Brick bračnier vlastite ruke

Prijenosni svjetlosni mangali su dobri u prirodi, a u blizini kuće ili na dacha želite veću udobnost i estetiku. Sve to može dati ciglenu mangalu. Zbog plastičnosti materijala, oni mogu biti mali - zauzimaju oko jednog kvadrata područja, a mogu postojati pristojni kutni sklopovi s kaminom, pločom za kuhanje, pa čak i sudoperom i vodom / kanalizacijom. Najjednostavniji mangal napravljen od opeke vlastitim rukama može postaviti čak i potpuno neiskusni zidar. Jedan takav projekt bit će detaljno opisan u nastavku. Može se koristiti kao zadaća obuke prije izgradnje nešto ozbiljnije.

Jednostavna žeravica od opeke

Svaka struktura opeke zahtijeva temelj. Čak i takva mala žeravica, kao što je prikazano u nastavku, vrlo je nepoželjno staviti izravno na tlo. Zaklada će morati biti popunjena. Možeš napraviti vrpcu ili ploču. Ploča je pouzdanija: zimi to neće voditi i zidovi se neće raspasti.

Ovaj jednostavan žeravnik od opeke može čak biti presavijeni od novaka

Ovaj jednostavan žeravnik od opeke može čak biti presavijeni od novaka

Veličina temelja ispod žbuke cigle je 10-15 cm veća od njezinih dimenzija. Isprva se uklanja vegetativni sloj, ako je potrebno, jarka se produbi za 10-15 cm, dno je izravnano i gazi. Sloj od ruševine je izlio 10 cm, a zatim je opet nanosio. U tom slučaju preporučljivo je upotrijebiti plošni kompaktor: ručnim zgušnjavanjem ne kompaktirate dovoljno tla. Visina trake je 20-30 cm, debljina ploče temeljca je 10 cm.

Ovisno o vrsti odabranog fonda, izrađena je odgovarajuća oplata. Za veću čvrstoću obavlja se armatura s šipkom promjera 10-12 mm. Za traku - dvije niti postavljene duž perimetra, "kavez" je napravljen za ploču: položi šipke duž i preko stepenice od 20 cm, te se ulijeva sa svim betonskim markama nižim od M200.

Ako se temperatura tijekom gradnje održava u blizini + 20 ° C, nakon otprilike tjedna moguće je nastaviti rad: beton je dobio više od pola snage. Postavljen je dva reda vodonepropusnosti (ruberoid, krovna, moderna hidroizolacija valjka), premazana bitumenskom mastitom ili drugom tekućinskom vodonepropusnom otopinom. Nakon toga možete početi polagati.

Dimenzije i materijali

Ova mala žbuka od opeke s vlastitim rukama može se presavijati čak i bez ikakvog iskustva. To je struktura u obliku slova "P". Postoje dva dijela: stvarna žeravica i obližnji stol. Dizajn je jednostavan i lako modificiran. Možete dodati još jedan odjeljak u blizini, širiti ili uži, dublji ili manji. Možete napraviti dva podmeta ispod rešetaka - to je ako pripremite veliki broj šišata.

U osnovnoj verziji, dimenzije su:

  • širina 180 cm;
  • dubina od 90 cm;
  • visina roštilja iznosi 100 cm.

Za polaganje ove brašna za vrt, možete uzeti čvrstu keramičku opeku, također možete koristiti Shamotte ShA-8. Za ovu je narudžbu korišteno 202 cigle.

Za donji dio - do 5. reda - otopina se koristi cementnim pijeskom 1: 3 ili dodavanjem jednog dijela vapna. Nadalje, kada se grijanje već odvija, koristi se gline-pješčana otopina. Proporcije su odabrane na temelju kvalitete gline (masnu, normalnu, mršav). Prema gustoći - ne smije biti previše tekućina, ali ne previše gusta. Baš kao i dobra gusta vrhnja.

Red i redoslijed rada

Ova je manga od mahuna sastavljena od opeke postavljenih "na krevetu". Dva isturena reda (opeke postavljene) služe kao podrška za list brusilice i mreža za roštiljanje. Ovdje možete staviti žlicu (staviti na uski dio), a zatim će se list malo povećati. U donjem dijelu možete dodati ogrjev ili koristiti za druge potrebe kućanstva.

Redci su stavljeni u preljev - s pomakom, za to nam je potrebna polovica cigle. Može ih se izrezati na bugarski. Prvih šest redaka čine brašno i stol s desne strane. Polazeći od sedmog reda, zidanje ide samo u dijelu gdje će biti postavljen samohod za brašno.

Debljina šavova je 5-8 mm. Trebao bi biti isti.

Poredak malih zemalja mangala od cigle

Poredak malih zemalja mangala od cigle

Da ne biste ometali geometriju tijekom konstrukcije, možete povući žice i poravnati sve redove duž njih. No svaka cigla i svaki red kontrolira razinu za horizontalno. Stalno morate provjeriti vertikalnost zidova i uglova. Da biste to učinili, upotrijebite konstrukcijsku vodu (kabel s opterećenjem na kraju). Možete provjeriti vertikalnost i razinu, ali ima pogrešku, pogotovo ako nije profesionalac, već amaterski instrument. Dakle, s ovim testom postoji čvrsta prilika da dobijete viljušnicu s kosim, razbijenim zidovima.

Redoslijed ove krzna od opeke je jednostavan, a nije potrebno dodatno objašnjenje. Mogu biti pitanja o sušenju. Ako je vrijeme suho, ostavite braštaj da se osuši tri do četiri dana. Zatim možete postupno graditi vatru. Nekoliko dana, utopljenih u nježnom načinu rada, pomoću tankih ogrjevnih drva i malo po malo. Zatim možete pržiti prvu šaržu šiške.

Jedna od mogućnosti jednostavnih opeka za roštiljanje. Iz baze verzija se razlikuje po tome što postoje dva reda izbočenih opeka

Jedna od mogućnosti jednostavnih opeka za roštiljanje. Iz baze verzija se razlikuje po tome što postoje dva reda izbočenih opeka. Druga je razlika u tome što stol ima manje dimenzije

Ako su predviđene kiše, a nema šarke preko štavljača, pokrijte ga s podmornicom. Nakon otprilike tjedan dana možete početi polagano sušiti: vatru malo razrijedite, a ne dugo. Sušenje će ići 2-3 dana. Zatim se može testirati žetelica od cigle, izgrađena vlastitim rukama.

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje "Kako izraditi odrezak od metala vlastitim rukama"

Video-red grill roštilja s štednjakom

Za one koji bolje vide vizualni raspon nego riječi, bit će prikladnije gledati nego čitati opis. Za vas, detaljna objašnjenja o tome kako izgraditi žeravnik od opeke sa svojim rukama u video formatu.

Ova zgrada je monumentalnija - a krov peći je okrugli i štednjak je blizu. Bez ikakvog iskustva neće biti lako.

Brazier je bio napravljen od cigle u sjenici

Ako u vidjelo postavite roštilj od opeke, gore navedene opcije neće raditi - dim će biti sve pod krovom, da nećete biti sretni. Za paviljonu vam je potrebna brašna s dimnjikom. Ta je struktura složenija, ali to možete učiniti i sami. Red bičnjaka od opeke za ljetnikovac s vlastitim rukama nije previše teško dodati. Također, kao i prvi, ima čak i luk, što je puno lakše učiniti u nedostatku iskustva.

Dimenzije i materijali

Ovaj roštilj BBQ je prosječne veličine:

  • širina 150 cm;
  • dubina 75 cm;
  • ukupna visina prije početka dimnjaka iznosi 217,5 cm.
Izgled i rezanje roštilja na roštilju od cigle. To se može obaviti samostalno u sjenici

Izgled i rezanje roštilja na roštilju od cigle. To se može obaviti samostalno u sjenici

Za zidanje možete koristiti keramičke pune cigle. Za zonu u kojoj će se gorjeti izgorjeti, možete (ali ne nužno) koristiti vatrostalnu ciglu. Na slici je označen svijetlo žutom bojom.

"Hladno" remen kvačila - do 11 redaka uključivo - može se napraviti na mortu od cementnog pijeska (1: 3). Zatim morate koristiti gline-pijesak. Debljina šavova u svakom slučaju je 5-7 mm. To može točno podnijeti.

Strukturno, ova brašna sastoji se od tri "hladna" odjeljaka, u kojima možete pohraniti drvo za ogrjev i koristiti za kućanstvo trivijalnost. Zona "vruća" počinje s 12. redom. Tamo su napravili vatru, instalirajte roštilj ili roštilj.

Opis drvenog paviljona ovdje je opisan, a jedna od mogućih opcija za ljetnu kuhinju je u ovom članku.

Redoslijed i objašnjenja

Redoslijed ove žeravnice od opeke je malo složeniji, pa su potrebna objašnjenja. Prvi red postavljen je na istoj razini kao i garaža. Ako se zaklada ispostavilo da je niska, možete je i podići ciglama, položiti na cementnu suspenziju.

Redoslijed roštilja na vidikovcu

Redoslijed roštilja na vidikovcu

Sljedeća četiri retka stavljena su zavojem. Bit će drvorezbar - područje na kojem je pogodno za pohranu požara. Na petom redu na vrhu se postavljaju tri metalne trake debljine 3 mm i širine od 50 mm. Oni će poslužiti kao podrška za cigle sljedećeg reda. Šesti i sedmi redovi položeni su prema shemi.

