Welke verf schildert de muren in het appartement: de keuze van de compositie, het ontwerp van het schilderij

Als je reparatie verwacht, maar je wilt het behang niet lijmen, dan rijst onvermijdelijk de vraag: wat bedekken de muren in het appartement in plaats van behang. Het verlaten van twee: decoratieve gips en schilderen. Om met gips te werken is het wenselijk om ervaring op te doen, maar het schilderen van de muren in het appartement kan op een vrij hoog niveau en zonder ervaring worden uitgevoerd. Je hebt een verlangen, tijd en een zorgvuldige uitvoering van operaties nodig. Trouwens, er is een verf die een goede imitatie is van sommige pleisters, maar die minder kost. 

Het schilderen van de muren in het appartement is een steeds relevantere manier van versieren

Het schilderen van de muren in het appartement is een steeds relevantere manier van versieren

Verven voor woonkamers

Het belangrijkste bij het kiezen van kleuren voor deze groep kamers is hun onschadelijkheid. Er worden ook hoge eisen gesteld aan de decoratieve eigenschappen van de coatings en de weerstand tegen zonlicht. Dit kenmerk, net als wasvermogen, is niet het meest gevraagd, behalve dat het misschien nodig is in de kinderkamer. Het is heel goed, als de verf niet ruikt, of bijna niet ruikt tijdens het aanbrengen, en het is zelfs wenselijk dat ze snel drogen.

Schildert op waterbasis

De meeste van deze vereisten worden beantwoord door op water gebaseerde formuleringen. De verbindende component kan hierin verschillend zijn, vanwege wat sommige eigenschappen veranderen, maar ze verenigen ze: ze zijn onschadelijk voor mensen, schaden de omliggende ruimte niet, drogen snel en hebben bijna geen geur.

Water emulsie

De meest populaire in deze groep zijn verven op waterbasis. Dit zijn composities op basis van polyvinylacetaat (ons bekend als PVA). Deze verf is gemakkelijk aan te brengen, heeft een goede dekkracht - meestal zijn twee lagen voldoende om een ​​egale kleur te krijgen. Na het drogen wordt een dichte film gecreëerd op het oppervlak dat de waterdamp passeert, er wordt ook gezegd dat een dergelijke muur "ademt". Zeer goed getint - elke kleur kan tientallen kleuren hebben.

Verf op waterbasis van het beroemde merk

Verf op waterbasis van het beroemde merk "Tikkurila" en een kleurkaart van slechts één kleur

Een van de belangrijkste voordelen is een lage prijs. En dit is misschien de doorslaggevende factor die wateremulsies tot leiders van de verkoop maakt, ondanks hun tamelijk ernstige tekortkomingen.

Het eerste ernstige nadeel is dat het niet erg bestand is tegen mechanische of schurende invloeden (het kan gemakkelijk worden bekrast). De tweede - het verbergt niet de gebreken van het oppervlak, vereist een zorgvuldige voorbereiding. Voor de muur zag het er absoluut glad uit. Het derde nadeel is de angst voor water. De bedekte wateremulsiewand kan meerdere keren worden schoongemaakt met een vochtige doek, maar niet in alle tinten. Sommige bands zullen duidelijk zichtbaar zijn. Maar de wanden kunnen getint zijn - laat een beetje "in reserve", om vlekken en slijtage te verwijderen, die na een tijdje verschijnen in de meest "beladen" gebieden.

In water dispergeerbare siliconen

Deze verf is bijna perfect. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en in een staat om zelfs redelijk goede scheuren te dichten - tot 2 mm. De film die achterblijft na het drogen, vervaagt niet, is niet bang voor vocht, het is ernstig beschadigd (u kunt zo veel wassen als u wilt). Door de muren in het appartement te verven met siliconenverf krijgt u een zeer glad oppervlak, zelfs zonder een perfecte voorbereiding en zorgvuldige uitlijning.

De film na drogen is zo glad dat zelfs microdeeltjes erop blijven hangen, stof zich niet ophoopt. Wat belangrijk is - de verf is dampdoorlatend, wat het mogelijk maakt om het in vochtige ruimtes te gebruiken. Hoge weerstand tegen ultraviolet kan ook worden gebruikt voor buitenafwerking (de hoofdtoepassing).

Siliconenverf op waterbasis - coating van uitstekende kwaliteit

Siliconenverf op waterbasis - coating van uitstekende kwaliteit

Het nadeel is eigenlijk één: een hoge prijs. Dit is de duurste verf voor vandaag (behalve voor getextureerd). Dit verklaart het feit dat ze niet erg populair zijn. Maar als u een duurzame, mooie coating voor wanden in een appartement of huis wilt, kiest u siliconenverf. In ieder geval kan het worden gebruikt in de gang en in de keuken.

Acryl waterdispergeerbaar

Dit type verf is ideaal: het is perfect getint, brandt niet uit, is goed aangebracht, schildert zelfs de scheur, hoewel kleiner van formaat - tot 0,7 - 1 mm. Het heeft een gemiddelde dampdoorlatendheid, de coating is moeilijk te beschadigen, het is mogelijk om zelfs met detergentia te wassen. Ze heeft geen speciale tekortkomingen. Op sommige parameters (dampdoorlatendheid) is het iets slechter dan wateremulsie, in sommige gevallen (dekkracht) is het iets minder dan siliconenverven, maar in het algemeen geeft het een zeer goed resultaat.

Acrylverf brandt niet, is niet bang voor vocht

Acrylverf brandt niet, is niet bang voor vocht

Het schilderen van de muren in het appartement met deze verf zal niet te duur zijn: de prijs is gemiddeld. Dus als u een combinatie van prijs / kwaliteit neemt, is dit de beste verf, zowel voor wanden als voor het plafond.

Decoratieve structuurverven

Dit is een relatief nieuwe richting. Door de muren in het appartement te verven met behulp van getextureerde verven, krijgt u een niet-glad, egaal gekleurd oppervlak, maar met een bepaald of chaotisch terrein. De basis van gestructureerde verf is een acryl waterdispersie met een pigment en verschillende additieven - zand van verschillende fracties, minerale vezels en andere soortgelijke stoffen die een reliëf vormen.

Deze verven verschillen in dichtheid, respectievelijk kunnen worden aangebracht met een spatel, borstel of roller. Sommige typen maken het gebruik van een spuitpistool mogelijk. De textuur kan variëren afhankelijk van het type toepassing en aanzienlijk. In de onderstaande foto ziet u bijvoorbeeld het resultaat van het aanbrengen van één verf met verschillende gereedschappen: een penseel, verschillende rollen en een spatel. In de foto - decoratieve verf voor muren en plafonds van de Duitse firma JOBI. Het heet PUTZEFFEKTFARBE (PutzEffectPharbe).

Een van de varianten van een getextureerde verf

Een van de varianten van een getextureerde verf

Deze compositie is in elke kleur in het palet ingekleurd, dus er zijn veel opties. Kan worden toegepast op de gipsplaat, beton, spaanplaat, vezelplaat, gepleisterde oppervlakken. Voor een beter effect is een voorlopige primer wenselijk.

Er zijn decoratieve verven met imitatiestoffen, suède, met echtscheidingsscheiding, verouderd oppervlak en vele andere. De toepassing is soms meerlagig - in drie lagen en meer - met behulp van verschillende hulpmiddelen. Meestal gaan deze formuleringen vergezeld van gedetailleerde instructies over de toepassing en de volgorde van werken, evenals aanbevelingen voor het selecteren van het instrument.

Verschillende manieren om decoratieve verf toe te passen, ziet u in de video.

Misschien bent u geïnteresseerd om te lezen over de keuze van behang voor de slaapkamer.

