Ridicarea unei case din lemn

Dacă există probleme cu fundația, există două posibilități - să construiți o casă nouă sau să încercați să o restaurați și să o înlocuiți. În cel de-al doilea caz, este necesar să ridicați casa și apoi să lucrați cu fundația. Tehnologia este pentru clădiri de orice tip, chiar și pentru clădiri înalte, dar se poate ridica doar o casă din lemn singură - reacționează mai bine la încărcături inegale. 

În cazul unor probleme cu fundația, ieșirea este de a ridica casa din lemn și de a înlocui sau reconstrui baza

În cazul unor probleme cu fundația, ieșirea este de a ridica casa din lemn și de a înlocui sau reconstrui baza

Ce fel de casă poți ridica?

În principiu, experții ridică case de orice tip și cărămidă sau bloc inclusiv. Dar cu propriile mâini se pot confrunta doar cu case din lemn - dintr-un busteni, cherestea. De asemenea, puteți ridica panourile din lemn pe cont propriu. Toate acestea, datorită designului lor, sunt foarte ușor tolerate de încărcăturile inegale, astfel încât atunci când se ridică se poate folosi unul sau două cricuri puternice. Ele sunt, de obicei, rearanjate de-a lungul perimetrului - se deplasează în sensul acelor de ceasornic sau în sens contrar acelor de ceasornic, ridicând treptat cadranul cu baza. Datorită faptului că lemnul este elastic și elastic, micile nealiniere create în timpul funcționării sunt compensate, ceea ce nu permite clădirii să se prăbușească sau să se spargă. Acest lucru, și o mică greutate de structuri din lemn le permite să ridice propriile mâini.

Acesta este modul în care se ridică casa sau blocul - multe cricuri hidraulice sunt controlate dintr-un singur loc

Acesta este modul în care se ridică casa sau blocul - multe cricuri hidraulice sunt controlate dintr-un singur loc

Caramida sau casele de bloc nu pot face o astfel de operațiune. Ele reacționează foarte prost la distorsiuni și la încărcăturile aplicate neuniform. Deoarece acest proces este mult mai complicat și mai scump. Sub clădire sunt grinzi de oțel, creând o centură de întărire în partea de jos. Pe perimetru sunt instalate mufe pneumatice, care sunt controlate dintr-un punct (panoul de control sau de la un calculator). În același timp încep să crească. Numai în acest caz este posibil să se evite distrugerea unei cărămizi, a unei case sau a unei blocuri.

Când este nevoie

Cel mai adesea, este necesar să ridicați o casă de lemn atunci când există probleme cu fundația. Orașele și satele noastre au încă multe case construite acum 40-50 de ani. La acea vreme, puțini oameni în construcții private au respectat strict normele de construcție. Construiți cât puteam, din ceea ce a fost. De aceea, fundamentele acelor ani sunt distruse treptat și se răsucesc acasă. Deci, este nevoie să ridicați o casă de lemn pentru a înlocui sau a restabili fundația.

Dar problemele cu fundația nu sunt doar în casele vechi. Erori în construcția caselor recent construite:

 • Pătrunderea necorespunzătoare a fundației benzii, din cauza căreia în timpul tratamentului fundația este acoperită de fisuri;
 • impermeabilizarea insuficientă, care duce la umezeală în casă;
 • subsol scazut, iar in casa din aceasta cauza este rece si imposibil sa se efectueze izolatie, deoarece un sub-spatiu foarte scazut nu permite nici o munca.

Erori sunt încă multe, dar acestea sunt cele mai frecvente. În toate cazurile, sunt necesare reparații, modernizarea sau înlocuirea fundației, ceea ce înseamnă că casa trebuie să fie ridicată.

Ridicați cel mai adesea o casă de lemn pentru a reconstrui sau a înlocui o fundație

Ridicați cel mai adesea o casă de lemn pentru a reconstrui sau a înlocui o fundație

Cel de-al doilea motiv comun pentru ridicarea unei case din lemn este putrezirea primelor coroane din casa de lemn. Rezultatul este același: casa se stabilește și mai departe, cu atât mai mult. Putregul continuă să se răspândească. Prin urmare, cadrul este ridicat, după care sunt îndepărtate vechile coroane decăzute, înlocuindu-le cu altele noi. Un alt mod de a repara casa de busteni nu este posibil.

Iar al treilea motiv este nevoia de a muta clădirea. Această situație nu este atât de comună, dar se întâmplă de asemenea. Uneori se alege un teren nereușit pentru construirea clădirii, apoi se pune o altă fundație într-un alt loc și se trage casa. Dar trebuie mai întâi să fie ridicată, apoi să fie instalate role - speciale cu role sau tuburi de tăiere - și apoi transportate undeva. Uneori este hotărâtă mutarea casei din cauza unor probleme cu fundația. Dar, în același timp, nu există dorința de a trăi într-o casă care se află pe "picioare de pui" în tot timpul reparației.

Ce ai nevoie pentru a ridica o casă din lemn

Tehnologia este simplă, pentru că puteți face acest lucru cu propriile mâini, dar trebuie să fii extrem de precaut. Deci, ce instrumente vor fi necesare:

 • Cric auto, șurub, cu mai multe tonaj. Puteți gestiona una, dar este mai ușor și mai rapid să aveți cel puțin două.
 • Plăcile metalice (cu grosimea de 3-4 mm, dimensiuni de-a lungul secțiunii cadrului sau puțin mai mult) - înlocuiți sub călcâiul cricului astfel încât cadrul să nu alunece.
 • Un anumit număr de lungimi de placi cu o grosime de cel puțin 20 mm și o lungime a barei de 20-30 cm. Cantitatea exactă depinde de dimensiunea casei, înălțimea la care va fi ridicată. Aceste bucăți de plăci sunt folosite ca tampoane în timpul ridicării. Acestea servesc drept suport temporar pentru cadrul ridicat.

  În primul rând, stivuiți plăcile, atunci când se ridică, ele sunt înlocuite de un bar, îndoit

  În primul rând, stivuiți plăcile, atunci când se ridică, ele sunt înlocuite cu un bar, pliate "bine"

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 8 = 9