Å heve et trehus

Hvis det er problemer med fundamentet, er det to måter ute - å bygge et nytt hus eller prøve å gjenopprette det og erstatte det. I andre tilfelle er det nødvendig å heve huset, og deretter arbeide med fundamentet. Teknologi er for bygninger av noe slag, selv for høyhus, men man kan bare reise et trehus på egenhånd - det reagerer bedre på ujevn last. 

I tilfelle problemer med fundamentet, er utgangen å heve trehuset og erstatte eller rekonstruere basen

I tilfelle problemer med fundamentet, er utgangen å heve trehuset og erstatte eller rekonstruere basen

Hva slags hus kan du heve?

I prinsippet reiser ekspertene hjem av enhver type og murstein eller blokk, inkludert. Men med egne hender kan bare takle trehus - fra en tømmer, tømmer. Du kan også heve panelet trehus på egen hånd. Alle av dem, på grunn av deres design, tolereres lett av ujevn belastning, så når man løfter kan man bruke en eller to kraftige jacks. De er vanligvis omarrangert langs omkretsen - beveger seg med klokken eller mot klokken, og løfter gradvis loggrammen med basen. På grunn av det faktum at treet er elastisk og elastisk, kompenseres den lille feiljusteringen som oppstår under drift, og tillater ikke bygningen å smuldre eller knekke. Dette, og en liten vekt av trekonstruksjoner tillater dem å heve sine egne hender.

Dette er hvordan blokkhuset eller rammen er hevet - mange hydrauliske stikkontakter styrt fra ett sted

Dette er hvordan blokkhuset eller rammen er hevet - mange hydrauliske stikkontakter styrt fra ett sted

Brick eller blokk hus kan ikke ta en slik operasjon. De reagerer svært dårlig på forvrengninger og ujevnt påførte belastninger. Fordi denne prosessen er mye mer komplisert og dyr. Under bygningen er stålbjelker, og skaper et forsterkningsbelt nederst. På omkretsen er installerte pneumatiske stikkontakter, som styres fra ett punkt (kontrollpanel eller fra en datamaskin). De begynner samtidig å stige. Bare i dette tilfellet er det mulig å unngå ødeleggelse av en murstein, ramme eller blokkhus.

Når det er behov

Ofte er det nødvendig å heve et trehus når det er problemer med fundamentet. Byene våre og landsbyene har fortsatt mange hus som ble bygget for 40-50 år siden. På den tiden fulgte få personer i privatbygging strengt etter byggnadsnormer. Bygg som vi kunne, fra hva som var. Derfor blir grunnlaget for disse årene gradvis ødelagt, og de vrider hjemme. Så det er behov for å heve et trehus for å erstatte eller gjenopprette grunnlaget.

Men problemene med fundamentet er ikke bare i de gamle husene. Feil ved bygging av de nylig bygde husene:

 • Mangelfull penetrasjon av tapestiftelsen, på grunn av hvilken under fundamentet er fundamentet dekket av sprekker;
 • utilstrekkelig vanntetting, noe som fører til fuktighet i huset;
 • lav kjeller, og i huset på grunn av dette er det kaldt og umulig å gjennomføre isolasjon, fordi en svært lav delplass ikke tillater noe arbeid.

Feil er fortsatt mange, men disse er de vanligste. I alle tilfeller er det nødvendig med reparasjoner, modernisering eller bytte av fundamentet, noe som betyr at huset må heves.

Raise et trehus oftest for å rekonstruere eller erstatte et fundament

Raise et trehus oftest for å rekonstruere eller erstatte et fundament

Den andre vanlige grunnen til å heve et trehus er rotting av de første kransene i tømmerhuset. Resultatet er det samme: huset bosetter seg og jo lenger, jo mer. Rotet fortsetter å spre seg. Derfor rammes rammen, hvorpå de gamle ødelagte kronene fjernes, erstatter dem med nye. En annen måte å reparere tømmerhuset på er ikke mulig.

Og den tredje grunnen er behovet for å flytte bygningen. Denne situasjonen er ikke så vanlig, men det skjer også. Noen ganger velges et mislykket tomt for byggingen av bygningen, da legger de et annet fundament på et annet sted og drar huset. Men det må først hentes, deretter installeres ruller - spesielt med ruller eller trimmingsrør - og deretter transporteres et sted. Noen ganger er det besluttet å flytte huset på grunn av problemer med grunnlaget. Men samtidig er det ikke noe ønske om å bo i et hus som står på "kyllingben" hele tiden for reparasjon.

Hva du trenger for å heve et trehus

Teknologien er enkel, fordi du kan gjøre dette arbeidet med egne hender, men du må være ekstremt forsiktig. Så, hvilke verktøy vil være nødvendig:

 • Jacks, bil, skrue, multi-tonnasje. Du kan styre en, men det er lettere og raskere å ha minst to.
 • Metallplater (tykkelse 3-4 mm, dimensjoner langs rammen eller litt mer) - erstatt under hælen på jacka slik at rammen ikke glir.
 • Et visst antall lengder av brett med en tykkelse på minst 20 mm og en stanglengde på 20-30 cm. Den nøyaktige mengden avhenger av størrelsen på huset, høyden som den skal heves opp. Disse stykkene av planker brukes som pads under løfting. De tjener som midlertidig støtte for den hevede rammen.

  Først stakk brettene, da de stiger, blir de erstattet av en stang, foldet

  Først stakk brettene, da de stiger, blir de erstattet med en stolpe, brettet "godt"

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 82 = 91