Canapea canapea pentru camera de zi, pepinieră, bucătărie: probleme de alegere

Cel mai greu lucru în cameră este să folosești colțurile - nu toate mobilierul devine acolo, iar dacă se folosește atunci nu este întotdeauna convenabil. Una dintre modalitățile bune de utilizare rațională a acestui spațiu este de a instala o canapea de colț. Modelele sunt foarte diferite în formă și formă, în dimensiune și stil. 

Tipuri de canapele de colț

Alegeți o canapea de colț nu este la fel de ușor cum arată. Există o mulțime de puncte pentru care să se acorde atenție. Primul este designul, apoi funcționalitatea, apoi umplerea și tipul de material de tapițerie, dimensiuni. Doar după ce ați decis toate aceste puncte, puteți alege o canapea și nu faceți o greșeală.

Canapea sub forma unei scrisori

Canapea sub forma literei "G" este de asemenea convenabilă pentru o terasă, o verandă

desen

În primul rând, este necesar să se înțeleagă care sunt canapelele unghiulare de construcție. Ele sunt împărțite în două grupe: staționare și modulare.

O canapea fixă ​​pe colț este fie monolit (rar), fie constă din două părți, care, atunci când sunt instalate, sunt fixate împreună. Există două tipuri de blocuri de atașament. Primul este înșurubat în găurile din fabrică. Acest tip de conexiune este potrivit dacă nu intenționați să mutați mobilierul.

Canapea colțară staționară - a două părți conectate

Canapea colțară staționară - a două părți conectate

Cel de-al doilea tip de fixare este realizat prin intermediul a două plăci fixate pe părțile laterale ale pieselor care urmează să fie îmbinate. O placă are forma unui suport, al doilea - o parte proeminentă sub formă de cârlig, care se lipeste de suport. După cum știți, această conexiune este ușor de asamblat / dezasamblat, dar, în același timp, păstrează fiabil piesele în loc. Dezavantajul este că în acest proces este necesar să ridicați puțin partea cu "cârligul", ceea ce necesită o rezistență fizică considerabilă. În acest sens, este mai ușor să vă dezbrăcați o pereche de șuruburi dacă este necesar.

Modularul canapea de colț este alcătuit din trei sau mai multe părți separate

Modularul canapea de colț este alcătuit din trei sau mai multe părți separate

Modularul canapele de colț constă din trei sau mai multe părți. O parte este neapărat cu un unghi și câteva bucăți de "drept", care pot fi mutate, schimbate. Din acest punct de vedere, o canapea modulară pe colț este mai convenabilă - puteți schimba configurația. Dar există dezavantaje - mai multe articulații, și nu numai vizibile, ci și palpabile: așezarea la intersecția celor două module este incomodă.

Forma și direcția unghiului, canapele în formă de U

Canapele canapele - mari și mici - sunt de obicei realizate sub forma literei "G". Și, ca în această scrisoare, o parte este mult mai lungă decât cealaltă (deși există egali). Înainte de a alege o canapea de colț, efectuați măsurători ale locului în care intenționați să o puneți. Proba ar trebui să fie cu 5-10 cm mai scurtă în ambele direcții - astfel încât instalarea să nu provoace probleme.

Canapele în formă de U apar de asemenea categoriei de colț

Canapele în formă de U apar de asemenea categoriei de colț

Există, de asemenea, canapele colț cu un colț dublu - sub forma literei "P". Acestea sunt plasate de obicei în camere mari - living-sufragerie, sala de mese-bucătărie, bucătărie-cameră de zi - pentru a separa zonele. În acest caz, părțile laterale nu sunt prea mari, dar partea de mijloc este considerabilă în lungime. În camerele mari, mobilierul ăsta arată bine ca o zonă separată de odihnă și, împreună cu scaune de același design și o masă de cafea.

funcțional

Cu toate acestea, este necesar să se definească cu ce scop veți folosi o canapea unghiulară: doar să stați sau încă ca un dormitor suplimentar. Cel mai adesea, alegerea cade pe a doua opțiune. Canapeaua plată din colț este confortabilă în camera de zi, pepinieră. Rar le-a pus în bucătărie și la birou - nu exact ceea ce ai nevoie, dar într-un apartament mic, dar cu venirea oaspetilor, pat suplimentar, chiar și într-un loc neobișnuit nu va fi de prisos.

Un tip de canapea pliantă

Un tip de canapea pliantă

Există canapele de colț speciale pentru bucătărie. De obicei, acestea au dimensiuni mici, nu atât de moi și voluminoase, deoarece sunt concepute să "stea" pentru o perioadă scurtă de timp. Sunt acoperite cu materiale practice, destinate utilizării intensive și nevoii de spălare frecventă. Cel mai adesea este eco-piele sau piele de piele, dar poate un jacard ieftin, cu un tratament special.

O canapea plată în colț pentru bucătărie este o curiozitate, poate fi făcută numai prin comandă specială. De obicei, scaunele din astfel de mobilier sunt fixate pe balamale, iar sub ele este ascuns un mic piept - pentru depozitarea ustensilelor de bucatarie rar folosite, a magazinelor de bauturi pe termen lung etc.

Modele moderne de canapele de bucătărie

Modele moderne de canapele de bucătărie

În unele canapele în loc de cotiere moi în jurul marginilor face rafturi mici, noptiere. Acestea pot fi de asemenea amplasate "în colț", în loc de spătar sau înlocuind doar o parte din acesta. Faptul este că nimeni nu se află într-un colț - este prea incomod, astfel încât să puteți folosi această parte ca o masă sau un raft.

O altă opțiune - pe peretele din spate poate fi făcut raft-bar. Acest tip de mobilier este folosit pentru zonare.

Canapea cu raft - există modele diferite

Canapea cu raft - există modele diferite

Este mai mult ca o canapea dulap sau ceva similar. Un mod convenabil și funcțional, dar prea mult timp poate fi folosit pentru curățare. Rețineți că multe modele au o parte ascendentă, sub care este ascunsă o cutie volumetrică. Poate fi utilizată pentru a stoca rufe sau în afara sezonului / patul de rezervă - pături, pături, perne de oaspeți, etc.

Unele dintre canapelele din colț au o parte otomană - o parte fără spate și laturi. Acest tip de mobilier tapitat este mai compact - nu există nici un perete tridimensional, care ocupă cel puțin 10 cm și mai des 15 sau mai mult.

Umplere și materiale

Partea moale a canapelei poate fi făcută din materiale diferite. Se compune, de regulă, din două părți - unitatea principală, care formează un scaun și o căptușeală moale / strat intermediar, care creează un confort suplimentar.

Canapea pe canapea într-o cameră de zi mică nu arată masivă

Canapea pe canapea într-o cameră de zi mică nu arată masivă

Ce poate fi un loc

Un bloc moale poate fi realizat din următoarele materiale:

 • Spuma. În modelele bugetare, scaunele sunt realizate din spumă groasă. Este ieftin, dar nu prea durabil - se rătăcește și se îndepărtează. De obicei, canapelele cu spumă sunt cumpărate pentru copii - copilul va crește rapid, iar mobilierul va trebui să-și ia rămas bun.
 • PPU - spumă poliuretanică. Un alt material ieftin, dar mai durabil. În versiunea tradițională este un bloc de material. Dar există și canapele cu spumă poliuretanică granulată. Forma neconvențională, care nu a apărut cu mult timp în urmă.

  Există o mulțime de opțiuni pentru aspectul unor modele foarte asemănătoare

  Există o mulțime de opțiuni pentru aspectul unor modele foarte asemănătoare

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  53 − = 45