Hur man gör en mangal från metall med egna händer

Vi älskar om vädret tillåter, med vänner att steka i kebaberna utomhus. Men om vädret inte tillåter också ... steka. Men i alla väder shish kebabar utan grill - det är inte allvarligt. Om du har ett privat hus eller stuga, kan du göra en stationär solid installation, som kombinerar grill och grill. De tillverkas vanligen delvis av tegelsten eller natursten, delvis av metall. Om du inte vill bygga något allvarligt, kan svetsa metall långpanna och lägg det nära - på bakgården under ett tak, i garaget, i en garderob, etc. Om du är ett fan av friluftsliv i någon form, kan du inte göra utan en bärbar brazier. Och en som är bekväm att bära / transportera. Så här gör du en brazier ur metall med egna händer och går vidare. 

Shish kebab är stekt och när vädret tillåter, och när inte ... därför behöver vi en brazier när som helst på året

Shish kebab är stekt och när vädret tillåter, och när inte ... därför behöver vi en brazier när som helst på året

Storlek på brazier från metall

Av alla metall Barbecue parametrar de mer eller mindre konstant är bara höjden av väggarna (RIM): det är oftast i intervallet 13-15 cm Om du gör mindre, tätt placerade kol bränna köttet, om vi höjer över det normala för stekning behöver mycket kol .. Och vi har inte alltid möjligheten eller viljan att vänta tills ett stort antal är förberedda. Så 13-15 cm är det mest rimliga valet.

Alla andra storlekar av braziers gjorda av metall väljs utifrån dina personliga preferenser eller omständigheter:

 • Bredden beror på storleken på spettarna som används. Det ska vara 8-10 cm mindre. Om spettarna du har 50 cm (exklusive pennor), är bredden på brazieren 40-42 cm.
 • Grillens längd beror på hur många shish kebabar du planerar att steka på samma gång. Avståndet mellan dem är i storleksordningen 8-10 cm. Om du behöver lägga 8 spetsar samtidigt behöver du 72-90 cm längd - beroende på om du placerar dem i 8 eller 10 cm. I självtillverkade grillar i långa väggar gör ofta utgrävningar under spett. Urtaget kan vara triangulärt eller avrundat - vem vill anpassa sig.

  Alla har sina egna idéer om vilken grill det bästa

  Alla har sina egna idéer om vilken grill som är bäst, men det finns säkert vackra alternativ. Ibland kombineras skönhet med praktiska egenskaper (som i bilden i mitten). Författaren är verkligen en mästare (för att öka storleken på bilden klicka på den med vänster musknapp)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  50 − 42 =