Szintek a mosogatók számára: típusok, választási lehetőségek és telepítés

Szintek a mosogatók számára: típusok, választási lehetőségek és telepítés

Drain szifon - a szükséges dolog, és nagyon hasznos, mert védi a haza a kellemetlen szagokat, amely képes behatolni a csatornába, valamint megakadályozzák a kialakulását dugulás a vezetékekben. Általában legalább három vízelvezető szifon van a házban. Az egyikük a konyhai mosogató alá van szerelve, a második pedig a mosdó alatt, a fürdőszobában és a harmadik helyen. Mai cikkünk az utolsó típusú szifonok szentelt. Ebből megtudhatja, hogyan működik a különféle típusú szifonok a mosogatóhoz. Reméljük, hogy ez az információ segít a helyes döntés meghozatalában!

Gyönyörű szifon a mosogatóhoz

típusok

Amint már említettük, a leeresztő szifon nem csak a mosogató alá van szerelve, hanem más típusú szaniteráruk alatt, például fürdőben vagy bidetben. Minden egyes szaniter áru esetében van egy bizonyos szifon, amelynek saját tulajdonságai vannak.

Szifon leeresztése fürdőkádra három változatban létezik:

hagyományos

A hagyományos szifon mindenkinek ismeri, kivétel nélkül. Lehetővé teszi a kád vízzel történő betöltését, csak a leeresztő lyukat egy gumidugóval a láncokon. A víz elvezetéséhez elegendő a parafát eltávolítani.

Hagyományos szifon a fürdőszobában

félautomata

Félautomata szifon teszi könnyebbé a víz felvételét és lecserélését. Fel van szerelve egy külső egységgel ellátott vezérlőegység a túlfolyónyíláshoz.

Annak érdekében, hogy a mechanizmus és túlfolyó akcióba, meg kell nyomnia egy gombot, emelje fel a kart, és kapcsolja ki a szelepet a vezérlőegység, az eszköztől függően. Ennek eredményeképpen egy speciális kábel leereszti vagy felemeli a leeresztő csavart.

Félautomata kád szifon

automatikus

Viszonylag korábban megjelent a vízvezeték-piacon az automatikus szifon. Belső elrendezése gyakorlatilag nem különbözik elődeitől, de az ellenőrzés másképp zajlik.

A leeresztő nyílást automata dugaszoló szelep zárja le. Amikor megnyomja, a dugó leesik, és szorosan lezárja a lefolyót, és amikor ismét megnyomja, akkor felfelé kerül.

Automatikus szifon a fürdőszobában

Bidék esetén

A vízelvezető szifon sajátossága a bidé számára a térd szokatlanul nagy hajlítása, mivel nagy víz áramlik a szifonon. Alapvetően a bidét és a mosogató szifonja gyakorlatilag ugyanaz. Bővebben a hüvelyek szifonjairól, a következő részben beszélünk.

Bidé krómozott szifonnal

típusok

cső

A csőszifon egy hajlított fém vagy műanyag cső. A cső hajlításában vizes kapu alakul ki, de nem nagyon mély. Ezért ha egy szifont nem használnak hosszú ideig, akkor a víz elpárolog, és különös, puffanó szagot okoz. Ezenkívül a csőszifon gyakran eltömődik, ami eltömődést okoz.

Szerencsére a design lehetővé teszi a szifon szétszerelését és tisztítását. Azonban, ha egy csőszifont nem a fürdőszobában, hanem a konyhában telepít, akkor ezt a műveletet gyakran kell elvégezni. Az ilyen típusú szifon másik hátránya, hogy sok helyet foglal el, és szinte semmi hasznos helyet hagy a mosogató alatt.

Szifon a mosogatók számára

palack

Palack szifon úgy nevezik, mert középső része egy palack alakú hosszúkás lombik. Annak érdekében, hogy ilyen szifont telepítsen a mosogató alá, valószínűleg szükség van szakemberek segítségére. De maga teljesen szétszerelheti és tisztíthatja néhány elemét.

Méltóság szifon az, hogy lehetővé teszi, hogy csatlakoztassa a lefolyó a mosogatógép és a mosógép nélkül, közvetlenül egy további kibocsátása a csatornába. Végül az utolsó érv az ilyen típusú szifon, ha a leeresztő shell hit néhány apró tárgy, akkor mindig, egyszerűen csavarja le a lombik alját.

Palackozott szifonok mosogatókhoz

hullámos

Hullámos szifon egy műanyag cső, amely összecsukott szerkezetének köszönhetően bármilyen alakot képes kialakítani. A plaszticitás az ilyen típusú szifon fő előnye. A mosogató alatt a legkisebb helyre is benyomódhat, és kényelmesen csatlakoztatható a mosogatóhoz. Ezenkívül a hullámos szifon csak két elemből áll: a tényleges csőből és az összekötő egységből.

Szinte monolitikus szerkezete sokszor csökkenti a szivárgás esélyét. Ennek a szifonnak a hátrányai: először is instabil a magas és alacsony hőmérsékleten. Ez nem, hogy elkerüljék, hogy hit által forrásban lévő vízben vagy a jégképződés, másrészt - ráncok hamar eltömődött a zsír, ami miatt dugulás keletkezik, így annak érdekében, hogy tisztítsa meg a szifont, akkor azt teljesen el kell távolítani.

Hullámosított szifon kagylókhoz

száraz

A szaniterek piacán viszonylag nemrég megjelent a száraz szifon. Speciális kialakítása miatt, amely megakadályozza a víz stagnálását, gyakran használják a dachákat, ahol nincs fűtés.

Amikor a víz belép a gumimembránba, a víz megy keresztül, és a víz átmegy rajta, mint egy cső. Amint a víz megszűnik, a membrán újra megköti és bezárja az áramlási lyukat.

Száraz szifon

Anyag szerinti osztályozás

A szifonok gyártásához használják műanyag vagy fém.

Mosogató króm szifonnal

Modern mosogató tulipán

Szifon aranyozással

fém

Ha nem tervezi, hogy lezárja a szifon szekrényt, vagy felszerelheti a talapzaton, akkor válassza ki a fémterméket. Fém szifonok inkább esztétikus, és drágább modellek - valóban fényűző.

Különösen népszerűek a fém szifonok krómozott bevonattal. Ezek tökéletesen harmonizál egyéb belső krómbetétekkel a fürdőszobában: törölközőtartó, mixer rúd függöny, kilincsek. A krómozott szifon kiválasztásakor ne feledje, hogy a megfelelő bevonás nélkül a bevonat nagyon gyorsan elveszíti eredeti fényét.

A szifon burkolatot általában a fürdőszoba általános stílusának megfelelően választják. Tehát a klasszikus vagy vintage belső térben érdemes előnyben részesíteni egy réz, bronz vagy réz bevonatú leeresztő szifont.

műanyag

Egy korszerűbb verzió műanyag szifonok. A műanyag könnyű, tartós és tartós anyag, ami egyébként sokkal olcsóbb, mint a fém.

A műanyag szifon könnyen felszerelhető önmagában, és szükség esetén szétszerelhető. Többek között a műanyag modellek jelentős előnye, hogy a mészfalak nem alakulnak falukon.

Ha azonban a műanyag szifont választotta, győződjön meg róla, hogy rejtett. Nagyon vonzónak tűnik, ezért jobban megfelel a zárt héjmodelleknek, például egy tulipánhéjnak.

kiválasztás

Tehát a szifon kiválasztása számos különböző tényezőtől függ:

  • A mosogató típus, amelyhez a szifon csatlakozik. Ha egy ilyen modell héja, hogy az alatta lévő tér nyitva van a szemnek, érdemes fémszifont vásárolni. A műanyag szifon nem tűnik olyan jónak, ezért jobb, ha csak zárt mosogatómodellekbe építhető.
  • Ingyenes hely a fürdőszobában. Ha a fürdőszoba kicsi és minden szabad hely a számlán, akkor vegye meg a hullámos műanyag szifont. Nagyon kevés helyet foglal el, és lehetővé teszi például mosogatógép alá helyezését.
  • A szoba, amelyben a szifont használják. Ha szárazföldet választasz egy vidéki házban, ahol télen nincs vízellátás, száraz típusú leeresztő szifonra van szüksége.
  • Szifon áramlási sebessége. Magasabbnak kell lennie, annál nagyobb háztartási készülékek csatlakoznak hozzá, és annál nagyobb a víznyomás a csapban.
  • A szifon rész szélessége. Közvetlenül befolyásolja a szifon kapacitását.
  • A szifon ára. A fémmodellek rendszerint drágábbak.
Fém szifon a mosogatókhoz

Kis víznyomás a csapban

Sarokmosó nyitott szifonnal

Telepítése saját kezűleg

Mielőtt elkezdi telepíteni a szifont, előkészítő munkát kell végeznie. Az első dolog természetesen megszabadulni a régi szifontól. Megszüntetése után próbálja meg legalább tisztítani egy kicsit a szennyvíz csatorna felhalmozódását. A jövőben ez segít elkerülni az elzáródások kialakulását.

A régi szifon eltávolítása

A szifonház hornyát gyűrűs tömítéssel tömítik és meghúzzák. Az elágazó csövön rögzítse a tengelykapcsoló anyát és tömítse kúpos alakú tömítéssel. Illessze az elágazó csövet a ház hornyába, és húzza meg az anyát, de addig, amíg meg nem áll, különben a szifon nem fog működni. Az oldalsó elágazó csőhöz rögzítse a csapot, és rögzítse a csatlakozást egy szorító anyával, előtte tömített lapos tömítéssel. Tegyen védő hálót a mosogató ürítőnyílásába, és a másik oldalon egy csövet. Ne felejtse el tömíteni a tömítést egy gumitömítéssel! Biztosítsa a szerkezetet úgy, hogy a rögzítőcsavart a rácsba csavarja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 72