Kako odabrati dekorativnu rešetku za ventilaciju

Za ugodnu i zdravu atmosferu u kući i stanu potrebno je normalno rad ventilacije. Njegov sastavni dio su dekorativne ventilacijske rešetke. Na prvi pogled izgleda da su svi isti. U stvari, postoji mnogo suptilnosti i nijansi, a pogrešan izbor može značajno pogoršati rad ventilacijskog sustava. 

Vrste dekorativnih ventilacijskih rešetki

Prije svega, ventilacijske rešetke podijeljene su na mjestu instalacije. Postoje oni:

  • Vanjska ili fasada. Za instalaciju na ulici.
  • Interno - za unutarnju montažu.
  • Za prelijevanje. To je neka vrsta interijera, ali se stavljaju na rupice ventilacije koje su između soba, ponekad postavljene na vrata.

Dekorativne rešetke za ventilaciju za vanjsku ugradnju najčešće su izrađene od aluminija i pocinčanog čelika. Za zaštitu od atmosferskih pojava mogu se obojiti praškastim premazom kompozicije boje. Takva boja izdržava mraz i toplinu, ne boji se vlage.

Nadzemne rešetke za ventilaciju

Nadzemne rešetke za ventilaciju

Unutarnje rešetke (i one iznad glave) često su izrađene od plastike, ali postoje i metalne. Oni su raznoliki u obliku i izgledu. Prelijevanja se razlikuju po tome što imaju rešetke s obje strane - kako bi oblikovali otvor u obje sobe ili na obje strane vrata. U njima su skakači raspoređeni tako da svjetlost iz jedne prostorije ne ulazi u drugu, ali istovremeno se kretanje zraka ne miješa. Pozvani su "dvostruko" ili "udvostručeni".

Po dogovoru

Dekorativne rešetke za ventilaciju klasificiraju se prema načinu uporabe: