напречни греди. Може да се използва като подложка за крака или за съхраняване на някои неща.

Боядисваме направената конструкция

Боядисваме направената конструкция

След смилането боядисваме получената структура. Този път боята трябва да бъде обикновена: различни видове дърво могат да бъдат боядисани само с непрозрачни бои. Нанесете с четка или кутия.

Калъфът за малки: намалете размера на седалката на дебелия шперплат (дебелина 8-10 мм) и го увийте с пенопласт и плат.

Завършена пейка от струни

Завършена пейка от струни

Фотьойл / пейка за палетна градина

В икономиката всичко е полезно. Дори от товарни палети можете да направите градинско обзавеждане. И няма нужда да ги разглобяваме: използваме един за седалката, от втория ще се върнем. Само добре обработените плочи за подлакътници и крачетата са необходими.

Това трябва да се случи

Това трябва да се случи

В една от палетите се закрепват точките за закрепване чрез поставяне на парчета пръти. След поставянето го завинтваме с винтове от едната страна и от другата страна.

Укрепване на ъглите на палетите

Укрепване на ъглите на палетите

От секция от най-малко 100 * 100 мм нарязани четири еднакви дължини с дължина 80 см. Ние ги завинтваме на местата, които са били подсилени. Оставяме краката на 20-25 см. Закрепваме четири дълги самостоятелни конструкции - 150 мм и не по-къси.

Закрепваме носещите крака за подлакътници

Закрепваме носещите крака за подлакътници

Важно е да се поддържа вертикалност и да се остави същото разстояние на краката. Тогава седалката ще стои точно. Ако има грешки във височината, можете да опитате да отбележите, но след това трябва да го отрежете отгоре - така че ръцете да са равномерни. Така че опитайте да го завиете равномерно. С отклонения от вертикала можете да се биете само чрез завиване на крака отново.

Краката се завинтват

Краката се завинтват

Към задните колони прикрепяме втория палет, а отстрани - плочи за подлакътници.

Почти готов

Почти готов

Остава да изрежете парче мебели от мебелната пяна и да я обвиете с кърпа. Можете да направите възглавници за гърба си. Ако няма да се справите добре с всичко и направите стол в таванското помещение, ходете с шкурка или шлифовъчна машина, обработвайки всички повърхности до гладкост. Можете да покриете с боя, като дървото е тъмно.

Готов продукт: фотьойл от палета

Готов продукт: фотьойл от палета

Чертежи на пейки от дърво

Пейка с облегалка: чертеж с размери

Пейка с облегалка: чертеж с размери

Пейка от дъски: размери и чертеж

Пейка от дъски: размери и чертеж

Пейка без гръб от шината: чертеж и размери

Пейка без гръб от шината: чертеж и размери

Видео уроци

Няколко видеоклипа как да направите самите пейки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =