Former til brøndringe med hænder

Anvendelsesområdet for armerede betonringe er ret omfattende. Hvis der er behov for at spare penge, kan du selv gøre det. Men det kræver forme til betonringe. Køb af sådant udstyr er en dyr fornøjelse, til privat brug vil det ikke retfærdiggøre sig selv. Men du kan også gøre former selv. 

Hvad er konkrete ringe til?

Ofte er der brug for konkrete ringe til opførelse af en brønd, men de bruges også til installation af et selvstændigt kloaksystem - de laver septiktanke eller filtreringsbrønde. Et andet anvendelsesområde er mandehuller i installationen af ​​storm og afløbssystem. De laver selv kældre af betonringe. Og der er forskellige muligheder - lodret, vandret. Generelt er anvendelsesområdet bredt.

Betonringe bruges til opførelse af forskellige strukturer

Betonringe bruges til opførelse af forskellige strukturer

Der er ringe af forskellige størrelser til forskellige behov, de har også forskellige vægtykkelser, kan være med eller uden forstærkning. På trods af et så stort valg, tænker mange på at lave armerede beton ringe med egne hænder. Hele punktet er, at med udviklingen af ​​webstedet behøver du måske ikke en ring, og ikke engang ti. Nogle tager kun et dusin mere til brønden. De primære omkostninger ved fremstilling af armerede betonprodukter er meget lavere end deres detailpris. Selv under hensyntagen til det faktum, at du bliver nødt til at lave forme til betoneringe. Og hvis du stadig overvejer omkostningerne ved levering, er besparelserne meget lige solide.

Varianter og størrelser af betonringe til brønde

Industrielt fremstillede beton og armeret beton ringe skal opfylde de standarder, der er foreskrevet i GOST 8020-90. Deres dimensioner kan tages fra bordet, såvel som den omtrentlige vægt og pris (angivet ved levering i Moskva).

navn højde Vægtykkelse Indvendig diameter vægt Pris uden lås / med lås
KS-6 7 centimeter 12 centimeter 58 centimeter 60 kg 390 gnidning
CS-7-1 10 centimeter 8 centimeter 70 centimeter 46 kg 339 gnid
COP-7-1,5 15 centimeter 8 centimeter 70 centimeter 68 kg 349 gnidning
CS-7-3 35 centimeter 8 centimeter 70 centimeter 140 kg 589 gnid
CS-7-5 50 centimeter 8 centimeter 70 centimeter 230 kg 800 gnid
CS-7-6 60 cm 10 centimeter 70 centimeter 250 kg 830 gnid
CS-7-9 90 centimeter 8 centimeter 70 centimeter 410 kg 1230 gnidning
CS-7-10 100 cm 8 centimeter 70 centimeter 457 kg 1280 gnid
CS-10-5 50 centimeter 8 centimeter 100 cm 320 kg 1110 gnidning
10-6-CC 60 cm 8 centimeter 100 cm 340 kg 1130 gnidning
CS-10-9 90 centimeter 8 centimeter 100 cm 640 kg 1530 gnid / 1700 gnid
CS-12-10 100 cm 8 centimeter 120 cm 1050 kg 2120 gnidning
CS-15-6 60 cm 9 centimeter 150 cm 900 kg 2060 gnidning
CS-15-9 90 centimeter 9 centimeter 150 cm 1350 kg 2670 gnidning
CS-20-6 60 cm 10 centimeter 200 cm 1550 kg 3350 gnid
CS-20-9 90 centimeter 10 centimeter 200 cm 2300 kg 4010 gnidning
CS-25-9 90 centimeter 12 centimeter 250 cm 2200 kg 16100 gnid

Til fremstilling af produkter af hver type skal være to dele af forskallingen - ekstern og intern. Afstanden mellem dem er foreskrevet i GOST, afhængigt af ringens størrelse. For forstærkede ringe til en brønd med en diameter på 70 cm eller 100 cm er den henholdsvis 7 cm og 8 cm ved fremstillingen af ​​ringe uden et bogmærke af forstærkning, tykkelsen af ​​væggene er meget større - 12 cm og 14 cm.

For at fremstille ringe af ringe kræves specielle former

Til fremstilling af ringe kræves specielle former

Ud over forskellige størrelser er der stadig en anden profil af ringens enderdel - lige og med en lås. Låsen er et kam-lignende fremspring. Ring sådanne ringe pazogrebnevymi eller lås. Sæt på hinanden, de er godt klæbte, de er vanskelige at bevæge sig med laterale belastninger, hvilket er meget vigtigt for opbygningen af ​​brønde med ethvert formål. Minus denne mulighed - mere komplekse former til betonringe - det er nødvendigt at danne de rette trin i enderne.

Teknologi til fremstilling af beton og armeret beton brøndringe

For at lave betonringe i produktion anvendes en hård opløsning med en lille mængde vand, efter hældning bliver den nødvendigvis udsat for vibrationer. Uden denne proces er det umuligt at opnå ensartethed og høj styrke. I produktionen af ​​vibratorer inkorporeret i form af en væg, med den private produktion kan bruge vibratorer til neddypning i beton. Disse er forholdsvis små enheder, hvis krop holdes i hænderne, og vibratorhovedet sænkes ned i betonen. Længden af ​​denne dyse skal være tilstrækkelig til at nå næsten til bunden af ​​ringen.

Så det ligner en nedsænket vibrator til beton i drift

Så det ligner en nedsænket vibrator til beton i drift

Hvilken beton at bruge

Beton til brøndringe for belastningens styrke anvendes mindst B15 (klasse M200). Sammensætning af hård beton, der anvendes i produktionen:

  • cement ПЦ500Д0 - 230 kg:
  • sand af medium kornstørrelse (modul med størrelse 1,5-2,3) - 900 kg;
  • knust sten af ​​fraktionen 5-10 mm - 1100 kg;
  • blødgøringsmiddel C-3 - 1,6 kg;
  • vand - 120 liter.

Udgangen er en kubikmeter beton. Mængden af ​​vand er angivet til sandfugtighed på 4%. Hvis sandet er vådt, reduceres mængden af ​​vand betydeligt.

Hvordan kan en form til produktion af zinkringe

Hvordan kan en form til produktion af zinkringe

At det er nødvendigt at sige det i en almindelig husholdningsblander som "pære" sådan tør beton, du blander ikke. Til blanding skal der anvendes en tvangstypeblander. Hvis det ikke gør det, skal du gøre mere flydende beton. Ulempen ved sådanne løsninger - er nødvendigt at opretholde betonen i forskallingen nogen tid (fra 4 til 7 dage afhængig af temperaturen). I nærværelse af en form til betonringe kan et dusin betonringe strække sig i en måned. Løsningen er at gøre løsningen så stiv som muligt og at have mere end et par fordybninger.

Forstærkning af betonringe

Det er muligt ved alle regler at binde en forstærkningsring fra en ribbet stang 8-10 mm tykke cirkler, forbundet sammen med vertikale stykker af forstærkning. Antallet af forstærkningsringe afhænger af ringens højde. Den optimale afstand mellem dem er 20-30 cm. Når højden af ​​brøndringen er 90-100 cm, fremstilles tre eller fire forstærkningsbælter. Lodrette segmenter er indstillet i trin på 30-40 cm. De er bundet med en speciel strikningstråd.

Til det øvre armeringsbælte er det muligt at binde sløjfer, for hvilke det bliver muligt at dreje betonringen ved hjælp af løfteudstyr.

Eksempel forstærkning af armeret beton ring

Eksempel forstærkning af armeret beton ring

Ved montering af forstærkningsbæltet skal man huske en detalje: armeringen skal være placeret i tykkelsen af ​​betonen. Fra metal til kanten af ​​produktet skal være mindst 3-4 cm. Derfor viser figuren ovenfor, at forstærkningsbælterne ikke er på overfladen, men meget lavere. Ca. det er nødvendigt at have en armatur.

Armaturen kan også svejses, men det er bedre at binde - jo stærkere konstruktionen er

Armaturen kan også svejses, men det er bedre at binde - jo stærkere konstruktionen er

Selvbetonede betonringe forstærkes ofte med et færdigt stålnet - tykkelsen af ​​stangen er ikke mindre end 4 mm, trinet er 20 cm. Det er afskåret af kedelig højde og længde, bøjet ind i en ring, kantene er bundet med ledning. Denne forstærkning er noget værre end standardværdien, men det er nok at give større styrke.

Hvad giver den vibrerende

Vibrationsprocessen øger styrken af ​​beton i flere klasser (uden at ændre formuleringen). Ved behandling af beton foran det "sidde ned" fra det ud luftboblerne bliver mere jævnt fordelt aggregat og cement. Gør uden denne procedure virker ikke - væggene vil være løs, lækker og hurtigt nedbrydes.

Glatte og tætte vægge kan kun opnås, hvis betonen vibrerer

Glatte og tætte vægge kan kun opnås, hvis betonen vibrerer

Du kan dog ikke overdrive det - der kan være en lagdeling. Stop behandlingen, når krympningen af ​​opløsningen er stoppet, overfladen bliver glat og cementmælk vises øverst.

Fremstillingsproces

På et jævnt område eller jernplade er den ydre (ydre) del af formen installeret. Hvis der er lavet en rillering, lægges rillens form. På en afstand på 3-4 cm fra forkanten er et forstærkningsnet eksponeret. Den indvendige del af fordybningen sættes fast med skruer til de udragende dele af den ydre fordybning (fingre).

Betonen kastes i den etablerede form med skovle eller en slags anordning. Når ringen er fyldt, vibrere (i færdige former tager det 1-2 minutter). Hvis det er nødvendigt (se krympning), tilsættes beton. Efter afslutningen af ​​ringen glattes overfladen af ​​ringen af ​​trowel. Om nødvendigt installer og tryk på rygringen.

I et industrielt miljø straks gennemføres razopalubka - til denne anvendelse og stiv beton, for at kunne straks bruge kittet til fremstilling af næste ring. For at gøre dette skal du fjerne fingrene, tage fordybningen ud. Dannelsen af ​​den nedre rille forbliver sprængningen, indtil beton sætter.