Verven voor badkamers, keukens en gangen

Voor keukens en gangen zijn de hierboven beschreven decoratieve acrylverven en siliconenverven op waterbasis geschikt. Ze hebben voldoende weerstand tegen slijtage en kunnen vaak worden gewassen. Het gebruik van verf in de keukens met uitgesproken reliëf is niet helemaal gerechtvaardigd - het zal moeilijk zijn om de zuiverheid van de muren te behouden. Maar paarlemoeren vlekken kunnen een kleine kamer visueel ruimer maken, vooral als de basiskleur licht is.

Maar er zijn verschillende soorten die beter bestand zijn tegen vocht en temperatuurverven die kunnen worden gebruikt in natte ruimtes - keuken en badkamer, maar ongewenst in woonkamers.

Alkyd-verbindingen

Alkyd-verven in hun consistentie lijken erg op olieverf, maar ze hebben een aanzienlijk verschil, zowel in de base (alkydharsen) als in de prestatiekenmerken. Het door hen geverfde oppervlak wordt goed verdragen door hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen en ultraviolet licht. Het heeft een gemiddelde dampdoorlatendheid en kan daarom worden gebruikt in natte ruimtes. Het wordt goed toegepast op houten en metalen oppervlakken. Wat anders in deze kleuren aantrekt, is dat het schilderen van de muren geen aanzienlijke investering vereist - ze zijn goedkoop. Voor een normaal uiterlijk is echter een goed geprepareerd oppervlak vereist. Door het type oppervlak dat is gecreëerd, kan de alkydverf glanzend, mat, halfmat.

Voorbeelden van alkydverven

Voorbeelden van alkydverven

Gebrek aan ernstige - ze worden verdund met organische oplosmiddelen - terpentine, benzine, terpentijn. Daarom is bij het schilderen en drogen in de kamer een aanhoudende karakteristieke geur. Ook min - ze verliezen uiteindelijk de kleurhelderheid, een gelige coating verschijnt. De optie is goedkoop, maar niet de beste voor duurzaamheid. Ze zijn erg goed voor het schilderen van radiatoren en verwarmingsbuizen - ze kunnen hittebestendig zijn - maar voor wanden is het de moeite waard om een ​​andere verbinding te gebruiken.

Verven op basis van silicaten (vloeibaar glas)

Als we het hebben over de specifieke eigenschappen van de silicaatcoating, dan is het voor de badkamer een goede keuze: de chemische samenstelling is zodanig dat er op de geverfde muren nooit een schimmel of schimmel is. Als er zo'n probleem is, is dit een van de opties voor zijn oplossing. De coating blijkt zeer sterk en duurzaam te zijn en de dampdoorlatendheid is de hoogste van alle huidige lak- en laksamenstellingen. Daarom kunt u in de keuken en in de badkamer deze kleuren gebruiken.

Silicaatverf - voorkomt de ontwikkeling van schimmels en schimmels

Silicaatverf - voorkomt de ontwikkeling van schimmels en schimmels

Maar er zijn belangrijke nadelen. Ten eerste, totdat het droogt, is de samenstelling zeer schadelijk voor de gezondheid. Werk met hem samen in beschermende kleding en ademhalingsbescherming (een goed gasmasker). Na het drogen is de film absoluut onschadelijk, maar het is onmogelijk om in de kamer te kristalliseren. Ten tweede zijn silicaten niet compatibel met andere soorten coatings. Ze liggen niet op het oppervlak, eerder geverfd met andere verf. Op dezelfde manier, op het oppervlak geschilderd met silicaatverf, zal geen ander "gaan liggen". In beide gevallen is volledige verwijdering van de vorige laag vereist. Ten derde zijn de samenstellingen alleen gepigmenteerd met minerale pigmenten en dit vernauwt het aantal kleuren en tinten aanzienlijk.

Misschien bent u geïnteresseerd in het onderwerp "Een keukenschort kiezen voor het werkgebied"

Schilderij van muren

Varianten van het schilderen van muren - veel, want er zijn geen beperkingen op het aantal daar. Het is belangrijk om de juiste kleurencombinatie te vinden bij het schilderen van muren. De gemakkelijkste manier om dit te doen is als u schaduwen selecteert uit tabellen die ontwerpers gebruiken. Daarin verzamelden de groepen tinten die in dezelfde ruimte kunnen worden gebruikt, terwijl het interieur harmonieus is.

