Како направити летњи сто

Уређење даха је трајни процес. Онда градиш нешто, а онда се поправиш. И константно је потребан намештај и најзахтевнији на столовима летње резиденције. И у башти да се стављају, у близини куће и у сосу. Како направити сто за дацху са сопственим рукама, у овом чланку ћемо говорити на примеру готова пројеката.

Домаћа табла од палета

Материјал за овај сто је био растављен палете. Наравно, можете користити нове плоче. Само један услов - морају бити суви. Можете купити сушење (то је скупље) или купити уобичајене, стави их негде вентилацијом гомиле и тако трпи најмање 4 месеца и боље - за шест месеци. У принципу, било који намјештај, укључујући баштенске клупе, направљен је од сувог дрвета.

Сакупљамо сто за улицу - ставимо га у летњиковац, тако да нећемо лепити плоче на столу, али ћемо их сидрати с доње стране, користећи даске. Ово је врло једноставна коча и врло јефтина.

Након растављања палета добијамо плоче са индивидуалном бојом и узорком. Мало поколдовав, померајући их неколико десетина пута на различите начине, постижемо жељени резултат. Испоставља се прилично лепо решење.

Из табли смо прикупили сто

Из табли смо прикупили сто

Узмите бочне делове палете. Користимо их за оквир стола. Прво их грчимо грубим назхдацхкои, а онда фино доведемо до потребне глаткости (зрна 120 и 220).

Бочни панели ће ићи на страну стола

Бочни панели ће ићи на страну стола

Узмите ременове, који су остали неискоришћени, помоћу њих причврстите маске. Имамо их на месту где су зглобови одбора. На монтажу сваке плоче са спојем користимо два вијка, један за чврсте.

Са обрађених бочних зидова и две плоче (такође брусено) сакупљамо оквир стола. Његови делови су причвршћени вијцима на џеп (два за сваки спој). Оквир се може залепљивати или "засадити" на вијке за самопрезивање. Само њихова дужина је дуга. Под сваком бушилицом бушилице, чији пречник је нешто мањи од пречника вијка.

Плоча је готово спремна

Плоча је готово спремна

Прикупите цоунтертоп који се окрећемо и пијеску. Поступак је исти - прво са брусним папирима са великим зрном, а онда са финим.

Следећа - инсталација ногу. Изабрали смо четири плоче исте величине, провјеравамо њихову дужину, исправно ако је потребно. Затим - поново брушење. Лакше је од млевења већ зезнуте ноге. Припремили смо плоче на оквир. Ово ће бити ноге За свако - два вијка са само додиривањем, фиксирана на дијагоналу (погледајте слику). За већу стабилност поставили смо џемпер на дну. Од пода до џемпера, можете оставити око 10 цм. Све све повезујемо вијцима, тако да плоче не пуцају, ми бушимо рупе.

Фиксирање ногу и надвратници

Фиксирање ногу и надвратници

Затим покривамо сто како бисмо добили лак. Након првог слоја, све гомиле ће се подићи. Не брини, ово је нормално. Узимамо врелу папир са танко зрно и грундамо до глаткости.

Таблица за дацху је готово спремна. Остаје да се покрије са лаком

Таблица за дацху је готово спремна. Остаје да се покрије са лаком

Након уклањања прашине поново покријте лаком. У теорији, лак треба лежати равно, али зависи од дрвета, па вам можда треба још један циклус млевења / сликања. Као резултат тога добијамо такав домаћи дацха сто.

Самобрађени сто за дацху је спреман за употребу

Самобрађени сто за дацху је спреман за употребу

Ако вам се не допадају неравне плоче и трагови старих ноктију, можете направити исту конструкцију њихових плоча. Ова табела може бити правоугаона, можда квадратна. Све димензије су произвољне - погледајте расположиво мјесто.

Таблица остатака плоча

Ова табела за дацху састоји се од остатака плоча разлицитих раса и велицина. На оквирима табле налазили су борове плоче дебљине 25 мм и ширине 50 мм, на ногама остаци од 15 * 50 мм. Рама се прави према димензијама које су вам потребне. Ова табела стоји на веранди, а има малу ширину. Дакле, нећемо га учинити широким - 60 см, а дужине 140 см. Висина ногу - 80 цм (у породици сви високо).

Саставимо оквир, причврстимо ноге

Саставимо оквир, причврстимо ноге

Одмах цут две дуге одборе 140 цм у ширини стола је 60 цм, одузмите два пута дебљину од половних плоча - .. Да ли је 5 цм Схорт бара треба да буде 60 цм. - 5 цм = 55 цм Фолд оквир гледају праве углове увијања вијка. Проверавамо да ли су барови исправно постављени - ми меримо дијагонале, оне би требале бити исте.

Склоните плоче четири боје од 80 цм, поправите их од унутрашњости до монтираног оквира. Можете имати 4 вијка по стопи.

Направимо скакере испод полица

Направимо скакере испод полица

Приближно на средину висине ногу причвршћујемо прекриваче. Ово је оквир за полицу. Полица се може користити за његову намену, а такође повећава и ригидност конструкције. Приближавамо се стриктно под правим углом, проверавамо са великим квадратом.

Оквир је спреман

Оквир је спреман

Поставили смо рам на поду, проверили да ли се креће или не. Ако се све уради исправно, стојите чврсто. Затим, узимамо брусни папир или брусилицу и полирање.

Настављамо да монтирамо стоно. Од завршних радова било је плоча различитих врста дрвета, неке су обојене бојом. Ми заменимо плоче различитих боја.

Направићемо сто

Направићемо сто

Даске на столу причвршћујемо завршним ноктима, нежно их довршавамо добојима. На полици можете поправити уобичајеним ноктима или вијцима. Онда смо глатке глатке. Последња слика је слика. Веома несрећно због избора лака. Купио је превише тамно, изглед му се није допао. Морате поново да пијесите и бојите другачијом бојом.

Кућна спрема спремна

Кућна спрема спремна

Дрвени сто са лепљеном радном површином

Овај дизајн карактерише Л-облика ногу. Састављене су од плоча исте дебљине. У овом случају, 20 мм. Да су добро држали, 5 вијка за самопрезивање је неопходно. Прелиминарне рупе за бушење бушити са пречником од 1-2 мм мање од пречника самозапирних вијака. Затим бушити рупе за веће пречнике за шешир. Пречник се може одабрати за утикачи за намештај одговарајуће боје или их направити од дрвене шипке. Друга опција је употреба кита на дрвету, у којој се додаје дрвена прашина, која остаје након млевења. После сушења и обраде са шмирглом, трагова ће бити тешко наћи.

Ноге са ознакама за причвршћиваче

Ноге са ознакама за причвршћиваче

Када монтирате ноге, уверите се да је угао точно 90 °. Као шаблон можете изабрати бар. Прво, спој два дијела стопала замазан је љепилом од лијепљења, а затим вијке постављамо у сљедећем низу: прва два екстрема, затим средња, а тек онда друга два. После сушења лепка, стопала су брушена, лакирана и осушена.

Ноге стола спремне

Ноге стола спремне

Време је да се стави на сто. Сакупљамо је од плоча исте дебљине. Ову димензију уносимо по потреби. Можете користити фрагменте различитих ширина. Важно је само да погледате све органске, а стране плоча су биле чак и пристајале без празнина.

Бочне плоче плоча које су изабране за горњу плочу лепљене су лепком, постављене на равну површину (неку столу) и затегнуте стезаљкама. У овом случају успели смо један, али пожељно не мање од три. Повлачимо га тако да нема пукотина у резултираном штиту. Остави на дан. Након уклањања стезаљки, добијамо скоро завршену горњу површину. Још увек треба отцепити - поравнати ивице, а затим полирати. Можете се млевити помоћу жичане тестере или конвенционалне ручне тестере. Коришћење млин тешко добити праву линију, али можете пробати. После брушења добијамо прекрасан сто-топ.

Љепљива стијена од плоча

Љепљива стијена од плоча

На исти начин можете направити овалну или округлу столу. Само ће бити неопходно нацртати одговарајућу линију преко ње и залепити лепљене плоче.

Да би стол изгледа привлачније, направите оквир. Узимамо танку шипку, обрадјујемо га са брусним папирима и причврстимо га по ободу стола. Такође можете да користите завршне нокте. Само ламеле су такође премазане љепилом од лијепље, а затим са ексерима.

Поправљамо шипку дуж периметра

Поправљамо шипку дуж периметра

Након што се лепак поново осуши, зглоб се третира брусним папирима.

Ово је завршни сто

Ово је завршни сто

Сада можете причврстити ноге стола. Сакупљамо са четири табла оквир табеле (фотографија није присутна, али је могуће направити као у претходној тачки). Причвршћује се на задњој страни тоалета на лепком, а затим кроз маску постављамо потврде намјештаја. Под потврђивањем, прелиминарна рупа се буша уз продужетак испод поклопца мотора. Отвори под причвршћивањем су маскирани на исти начин као и на ногама.

У фиксни оквир поправљамо ноге. Ставили смо их у оквир. Можете поставити уобичајене вијке за самопропуставање. Све смо створили сто за дацху својим рукама.

Таблица са плочама спремна

Таблица са плочама спремна

Како направити вртни сто од дрвета са клупама

За ову столну плочу су коришћене 38 * 89 мм (они се опуштају), али можете узети стандардне величине. Разлика у милиметрима заиста не утиче на резултате. На слици испод можете видети шта треба да се деси.

Улични сто за бунгалове са клупама

Улични сто за бунгалове са клупама

Спојите дијелове који се користе у облику даске дужине 16 цм са подлошкама и наврткама (24 комада). Сви остали спојеви су нокти дужине 80 мм.

Делове стола повезујемо заједно са затичима са подлошкама и наврткама

Делове стола повезујемо заједно са затичима са подлошкама и наврткама

Дијелови се постављају, рупа се пробија кроз рупу. У њој је основана шипка, са две стране стављају подлошке и увијаче. Све је затегнуто кључем. Шта је погодно за ову опцију? За зиму, можете га раставити и пренети у шталу или гаражу.

Израда седишта

Цртеж са цртежима са димензијама

Цртеж са цртежима са димензијама

Према цртежу, исеците плоче потребне величине. Све је потребно двоструко - на два седишта. Ми млетимо плоче, обратимо посебну пажњу на крајеве.

Кратки сегменти помоћу којих причвршћујемо три плоче седишта дуж ивица одсечених под углом од 45 °. Прво, сакупљамо конструкцију која је причвршћена за седиште са дна. Узимамо плочу дугачку око 160 цм, причвршћавамо две кратке плоче до краја. Морате га додати тако да је ова плоча у средини.

Доњи склоп седишта

Доњи склоп седишта

Затим причврстите ноге до настале структуре (могу бити нокти). Затим додамо више плоча подрезаних под углом и све заједно заједно са вијцима.

На примљени дизајн причврстимо седишта. Пошто је ово сто за улицу, није потребно снимати их. Оставите размак између два суседна од најмање 5 мм. Прикопчамо на подупираче (који су одсечени), два на свакој плочи.

Седите заједно

Седите заједно

Завршна седишта поправљамо са четири даске дужине 160 цм. Свака нога је причвршћена шипкама (ако ходате, можете поставити два шипка на дијагоналу или један изнад друге).

Ноге спојимо са плочама користећи штапове

Ноге спојимо са плочама користећи штапове

Узимање стола

Табела иде на други начин на принцип. Напомена, за подметаче, попречни дијелови дуж ивица сече на 52 °. Они су причвршћени на таквој удаљености да улазе ноге. Постоји 2 ексера за сваку плочу. Можете завршити с малим шеширима, а можете постићи дубоке, а затим и рупе за прикривање кита.

Како направити улични сто од дрвета

Како направити улични сто од дрвета

Сада морамо сакупити ножни крст. Узимамо две плоче, пређимо их тако да растојање између њихових крајева износи 64,5 цм. Кружемо раскрсницу оловком. На овом месту биће неопходно уклонити дрво за половину дебљине плоче.

Биће потребно видети

Биће потребно видети

Исти изрез је урађен на другој плочи. Ако их комбинујете, добијају се на истој равни. Повезујемо се са четири ексера.

Како направити ноге у облику Кс за баштенски сто

Како направити ноге у облику Кс за баштенски сто

Слично томе, направите другу ногу за столом. Док се табела не прикупља.

Инсталирајте таблицу

Сада морамо поправити ноге на структуру на којој су монтиране клупе. Постављени су на једнаку удаљеност од клупе, причвршћене шипкама.

Подешавање табеле

Подешавање табеле

Монтажа столних ногу

Монтажа столних ногу

Сада инсталирајте врх стола. Ми га причвршћавамо и уз помоћ шиљака. Последња слика је слика. Онда сви раде онако како жели.

Улични сто за бунгалове са клупама

Улични сто за бунгалове са клупама

Варијације на тему

Овим цртежом можете поставити клупе и стол за дацху или врт. Дизајн је поуздан и једноставан за извршење.

Одвојене клупе и стол за башту на истом цртежу

Одвојене клупе и стол за башту на истом цртежу

Можете изгледати декоративно, благо променити дизајн седишта и пулта

Можете изгледати декоративно, благо променити дизајн седишта и пулта

Друга опција са одвојеним клупама

Друга опција са одвојеним клупама

Боја је бела

Боја је бела

Таблица за самостално храњење: цртежи

Стабилан летњи сто

Стабилан летњи сто

Једноставан стол са ногама Кс облика

Једноставан стол са ногама Кс облика

Стол за дрвену башту

Стол за дрвену башту

Домаћи дрвени сто са дно стране крила

Домаћи дрвени сто са дно стране крила

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 72