Vi reparerer vaskemaskinen selv

Vores komfort leveres i vid udstrækning af husholdningsapparater. Uden det, præsenterer meget få mennesker deres liv. Et levende eksempel er vaskemaskiner. For nylig var det en luksus vare, i dag - næsten et uundværligt krav til et normalt liv. Men teknikken er noget, og teknikken til at bryde fra tid til anden. Jo mindre ofte er der fejl, jo bedre, men hvad hvis vaskemaskinen har brudt ned? Ring til guiden? Hvis garantiperioden er i kraft, skal du gøre dette. Hvis garantien er længe, ​​kan du selv reparere vaskemaskinen. Sandsynligvis kan ikke alle fejl elimineres alene, men de fleste af dem er nøjagtige. 

Må ikke altid ringe til en mor

Må ikke altid ringe til en mor

Hvordan er vaskemaskinen

Reparation af vaskemaskinen med egne hænder er kun mulig, når du ved, hvad det består af, hvilken del hver enkelt spiller spiller. Når du forstår princippet om drift og formålet med hver enkelt del, kan du ved hjælp af funktionsfejl bestemme, hvad årsagen måtte være. Så lad os analysere, hvad vaskemaskinen består af.

De mest almindelige modeller af denne husholdningsapparat med frontbelastning - under vores forhold er stilalki for det meste i køkkenet, dækket med bordplader eller på badeværelset. I dette tilfælde er den forreste lastluke mere bekvem.

Enheden af ​​vaskemaskinen

Enheden af ​​vaskemaskinen

ledelse

Kontrolenheden består af et panel og et bord. På panelet er knapper eller knapper, hvormed vi indstiller vaskefunktionerne. Bestyrelsen er ansvarlig for at anerkende de forudindstillede tilstande. I vaskeprocessen det ifølge et forudbestemt program dirigerer alle dele - tænder / slukker for vandforsyningen, retter sin varme, arbejdet tromlen, til pumpning pumpe, etc.

Alle parametre i maskinens drift overvåges af forskellige sensorer, hvor informationen behandles i mikroprocessoren installeret på brættet. Kontrolsystemet er faktisk ret kompliceret, men det er hoveddelen af ​​vaskemaskinen. Der er følgende sensorer:

  • Vandniveau sensor. Holder styr på, hvor meget vand der er i tanken. Ifølge hans indikationer tændes og slukker vandforsyningen.
  • Temperaturfølere. Placeret på bunden af ​​tanken. Ifølge deres indikationer tændes opvarmning af vand til / fra.
  • Tachosensor. Det overvåger tromles omdrejningshastighed.
  • Tidsrelæ. Holder styr på de tidsintervaller der kræves for forskellige stadier.

Alle disse dele er forbundet til ledningsstyret, i nogle kredsløb er der relæer.

Vaskemaskinens styreenhed består af et panel og et bord

Vaskemaskinens styreenhed består af et panel og et bord

Hvis kortet er beskadiget, maskinen begynder at forvirre programmet, og det er - det vigtigste element i, der er beskadiget i vaskemaskinen styrekort. Alle andre fejl kan være forårsaget af forkert betjening af sensoren, men fiaskoer i programmer - CPU sygdom. Reparér brættet meget sjældent, det ændres som regel bare. Den dårlige nyhed er, at udgifterne til bestyrelsen er høj, selv om ændringen i sig selv ikke et problem - et standardstik, bare fjernet fra puden ledere og undlader demonteres, i stedet installeret en arbejdsgruppe, alle af lederne er forbundet til sted.

Hovedårsagen til kontrolpanelets svigt er strømstigninger, fordi det giver mening at strømme vaskemaskinen gennem stabilisatoren (eller læg den på hele lejligheden eller huset).

udførelse indretning

Styrekortet er også forbundet til alle enheder, der udfører - en tromle, en motor, pumpe, ventil overlappende vand mv Det er deres arbejde, der styrer sensorerne.