Nu over de methoden van het gecombineerd schilderen van muren. Er zijn er veel, ze zullen er op verschillende manieren anders uitzien in het interieur. Kies degene die je leuk vindt.

Horizontale indeling in twee of drie zones

Deze methode is traditioneel. Meestal is de kamer verdeeld in twee zones. Hieronder schilderen ze met donkere tinten, aan de bovenkant - met lichtere tinten. De klassieke optie - de indeling in drie delen in hoogte - een donkere tint is gekleurd lager derde, de bovenste twee - meer licht. Maar dit is slechts een klassieker, in feite kan een donkere verf eindigen in het midden of bijna onder het plafond. Alleen met deze methode moet je voorzichtiger zijn: hij maakt de plafonds visueel lager. De uitzondering is een lichte strook bijna onder het plafond.

De kamer in twee kleuren schilderen: horizontale scheiding

De kamer in twee kleuren schilderen: horizontale scheiding

De grens van twee kleuren, als het schilderen van de muren in het appartement op zichzelf is gedaan, is zelden ideaal. Om de tekortkomingen te versieren, kunt u het vormstuk, een enkele strip, lijmen. Een andere optie - voordat u de tweede tint precies op de rand aanbrengt, op de lijn om de verftape te plakken. Na het schilderen om te verwijderen, zal de ideale lijn blijken (als precies een scotch hebben geplakt).

Het gieten kan wit blijven - het wordt gecombineerd met alle kleuren en kan in een van de geschikte kleuren worden geverfd

Het gieten kan wit blijven - het wordt gecombineerd met alle kleuren en kan in een van de geschikte kleuren worden geverfd

Deze techniek kan op elke locatie worden gebruikt en de stijl kan er zijn. Alleen met sierlijsten - het is meer als een klassieker, het is acceptabel voor landelijke stijl, voor een van de ethno-stijlen. Gewoon een duidelijke rand of versierd met een schitterende strook scheiding - dit is minimalisme of hi-tech.

Muuraccentuering

Een modieuze trend in het inrichten van kamers is het kleuren van een muur. Er zijn twee opties:

  • een donkerdere tint van dezelfde kleur;
  • een andere kleur uit een compatibel palet.

Met goed gekozen details in het interieur zien beide methoden er aantrekkelijk uit. Dit is de gemakkelijkste manier om het interieur gedenkwaardig en helder te maken.

Heldere kleuren uit hetzelfde palet - de gemakkelijkste manier om het interieur feller te maken

Heldere kleuren uit hetzelfde palet - de gemakkelijkste manier om het interieur feller te maken

Bedenk dat het in de slaapkamers bijvoorbeeld beter is om niet zo scherpe combinaties te gebruiken - de sfeer in dergelijke kamers moet zachter zijn. Scherpe contrasten zijn goed in de woonkamers, kinderen. Kinderen houden over het algemeen van heldere combinaties.

Gamma in de slaapkamers is meer ontspannen

Gamma in de slaapkamers is meer ontspannen

Horizontale strook

Dit is een vrij brede band, die ongeveer op ooghoogte loopt. Meestal wordt dit type kleuring van de kamer gebruikt, als het nodig is om aandacht te besteden aan sommige elementen van het decor - bijvoorbeeld foto's.

Een brede horizontale strook is een andere manier om een ​​kamer in twee kleuren te schilderen

Een brede horizontale strook is een andere manier om een ​​kamer in twee kleuren te schilderen

Het ziet er goed uit in de gangen - verlaagt de hoogte van het plafond, het maakt het groter. Een andere populaire toepassing - kinderkamers: heel veel goed uitziende kindertekeningen op de achtergrond.

De band hoeft niet monofonisch te zijn - een eenvoudig verloop is ook niet slecht

De band hoeft niet monofonisch te zijn - een eenvoudig verloop is ook niet slecht

Gestreepte wanden

Een interessante ontvangst, maar het is het niet waard om het voor de hele kamer te gebruiken. Je kunt dus een muur tekenen - een van de soorten van de accentmuur - of slechts een deel ervan.

Horizontale strepen kunnen veelkleurig zijn. Het belangrijkste ding dat ze worden herhaald in belang

Horizontale strepen kunnen veelkleurig zijn. Het belangrijkste ding dat ze worden herhaald in het interieur

Een interessant effect wordt geboden door een combinatie van banden van dezelfde kleur, maar met verschillende textuur - mat en glanzend. Strikt genomen zijn dit geen twee kleuren, maar ze zien er precies zo uit.

De combinatie van matte en glanzende verfbanden

De combinatie van matte en glanzende verfbanden

Toewijzing van enkele interieurdetails

Vaak wordt een andere kleur benadrukt door levendiger of rustiger. Bijvoorbeeld nissen, frames, de locatie van een interessante plank, enz.

Het selecteren van sommige elementen is een andere manier om het schilderen van een kamer te combineren

Het selecteren van sommige elementen is een andere manier om het schilderen van een kamer te combineren

Een van de opties is om langs de contour een donkerdere kleur van de muur te omcirkelen en zo alle hoeken te beveiligen. Deze methode zal helpen om de kleine kamer ruimer te maken: deze zal hoger en breder lijken.

De manier om een ​​kamer visueel te vergroten

De manier om een ​​kamer visueel te vergroten

Over hoe je een keuken-woonkamer ontwerpt, lees hier.

Hoe de muren in een appartement met je eigen handen te beschilderen: video

Kies een soort verf - het is goed, maar je moet nog steeds weten hoe je ermee moet werken. Elk van de verven heeft zijn eigen kenmerken van het aanbrengen en voorbereiden van het oppervlak. Maar over het algemeen zijn er bijna altijd de volgende stappen:

  1. Verwijder de oude hoes, indien aanwezig. De degelijkheid van deze fase hangt af van de compatibiliteit van de oude afwerking en de nieuwe laag. Als ze compatibel zijn, moet je alleen geëxfolieerde of slecht vastgehouden fragmenten verwijderen. Als de coatings niet compatibel zijn, moet u alles volledig reinigen.
  2. Muurbepleistering. De technologie is standaard: neem een ​​geschikte compositie en breng een spatel aan, die de scheuren en onregelmatigheden bedekt.
  3. Vlakslijpen. Gebruik schuurpapier of een speciaal gaas bevestigd op een houder of houten balk. Cirkelvormige bewegingen verwijderen alle overbodige, nivellerende muren.
  4. Het afwerken van het gepolijste oppervlak. Het is beter om te stofzuigen, maar je kunt het een aantal keer met een droge doek afvegen, maar elke keer is het schoon.
  5. Primer. Grond voor elk oppervlak en verf moet apart worden geselecteerd. Het is raadzaam om het samen met de verf te kopen. Priming voert twee taken uit: verbetert de hechting van de verf op het oppervlak (het schilfert niet uit) en vermindert het verfverbruik.
  6. Schilderen. Het schilderen is meestal in meerdere lagen, waarbij de compositie in verschillende richtingen wordt toegepast. als we over muren praten, dan van boven naar beneden, en dan - van rechts naar links. Elke laag wordt aangebracht nadat de eerste droogt. De instructies geven meestal deze tijd aan en het is wenselijk om het te weerstaan.

Dat is alles. Het schilderij van de muren in het appartement is klaar. Maar de verbale beschrijving kan sommige kenmerken van werk met verf of stopverf niet overbrengen. Kijk naar de videolessen, sommige subtiliteiten zullen duidelijker worden. Na het bekijken ervan is het geen probleem om de muren te schilderen met watergedragen verf met uw eigen handen.

Hoe eenvoudig het is om het effect van decoratieve verf op muren te creëren, vindt u in de video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 33