Nappali tervezési ötletek: zoning, tapéta, bútorok

Minden szoba kialakítása általában a funkciók meghatározásával kezdődik, amelyeket végre kell hajtani. Nem minden apartman a hall - ez egy nagy recepció a vendégek számára. Sokkal gyakrabban hívják a legtöbbet a szobák közül, amelyeket gyakran gyűjtenek a TV előtt. És irodában, étkezőben vagy hálószobában is használható. Mindenesetre a lakás csarnokának belsejét fejleszteni kell, figyelembe véve minden felhasználását. 

zónázás

Ha a csarnok több funkcióval rendelkezik, logikus, hogy valamilyen módon zónákra oszthatók. És nem kell fal vagy valami, ami felváltja. A különböző zónák vizuálisan, mint fizikailag elválaszthatók egymástól, és ez egyszerűen kétszintű áramlás, padló és a falak eltérő díszítése révén érhető el. Nem a kontrasztokról van szó, bár ügyesen legyőzheted őket, hanem különböző színekről vagy textúrákról egy tartományban.

Természetesen a zónázás segíthet és partícionál. Ez gyakran szükséges, ha a csarnokot egy konyhával kombinálják, vagy hálószobában használják. Ebben az esetben a fizikai, bár áttetsző vagy féltápláló akadály megteremti a kamrahelyiséget. De jobb, ha nem teszünk teljes magasságú válaszfalakat a kis helyiségekben: ők is "enni" helyet.

A terem és az ebédlő szimbolikus felosztása

A terem és az ebédlő szimbolikus felosztása

Fal dekoráció

A festett falak régen visszatértek a divatba, csak egy másik minőségben: tökéletesen sík és csúnya, a legkisebb hiba nélkül kiváló hátteret nyújtanak a gyönyörű textilek és bútorok számára. Ha a falai nem tudnak ideális sík felületet nyújtani, kisebb hibák rejtik el a háttérképet. A választás ma nagyon széles - különböző bázisok, textúrák, mindenféle színek és árnyalatok. És a design legújabb trendje a két vagy több háttérkép típus kombinációja. Vannak még különleges gyűjtemények is: az egyik két sima nézet, és három vagy négy rajz, mindegyik kombinált. Így könnyebb összevonni - a gyűjtemények felett vannak olyan professzionális tervezők, akik számos árnyalatot vettek figyelembe. Az egyetlen hátránya: drágák és gyakran rendelésre szállítják.

Hogyan olvassuk be helyesen a tapétát, és itt írjuk le a vízemulziós falat.

Számos módon lehet kombinálni a háttérképet a csarnokban. Ha az áramlások alacsonyak, vizuálisan megnövelheti a magasságot, a falakon több függőleges csík tapadhat a másik mintára vagy színre.

Több sáv, sőt függőleges mintával,

Több szalag, sőt függőleges mintával is, "felemeli" a vizuális mennyezetet

Ha a szoba hosszú és keskeny - az úgynevezett "villamosok" - majd az egyik oldalon lévő hosszú falon más szín vagy mintázat háttérképének közepére lehet ragasztani, szemben egy nagy tükörrel. Ez vizuálisan kiterjeszti a szobát - szinte teljesen négyszögletesnek tűnik.

Az ilyen széles szalag a hosszú falon rövidebb lesz

Az ilyen széles szalag a hosszú falon rövidebb lesz

Még jobban néz ki az előcsarnokban, ha csak egy fal van háttérképekkel borítva. Ebben az esetben túlnyomórészt nagy mintát választanak. A legnagyobb figyelmet erre a zónára fordítják.

Egy falon tapéta egy nagy mintával - a többi festett

Egy falon tapéta egy nagy mintával - a többi festett

Általában két és három árnyalatot kombinál. Hozzáadhat még töredékeket díszítő kőből vagy dekoratív vakolatból. A legfontosabb az, hogy minden kombinációnak szervesnek kell lennie. A társalgó csarnokának belső felülete különböző kombinált háttérképekkel díszített: klasszikus, valami etnikai stílusban, csúcstechnológiával. E stílusok bármelyikében alkalmazható ez a technika. Néhány kép van a galériában.

A népszerű stílusokról itt olvashatsz. 

Hall bútorok

A modern környezetben a szoba központi eleme TV vagy házimozi. Ebből minden modern fal érkezik: a központ általában szabadon helyezkedik el egy nagyméretű lapos képernyőn. A modern stílusban berendezett bútorok könnyen illeszkednek a minimalizmus vagy a hi-tech stílusába, több klasszikus lehetőség van a hagyományosabb design érdekében. Mindenesetre a bútorok nem olyan nehézkesek, mint korábban. Néha ez csak egy sor különböző polc. Ha funkcionalitásra van szüksége, keressen falakat szekrényekkel. Vannak még diákok is, de már nem kristályosak, de érdekes dolgok ... például gyűjtemények.

Kárpitozott bútorok a teremhez

Gyakran a csarnokban van egy kikötő - állandó vagy vendég. Ezért leggyakrabban úgy dönt, összehajtható kanapék, amelyek gyorsan átalakulnak egy teljesen kényelmes ágyban. Az ipar sok transzformátort gyárt, amelyek vonzónak és kényelmesnek tűnnek. És ez nem csak a szokásos összehajtható kanapé lehet, hanem egy olyan ágy, amely a nap folyamán felemelkedik a fordítószerkezeten, és úgy néz ki, mint egy szekrény.

Ha a hagyományos lágy bútorokról beszélünk a csarnokba - kanapék és fotelek - akkor általában azzal a helyezéssel kerülnek el, hogy ott ülve TV-t nézni fognak. Éppen ellenkezőleg, 2-3 méteres távolságon belül találhatók. A kényelem érdekében állíthat be egy dohányzóasztalt.

Miután meghatározta a főcsoport helyeit, eldöntheti, hogy szükség van-e bútorra vagy sem. Ha nincs rá szükség, akkor jobb, ha nem akadályozná a helyiségeket. A modern trendek a formatervezésben egy dologban közösek - közelebb vannak az ésszerű minimalizmushoz. Ezenkívül gyakran a helyiségek egy kis területe diktálja nekünk. Kevés azok közül, akik egy standard apartmanban élnek, büszkélkedhetnek egy teremmel, több mint 16 négyzet. Ez már elegáns szoba. Ezért a lakás belső terének csak a legszükségesebbnek kell lennie: minél több szabad terület, annál kifejezőbb a kialakítás.

Általánosságban, mielőtt bútorokat vásárolna, rajzoljon egy tervet milliméteres papírra. Vágott ugyanabban a skálán és díszes bútorokkal. Próbálja meg rendezni a terv szerint. Értékelje, hogy "áll-e", vagy sem, és megbecsülheti, mennyi lesz a tervezett design az egyik olyan tervezési programban, amely lehetővé teszi a 3D rajzok létrehozását. Ha minden megfelel Önnek, bár a tervezett méret lenne, bútorokat vásárolhat. Ha nem, keressen más lehetőségeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9