Kako uporabljati beneški marmorni omet z lastnimi rokami

Izberite material za dekoracijo stene ni enostavno. Bi morala biti lepa, praktična, trajna in, po možnosti, poceni. Beneški omet izpolnjuje skoraj vse te zahteve. Ona je lepa - podobno kot naravnega marmorja, je praktično - prevlečena vosek površine se lahko večkrat oprati, da je trajen - če ne praska posebej, da ni poškodovan, da se lahko uporablja za katero koli površino - gladka, ukrivljena. Samo odličen zaključni material. Toda, kot ponavadi obstaja "ampak". To je drago. To je prvi negativen. Drugi - da bi sami postali težko. Namesto tega ni težko uporabiti, težko je brez izkušenj pridobiti čudovito površino. Lahko pa poskusite ali najemite mojstra. Toda preden podpišete pogodbo, prosite za stik s strankami. Če lahko - sami pogledate rezultate dela ali pokličete in vprašajte o svojih prikazih. 

Kaj je beneški omet in njegova sestava?

Če je stena po videzu videti kot marmornata površina, vendar na njej ni šiva, je okrašena z beneškim ometom. Ta zaključna gradiva je bila stara stoletja v starodavnem Rimu. Ko je nekdo prišel z mešanico marmornatega prahu in gaziranega apna. Rezultat je bila elastična sestava, ki je izgledala kot naravni marmor na stenah. Za jasnejšo sliko smo zmes dodali naravna barvila.

Beneški omet se nanaša na stene, strop, stebre

Beneški omet se nanaša na stene, strop, stebre

Najbolj priljubljena je bila glina. Stene je imela rožnate ali rdečkaste (odvisno od barve gline), madeži, ki je dal zaključna veliko podobnosti naravnega marmorja. Za pokrivanje je obstojna, ometana površina je bila prekrita s plastjo voska, ki je bila potem polirana. Stene se niso razlikovale od marmorja. Samo šivi so izginili.

In le stoletja kasneje se je v renesansi pojavil beneški omet v Benetkah, kjer je bil uporabljen namesto marmornih plošč. Tehnika njene uporabe ni bila preprosta, vendar je delo z beneškim ometom veliko lažje kot montaža in poliranje marmornih plošč. Ker je ta vrsta dekoracije postala zelo priljubljena. Bila je okrašena s stenami, stropi, stebri v palačah. Zaključek je bil lep in trajen, slabo odzivajo na spremembe vlage in temperature, visoka vlažnost beneške kanale privedla dobesedno do besen uporabo tega materiala. Prispeval k priljubljenosti in dejstvu, da je marmorni prah lažje prinašati, in je cenejši. Preostale sestavine smo dodali na mestu. Slavo najboljšega končnega materiala so trgovci hitro razširili in jo poimenovali beneški omet. Od takrat naprej je bilo.

Dekorativni italijanski štukature so lahko lahka ali nasičena barva

Dekorativni italijanski štukature so lahko lahka ali nasičena barva

Sestava beneških ometov, opisana zgoraj - marmorni prah, hidrirani apneni in barvni aditivi - se še vedno uporablja. Absolutno naravna konča. Vendar pa obstajajo spojine, v katere se dodajo sintetična barvila (akrilati) ali pa namesto apna uporabljajo sodobni ligandi. Še vedno je lahko sok iz gumijastih dreves, zdrobljenega granita. Vseh ali nekaterih dodatkov vsebuje - odvisno od proizvajalca, vendar je ime tega materiala tudi beneški omet, kot glavna sestavina - marmorni prah - ostaja enaka.

Uporaba tehnologije

Uporaba beneškega ometa z lastnimi rokami je zapletena. Težava je v tem, da gre za ustvarjalni proces in za veliko načinov uporabe. Iz različnih gibov se površina po videzu razlikuje. Brez izkušenj lahko predvidite, da vam ne bo uspelo. Če želite ugotoviti, katero gibanje bo vodilo k rezultatu, je možno le eksperimentalno, to pomeni, da je treba poskusiti. Ampak. Vredno je, da beneški omet ni poceni, tako da se izkušnja izkaže za drago. Čeprav moram nekako preučiti ...

Tehnike uporabe so različne, oblika je zelo, zelo raznolika

Tehnike uporabe so različne, oblika je zelo, zelo raznolika

Edina stvar, ki lahko svetujejo omet kos vezanega lesa merjenje vsaj enega od kvadrata, in po možnosti 2, brušen in osnovni premaz se uporablja, da bi poskušali beneške štukature na tej površini, poliranje tehniko. Ne priporočamo takojšnjega zaključka. Najverjetneje bomo morali vse ustreči in ponovno narediti na novo, kar je žalostno, drago, dolgo. Če imate srečo, lahko pridete do trgovcev, ki vas naučijo, kako delati z beneškim ometom. Zagotavljajo material in stojijo za delo, pokažejo, kako to storiti. Toda to se zgodi redko.

Pripravljalna dela

Podnožje, na katerem se uporablja beneški omet, mora biti popolnoma enakomerno. Pred-shpaklyuyut in gladko do absolutne gladkosti. Uporabite polnilo iz lateksa. Če uporabite sestavo na neenakomerni steni, bo poudarila le pomanjkljivosti in povečala porabo beneškega. Poravnavo lahko poravnate z osnovno plastjo, vendar je ta poravnava zelo draga.

Tukaj je mogoče dobiti takšno steno

Tukaj je mogoče dobiti takšno steno

Gladka stena je prekrita z globokim penetracijskim premazom. Prednostno v dveh slojih. To bo zagotovilo dobro oprijemanje cilja, odstraniti prah, ki ostane po mletju ometa, preprečuje razvoj gliv. Ko se stena posuši, lahko začnete z delom.

Mešanje in niansiranje

Beneški omet se prodaja v vedrih, oblika je pastozna. Osnovna različica je bela, barva je dodana, da bi dobili barvo, za različne učinke pa so dekorativni dodatki - mati biserov, bleščic itd. Sestavo lahko naročite v trgovini ali sami.

Za samo-toniranje boste potrebovali vrtalnik z mešalno šobo. V nekaterih primerih je beneški omet pokrit s plastjo vode, da se prepreči izsušitev. V tem primeru se pred uporabo ali toniranjem voda izsuši. Nato z uporabo svedra sestava mešamo do enakomerne oblike. In šele po tem se barva vlije v mase, z nekaj vrtljajev (5-10) se z vrtalnikom in šobo pomeša.

Treba je dobro premešati na enotno barvo. Do trenutka, ko traja 10-20 minut

Treba je dobro premešati na enotno barvo. Do trenutka, ko traja 10-20 minut

Pri mešanju bodite previdni: v bližini stene vedra sestava pogosto ni obarvana. Izpusti šobo, vzemite čisti leseni blok majhnega odseka, jih narišite vzdolž sten. Najverjetneje obstajajo kraji, kjer barva ni zadela. Večkrat pripravi bar, vzdolž obzidja, s čimer se prepričajte, da so stene obarvali material. Ponovno vmešajte vrtalnik s homogeno barvo. Ta postopek se lahko ponovno ponovi - za večje zaupanje. Obstaja še en odtenek: nekateri proizvajalci priporočajo po obarvanosti, da počaka 12 ur.

Pri samotaknjenju se moramo spomniti, da se v nekaterih sestavinah pri sušenju barva spremeni (ne vsi). Zato je treba za določitev prihodnje barve narediti vzorce: uporabiti nekaj kapi in počakati, dokler se ne izsuši. Z rezultati bodisi dodamo barvo ali - neokokirana sestava.

Upoštevajte tudi, da z ročnim niansiranjem iste barve ni mogoče ponoviti. Nova zabava bo drugačna. Zato je treba gradivo naslikati v večji količini, kot je predvideno za potrošnjo: bolje je, da bo nekaj ostalo, kot da ni dovolj.

Pravila za uporabo slojev

Plasti pri uporabi beneškega ometa lahko od dveh do deset. Vse je odvisno od želenega rezultata. In korespondenca "želenega rezultata" in dejanskega je stvar, samo, iz izkušenj.

To je lepota, ki jo lahko narediš z lastnimi rokami ... če že vadiš pred tem

To je lepota, ki jo lahko narediš z lastnimi rokami ... če že vadiš pred tem

Plasti se uporabljajo različno, vendar je vsak od njih izravnan in mlet za gladkost, vsak mora biti dovoljeno, da se posuši. In šele po nanašanju in sušenju slednjih, lahko površino prekrijete z voskom - čebelo ali sintetično. Odvisno od vrste parafina ali svetleč površina je pridobljen (čebelji vosek) ali mat (sintetični osnovi). Površinske umetne stene konzervans tudi nepremočljiva in odporna na vlago, tako da, če želite, da okrasite stene v kopalnici z beneško omet, vosek bo sintetična.

Base

Prva plast je osnova. Uporablja se enakomerno, v skladu s pravili uporabe konvencionalnega ometa - potrebno je gladko. Lahko se obarva, lahko - ne. Odvisno od tega, kakšno ozadje želite imeti - belo ali barvo. Če se uporabi 2-3 plasti materiala, bo sijalo skozi njih. Če plasti 5 in več, najverjetneje, ne bodo vidne (spet je odvisno od vrste sestave).

Lopatici se nanese majhna količina sestave in se podrli proti steni

Lopatici se nanese majhna količina sestave in se podrli proti steni

Če želite točno določiti, preberite priporočila proizvajalca ali si oglejte glavne razrede o metodah nanašanja beneškega mavca. In čutiti razliko, poskusite narediti na kosu vezanega lesa in tako, in tako. Varneje je.

Drugi in naslednji

Drugi sloj beneškega ometa in vsi nadaljnji se uporabljajo z kaotičnimi kapami. Sestava se vzame na prožno tanko kovinsko lopatico ali posebno beneško lopatico. Sestavina se nanaša na rob lopatic / lopatico, pri čemer se majhne kapi v različnih smereh usmerijo na steno. Zato je treba poskusiti, da sledi od prvega dotika orodja na površini ni bilo vidno. Naslednja mrlja, kot je bila, zapre, namazuje to mesto. In ni potrebno doseči enotnosti. Celotna točka je v kaosu smeri, oblik, linij, zavojev. Enako kot v naravnem marmorju.

Uporaba druge plasti - kaotična ali v eni smeri - je odvisna od želje

Uporaba druge plasti - kaotična ali v eni smeri - je odvisna od želje

Beneški omet se suši 1-10 ur - odvisno od sestave, proizvajalca, temperature in vlažnosti. Natančno preverite embalažo. Po sušenju površino potresemo s suho lopatico. Hkrati so vse spremembe, ki so ostale po nanosu sloja, izravnane. Naslednji sloj nanese na očiščeno površino, se posuši in gladi. In tako naprej, dokler ne dobite pravega rezultata. In rezultat - ponavadi to - skozi tanke plasti prosojnih temnejših črt v tistih krajih, kjer je bila njena sestava bolj gosta. Globina in svetlost, s katero se pasovi "sijejo", je odvisen od števila nanosenih slojev.

Dokončanje

Zadnji sloj beneškega ometa se nujno uporablja s tanko kovinsko lopatico. Tehnika se imenuje "pri odstranjevanju" in plast se izkaže kot skoraj transparentna. Na lopatico vzemite malo sestavo, postavite na steno, s pritiskom na rezilo zbirajte sestavo iz stene nazaj. Obenem pa na steni ostane zelo tanka plast materiala. Tukaj v tej fazi je treba poskušati narediti površino gladko. Manjša neenakost se bo odstranila pri travnatu površino, vendar morate poskusiti.

To je orodje za nanašanje beneškega mavca - posebno lopatico

To je orodje za nanašanje beneškega mavca - posebno lopatico

Eksplozija

Zadnji tanek sloj beneškega štukature ni popolnoma posušen. Po 20-50 minutah začnemo likati površino. Upoštevajte, da je treba nekatere formulacije zlepljen v majhnih odsekih. Bencinski omet je položen na majhno parcelo (približno pol kvadratnega metra), obrisana. Drugi proizvajalci omogočajo več časa. Moraš pogledati na embalažo ali vprašati proizvajalce.

Sam postopek zasteklitve je fugiranje s suho, čisto kovinsko površino. Čistimo, brez prask, prask ali drugih napak beneško lopatico in s krožnimi gibi gladiramo površino. Pri tem se pojavi slika, pojavi se sijaj, postopoma beneški omet pridobi "globino" in stratifikacijo, ki razlikuje naravni marmor.

Po likanju se pojavi vzorec, stena postane kot marmor, ima svetlo svilnat sijaj

Po likanju se pojavi vzorec, stena postane kot marmor, ima svetlo svilnat sijaj

Pri zasteklitvi beneških ometov morate skrbno spremljati dejstvo, da ni prask, prask. V ta namen lopatica ne sme vsebovati zrn peska, zrna materiala itd. Prav tako je potrebno steno z gladino gladilca brez dotika z robovi. Občasno obdelujemo majhno območje, ko se na njem pojavi vzorec, se preselimo na drugo območje, ne smemo pozabiti, da bi pozorni na meje dveh delov.

Likanje beneškega ometa je lahko zadnji korak. V tem stanju lahko zapustite stene ali strop v sobah. Za hodnike, kopalnice, kuhinje je potreben zaščitni vosek.

Uporaba voska

Vosek se uporablja, ko je beneški omet popolnoma posušen. Za zaupanje je bolje počakati dan. Vosek uporablja široka lopatica s tanko plastjo "na strgalniku". Debela plast se začne odlepiti in sčasoma odlepiti, zato na steni pustimo minimalno.

Po nanosu čebeljega voska stena postane sijajna

Po nanosu čebeljega voska stena postane sijajna

Približno 30-50 minut po nanosu začnemo polirati vosek. Za to je primerna mehka šoba za vrtanje ali bolgarsko. Šoba šobe mora biti kratka in mehka, se ne sme stresati. Število vrtljajev ne presega 3000 vrt / min. Pri večjih hitrostih je vosek obrižan, ne poliran. Poliranje traja, dokler ne dobite prave stopnje sijaja (odvisno od vrste voska).

Če potrebujete mehko mat zaščitno plast, uporabite sintetični vosek

Če potrebujete mehko mat zaščitno plast, uporabite sintetični vosek

Popolno sušenje voska - približno dva tedna. Šele po tem času lahko obrišete / perejo / potegnete. Če je kopalnica, je najbolje, da ga ne izkoristite (če je mogoče).

Več tehnik uporabe

Je drago, da se z beneškim ometom stisnejo stožci. Obenem je težko razumeti, po opisu, kaj in kako, kako naložiti brisače - ni jasno, besedna zveza "v kaotičnem vrstnem redu" ne pojasni nič natančno, ker še vedno ni popolnega kaosa. Obstaja nekaj vrstnega reda ali pristranskosti aplikacije. Torej, da bi vam olajšali iskanje poti, vam bomo povedali, pod kakšnim kotom je treba uporabiti kapi v vsaki plasti. Torej obstaja možnost, da vas bo po nekaj vzorcih "na furnirju" prosil vas neodvisni beneški omet.

V kopalnici je beneški odličen

V kopalnici je beneški odličen

Prva metoda: vzorec ni preveč svetel, ni zelo jasno izražen, gladke črte, brez ostrih prehodov. Uporabite sloje na naslednji način:

 1. Podstavek - je lahko brez niansiranja, bele sestave, enakega sloja, dobro izravnavo površine. Poraba - 500-600 mg / m2.
 2. Druga plast je obarvani material. Nagib pri gibanju gladilke je približno 30 °. Morda je več temnih in svetlih črt. Poraba je 220-250 mg / m2.
 3. Tretji sloj je obarvan. Predečite robove majhne beneške lopaticice s smrčastim papirjem s 600 zrnci, odstranite umazanijo. S to lopatico nanesti spojino pri 45 °. Poraba je 80-100 gr / m2.
 4. Po 20-30 minutah, po potrebi likanje, uporabite vosek in lak.

  Beneški omet v kateri koli notranjosti izgleda bogato

  Beneški omet v kateri koli notranjosti izgleda bogato

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 17 = 18