Hjørnesofa til stue, barnehage, kjøkken: valg av valg

Det vanskeligste i rommet er å bruke hjørnene - ikke alle møbler blir der, og hvis det blir brukt, er det ikke alltid praktisk. En av de gode måtene for rasjonell bruk av denne plassen er å installere en hjørnesofa. Modeller er svært forskjellige i form og form, og i størrelse og stil. 

Typer hjørnesofaer

Velg et hjørne sofa er ikke så enkelt som det ser ut. Det er mange poeng å være oppmerksom på. Den første er utformingen, deretter den funksjonelle, deretter fyllingen og typen av stoffet, dimensjoner. Bare å ha bestemt seg for alle disse punktene, kan du velge en sofa og ikke gjøre en feil.

Sofa i form av et brev

Sofaen i form av bokstaven "G" er også praktisk for en terrasse, veranda

utforming

Først av alt er det nødvendig å forstå hvilke konstruksjoner vinkelformede sofaer er. De er delt inn i to grupper: stasjonær og modulær.

En stasjonær hjørne sofa er enten en monolit (sjelden), eller den består av to deler, som, når de er installert, er festet sammen. Det finnes to typer vedlegg blokker. Den første er boltet til hullene på fabrikken. Denne typen tilkobling er egnet hvis du ikke har tenkt å flytte møbler.

Stasjonær hjørnesofa - av to tilkoblede deler

Stasjonær hjørnesofa - av to tilkoblede deler

Den andre typen festing er ved hjelp av to plater festet på sidene av delene som skal festes. En plate har form av en brakett, den andre - en fremspringende del i form av en krok, som klemmer seg til braketten. Som du vet, er denne forbindelsen enkelt montert / demontert, men samtidig holder delene pålidelig på plass. Ulempen er at i prosessen er det nødvendig å løfte delen med "kroken" litt, noe som krever betydelig fysisk styrke. I dette henseende er det lettere å slappe av et par bolter om nødvendig.

Modulær hjørnesofa består av tre eller flere separate deler

Modulær hjørnesofa består av tre eller flere separate deler

Modulære hjørnesofaer består av tre eller flere deler. En del er nødvendigvis med en vinkel og et par stykker av "straight", som kan flyttes, byttes. Fra det synspunktet er en modulær hjørnesofa lettere - du kan endre konfigurasjonen. Men det er ulemper - flere ledd, og de er ikke bare merkbare visuelt, men også håndgripelige: å sitte ved krysset mellom de to modulene er ubeleilig.

Form og vinkelretning, U-formede sofaer

Vinkelformede sofaer - store og små - er vanligvis laget i form av bokstaven "G". Og som i dette brevet er en del mye lenger enn den andre (selv om det er likeverdige). Før du velger en hjørnesofa, ta målinger av stedet du planlegger å sette den på. Prøven skal være 5-10 cm kortere i begge retninger - slik at installasjonen ikke forårsaker problemer.

U-formet sofa tilhører også kategorien av hjørne

U-formet sofa tilhører også kategorien av hjørne

Det er også hjørne sofaer med et dobbelt hjørne - i form av bokstaven "P". De er vanligvis plassert i store rom - stue-spisestue, spisestue-kjøkken, kjøkken-stue - til separate soner. I dette tilfellet er sidedelene ikke for store, men midtdelen er betydelig i lengden. I store rom ser slike møbler godt ut som et eget hvilested, og sammen med stoler av samme design og et salongbord.

funksjonell

Likevel er det nødvendig å bli definert med det for hvilket formål du vil bruke en vinkel sofa: bare å sitte, eller fortsatt som en ekstra sovende. Ofte faller valget på det andre alternativet. Den foldbare hjørne sofaen er komfortabel i stuen, barnehagen. Sjelden blir de satt på kjøkkenet og på kontoret - ikke akkurat det du trenger, men i en liten leilighet, og med invasjonen av gjester, vil en ekstra seng selv på et uvanlig sted ikke være overflødig.

En type sammenleggbar sofa

En type sammenleggbar sofa

Det er spesielle hjørnesofaer for kjøkkenet. De har vanligvis små dimensjoner, ikke så myke og voluminøse, siden den er laget for å "sitte" i kort tid. Er dekket av praktisk materiale, designet for intensiv bruk og behovet for hyppig vasking. Ofte er det miljølær eller skinn, men kanskje en billig jacard med spesiell behandling.

En sammenleggbar hjørne sofa til kjøkkenet er en nysgjerrighet, det kan kun gjøres etter spesiell bestilling. Seter i slike møbler er vanligvis festet på hengslene, og under dem er et lite bryst gjemt - for å lagre sjelden brukte kjøkkenredskaper, langsiktige dagligvarebutikker mv.

Moderne modeller av kjøkken sofaer

Moderne modeller av kjøkken sofaer

I noen sofaer i stedet for myke armlener rundt kantene, kan du lage små hyller, nattbord. De kan også plasseres "i hjørnet", i stedet for ryggstøtten eller bare erstatte en del av den. Faktum er at ingen sitter i et hjørne - det er for ubehagelig, så du kan bruke denne delen som et bord eller en hylle.

Et annet alternativ - på bakveggen kan du lage hylle. Denne typen møbler brukes til sonerom.

Sofa med hylle - det er forskjellige modeller

Sofa med hylle - det er forskjellige modeller

Det er mer som et skap-sofa eller noe lignende. Praktisk og funksjonell, men for mye tid kan brukes på rengjøring. Legg merke til at mange modeller har en løftende del, der en volumetrisk boks er skjult. Det kan brukes til å lagre vasketøy eller lavsesong / ekstra sengetøy - tepper, tepper, ekstra gjesteputer, etc.

Noen hjørne sofaer har en side osmannisk - del uten rygg og sider. Denne typen polstrede møbler er mer kompakt - det er ingen tredimensjonal sidevegg, som ikke er mindre enn 10 cm, og oftere 15 eller mer.

Fylling og materialer

Den myke delen av sofaen kan være laget av forskjellige materialer. Den består som regel av to deler - hovedenheten, som danner et sete og et mykt polstring / mellomlag, noe som skaper ekstra komfort.

Hjørnesofa i en liten stue ser ikke massiv ut

Hjørnesofa i en liten stue ser ikke massiv ut

Hva kan være et sete

En myk blokk kan være laget av følgende materialer:

 • Skum. I budsjettmodeller er setene laget av tykt skum. Det er billig, men ikke for holdbart - det crumples og slites bort. Vanligvis skum sofaer er kjøpt for barn - barnet vil vokse raskt, og med møbler må si farvel.
 • PPU - polyuretanskum. Et annet billig, men mer holdbart materiale. I den tradisjonelle versjonen er en blokk med materiale. Men det er også sofaer med granulert polyuretanskum. Ukonvensjonell form, som ikke så så lenge siden.

  Det er mange alternativer for utforming av svært liknende modeller

  Det er mange alternativer for utforming av svært liknende modeller

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 65 = 66