Hvad kan der gøres fra plastflasker?

Mængden af ​​affald, som hver person "producerer" vokser fra år til år. Problemet bliver global, da flyveposer og plastflasker strødt overalt har plaget alle øjne. Jeg er i sorg, det viser sig, at du kan hjælpe, men også med gavn for dig selv. Under alle omstændigheder gælder dette for plastflasker. Du vil blive overrasket over, hvilken sort og vigtigere, nyttige håndlavede varer lavet af plastflasker kan udføres i løbet af få minutter. Nå, eller ur ... Afhænger af skalaen.

bygninger

PET (polyethylenterephthalat) - termoplast, hvorfra flasker fremstilles. Det vil være nyttigt at kende dens fysiske egenskaber:

 • densitet - 1,38-1,4 g / cm3,
 • blødgøringspunkt (t-størrelse) - 245 ° C,
 • smeltepunkt (tp) - 260 ° C,
 • glasovergangstemperatur (t grad) - 70 ° C,
 • dekomponeringstemperaturen er 350 ° C.

Plastflasker er meget praktiske at bruge, men miljøskadelige, da polyethylen, hvorfra de fremstilles, dekomponerer mere end 200 år. Denne samme ejendom giver os mulighed for at bruge næsten affaldsmaterialer som byggemateriale. Folkhåndværkere er endda bygningshuse fra plastflasker, såvel som stalde, sommerhuse, drivhuse, drivhuse, hegn. Vi har udarbejdet forskellige teknologier - tilgangen er ret alvorlig.

Byggematerialet er klar

Byggematerialet er klar

Sådan bygger du et hus fra plastflasker

Hovedidéen er at hælde løse materialer i flaskerne, skru dem med låg og bruge dem som mursten. Fyld flasken med sand, jord. Sand er at foretrække, da der er for mange planterester i jorden, der kan rådne. Det skal sigtes, tørres, fyldes med flasker, forsegles godt, hældes selv til toppen. Hent originale klodser.

Teknologien kom fra varme lande, men der kan bygges sommerhus eller låve

Teknologien kom fra varme lande, men der kan bygges sommerhus eller låve

At bygge et hus fra plastflasker har brug for en løsning, der er fyldt med huller mellem "mursten". Her er der også muligheder. Dette kan være en almindelig løsning, som bruges til vægge af mursten, du kan lave en leropløsning. Til "mursten" holdes i væggen, indtil løsningen griber ind, på siden af ​​lågene er de bundet med snor. Senere er dette "gitter" nyttigt, når du gipser væggene. De viser sig at være ujævne, så du kan ikke undvære udjævning.

Vi laver et drivhus, en lada, et drivhus

Fra plastflasker kan du bygge et drivhus eller et drivhus. I dette tilfælde anvendes kun gennemsigtig plast, da det er nødvendigt, at lyset passerer i tilstrækkelig mængde. Til opbygningen af ​​skuret, tværtimod er det fornuftigt at samle plastik mørkere - det vil være mindre synligt at indeni.

Et drivhus adskiller sig i det der står i det, du vil ikke arbejde

Et drivhus adskiller sig i det der står i det, du vil ikke arbejde

Den første teknologi - en i en

Det andet krav til flasker, hvad angår byggematerialet - er en flad form. Sådan ved du uden hulrum. Ellers foldes væggene, så de holder varmen, det virker ikke - det vil "sipponisere" i de krøllede udskæringer. Vi fjerner etiketterne fra flaskerne og tørrer dem. Stadig nødt til at forberede stifter eller stænger - de er gevindflasker. Diameteren er lille, så nakken passerer frit. Nu kan du begynde at opbygge et drivhus / skur fra plastflasker.

Til opførelse af et drivhus eller skur i hjørnerne af en grave søjler. Fra bjælken samles rammerne i overensstemmelse med vægternes størrelse. Disse rammer vil danne basis for flaskevæggene. Vi samler dem (rammer) på jorden og i den færdige form lægger vi dem på de stjålne søjler. Når du laver en ramme, skal du ikke glemme døråbningen og vinduet.