U 8. redu počinje formiranje dviju komora za kućanstvo. Pažljivo pogledajte mjesto šavova. Ovo je važno: nitko ne bi trebao podudarati s šavom donjeg reda. Samo tako cigla će biti dovoljno jaka. Tamo gdje je shema potrebna, cigle su odsječene: koriste polovice, pa čak i četvrtine.

U 11. redu, srednji zid više nije prikvačen, no metalne trake ponovno se postavljaju na njih: sljedeći redak koji se preklapa s gospodarskim odjeljkom će ostati na njima. Dvanaesti redak je malo veći od ostalih: na stražnjem je zidu sve glatko i ispred opeke otvori oko 3 cm.

Treći red također je čvrsto postavljen. Postavit će brašno. Veličina je još uvijek nešto veća od prethodne.

Srednji dio reda: mi tvori zonu ognjišta

Srednji dio reda: mi tvori zonu ognjišta

Sljedeći redovi čine "vruću" zonu - ovdje će zapaliti vatru. Po veličini ove zone je manji od svih temeljnih redaka. Kako bi bio otporniji na učinke vatre, pokriven je opekom od vatre, postavljenu na usku stranu. U veličini se ne podudara s keramikom, a visina redaka i šavova bit će drugačija. Ne obraćajte pažnju na nju, širite je bez obzira na keramiku. Samo slijedite izmjenu, kao što je naznačeno na dijagramima.

U 21. redu, postavljen je čelični kut. Korištenje može biti od crnog ili nehrđajućeg čelika debljine 3-4 mm. Dimenzije kuta su 40 x 40 mm ili 50 x 50 mm. Duljina je od sredine cigle desno do sredine onoga na lijevoj strani. Prednji zid dimne cijevi će ostati na ovom uglu.

Oblikovanje cijevi za preusmjeravanje dima iz brašna

Oblikovanje cijevi za preusmjeravanje dima iz brašna

U 22. redu još je opeka od vatrenog kamena, a također se pojavljuje i prednji zid dimnjaka koji se odmara na uglu. Što se tiče veličine, ovaj redak je veći od prethodnih: ispred cigle visjeti nad kutom za 3 cm. Sljedeći redak postaje još širi, a zatim se postupno smanjuje. Redak iz reda dimnog kanala postaje uži. Cijev se formira na 30. redak. Nalazi se iznad krova vidikovca ne manje od 50 cm, a gradnja naizmjence naizmjenično od 30. i 31. reda. Na tome se brašno od cigle iz vlastitih ruku može smatrati izgrađenim. Sada ga morate osušiti bez požarnih dana 5-7, a zatim nekoliko dana malo vatre isparavanjem vode iz ziđa.

Najlakši način za izradu viljuškara iz plinskog cilindra. Kao što je, pročitajte u članku "Kako napraviti viljuškar iz plinskog cilindra, bačvi, cijevi"

Materijal postavljanja opeke: još jedan projekt

U videu je prikazana još jedna verzija roštilja na roštilju od cigle u vidikovcu. Nema objašnjenja, ali sve je dovoljno jasno i nema poteškoća u ovom projektu. Možda bi trebalo reći da je počevši od 52 sekunde postavljeno 4 odrezane cigle. Prednji gornji dio njih je izrezan pod kutom od 45 °. U videu rezani dijelovi imaju svjetliju nijansu.

Također u drugoj minuti (1:35) nastaje tvorba trezora. To je lakše to učiniti ako izrezete i popravite obrazac sa suhozidom i postavite cigle na nju.

Roštilj s kamenom od opeke

Još jedna verzija roštilja, ali složenija: kotao s štednjakom. Video-upute su detaljno opisane, u okviru autorove objašnjenja.

Ovdje je opisana izgradnja vidikovca od opeke. 

Kutna brašna od opeke

Ponekad je potrebno upisati mangu iz opeke u kut. Da biste to učinili, postoji poseban oblik vatrogasne postaje, iako nitko ne utječe na neku od ponuđenih mogućnosti i kut koji bi pričvrstio ekonomsku površinu. Jedan od kutaka od opeke od opeke nalazi se na redoslijedu u nastavku. Ovo je prilično ozbiljan posao, s vratima, zasunima i drugim atributima štednjaka.

Urezana brašna od opeke: prvi dio reda

Urezana brašna od opeke: prvi dio reda

Drugi dio reda

Drugi dio reda

Posljednji redovi polaganja šarke od žice od cigle

Posljednji redovi polaganja šarke od žice od cigle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 89