Hvordan og fra hvad man skal lave forme til betonringe

Fabriksformularer er lavet af metalplade, forstærket med stivningsribber. Tykkelsen af ​​metallet er 3-8 mm, afhængigt af ringens størrelse.

Former til brøndringe er oftest lavet af metal

Former til brøndringe er oftest lavet af metal

Fra tønder med tykke vægge

I hjemmet er det ikke let at bøje et metalplade med den krævede krumningsradius. Det er meget lettere at finde to tykvæggede tønder med forskellige diametre. Diameterne skal afvige med 14-16 mm. I dette tilfælde vil vægtykkelsen være 7-8 mm. For en brøndring med forstærkning er det, der kræves.

For at gøre det lettere at arbejde med formen for armeret betonringe, kan du fastgøre de to halvdele med dørhængsler

For at gøre det lettere at arbejde med formen for armeret betonringe, kan du fastgøre de to halvdele med dørhængsler

Tønderen er skåret af bunden, den indre del er lavet højere med ca. 10 cm - så det er mere bekvemt. For at kunne fjerne forskallingen fra den færdige ring, er tønderne savet sammen i to dele. Halvene skal være sikkert forbundet. Det kan du gøre på forskellige måder:

  • svejsning hjørnerne med borede huller, stram med bolte;
  • gøre "ører" til at hamre kiler.

Til den indre del førte ikke, til hver halvdel skal du svejse et par stivere, som vil holde væggene forvrængende.

Indsæt en del af forskallingen i den anden, sæt dem i samme afstand en i forhold til den anden (måling af hul i en cirkel). På flere steder bores huller - under stifterne, hvormed de bliver fastgjort. Hårnåle - stykker af en stang fra begge sider, hvoraf tråden er skåret. Hullerne er placeret modsat den anden, således at fordybningens dele kan fastgøres pålideligt.

I de borede huller indsættes tappene, stram møtrikkerne. Med en ikke meget stor tykkelse af støbeformens vægge til betonringe er det højst sandsynligt nødvendigt at sætte store skiver eller metalskårne plader med et hul under møtrikkerne, så at formlen ikke bøjer, når betonen hældes.

Metalplade

Hvis det ønskes, kan du lave støbeforme til betonringe og en strimmel af metalplader og træstænger, hvilket vil give stivhedens stivhed. Klip strimlen af ​​den ønskede længde - langs omkredsen af ​​cirklen + 10 cm til leddet. Bredden af ​​båndet er lig med ringens højde + 10 cm. Bøj nedad og opad med 5 cm, langs kanten af ​​båndet laver du samme kant. I sidekanten bor huller til spændeskruerne. Den øverste kant skæres hver 20-25 cm (mindre hvis ringens diameter er lille). Nu kan bandet bøjes - få en ring. Men det er meget ustabilt - "spiller". Stivhed kan gives med en træramme.

Former til betonringen kan være lavet af stålplade

Former til betonringe kan være lavet af stålplade

Fra stangen skæres stykker på 20-25 cm lange. Monter dem under siden for at bore et hul i metalet, fastgør de selvskårne strimler af stænger. Når længden af ​​stængerne er 20-25 cm, vil formen ikke være rund, men multifacetteret. Hvis dette er kritisk for dig, kan du gøre snit oftere, skære stængerne hurtigere. Det er også nødvendigt at styrke højden. For at gøre dette skal du også bruge stænger. Styrk dem oftere - så vægge ikke bøjes.

Hvis du ved, hvordan man bruger svejsning, kan du gå en anden vej. Ud over plademetal, vil der være behov for et profileret kvadratisk rør. Den passer til 15 * 15 mm eller 20 * 20 mm. Først skal du bøje fire identiske halvbuer fra profilrøret. Fire store - til ydre fordybning og fire mindre - til det indre. Til buerne svejses de afskårne strimler af metal.

Som grundlag for at bruge buer fra et profilrør

Som grundlag for at bruge buer fra et profilrør

Fra træplader eller -stænger

Hvis du arbejder med et træ lettere, kan du samle former for zhb-ringe af træ. De samles fra smalle plader, nederst og øverst fastgjort med en ring. Ringen kan være lavet af metal, for eksempel fra et bøjet profileret rør. Den kan bukkes på rørbøjningen med den krævede krumningsradius.

Former til fremstilling af ringe kan laves af træ

Former til fremstilling af ringe kan laves af træ

Hvis samkunst er din hest, kan du også lave buer ud af træ. Materialet er ikke så vigtigt. Styrken og stivheden af ​​den resulterende støbeform er vigtig. Bemærk at fælgen er fastgjort på ydersiden af ​​den større fordybning og fra indersiden mindre.

Vigtigt! For at fjerne forskallingen let skal formen smøres, inden påfyldning. Hvis du planlægger at bruge betonringe til en brønd med drikkevand, kan du bruge solsikkeolie. Hvis en teknisk facilitet skal bruges, kan den bruges som smøremiddel blandet med maskinolie eller med DT (eller ren motorolie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 22