Vi bygger en ramme, klippe bunden af ​​flaskerne, stram dem på stiften. Af sådanne

Vi bygger en ramme, klippe bunden af ​​flaskerne, stram dem på stiften. Fra sådanne "kolonner" samler vi væggene, taget

Konstruktionsprocessen begynder med skæring af bunden. Beskåret flasker tråd på stifterne, styrer halsen i en retning. Vi sætter flaskerne i kraft, så de bliver meget stramme. Når du har samlet en række ønskede højder, skal du sætte den i rammen. Mounten kan klemme, klippes ud af metalstrimler, negle ... Uanset hvordan du kan. Den anden række trykkes til den første, så der er en lille deformation. I denne position vedhæfter vi. Så, række for række samler vi alle væggene og derefter taget.

Arbor fra plastflasker ser ret godt ud

Arbor fra plastflasker ser ret godt ud

Ved hjælp af samme teknologi kan du lave en arbor. Men der er ikke nogen tæthed til noget, så du kan samle figurer og farvede containere. Så det vil endda være mere interessant (eksempel - på billedet).

Den anden teknologi - vi sy plastik

Flasker skal også have glat, gennemsigtigt eller gult. Den centrale del er skåret ud af dem og modtager en plastikplast med kvadratisk form. Stykker med hinanden syes i lange strimler. I strimlen er stykkerne arrangeret, så de krøller i en retning. Derefter syes sømmen sammen. For at gøre lærredet glat, er strimlerne arrangeret, så de krøller i forskellige retninger. Som følge heraf udligner de hinanden. Færdige lærred er fastgjort til rammen. Herved er opførelsen af ​​drivhuse af deres polyethylenflasker forbi.

Denne plan "hud" for drivhuse tolererer helt perfekt vintre, det behøver ikke at blive renset. På grund af firmware (mange små huller) er der ingen absolut tæthed, som gør det muligt at justere fugtigheden. Du kan ikke synke et sådant drivhus, men det vil skubbe dig tilbage om efteråret, og ankomsten af ​​foråret vil øge hastigheden.

Du kan sy plastik til drivhuset manuelt, men det er ikke nemt. Det vil være lettere for dem, der har ikke-kontroversielle symaskiner. Gamle Podolsk biler håndterer denne opgave. Med andre kan der være problemer.

Hegn og hegn

Du kan gøre et hegn af plastflasker på forskellige måder. Hvis du har brug for et seriøst monolitisk hegn, kan du bruge flasker som mursten. Teknologien er den samme som ved opbygning af et hus. For at undgå plastering (der er stadig risiko for, at det vil falde sammen) - vælg plastens farve for at opnå den nødvendige rusin. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at søge efter "byggemateriale" af samme diameter eller fra forskellige størrelser for at lægge mønstre ud. Processen er generelt kreativ, uanset hvordan du ser ud.

Og huset og hegnet af en teknologi

Og huset og hegnet af en teknologi

Du kan også gøre en påfyldning fra plastflasker til hegnet. Rammen er lavet af træ, og fra figuren beholdere og deres dele kommer op med en smuk påfyldning.

Møbler lavet af improviserede materialer: genbrug plastflasker

Fra plastflasker kan du ikke kun lave et hus og et hegn, de bruges som grundlag for polstrede møbler. Ideen er at bruge ikke plastik, men plastikbeholdere til rammen. Med stramme dæksler har de en høj bærende kapacitet, og monteret i blokke, er i stand til at modstå belastninger på op til 100 kg og mere.

Seng plastflasker ... du har brug for en god madras, og bunden er ikke for vanskelig

Seng plastflasker ... du har brug for en god madras, og bunden er ikke for vanskelig

Selvom møblerne er forskellige, er den generelle algoritme for handlinger den samme:

 • Vælg "byggematerialet" i samme højde, og stram låget godt.
 • Saml blokke af den rigtige størrelse, fastgør dem med tape.
 • Efter at have samlet et grundlag af den krævede formular, sy en omslag. Til blødhed, der tilføjer møbler skum.

Tricket er at holde flaskerne tæt på hinanden meget tæt og ikke bevæge sig. Den mindste tilbageslag kan føre til ødelæggelsen af ​​strukturen. Monter derfor blokkerne uden at skynde dig, forsigtigt fiksere. Du kan folde flaskene lag for lag og fastsætte hvert lag flere steder. For interne lag er det bedre at bruge tosidet tape - fikseringen bliver mere pålidelig.

