De muren versieren met je eigen handen

Vaak zien we aan het einde van de reparatie dat we een of meer lege muren hebben die eenvoudigweg moeten worden versierd. Meteen rijst de vraag - hoe de muur te versieren. Er zijn veel verschillende manieren. En alle charme van wanddecoraties is dat de meeste gemakkelijk kunnen worden verwijderd en vervangen, waardoor de sfeer en soms zelfs de stijl van de kamer veranderen. Laten we eerst eens bekijken hoe we een muur correct kunnen versieren, in termen van ontwerp.

Ontwerper aanpak

Bijna alle moderne interieurstijlen - modern, hightech, minimalisme, etc. - stel voor lichte, zacht geverfde muren. Het ontwerp is eenvoudig en onopvallend, maar na een tijdje wil je iets helderder, sommige accenten. En de beste manier om deze accenten toe te voegen, is om de muren te versieren. Glad en soepel, ze dienen als een ideale achtergrond.

Panelen en collages

De eenvoudigste manier is om een ​​wandpaneel te maken uit dezelfde kleine fragmenten, deze in kleuren te schilderen die dicht bij de basiskleuren liggen, of te spelen met een van de extra kleuren die al in het interieur aanwezig zijn.

Simpele panelen zien er goed uit in elk interieur

Simpele panelen zien er goed uit in elk interieur

Collage is geschikt voor wanddecoratie. Ze kunnen worden gemaakt van foto's - van een persoonlijk album, beroemdheden, natuurlijke of stedelijke landschappen, dieren, vogels ... en zoiets. Reproducties van foto's, zelfs eenvoudige meerkleurige fragmenten, geplakt, bijvoorbeeld met behang-metgezellen, zullen het doen.

Collage van behang op de muur

Collage van behang op de muur

Als de stijl van de kamer dichter bij de pop-art of een andere avantgarde-richting staat, wordt het juiste thema gekozen en is het kleurontwerp van de collage moeilijker. Dit is dichter bij kunst dan alleen design. Als voorbeeld - je kunt spelen met afbeeldingen of reproducties van avant-garde artiesten in verschillende kleuren.

Dit komt dichter bij de kunst

Dit komt dichter bij de kunst

En het is verre van noodzakelijk voor elke frame tot muur gaten. De oplossing kan worden geleend van de galerijen: hang de kroonlijst onder het plafond - gewoon of touw, en aan het om de elementen van het decor van de muur vast te zetten op de dikke lijn. Verandering van de belichting is in dit geval enkele tientallen minuten.

triptieken

Sinds de oudheid werden de muren versierd met drieluiken, die vroeger alleen werden gebruikt om te schilderen. Je kunt vandaag de muren beschilderen, maar dit vereist veel talent. Voor degenen die zich niet met het schilderij hebben ontwikkeld, is er nog een andere optie - om het beeld (de foto) dat je leuk vindt te verdelen in verschillende fragmenten en op deze manier op de muur te plaatsen.

Zeer eenvoudige decoratie voor de muur, maar het ziet er geweldig uit

Zeer eenvoudige decoratie voor de muur, maar het ziet er geweldig uit

De methode is eenvoudig, maar het geeft een interessant effect. En dat alles er meer uitzag, maak onder elk fragment de basis. U kunt dunne houten latten gebruiken, om te slaan van de can Fiberboard, zelfs met een dichte, zelfs kartonnen, gesneden stukjes isolatie - dun schuim.

In de vorm van een traditioneel drieluik

In de vorm van een traditioneel drieluik

Beeldstylistiek, de overheersende kleur, u kiest op basis van de algemene stijl van de kamer en beschikbaar in de binnenste tinten. Het is niet noodzakelijk dat het beeld alleen uit dergelijke tonen bestaat, maar de primaire kleuren moeten aanwezig zijn. Dit is de enige manier om de decoratie van de muur met de rest van het ontwerp in één geheel te verbinden. Als u de juiste afbeelding nog steeds niet kunt vinden, kunt u een zwart-witfoto gebruiken. Te zeer indrukwekkende looks. Alleen met foto's moeten frames praktisch vlak zijn - stukjes hard karton en dat is het.

Foto op de muur in de vorm van een collage

Foto op de muur in de vorm van een collage

We versieren de muren met foto's

In het algemeen geeft het idee om de muur met foto's te versieren het huis van individualiteit. Zelfs strikt koud minimalisme wordt gezelliger. Als je je verveelt met de kou van het inrichten van je huis - voeg een paar foto's toe binnen of zonder - en voel je de situatie meteen als "warmer".

Sommige foto's zullen het interieur meer naar huis maken

Sommige foto's zullen het interieur meer naar huis maken

En hangende foto's aan de muren kunnen op hetzelfde principe zijn - op de lijnen die aan het stokbrood onder het plafond zijn bevestigd.

Decoratie met hout en steen

Als u de decoratie van de muur ziet als iets meer globaal, stijlvol en permanent, kunt u verwijzen naar materialen zoals hout en steen. Dit wordt al een stationair decor, dat je nauwelijks snel kunt veranderen. Maar de mate van decoratie is een orde van grootte hoger.

Volumetrische houten wand - stijlvolle inrichting

Volumetrische houten wand - stijlvolle inrichting

Helder de somberheid op en de kilte van de steen kan worden verlicht door warme tonen. Fragmenten hoeven niet glad te zijn, de "rafelige" rand is zelfs interessanter vanuit het oogpunt van decoratie, maar het is erg lastig vanuit het oogpunt van huisvrouwen - het is moeilijk schoon te maken.

Hetzelfde idee, maar dan in steen en versterkt met achtergrondverlichting

Hetzelfde idee, maar dan in steen en versterkt met achtergrondverlichting

Living decoraties van planten

Zeer ongebruikelijk zijn de levende versieringen op de muren. Dit zijn de zogenaamde "groene muren". In een bepaalde hoeveelheid geplant levende planten. Ze zijn geselecteerd in verschillende kleuren, soorten, met verschillende vormen van bladeren. U kunt een dergelijke compositie maken in de vorm van een afbeelding in het kader, met verplichte markeringen. Vergeet niet om het decor regelmatig water te geven ...

Een groen plaatje van planten is een ongebruikelijke manier om muren te decoreren

Een groen plaatje van planten is een ongebruikelijke manier om muren te decoreren

Het is een beetje makkelijker om composities van klimplanten te maken. Ze zijn geplant in een lange container, de lijn is vastgebonden en de zwepen zijn erlangs verdeeld. Goed geselecteerde planten zien er geweldig uit. Het enige negatieve is dat het "decor" nog lang groeit.

Leef stoeprand onder het plafond

Leef stoeprand onder het plafond

Nog een versie van een levend beeld van planten

Nog een versie van een levend beeld van planten

Wij maken sieraden voor de muren met onze eigen handen

Er zijn veel ideeën voor het versieren van muren in een ruimte die eenvoudig zelf te implementeren zijn. Het meest populair zijn misschien stickers of stickers. Er zijn veel kant-en-klare exemplaren die gewoon gelijmd moeten worden, maar het is niet altijd mogelijk om precies te vinden wat je wilt. Maar je kunt altijd doen wat je zelf hebt bedacht.

Decor voor wanden van papier: vlinders, bloemen, harten

Het is heel eenvoudig om een ​​volumetrische decor te maken voor muren van gekleurd papier. Alleen moet het tweezijdig zijn - de vellen moeten aan beide zijden worden geverfd. We hebben nog een andere dubbelzijdige scotch nodig, en ook een potlood, schaar, misschien karton.

In romantische interieurs - kinderkamers voor meisjes - versier je muren met vlinders of bloemen. De eenvoudigste manier is om patronen uit karton van verschillende formaten te verwijderen. Het is handig om ze in een fijn geschuurd potlood te traceren en vervolgens uit te knippen op de afgedrukte lijnen.

Versier de muur met vlinders - schattig en onverwacht

Versier de muur met vlinders - schattig en onverwacht

Als we het over vlinders hebben, dan moeten ze de "vleugels" buigen en een recht lichaam achterlaten. Plak een klein stukje dubbelzijdig plakband (terwijl u de beschermlaag slechts aan één kant verwijdert). Op deze stick is het mogelijk om de decoratie op elk oppervlak te lijmen.

Vlinders aan de muur maken met hun eigen handen

Vlinders aan de muur maken met hun eigen handen

Van deze kleurrijke vlinders kun je foto's maken. Het belangrijkste is het idee en de wens om het te realiseren.

Foto's van vlinders

Foto's van vlinders

Volgens hetzelfde principe worden bloemen gemaakt van hetzelfde dubbelzijdige gekleurde papier. En eenvoudige kamille ziet er grafischer uit dan een decoratie, dan complexer (klaprozen, rozen, enz.). Snijd ze, de bloemblaadjes iets buigen, plakband naar het midden. Het blijkt een driedimensionaal ornament te zijn.

Decor voor wanden van papier - bulkbloemen

Decor voor wanden van papier - bulkbloemen

Een andere romantische optie - harten. Ze zijn ook uit papier gesneden, alleen de uitsparing is dieper gemaakt. Dan, combineer en lijm het gesneden deel, geef het decor volume. Ze lossen ze ook precies op - op stukjes dubbelzijdige scotch.

Decoratie voor een muur - harten

Decoratie voor een muur - harten

Wanddecoraties van draden en anjers

Weet je niet hoe je een muur op een originele manier moet versieren? Je kunt heel interessante dingen uit de rode draad maken. Neem wat basis - een houten plank, bijvoorbeeld, erop anjers vullen een silhouet.

Ongebruikelijke wanddecoratie voor eigen gebruik

Ongebruikelijke wanddecoratie voor eigen gebruik

Tussen de noppen zijn de draden uitgerekt, waardoor een driedimensionaal patroon ontstaat. U kunt elke draad gebruiken, bijvoorbeeld een mulina.

Decoratieve versieringen voor muren

Decoratieve versieringen voor muren

In deze techniek kun je bijna elke afbeelding doen.

Voorbeelden van voltooide werken

Voorbeelden van voltooide werken

Nog een voorbeeld

Nog een voorbeeld

Vervaardiging van panelen

Maak eenvoudig een prachtige foto voor uw slaapkamer of kamer. Je moet een dikke isolatie nemen - polystyreen of zoiets als 2-3 cm dik.

Paneel voor muur

Paneel voor muur

Snijd het schuim in gelijke of verschillend bemeten stroken, wikkel het in met een geschikte doek of behang. Bevestig ze op de gemakkelijkste manier met de nietjes van de bouwnietmachine.

Een foto voorbereiden

Een foto voorbereiden

Aan het paneel was eenvoudig te bevestigen, ze zijn bevestigd (bijvoorbeeld om te lijmen) met beugels. Op een van de fragmenten - effen gekleurd - kun je een tekening toepassen. Het kan worden gedaan met een stencil, je kunt een tekening vinden, knip het uit en plak het.

De foto maken

De foto maken

Alles is gemakkelijk en eenvoudig, gedurende enkele tientallen minuten is het paneel klaar. Een paar opties op de onderstaande foto.

Decoratie voor keukenmuren

De eerste mogelijkheid is om een ​​foto te maken, maar dan met een "keuken" tekening. Bijvoorbeeld een foto van koffiebonen, kopjes koffie of andere soortgelijke afbeeldingen. Je kunt een decoratief paneel maken met zelfs gewone dingen - bijvoorbeeld bestek en borden.

Decor voor keukenwanden kan worden gemaakt van bestek of gerechten

Decor voor keukenwanden kan worden gemaakt van bestek of gerechten

Meer traditioneel, het gebruik van platen uit verschillende landen. Ze zijn beide een ornament en een herinnering aan een aangename tijdsbesteding.

Borden op de muur - en het is leuk om de reizen te onthouden en mooi

Borden op de muur - en het is leuk om de reizen te onthouden en mooi

De tweede manier om de platen te plaatsen is op de planken

De tweede manier om de platen te plaatsen is op de planken

Een andere manier om een ​​lege muur in de keuken te versieren, is om stickers te gebruiken. Ze kunnen klaar zijn - ze zijn te koop, maar je kunt ze uit elke afbeelding knippen en op een dubbelzijdig plakband plakken.

Stickers op de muur

Stickers op de muur

Videolessen over het maken van een wanddecor voor je eigen handen

Hoe maak je een foto van zeeschelpen

Beeld van koffiebonen

Decoratief paneel

Voorbeelden van decoraties aan de muur in een video-indeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1