Преклопиви кревет

Да опремите стан или кућу тако да је погодна и лепа, није лако. Често се мораш суочити с потребом да користите нестандардна рјешења. Обично је неопходно да се "муддле" у малим просторијама. Најтежа ствар је опремити пуноправно место. Пун одмор је једна од компоненти лепоте и здравља. Још увек постоји излаз. Ово је преклопни кревет. Овај намјештај се зове подизање, трансформатор, уграђени, уграђени и тако даље.

Дизајн карактеристике

Кревети са подизачем душека који се увлаче у ормар, у зид или имају облик полице, могу бити од два типа: вертикални и хоризонтални. Хоризонтално - једно или једну и по. Они не заузимају целу висину кућишта, а горње полице могу се користити за складиштење. Такви модели су добри за децу и тинејџере, погодни као опција за госте.

Разлика између хоризонталних и вертикалних преклопних кревета

Разлика између хоризонталних (десно) и вертикалних (лијево) кревета

Вертикални преклопни кревети могу бити свака ширина - од 90 до 210 цм, али захтевају присуство високих плафона. Размислите о себи: удобна дужина душека - 200-220 цм, плус простор на кадру, на оквир кућишта. Укупно, висина плафона за душек од 200 цм сигурно би требала бити најмање 220 цм, а још дуже, чак и више.

Такође, имајте на уму да је преклопни или подизни кревет причвршћен за зид. У том случају носивост зида треба да буде довољна да издржи значајна оптерећења која се јављају док се душек спушта или подиже. Такве акције ће се морати често поновити, тако да зид мора бити поуздан (зидови гипсаних гипсаних плоча не одговарају, као и зидови од ћелијског бетона).

Склопиви кревет може бити један, један и по, дупло. Душек може бити пена или пролеће. Механизми су три врсте: опруге, пнеуматске дизалице, електрични погони са даљинским управљањем.

Предности и мане

Приликом одлучивања да ли купити или не купити преклопни кревет, неопходно је добро одмерити предности и слабости. На први поглед, ова идеја је веома привлачна: пун лежај је увек добар, а ако штеди простор, како кажу у оглашавању, то је сјајно. Али да ли је место заиста економично? То зависи од тога како га гледате.

Уместо

Уместо "испод кревета" још увек не можете ништа да ставите

С једне стране - изградња је подигнута, место је бесплатно. Дакле, воли и чува се. Али, с друге стране, нећете ништа ставити овде. Да ли је то неки мобилни намештај, који сваки пут када треба да се пребаците на страну. Ово није охрабрујуће, а то је случај само са акутним мањком простора. У овом случају, слободни простор може да се користи за преклопни / преклопни сто (може се уградити у други кабинет), организујући радно место док кревет није потребан.

Друга опција за коришћење овог простора је у малој дечијој соби. Кревет је подигнут, али у простору који је ослобођен, можете играти. Такође, кревети за спавање су добри ако се дневна соба претвори у спаваћу собу. Иако је ово скупа опција - преклопник је много јефтинији. Али, то је на теби. У другим случајевима, можете се само радујати да кревет не омета ходање по соби.

У студентској соби може бити гардеробни ормар

У студентској соби може бити гардеробни ормар

Постоји још једна ствар. Стојећи кревет је добар, јер увек можете седети или лагати на њима. Кров за дизање не пружа такву могућност. Па, ако постоји кауч или софу, у крајњем случају - фотеља. Ако није - хтела је да седне или да легне - излази. Иако постоје модели - кауч-кревет-гардероба, која недостаје. О њима ћемо рећи теже ниже.

Где је боље наручити и шта тражити

Као и већина осталог намештаја, уграђени преклопни кревет може се наручити од приватног трговца или фабрике, у продавници намештаја. У овом случају најбоље је наручити где производња таквог намештаја није индивидуална, већ се испоручује у поток. Чињеница је да је свака наредба потребна за одабир властитог механизма. Ако се не изабере правилно, кревет или ће бити тешко подићи, или може спонтано да се подиже. Обе опције доносе мало радости, али друга је много гора, јер може довести до повреда.

Присуство полице није неопходно, али омогућава потпуну употребу простора

Присуство полице није неопходно, али омогућава потпуну употребу простора

При избору произвођача или куповини готове верзије, буди заинтересован за гаранцију за намештај. Уобичајено је, ако самем намештају дати гарантни рок од најмање 1,5 године, а механизам - најмање 5 година. Такође прегледајте систем закључавања у затвореном положају и покушајте како функционише механизам.

Ако изаберете кревет за подизање уграђен у кућиште, обратите пажњу на изглед намештаја када је затворен. На крају крајева, у дану ће стајати у овом облику и требало би да изгледа добро. Такође, уверите се да оквир кревета није много већи од душека. Кревет са рамом који излази из душека 10 цм је веома непријатан и прети стални модрицама.

Фолдинг бед: врсте и карактеристике

Жеља за спавање на добром кревету је разумљива и логична - само удобан сан вам омогућава брзо враћање снаге. Али не можете увек ставити обичан кревет. Не само да наши станови немају велику површину, собе у њима често нису довољне. Дакле, морамо направити мултифункционалне просторије (да комбинујемо дневну собу или канцеларију са спаваћом собом) или у једној просторији да попуњавамо две или више дјеце. Зато морамо потражити решење. Један од њих - преклопни кревет или кревет-трансформатор. Постоје различите врсте њих, па се решење може изабрати за сваку прилику.

Кревет уградни ормар

Величина лежишта за роло за кревет који се уграђује у плакар може бити било који - од једног до пуног дуплог (евра). Могу бити два одвојена кревета. Најважније је да је било место где се може наместити и осигурати намјештај на кабинету (не заборавите на потребу за ригидном и поузданом фиксацијом).

Два одвојена лежаја

Два одвојена лежаја

Постоји неколико начина да овај намјештај буде привлачан. На крају крајева, кревет који је уграђен у плакар треба да изгледа атрактивно не само у развијеном, већ иу преклопљеном стању. Први пут: кревет се крије у орману, иза врата. Према врсти изведбе врата може бити редован замах или врста купеа. Обе опције нису идеалне.

Кревет који је уграђен у ормар са вратима у доњем положају је скоро пола блокиран. Ово није за све, а не веома згодно.

Глава је покривена отвореним вратима .... непријатно

Наглавна плоча је покривена отвореним вратима ... непријатно

Друга опција је кревета уграђена у ормар. Овде је боља ситуација - глава свега 30-40 цм у ормару, која се практично не мијеша. Међутим, постоји још један недостатак: суседни делови ормара показују да су блокирани гурањем врата. То јест, док се кревет одбаци, не можете користити ормар.

Овај недостатак је лишен само ормара са троструким вратима. Три врата, возите на три шине. Сви они могу бити "покретани" у један од делова. Друга два су отворена. У случају уграђеног преклопног кревета, ово је могуће само за мале моделе. На крају крајева, ширина суседних секција требало би да буде нешто шира. То јест, сама кабинет треба да буде нешто дуже од троструке ширине кревета. Са ширином кревета од 120 цм, то је 380 цм и не мање. Такав ормар се не може инсталирати свуда, али ако је кревет шири ...

Врата се гурну на страну и блокирају приступ кабинету

Врата се гурну на страну и блокирају приступ кабинету

Трећа опција је најчешћа. Задњи део кревета је завршен на начин који подсећа на ормане који стоје један поред другог. Проблем је у ногама. Тешко их је сакрити. Понекад се држе као пчеле пчеле, која изгледа неатрактивно.

Стопице испадне ....

Стопице испадне ....

Неке фирме чине такве ноге у виду визира који излазе из кабинета. Неко је спреман да спријечи такав недостатак, неко то категорично не уклапа у ово.

Чврсто стабло изгледа атрактивније, али не савршено

Чврсто стабло изгледа атрактивније, али не савршено

Постоји још једна могућност са ногом. То је много лепши, али и скупљи, јер су то додатни механизми и зауставља.

Нога у облику полица или украса

Нога у облику полица или украса

Кауч на развлачење

Проблем са дневним одмором је решен, ако преклопни кревет у условима "дана" у подножју има софу. Ова опција је стварно згодна. А поподне је место за одмор, а ноћу имате пун кревет.

Софа-кревет-гардеробер - ови модели су погоднији

Софа-кревет-гардеробер - ови модели су погоднији

Недостатак ове опције је висока цена. Ормар за кревет кошта од 500 долара, а кауч на дну цене почиње са око 700 долара. Али вреди рећи да су у овом облику направљени само двоструки модели, и нису јефтини и баш као преклопни кревет.

Хоризонтални модели (ивичњак)

Преклопни кревет са једним или једним и једним и по креветом може се направити у облику ивичњака. Такође се зову модели хоризонталног подизања, јер је душек причвршћен за оквир за намештај иза дугачке стране, у односу на зид који се налази дуж хоризонта. Отуда "хоризонтални" раст.

Преклопни кревет у облику ивичњака - хоризонтални механизам за подизање

Преклопни кревет у облику ивичњака - хоризонтални механизам за подизање

Такви модели су нешто јефтинији, јер механизам захтева нижу снагу подизања. И не само због мање величине места за спавање, већ и због мање снаге рамена.

Хоризонтални лифтови могу се уградити у ормар

Хоризонтални лифтови могу се уградити у ормар

Хоризонтални преклопни кревет се такође може уградити у ормарић или може бити у облику самосталног подножја. Приликом монтирања таквог намештаја мора се сигурно поправити, али постоје два начина: на зид или на под. Због мањих оптерећења, могућ је и фиксирање на под. У том случају можете поставити крајње лице кревета на зид и користити га као сепаратор простора.

Преклопиви кревет

Кревет на спрату у ормару

Постоје и кревети на спрат. Погодне су за дечије собе са две или више дјеце. Горњи слој се не може користити на други начин, а доњи слој се може преклопити као и стол.

Занимљива решења (фотографија)

Треба ти кревет или не, само одлучиш. У суштини, морате да изаберете између преклопних софа и подигнутих кревета. Након проучавања критике, може се рећи да људи старих очвршћавања више воле познате софе. Они могу седети и лежати на њима, а неки модели су прилично угодни данас, могу се направити од ортопедских душека (ако је то важно) и лакше и удобније за старије људе да се носе са њима.

Млади су склонији уградњи кревета. Они су прогресивнији, дају више слободе приликом креирања интеријера. Испод су фотографије које могу вам дати потрагу у разумијевању каквог сложеног кревета желите.

У зиду намештаја можете поставити кревет са угловним ормарићем

У зиду намештаја можете поставити кревет са угловним ормарићем

Декорација у стилу поткровља

Декорација у стилу поткровља

Мини-зид са лифтом / столом за дјечји вртић

Мини-зид са лифтом / столом за дјечји вртић

Ова опција изгледа као кабинет

Ова опција изгледа као кабинет

Варијанта за зид у модерном стилу

Варијанта за зид у модерном стилу

Једноставније извршење, а фиксни сто није одлицан у мањем простору

Једноставније извршење, а фиксни сто није одлицан у мањем простору

Бочни поглед, наравно, није импресиван ... али шта нећете ићи због доброг кревета

Бочни поглед, наравно, није импресиван ... али шта нећете ићи због доброг кревета

Идеја са позадинским осветљењем и полицама је добра. Али морате унапред да проводите жице

Идеја са позадинским осветљењем и полицама је добра. Али морате унапред објавити објављивање

Крепљеник може служити као подела простора у зонама

Крепљеник може служити као подела простора у зонама

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =