Oberoende dekoration av spegeln

Ett sätt att ge huset en individualitet är att dekorera den med självgjorda saker. Ett brett verksamhetsområde öppnas när man dekorerar. Den vanligaste saken kan åtminstone vändas till den ursprungliga. Till exempel, spegeln inredning förvandlar en vanlig bit av glas till en snygg och original sak. 

De grundläggande principerna för att dekorera speglar

Inredning spegel med händerna gör med hjälp av en mängd olika material, inklusive de som vanligtvis sänds i papperskorgen, och om man köper, kostnaden en hel del. Till exempel rör av gamla tidningar eller tidningar. I vissa fall används de utan färgning, i andra målas de. Lämpligare färg i form av en spray - appliceras jämnt tunt lager, färgen sker många gånger snabbare än med borsten. Du kan fortfarande använda misshandlade porslin, glas, färgat glas, snäckor, stenar, kristaller, glasdroppar, knappar, rep, plastflaskor, grenar, träplankor och pinnar, plastskedar och andra konstiga saker.

Du kan dekorera spegeln med egna händer för varje stil

Du kan dekorera spegeln med egna händer för varje stil

All denna rikedom är vanligtvis limmade på en genomskinlig silikon. Det säljs i byggbutiker, det finns små rör eller mer skrymmande patroner för en konstruktionspistol. Det är bekvämare att arbeta med en pistol - det är lättare att kontrollera kraften och få rätt mängd lim, vilket är problematiskt med ett konventionellt rör.

Observera att silikon är sur och neutral. Syra tills det torkar mycket lukt av ättika och arbeta med det kan bara vara i ett välventilerat rum. Neutral silikon tätningsmedel luktar ingenting, men det kostar mer. Fortfarande sur, tills det fryser, kan erodera färgen, vilken appliceras på inredningen. När du köper, var uppmärksam på inställningstiden. Det här är den tid då du fortfarande kan fixa något, flytta det. När limet börjar polymerisera, kan ingenting göras - det är täckt med en stel film. Den genomsnittliga tiden för bildning av en ytfilm är 10-20 minuter, men det finns också fler "långspel" -kompositioner.

Använd de mest ovanliga materialen

Använd de mest ovanliga materialen

Det finns två dekorationstekniker:

  • Inredningen ligger utanför spegeln. I detta fall är en bas som är större än en spegel skuren av en tunn fiberboard eller en tjock kartong. I form kan det vara någon - rund, fyrkantig, godtycklig form. Inredningen är fast vid basen, efter att limet torkar, sätts en spegel in i den färdiga ramen.
  • Dekorera spegeln vid kanten. I detta fall appliceras limet och alla fragment direkt på spegelytan.

Det verkar som om det finns vissa skillnader, men utformningen ser annorlunda ut i olika tekniker på olika sätt. Den andra låter dig få en öppen inredning av spegeln, vilket är upplyst, som det var, av reflektion.

Exempel på dekor av en rund och oval spegel

Låt oss först prata om inredningen, som är "byggd" runt spegeln. Cirkeln är vackert inredd. Från det kan du göra solen, blomman, stjärnan etc. Många alternativ. Oftast är inredningen också anordnad i form av en cirkel, men det kan finnas en torg, en multibeamstjärna eller någon godtycklig form.

Exempel på en rund spegel dekoration

Exempel på en rund spegel dekoration

Från pinnar eller rör av papper

Du kan dekorera en rund spegel med ätpinnar för kinesisk mat eller med rör som vrids från bladen i en tidning eller tidning. Om rören rullar ut ur tidningen, måste de målas. Tillverkad av tunt glättat papper på vilka tidningar som skrivs ut, kan användas utan målning. Väggar kan också målas, du kan lämna den som den är.

Målning akrylfärg få den önskade färgen i burken, låg röret på ett ark av engångspapper från ett avstånd av 20-25 cm färg på en sida. Efter torkning, vrid alla rör / pinnar och applicera färgen på andra sidan.

Dekorera spegeln med egna händer i form av solen

Dekorera spegeln med egna händer i form av solen

Nästa behöver du en silikon. På spegelns baksida, applicera lim. Du kan - en kort remsa (för att inte frysa, medan du sprider strålarna), kan du släppa. Om spegelns baksida inte skyddas av något, måste silikon vara neutral. Syran löser upp amalgam och spegeln blir bortskämd. På limet sprider vi strålarna, vi väntar tills limet griper. Efter 24 timmar kan du säkert hänga en unik spegel på plats.

Spegeln kan vara med eller utan fälg - efter eget val. I stället för pinnar / rör kan du använda glasremsor, trä, plast etc.

Från plastskedar

I denna version skärs en cirkel med större diameter av en tunn fiberboard eller en tjock kartong. hur mycket mer - Välj själv. Centrera spegeln, cirkla den med en penna eller markör. För denna linje bör inredningen inte agera.

Vi tar plastskedar, skar av knopparna från dem, och vi fäster skraporna längs spegelns omkrets. Tre eller flera lager gör sådana lager. De ser ut som kronblad. Försöker placera dem väldigt tätt mot varandra så att substratet inte syns genom. De kan sättas direkt eller något till ena sidan.

För bättre effekt kan de också färgas. Färgen kan vara metallisk, du kan måla hela inredningen i en färg eller i olika färger.

Dekorera speglar själv: vi använder plastskedar

Dekorera speglar själv: vi använder plastskedar

När ramen är klar limar vi spegeln och beundrar mitten på samma silikon. Efter torkning kan du hänga på väggen.

Med samma teknik kan du dekorera spegeln med knappar, skal, skär i skivor med grenar med olika diametrar. Använd även krokar och maskinmodeller. De är målade i någon ovanlig färg och arrangeras också i en cirkel.

Något liknande kan göras med en rektangulär spegel. I alla fall kommer det med snygga grenar och knappar på muggarna att se bra ut. De andra alternativen är knappast lämpliga.

Variationer på temat

Variationer på temat

Från plast- eller kartongringar

Du kan också dekorera spegeln med hjälp av ringar. De kan skäras av plaströr eller limas av papp. Mått på ringar kan ha samma diameter eller olika, deras bredd - ungefär en centimeter eller något mindre.

Ett annat sätt att dekorera spegeln

Ett annat sätt att dekorera spegeln

Om ringarna är gjorda av kartong behöver du en bas där vi fixar dem. För dessa ändamål är ett plastlock med en något mindre diameter än en spegel lämplig. Till lockets sidor limer vi den första raden av ringar. Den andra och alla efterföljande är knutna till dem. En av ringarna i den första raden är dessutom fäst med en skruv med en ring. Då vi hänger vår spegel på den.

Efter att hela strukturen är limd, ta paljetterna och lima dem till ändarna av ringarna. Arbetet är noggrant, det tar tid och tålamod. Det är lättare att hålla och flytta pailletterna med pincett och bättre - med smala tips. En sådan spegelinredning är universell - på vintern är det förknippad med en snöflinga på sommaren - med solen.

Varianter med ringar

Varianter med ringar

Enligt samma teknik limmas ringarna från ett plaströr. Men de behöver inte en grund, för de är tuffa. Från dem samlar vi en ring med nödvändig diameter, vi limar ihop. När du väljer ett lim, se till att det var konstruerat för plast. Faktum är att det finns en speciell limpistol och lim i stavarna för den. Det är mycket bekvämare för dem att arbeta, men man kan också anpassa sig till konventionell silikon.

Ringarna på ringarna behöver inte limmas. De ser sig bra ut. Men i det här fallet måste de först behandlas från ojämnheter och burrar, vilka kvarstår från sågen. Om de skars med speciell sax kommer det att finnas nästan ingen grovhet, men kanten är fortfarande rak och den avrundade ser bättre ut. Ändarna behandlas med sandpapper med fint korn. Torka sedan av från dammet, avfetta (tvätta i vatten i tvättmedlet, torka torrt eller torrt). Bara efter det kan du börja arbeta med lim.

Från repet

Vi tar ett rep tjockt. Det kan vara syntetiskt eller hampa. För större storlekar kan du även använda ett rep. Från papp eller fiberboard, vi skär ut basen, som är större än spegelns storlek. På denna bas applicera ett tunt skikt lim, sätt spolen bakom repet.

Inredning speglar från repet

Inredning speglar från repet

I det här fallet kan det vara bättre att först limma en spegel i mitten och runt "testa" repen. Så det visar sig drunkna i en ram.

Inredning på en spegel

Vill inte alltid göra en kantning runt spegelytan, och inredningen, som är målade på spegeln, är beroende av reflektionen mer volymin. Eftersom det i grunden finns en annan regel - mellan inredningen bör vara ledigt utrymme. Med dessa tekniker kan du göra inredningen av en fyrkantig eller rund spegel - nästan utan skillnad. Det viktigaste är att välja rätt figur eller sätt att dekorera.

Inredning utan spegel

Inredning utan spegel

Transparenta stenar

Den enklaste tekniken är att skriva in den inredning du gillar, placera den längs spegeln. Först kan du sönderdela utan limning - för att kunna rätta till något, flytta det. När resultatet uppfyller dig, applicera en droppe av transparent silikon till varje fragment och returnera det till platsen.

Bondning genomskinliga och genomskinliga stenar

Bondning genomskinliga och genomskinliga stenar

Det är bäst att en sådan spegel design ser med användning av genomskinliga och genomskinliga stenar. De kan vara färgade, transparenta, monofoniska.

Målardekoration

För detta arbete behövs speciella material. Du behöver:

  • Kontur på glaset. Det är en genomskinlig eller färgad förening i ett rör med en skarp utlopp. Den appliceras på glaset och en spegel i form av en tunn remsa. Vanligtvis skisserar skissen på bilden, det är därför det heter. Glasets kontur kan avfyras och utan. Naturligtvis är det lättare att använda dem utan att rosta hemma.
  • Färgmålningar. De vanliga skiljer sig åt genom att de blir transparenta efter torkning. De appliceras med penslar eller pressas ut ur röret i konturen, varefter de fördelas med hjälp av samma borstar, tamponger, bomullspinnar.
  • Glittrar. Dessa är glänsande små fragment i form av hexahedroner, ränder, cirklar etc. används i dekoration. Kan läggas till målarfärger, lacker (inklusive naglar).

Dessutom behövs vanliga material: alkohol för avfettning, bomullsull, bomullspinnar, borstar (helst med konstgjorda borstar), tandpetare. Du behöver också en ritning som du ska överföra till en spegel, en kopiator, en tejp.

Applicera konturen

Applicera konturen

På spegeln lägger vi kolpapperet, vi lägger bilden på toppen, fixar den med hjälp av ett tejp, vi ritar bilden längs konturen. Ta försiktigt bort papper och kolpapper. Vi tar ett rör med en kontur och skisserar de linjer som tillämpas. I närheten finns det ett lösningsmedel, bomullspinnar och tandpetare. De tar bort de brister som visas när de arbetar.

Spegel dekoration med målat glasmålningar

Spegel dekoration med målat glasmålningar

Då bör konturen torka ut. Det tar flera dagar, och processen kan påskyndas med en vanlig hårtork (inte en byggfläkt). Efter att konturen har torkat tar vi färgade glasmålningar, fyller dem lite från konturen, sprider dem med penslar, korrigerar dem med tandpetare så att det inte finns några ommålade utrymmen inuti konturen. Efter det att glasmålningarna har torkat blir de genomskinliga. Om det finns en önskan, kan du lägga glamour med hjälp av glitter - gnistrar.

Först appliceras ett mönster, så är stenarna fasta längs konturen

Först appliceras ett mönster, så är stenarna fasta längs konturen

Mycket bra ser ut som en blandning av de två beskrivna teknologierna - väggmålning och stenar. Ett exempel på bilden ovan. Arbetet är omtänksamt, men det visar sig mycket snyggt.

Beaded spegelkantning

I denna teknik kan du inte använda färdiga ritningar - det finns många slumpmässigheter och det är inte alltid möjligt att förutsäga resultatet. Men det är viktigt att ha i huvudet en bild av vad du ska se (eller ett foto av prototypen). Detta arbete kommer att kräva transparent lim (samma silikon), flerfärgade pärlor, stenar och annan inredning som du planerar att använda. Behöver fortfarande ett färgband och borstar, tandpetare.

På spegeln limar vi tejpen på något avstånd från kanten. Det skiljer ytan från resten av ytan. Gränsen behöver inte vara exakt, det kan vara av någon godtycklig form. Bredden på den dekorativa gränsen är vanligtvis inte så stor, eftersom den breda ser grov ut.

Hur man sätter pärlorna på spegeln

Hur man sätter pärlorna på spegeln

På den avskilda delen av spegelytan applicerar vi silikon med en orm. Vid en tid sprider vi en liten bit - ca 5 cm rakt. Vi fördelar lim snabbt över hela ytan. Du kan göra det med en bit från en plastflaska. På ett pappersark häller vi pärlorna och från det sprider vi på limet. Räta med en borste, tandpetare. Fingrar är inte värda det - det är svårt att tvätta. Vi applicerar lim vidare, fortsätter dekorera. Så snart du gick runt konturen, ta bort skotten och låt den torka.

Exempel dekor med pärlor

Exempel dekor med pärlor

Tiden för fullständig torkning beror på silikon, men vanligtvis är det 72 timmar eller mer. Då kan du inte förstöra ditt arbete, men du kan hänga det exakt på en dag.

Några exempel

Några exempel

Några praktiska tips. Om du vill få diagonalt förskjutna randar av olika färger (som i bilden), applicera samma delar av limet. Så du kommer att få en tydligare separation av färger och arbetet kommer att röra sig snabbare. Om gränserna skulle vara suddiga - med en jämn färgövergång - häller olika skarvar på olika pappersstycken, skaka det något från sida till sida. Tja, efter appliceringen kan du fixa allt med en pensel eller tandpetare.

Vacker ram för en spegel

Denna metod att dekorera spegeln har redan beskrivits - vi tar inredningen och limar den. Men inte på spegelytan själv, men på ramen. Rammen kan tillverkas av samma fiberplatta, eller du kan köpa en spegel i en plast (t.ex.) ram.

Vi dekorerar ramen för spegeln

Vi dekorerar ramen för spegeln

Från en mosaik

För att skapa en mosaik behöver du bitar av en mosaik, du kan använda fragment av keramik eller färgat glas, speglar. Behöver även lim (silikon) och injekteringsrör för sömmar av keramiska plattor (kan vara vit, färg).

Av fiberboard (kartongen passar inte, eftersom inredningen visar sig vara tung) skär ut ramen för spegeln, placera den i mitten, spåra konturen. Vidare lägger vi på ramar av lim, där vi lägger ut en mosaikplatta eller glasskivor.

Spegelram för spegeln

Spegelram för spegeln

Efter allt är lagt ut och limet är torrt (tre dagar), ta in en injektionsblandning, späd den till tillståndet av tjock gräddfil (proportionerna är skrivna på förpackningen). Denna komposition är fylld med luckor mellan plattorna. När alla luckor är fyllda avlägsnas överskottet med en fuktig trasa. För att mosaiken ska bli matt, måste du ta bort hela foget så att plattorna är rena. Och det måste göras innan injekteringen torkar.

Hemlagade ramar för mosaikspeglar

Hemlagade ramar för mosaikspeglar

Den här spegeln är idealisk för ett badrum. Inredningen kan tvättas, den passar väl in med badrummets utformning. Särskilt dekorativt kommer denna spegel att se om mosaiken matchas med tegeltonen.

Badrummet ser organiskt ut

Badrummet ser organiskt ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =