Un cuptor de grătar din cărămizi cu propriile mâini: desene și comenzi

Metal brazier - acest lucru este cu siguranță bun. Dar, pe lângă funcționalitate, vreau și frumusețe, mai ales pe site-ul: la dacha sau în apropierea casei. O vedere atractivă fără scăderea funcționalității oferă un grătar făcut din cărămizi. Există modele foarte simple care pot fi pliate, chiar și fără abilitate, puteți într-o zi sau două, mai multe sunt complexe - complexe întregi. Nu vă recomandăm să o stivuiți fără experiență, ci doar un cuptor cu grătar sau doar un brazier din cărămidă - încercați. Recuperați zidăria, tehnicile de bază și apoi puteți și pentru proiectele mai serioase de luat. 

Gratar BBQ - care este diferența

Nu există o separare exactă între grătare și gratar. Principala diferență este că brazarul este pregătit pe frigarui, iar gratarul este făcut pe grătar. Dar ambele moduri de gătit pot fi aplicate chiar și la miez, așa că cel puțin pentru noi - că grătarul de grătar este un design.

Un simplu brazier sau grătar din cărămizi în țară sau pe site-ul poate fi construit fără experiență

Un simplu brazier sau grătar din cărămizi în țară sau pe site-ul poate fi construit fără experiență

De asemenea, puteți clasifica prin prezența unui acoperiș. Brazierul este întotdeauna un dispozitiv deschis, fără un coș de fum. În grătar, în special din cărămidă, se fac adesea coșuri, deși există și modele simple deschise.

Brazier simplu de cărămidă

Acest design este foarte simplu, ușor de schimbat pentru orice nevoie și dorință. Se compune din pereți din cărămidă, în care sunt aranjate proeminențele (caramida este așezată pe margine). Foi de rezistență la căldură (metal, etc.), laturi, frigidere sunt plasate pe aceste suporturi. Convenabil, mai ales dacă există un anumit tip de acoperiș peste cap în cazul precipitațiilor, dar este construit separat și la nevoie.

Proiect și o fotografie a unui mangal / gratar din cărămizi

Proiect și o fotografie de grătar gratar / caramida gata preparat

Sub orice structură de cărămidă, este necesară o fundație sau cel puțin o bază pregătită. Nici măcar acest mic brazier din cărămizi. Din moment ce nu există destule cărămizi - peretele este o jumătate de cărămidă, atunci pentru această construcție este adecvat un tampon umplut cu orice suprafață tare.

Pregătirea substratului

Îndepărtați stratul fertil, dacă este necesar, aprofunda excavarea. Adâncimea trebuie să fie de ordinul a 20-25 cm. Dimensiunile fundației sau site-ului sunt cu 50 cm mai mari decât dimensiunile cuptorului în toate direcțiile. Partea inferioară este înclinată, iar molozul fracției medii este turnat pe ea. Grosimea stratului de piatră zdrobită este de 15 cm. Este bine manipulată. Este de dorit - o placă de vibrații, dacă nu, cu o ramă de metal sau lemn.

Următorii pași depind de fundația aleasă. Dacă este una dintre acoperirile - pavajul, dale de pavaj și altele asemenea, apoi se toarnă un strat de nisip fin, care este plasat pe o suprafață plană.

Dacă fundația plăcii este aleasă ca bază, ea este întărită cu o tijă de 10 mm în diametru. Se potrivește de-a lungul și de-a lungul fundației cu un pas de 20 cm, la punctul de intersecție este conectat. Dacă nu știți cum să tricot cu un fir special, puteți să-l strângeți cu cleme din plastic. Este permis ca acest model să întărească rețeaua fină de sârmă groasă. Este expus pe marginea cofrajului și totul este turnat cu beton de gradul M250. Munca poate începe într-o săptămână dacă temperatura medie zilnică nu a fost mai mică de + 20 ° C, iar după două, dacă a fost + 17 ° C.