Ottomaner / bænke

Det er nemmest at lave en osmannisk eller en banket fra plastflasker. Vi fortsætter i den rækkefølge, der er beskrevet ovenfor. Det er nødvendigt at finde flasker af samme højde Bedre, hvis de er af samme form - det er lettere at montere. Fra plastbeholdere med tæt lukket låg samler vi basen i form af en cylinder. Det er ønskeligt, at bundens radius er større end flaskenes højde - så banketten ikke vender om.

Vi laver en osmannisk fra plastflasker

Vi laver en osmannisk fra plastflasker

Dernæst skal du skære to cirkler fra fiberpladen, som vil være lidt større end bundens radius, som er "bunden" og bunden af ​​sædet. Vi reparerer dem med scotch tape. Vi tager møbler skum og i henhold til målene skærer vi de nødvendige reservedele. Dækket syes af møbelstofet, den farve der passer indvendigt.

En banket fra plastflasker: rund og firkantet

En banket fra plastflasker: rund og firkantet

En sådan banket kan ikke kun runde. Det er også muligt at lave en firkant. Og at disse møbler ikke var for lette, kan det være tungere ved at hælde vand. Men vand er ikke særlig pålideligt. Det er bedre at hælde sand. Og tungere og mere pålidelige.

Sofaer, stole, lænestole

Hvis du har brug for møbler med en højere højde end en flaske, virker de som ved skabelse af vægge til et hus. Find "materialet" af samme form og højde. Den første flaske er efterladt helt, tæt strammet kork (du kan hælde sand for ikke at vende om). En anden afskåret bunden, sæt den ene oven på den anden. Flasken går i nogen afstand og bevæger sig ikke længere, uanset hvad du gør. Hvis højden er nok - fremragende, hvis ikke - sæt på den næste. På den måde samles rækkerne i den ønskede højde, så de er fastgjort sammen i blokke.

Der er en anden måde. Det er mere pålideligt, da flaskerne holdes ikke af trykluft, men ved mekanisk stop. Og væggene i dem viser sig at være dobbelt, hvilket også er vigtigt. Mindre er mere arbejde, mere råmaterialer er nødvendige. Hele processen er en trinvis illustration.

Fremstilling af plastflasker til fremstilling af møbler

Fremstilling af plastflasker til fremstilling af møbler

 1. Vi tager flasken, skær den omtrent midt i højden (den øvre del med nakken mindre).
 2. Øverste del af nakken (dækslet er skruet) sættes så langt som stop i bunden.
 3. Vi tager hele, samme størrelse og form, vi lægger det nedad i den forberedte struktur.
 4. Den tredje skæres om halvdelen og sætter bunddelen på toppen (med låg).

Fra sådanne moduler samler vi blokke med den nødvendige konfiguration og fastgør dem med tape. Scotch du fortryder ikke. Du kan først fastgøre to flasker, så fra den dobbelte samle store blokke.

Som du ved, med denne teknologi er der mange toppe fra flasker (halvdelen af ​​den tredje flaske). De kan bruges, mens man laver andre håndlavede artikler fra plastflasker: blomster, mere praktiske ting til husstanden.

Måder at lave blomster på

De mest almindelige håndlavede varer fra plastflasker er figurer til haven og blomster. Om haven figurer læs her. Der er andre interessante ideer, men mange indsamlede interessante dyr, insekter. Og om blomster fra plastflasker vil vi fortælle nedenfor - det er nok disse håndlavede artikler lavet af plastflasker, der giver den mest fornøjelse. Processen er enkel, mulighederne er masse, resultatet er fantastisk.

Du har sikkert bemærket, at bunden af ​​PET-flasken ligner en blomst. Alt du skal gøre er at finde en flaske smuk farve, skære bunden. Her har du allerede en smuk blomst. I midten af ​​et snit kan tilføjes fra den centrale del af kronbladene, kernen i skiver nudler plaststrimmel eller limstrenge inde, men alt i flere detaljer.

Hvis du udskærer klippebundene, får du magiske blomster

Hvis du udskærer klippebundene, får du magiske blomster

Brug ildens kraft

For at arbejde har du brug for en markør, en lighter eller et stearinlys (med et lys mere praktisk). Hvis der er, tag tænger, pincet eller tænger - hold arbejdsstykkerne under forarbejdningen. Du skal stadig være akrylmaling, du har måske brug for lim og perler. Hele processen med fremstilling reduceres til flere trin: