Ideje za popravilo majhnih apartmajev + fotografijo

Majhno stanovanje ima velik del prebivalstva naše države. In v starih hišah in v novih stavbah se kupijo najprej: cene so bolj sprejemljive. Po nakupu takega doma takoj postavlja vprašanje, kako popraviti v majhnem stanovanju, tako da je udobno, funkcionalno in lepo. To ni lahka naloga, a ker je taka naloga zelo pogosta, so bile razvite številne rešitve za različne okuse in zahteve. O njih in se bo razpravljalo. 

Naredite stanovanje-studio

V zadnjih letih so med mladimi (in ne samo) studio apartmaji priljubljeni. To je soba z najmanj particijami. Namestila sta le stranišče s kopalnico, včasih - spalnico. Vse druge stene so popolnoma porušene (če ne ležijo) ali delno.

Primer majhnega studia stanovanja

Primer majhnega studia stanovanja

Ob takšni vrsti popravila morate vedeti več:

 • Morate ugotoviti, ali v stanovanju obstajajo nosilne stene (pojdite v operativno organizacijo, imajo talne načrte, na katerih je vse naslikano). Če so, jih ni mogoče uničiti. Take particije je mogoče delno odstraniti z ukrepi za krepitev preostalih fragmentov. Projekt takšnega ponovnega načrtovanja naroči v specializiranih birojih.
 • Stene, ki ločujejo kuhinjo, je mogoče odstraniti le, če je opremljen z električnim štedilnikom. S plinsko opremo ni dovoljeno odstranjevati predelnih sten. Ta element je mogoče obiti. Naredite razvito particijo, ki jo lahko zložite in razprostrite. (Za namestitev drsnih vrat preberite tukaj).
 • Prenos ali širitev območja vlažnih prostorov je mogoč le v kraju tehničnih prostorov (koridor, shramba, stenske omarice). Razširite jih na račun življenjskega prostora ne morete.

  Primer majhnega studia stanovanja

  Primer majhnega studia stanovanja

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  8 + 1 =