Poryadovka (desene din zidărie) și recomandări pentru ouă

Pentru această cărămidă de cărămidă, se utilizează caramida solidă M200. Puteți lua cuptor, dar este mai scump, locul nu este argilă refractară: nu temperatura, și este de asemenea, îi place umezeala care se simt în mod normal, în grătar deschis.

Masoneria conduce la un amestec de nisip-lut, în care se adaugă un pic mai mult ciment. Pentru începători, este mai bine să luați un amestec gata pentru cuptoare, numai că nu este rezistent la căldură, fără șamotă. Se amestecă în conformitate cu instrucțiunile, grosimea cusăturii - 3-5 mm, rezistă strict. Controlează constant verticala pereților și natura orizontală a zidăriei. Acest lucru este important pentru funcționarea normală a cuptorului.

Ordinea polizorului de grătar (desene din zidărie)

Ordinea polizorului de grătar (desene din zidărie)

După cum puteți vedea, totul este într-adevăr foarte simplu. Fiecare număr impare începe cu o cărămidă întreagă, numărul impar începe cu jumătate. În rândul al 6-lea și al zecelea, cărămizile sunt așezate pe lingură - în lateral, și se desfășoară pe zidăria principală. Dacă faci un grătar - sub grătar - în aceleași rândurile peretelui posterior al cărămizii este prevăzută, și a pus pe o targă, și pentru a păstra grosimea de zidărie le-a pus în două rânduri, precum și altele - cu ligaturarea - compensare cusături. Dacă aveți de gând să utilizați și ka gratar - frigarui pentru - partea din spate, de asemenea, a pus o cărămidă pe targă, făcând o proiecție, și în acest domeniu. În față, ca suport pentru frigarui, folosiți un tub metalic din profile de mici secțiuni, tăiate la dimensiuni. În el, sub bivol, puteți face o crestătură.

Pornind de la rândul 7 din zidărie sunt doar jumătate - dreapta sau la stânga - după cum doriți, dar acest aspect dat de celula se prăjește pe stânga - este mai mare, iar stânga este un tabel. Dacă preferați acest lucru, dimpotrivă, faceți o imagine în oglindă a acestei ordini.

Cărămidă - materiale higroscopice, pentru a reduce cantitatea de umiditate care va „trage“ din pământ și de a prelungi durata de serviciu, în primul rând nevoie de impermeabilizare. Aveți posibilitatea să așezați un material rulant cu două straturi (cum ar fi hârtie de acoperiș sau impermeabilizare), să vă plimbați în jurul perimetrului de impregnare hidrofobă. Nu interfera cu stratul de impermeabilizare și între primul și al doilea rând.

Acesta este modul în care arata un brazier din cărămidă fără o masă (dacă nu aveți nevoie de ea, ignorați această parte)

Iată cum arată una dintre variantele cărămizii de cărămidă fără o masă (dacă nu aveți nevoie de ea, ignorați această parte)

După ce brazierul de cărămidă este complicat, este lăsat să se usuce în vreme caldă timp de 1-2 zile, cu un răcitor - pentru 3-5. Apoi puteți executa o încercare. Aparatul "echipament" aproximativ este prezentat în fotografia portocaliei. În această versiune sunt realizate trei rânduri de proeminențe: partea superioară pentru produse, mijlocul pentru cărbuni și cea inferioară pentru colectarea cărbunilor arse și a cenușii.

Pentru brazierul pliat mai mult sau mai puțin servit, este de dorit să-l acoperiți cu o compoziție care reduce higroscopicitatea. În acest caz, cel mai bun este Lacul KO-85. Și ar fi frumos să oferiți un fel de acoperire: aproape în caz de ploaie și de iarnă.

Gratar din cărămidă cu coș de fum: comandă

Această versiune a grătarului este puțin mai complicată, dar nu și cea mai dificilă. Cel mai important - camera de combustie aici are un arc direct, și este mult mai ușor să faci una boltită. Camera de prăjit de cărămidă este ridicată la o înălțime de 90 cm, înălțimea totală - până la începutul țevii - 217,5 cm.

Schema de zidărie din zidărie din cărămidă

Schema de zidărie din zidărie din cărămidă

Totul începe cu pregătirea fundației. Pentru acest cuptor de grătar este adecvată doar o bază armată monolit (pas de întărire de 15 cm) pe o bază compactată cu pietriș. Pe o fundație uscată răspândită în două straturi de impermeabilizare, apoi începe zidăria. Dacă se face un grătar în casa de vară, primul rând de zidărie ar trebui să înceapă la nivelul podelei. Dacă fundația este mai mică, așezați un rând suplimentar (sau două) de cărămizi și apoi începeți să puneți schema de mai sus.

Desene de gratar din caramida

Desene de gratar din caramida

Primele 9 serii de explicații speciale nu necesită. Așezați exact după model, respectând ordinea, folosind jumătăți și cărămizi tăiate, dacă este indicat în plan. Este necesar să se verifice verticalitatea pereților care rezultă, precum și să se controleze grosimea mortarului - 8-10 mm și așezarea orizontală a fiecărei cărămizi.

Pentru a controla grosimea cusăturii, se poate folosi o bară cu diametrul adecvat. Este pus pe margine, suprafața rândului este umplută cu mortar, excesul chiar deasupra tijei este tăiat cu o mistrie. După stivuirea și lovirea cărămizilor, se obține o cusătură netedă - bara împiedică cărămizile să coboare mai jos decât este necesar. Tija este apoi scosă și deplasată mai sus.

Pentru a putea așeza cel de-al șaselea rând (solid), după a 5-a așeză o bandă de metal de 4-5 mm grosime, cu lățimea de 40 mm. Lungime - puțin mai mică decât durata cuptorului - 1450 mm. Sunt necesare benzi 3 - una cu o margine, două aproximativ în mijlocul fiecărui rând de cărămizi sau așa cum este indicat mai jos (rândul al 11-lea).

Formarea a două camere de afaceri

Formarea a două camere de afaceri

Structura următorului rând de grătare este de înțeles. Numai în rândul 12, atenție - aveți nevoie de tăieturi de-a lungul cărămizilor. De asemenea, este necesar să spunem că rândurile 12 și 13 se dovedesc a fi mai mari decât cele inferioare - formând o "centură" decorativă.

Formarea unei camere de ardere începe

Formarea unei camere de ardere începe

Culoarea luminii din aceste rânduri denotă cărămizi de sticlă (ША-8). Puneți-l pe aceeași compoziție de lut și nisip (este posibil să adăugați o mică parte din ciment). Amestecurile pe bază de șamotă sunt cel mai bine să nu se folosească: au nevoie de temperaturi foarte ridicate pentru sinterizare, care nu pot fi atinse în grătarele stradale. Ca rezultat, această soluție poate apoi să se destrame.

Formarea acoperișului camerei de ardere

Formarea acoperișului camerei de ardere

Pe această parte a ordinului, totul este clar: începem să formăm arcul cuptorului. Se suprapune pe rândul 22, în care începe îngustarea treptată.

Tranziția arcului la țeavă

Tranziția arcului la țeavă

Se continuă formarea bolții, care pe rândul 30 trece în coș. Apoi rândurile 30 și 31 se alternează până la atingerea înălțimii necesare.

video

Fotografia unui grătar făcut din cărămizi

Mai întâi câteva opțiuni sunt mai simple. Aceste cărămizi de grătar vă puteți face singur.

Acest cuptor poate fi construit manual

Acest cuptor poate fi construit manual

Opțiuni simple de grătar din cărămizi

Opțiuni simple de grătar din cărămizi

Mai greu, dar și realist

Mai greu, dar și realist

Variații pe aceeași temă - finisare originală

Variații pe aceeași temă - finisare originală

Câteva gratare care pot fi construite, având deja o experiență, dar este mai bine să încredințezi un specialist (dacă găsești, bineînțeles) barbekyu-iz-kirpicha-13 barbekyu-iz-kirpicha-10 barbekyu-iz-kirpicha-11 barbekyu-iz-kirpicha-12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =