Hoe en wat met cellenbeton binnen en buiten

Het gebouw uit gasbeton kan zonder uiterlijke versiering staan ​​zonder de integriteit van de blokken te schaden (het is een kwestie van autoclaaf gas silicaat). Maar na verloop van tijd nestelde zich stof op het oppervlak van de blokken en werd eerder een wit buitenoppervlak slordig grijs met strepen. Dus toch vroeg of laat, maar de vraag rijst over het bekleden of afwerken van gasbeton van buitenaf. Binnen wordt de afwerking van gasbeton vrijwel direct na de bouw uitgevoerd: de blokken in het interieur zijn niet erg aantrekkelijk. 

Zo ziet cellenbeton er zonder afwerking in een paar jaar uit

Zo ziet cellenbeton er zonder afwerking in een paar jaar uit

Aangezien cellenbeton een zeer hoge damppermeabiliteit heeft, zijn er bepaalde nuances in afwerkingswerkzaamheden. Feit is dat bijna alle materialen paren slechter leiden dan gas silicaat. Dit veroorzaakt problemen, omdat om de normale afvoer van waterdamp uit de kamer te verzekeren, de doorlaatbaarheid van muren - vanuit de kamer - naar de buitenwereld moet toenemen. Aan zo'n eis wordt alleen voldaan door speciale gipsmengsels voor schuimbeton. Maar als bepaalde regels worden gevolgd, kan de finish er zijn.

Buitenafwerking van cellenbeton

Eerst over hoe je niet kunt trimmen. U kunt geen schuim of polystyreenschuim opwarmen, buiten pleisterwerk met gewoon zandbetonpleister, verf met afdekfilmvormende verven. Als een kachel, indien nodig, kunt u de minerale wol, verf kleuren gebruiken, de poriën niet overlappen om vocht af te sluiten van de muren. Nu over wat je de gevel van schuimbeton kunt afwerken.

Geveerde gevels: bekleding, gevelbeplating, panelen, enz.

Bij het versieren met materialen die op de latten of geleiders tussen het afwerkmateriaal en de muur zijn gemonteerd, is er sprake van een opening. Het wordt ventilatie genoemd, omdat in dit interval, met het juiste apparaat, er een actieve luchtbeweging is van onder naar boven. Het juiste apparaat is de aanwezigheid van gaten in het afwerkmateriaal aan de onderkant en aan de bovenkant. Dit zorgt voor de luchtstroom van onder naar boven. Deze stroom voert vocht mee, dat uit de kamer wordt verwijderd. Dit apparaat lost het probleem van condensaat op en handhaaft ook de normale vochtigheid van de wanden. Aangezien cellenbeton met een hoge luchtvochtigheid lagere sterkte-eigenschappen heeft, draagt ​​het behoud van de normale luchtvochtigheid bij aan een langere "levensduur". De afhankelijkheid van de sterkte van gasbeton op het percentage vochtgehalte wordt weergegeven in de grafiek.

Afhankelijkheid van de sterkte van gassilicaat op vochtigheid

Afhankelijkheid van de sterkte van gassilicaat op vochtigheid

Bij buitenafwerking van cellenbeton met geventileerde speling heeft het meestal een vochtgehalte van 10-15%, d.w.z. bevindt zich in de optimale zone. Om een ​​dergelijke opening over het hele gebied van de muur te creëren, wordt een lat gevuld die een afstand van 3-5 cm tot de buitenrand biedt.

Voorbeeld van een loods voor gevelbekleding of voering

Voorbeeld van een loods voor gevelbekleding of voering

Kratten gebruikt voor houten balken (behandeld met ontsmettingsmiddelen), metalen rails - verzinkte profielen voor gipsplaten of speciale ventfasadov. De frequentie van de krat is 40 cm. Volgens dit principe is de gevel gemaakt van gasbeton met voering, gevelbeplating, gevelplaten.

Bij het beveiligen van het krat van de muur, rijst de vraag: wat, of, om preciezer te zijn, "wat" om het krat aan het gas silicaat te bevestigen. Je kunt gewoon op de schroeven (zwart, ze zijn sterker), maar om de kist goed te houden, heb je een lange lengte nodig. Dit betekent dat het metaal diep in het lichaam van het blok komt. In de winter is het een uitstekende koudebrug. Maar dit is niet het ergste. Bij windbelastingen trilt het frame, de vibratie wordt van nature doorgegeven en vastgezet. Onder invloed van trillingen stort schuimbeton in. Hierdoor kan de schroef eruit vallen.

En dat is niet alles. Vanwege het temperatuurverschil - relatief warm cellenbeton en snelkoelend zelftappend metaal - vormt een zelfsnijder condensatie. Wanneer de temperatuur daalt, bevriest het en wordt het lichaam van het blok vernietigd. Gebruik in het algemeen geen zelftappende schroeven om de kist buiten op de aerocrete te bevestigen.

Bevestiging van het verzinkte profiel op ophangingen

Bevestiging van het verzinkte profiel op ophangingen

Om aan deze situatie te ontsnappen, worden er plastic pluggen in de muur gestoken en worden plug-nagels gebruikt. Gewone zijn van weinig nut, hoewel beter dan alleen zelftappende schroeven. Als u conventioneel gebruikt, moet de lengte van de plastic plug minimaal 30 mm zijn.

Bevestig in het algemeen beter op speciale, die "voor gasbeton" worden genoemd. Er zijn ze in de gespecialiseerde winkels die hardware verkopen. In de gebruikelijke bouwmarkt zijn ze niet te vinden. Van gewone gegoten grote afmetingen van het plastic onderdeel, evenals meer ontwikkelde schroefplaten.

Soorten deuvels voor gas silicaat

Soorten deuvels voor gas silicaat

De installatiemethode is standaard. Een gat wordt geboord onder de plug (plastic gedeelte). Afhankelijk van de vorm van het schroefvlak wordt deze erin gedreven (de bovenste pen wordt op de foto getoond) of er wordt een (onderste) plastic inzetstuk in geschroefd. Draai vervolgens de schroef vast.

Hoe een deuvel in cellenbeton te installeren

Hoe een deuvel in cellenbeton te installeren

Bij gebruik van houten spijlen of gegalvaniseerde profielen worden ze aan dergelijke pluggen bevestigd. De stap van het installeren van de kist is minder dan normaal - het is ongeveer 40 cm. Dit is voor een meer gelijkmatige verdeling van schokbelastingen die optreden bij harde wind. Een voorbeeld van omhulsel van cellenbeton met gevelbekleding is te zien in de video. Er zijn veel handige nuances.

Baksteen afwerking

Als u de gevel van cellenbeton met baksteen op de juiste manier plaatst, blijft deze decennialang probleemloos staan. Een verplichte voorwaarde is dat er tussen de wand van het afwerkmateriaal en de muur van cellenbeton een ventzazar moet zijn. De breedte is niet minder dan 30 mm. Om het te laten werken, bij het leggen van de afwerkstenen in het onderste deel, laat een paar kleine openingen, waarin de lucht zal binnenkomen. Om te voorkomen dat dieren erin vallen, zijn ze bedekt met ventilatieroosters.

beginsel

Het principe van "werk" van het systeem met een muur van decoratieve baksteen met betrekking tot 3-5 cm

Alleen dit type afwerking, in tegenstelling tot geventileerde gevels, moet in aanmerking worden genomen bij het berekenen van de fundering. Ten eerste moet het gewicht van een baksteen eindigt ook in een halfsteensverband aanzienlijk en in aanmerking genomen bij de berekening van het draagvermogen van de fundering. Ten tweede wordt de breedte van de bekleding genomen bij het bepalen van de breedte van de fundering: overhang bakstenen kunnen niet meer dan 3 cm, en een ventzazor moet 3-5 cm tussen de muur en afwerking.

Maar als je gewoon een bakstenen muur op de vereiste afstand van de muur van het huis plaatst, is de kans groot dat deze eenvoudig zal vallen. Omdat het nodig is om de muren van schuimbeton en baksteen te verbinden. Om dit te doen, zelfs in het stadium van het leggen van schuim, zijn tussen de blokken dunne platen geïnstalleerd, die "flexibele verbindingen" worden genoemd. Het beste van alles - als ze zijn gemaakt van roestvrij staal. Het medium in de oplossing waarin deze stroken worden verwarmd heeft een alkalische reactie en in het basische medium breekt het metaal, zelfs het zink, snel af.

Ingevoegd in de naden montageplaten om te communiceren met het metselwerk van het schuimbeton, maar ze zijn gegalvaniseerd en na een paar jaar kan de bakstenen afwerking vallen

Ingevoegd in de naden montageplaten om te communiceren met het metselwerk van het schuimbeton, maar ze zijn gegalvaniseerd en na een paar jaar kan de bakstenen afwerking vallen

Platen op het oppervlak van de muur worden ongeveer 60 cm geplaatst in elke tweede rij, de maximale afstand tussen de twee rijen rijen is 50 cm. De platen zijn versprongen. In het bereik van hoeken, raam- en deuropeningen moeten ze vaker worden geplaatst.

Installatie van flexibele verbindingen voor het afwerken van hun stenen met isolatie en zonder

Installatie van flexibele verbindingen voor het afwerken van hun stenen met isolatie en zonder

Soms bij het leggen over platen vergeten. In dit geval wordt een deuvel in de muur geschroefd, waaraan al een metalen geperforeerde plaat of ook een speciale roestvrijstalen pen is bevestigd. Een andere optie: tijdens het leggen van stenen, strikt tegenover de naad, wordt een gat gemaakt in de muur, waarin de haarspeld is verstopt. De haarspeld moet 10 cm in het lichaam van het beton en bijna de hele breedte van de steen gaan. Maar de haarspeld is niet flexibel en kan zowel cellenbeton als metselwerk breken (precies in de vloer van de steen). Daarom is het beter om niet te lijden onder een dergelijke "besparing". Hoe is de afwerking van cellenbeton met een afwerking met een ventasor - in de video.

Hoe de gevel van cellenbeton te bepleisteren

Zoals eerder vermeld, kunnen pleisters voor cellenbeton alleen worden gebruikt met hoge dampdoorlatendheid. Deze pleisters zijn duur, maar worden in een dunne laag aangebracht, waardoor een aantal voorbereidende maatregelen nodig zijn om een ​​vlak oppervlak te bekomen.

Start de pleisterwerken met vochtigheid van cellenbetonbeton niet hoger dan 27%. Voordat met het werk wordt begonnen, wordt het oppervlak behandeld:

 • Stof af met een borstel;
 • met een vlotter wordt het oppervlak genivelleerd;
 • deuken en spaanders zijn ingesloten met lijm vermengd met met stof belucht beton, wat bleek bij het snijden van blokken.

De minimumlaag - tot 10 mm kan niet worden versterkt. Als gevolg van glutineuze additieven in de samenstelling zal het stevig op het oppervlak blijven zitten. Als de laag 10-15 mm is, moet het glasvezelnet worden versterkt. Bij een dikte van 15-20 mm heeft het raster een metaalverf nodig. De buitenafwerking van gasbeton met gips van grotere dikte is niet praktisch.

Het gaas voor buitenwerk moet een cel in de orde van 3 mm hebben. Het moet bestand zijn tegen alkalische omgevingen (geschreven op de verpakking), anders verliest het na een paar maanden zijn kracht en houdt het vast met gips. Als gevolg hiervan zal de afwerklaag eraf vallen.

Afwerking van gasbeton met pleister buiten

Afwerking van gasbeton met pleister buiten

Versterking wordt uitgevoerd op de aangebrachte laag van het primermengsel. Het wordt ook speciaal gebruikt, heeft een uitstekende hechting op schuimbeton en vormt de basis voor het aanbrengen van decoratieve pleisters. De samenstelling wordt met een strook op de muur aangebracht. Terwijl hij niet bevroren is, wordt een net over hem gerold. Met een getande spaan of troffel wordt het net in de oplossing gedrukt. Nadat het volledig is ondergedompeld, neem een ​​gewone brede spatel en breng het oppervlak waterpas, voeg zo nodig een oplossing toe. Het gelijnde oppervlak laat men drogen. De periode is afhankelijk van het gebruikte materiaal en wordt aangegeven door de fabrikant. De gemiddelde periode is 7 dagen.

Op het gedroogde oppervlak van de versterkende laag wordt een primer aangebracht. Het voert verschillende functies uit:

 • egaliseert het absorptievermogen van het substraat (vermindert het);
 • schildert grijs (het is wit);
 • vermindert de porositeit.

Op de gedroogde primer (er is in de beschrijving) reeds aangebrachte afwerking - decoratieve pleister. De techniek van de toepassing hangt af van het type samenstelling.

Opwarming van cellenbeton muren

Bij normale berekening en naleving van de technologie (oplijmen met een dikte van een naad van 1-2 mm) hoeven gaswatersilicaatwanden tijdens het opwarmen niet nodig te zijn. In het centrale deel van Rusland is de dikte van het blok 325 mm. Als er toch een behoefte was, dan moet de isolatie dampdoorlatend zijn. En dit is minerale wol en schuimglas. Foamglass heeft uitstekende kenmerken, maar een hoge prijs. Minerale wol - goedkoper. De dikte van de isolatie hangt af van hoe koud het in huis is, maar het is meestal minimaal om 50 mm te gebruiken.

Bij het versieren met een krat, is het gemaakt van een bredere plaat of profiel, rekening houdend met het feit dat de dikte van de isolatie wordt toegevoegd aan de dikte van de ventilator. Soms heb je een rasp nodig. Dit zijn extra lamellen die, afhankelijk van de omstandigheden, langs of over de eerste kist worden verpakt. Gemonteerde warmte-isolatie aan de muur met speciale plastic deuvels met een brede hoed in de vorm van een schimmel.

Interne afwerking van cellenbeton

De decoratie van cellenbeton binnenshuis heeft zijn eigen kenmerken. Vaker dergelijke muren allemaal hetzelfde pleisterwerk. Gebruik dezelfde dure mixen als met exterieurdecoratie, maar het is erg duur. Er zijn manieren om muren te maken met gewone cement- of gipspleisters. Maar dit vereist aanvullende maatregelen: er wordt een voorlopig reliëf gecreëerd met behulp van goedkope lijm voor tegels. Het heeft een goede hechting (hechting), zelfs met een relatief vlak oppervlak van cellenbeton, creëert een uitstekende basis voor de toepassing van de volgende lagen. gips. De procedure is als volgt:

 • We verminderen de hygroscopiciteit van gasbeton. Als u een pleister op een onvoorbereid blok aanbrengt, krijgt deze geen tijd om te "grijpen", omdat het gasbeton zeer snel al het vocht zal opnemen. De laag brokkelt gewoon af. Daarom worden eerst de wanden gereinigd van stof en vervolgens bedekt met een primer van diepe penetratie. Het duurt twee lagen. De eerste droogt ongeveer een dag (afhankelijk van vochtigheid en temperatuur).

  Muren kunnen met een roller worden geprimed, of je kunt de compositie in een gewone tuin gieten

  Muren kunnen worden geprepareerd met een roller of u kunt de compositie in een gewone tuinspuit gieten

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  37 + = 41