Metulji za dekoracijo

Kaj storiti, če je dekoracija prostora utrujena, in nima denarja ali energije za popravilo? Najhitrejši in ne zelo drag način je zamenjati tekstilne in dekorativne elemente. In ne vsi dekor, ki ga morate kupiti. Na primer, da bi element enostavno pomagal metulji za dekor. Od njih so izdelane plošče, stenske kompozicije. Večja in svetla "živi" na zavesah ali rožah. 

Kaj storiti

Metulji na stenah so izdelani iz različnih materialov, včasih celo eksotičnih. Iz te izbire je odvisna od prižganega videza dekorja, ki je posledica tega. Čeprav ni izkušenj in ne predstavljate končni rezultat, lahko naredite več različnih dekorativnih metuljev za vzorec. Lahko jih pritrdite na mesto načrtovanega dekorja. Tako bo lažje ovrednotiti učinek in izbrati najprimernejšo možnost.

Če želite pretvoriti sobo, lahko porabite precej denarja

Če želite pretvoriti sobo, lahko porabite precej denarja

Papir

Metulji za papirne dekorje olajšajo in ceneje vse. Obstaja več različnih tehnik. Če je izdelek ravno in lepljen na steno / ploščo, je le pomembna le sprednja površina. Će naj bi bila obseżna sestava, bi moral biti papir obojestranski - oba bi morala biti naslikana, ker bela pogosto "narobe stran" uniči vtis.

Iz navadnega dvostranskega barvnega papirja

Iz navadnega dvostranskega barvnega papirja

Namesto običajnega barvnega papirja lahko vzamete valovit papir. Posledica bo drugačen - to je lahka, zračna, prosojna, z njeno pomočjo pa je enostavno narediti dekoracije metulji obkrožajo.

Metulji za dekoracijo

Metulji za dekor valovitega papirja so pridobljeni z zrakom in svetlobo

Lahko bi metulj iz stare revije, časopisi, razglednice, obarvane prtički, ozadje primerne barve, vse druge tiskane izdelke.

Tudi iz stare revije se izkaže zelo dobro

Tudi iz stare revije se izkaže zelo dobro

Kot lahko vidite, obstaja le veliko variant papirja. Če menimo, da se lahko še vedno malo dotik up, v kombinaciji, narediti večplastna, je jasno, da je veliko prostora za domišljijo ...

Karton

Karton ni zelo velika gostota. To je precej debel papir. Prav tako je barvno in dvostransko. S svojo pomočjo, pogosteje volumetrični dekor - je enostavno, da se krila prepognejo glede na telo. Ta material še bolje ohranja obliko. Samo je treba spomniti, da valovitih kril ni več mogoče narediti - preveč trdovratni material za izdelavo lepega grebena.

Na vzorcih kartona je videti ostro

Na vzorcih kartona je videti ostro

Prav tako je lažje izdelati odprtokodne metulje iz kartona. Ob precej ostrih nožih je izrezalo "ekstra", pri čemer je le pregrado. Takšne dekoracije zahtevajo vztrajnost, veliko potrpljenje in natančnost.

Naredite predlogo, ki nato proizvaja enake velikost krilatih žuželk

Naredite predlogo, ki nato proizvaja enake velikost krilatih žuželk

Drug karton se uporablja za izdelavo vzorcev "množične proizvodnje" enakih metuljev. S pomočjo takšnih šablon lahko storite enako v obliki in velikosti žuželk in na tem preživite najmanj časa.

Fabric

Ob predlogi lahko naredite metulje za dekor na steni ali senčnik iz sive tkanine. Tkanine bo treba dati posebno togost, sicer pa postopek ni precej drugačen: kontura se nanese, po potrebi izrežemo in pritrdimo na steno.

Najenostavnejša različica metuljev iz tkanine

Najenostavnejša različica metuljev iz tkanine

S tkanino za delo težje, čeprav zelo zanimive dekorativne obrti izkažejo. To je možnost za bolj napredne dekoraterje in spretnosti dela z iglo ali šivalni stroj. Z njihovo pomočjo lahko na krilih osvežite žile.

Egzotični materiali

Stari vinilski zapisi bodo tudi odlične surovine za izdelavo dekorja metuljev. Ker je vinil težko izrezati iz metulja, ga je treba segreti v pečici. In da ne bi pokvarili pekača, mora biti pokrit s folijo.

Metulji za dekor vinilnega zapisa

Metulji za dekor vinilnega zapisa

Obris se nanaša na vinil s kredo, plošča se postavi v predhodno segreto pečico, takoj, ko se začne zmehčati, se vzame in se hitro izvleče s škarjami ob konturi. Pogosto je treba večkrat segrevati "obdelovanec". Po rezanju se zadnjikrat segrejemo in damo želeno obliko.

Iz pločevink ali drugih relativno mehkih kositra lahko izdelamo tudi odlične leteče lepote. Najprej morate odrezati dno in pokriti ter poravnati kos kositra. Nato s pomočjo šilo prenosa vezij s predlogo stanja, in jih povezati z oznako na pridobljene konture reza.

Za

Za dekoracijo "metulja" lahko uporabite tudi pločevinke za pivo

Lahko okrasite hrbet - svetleč del. To bo zahtevalo označevalce ali označevalce, lahko poskušate okrasiti laka za nohte. Obrisane čedne moške dobijo želeno obliko. Eden odtenek: robovi so zelo ostri, morate pazljivo delati, sicer se ne morete izogibati rezanjem.

Kako narediti konturne metulje iz papirja

Začnemo z najpreprostejšimi, vendar spektakularnimi - konturnimi metulji. Potrebovali boste strani v barvnem papirju ali reviji, konturne zemljevide itd. Uporabite lahko stare kartice ali barvni karton. Potrebovali boste tudi redni karton - izrezati predlogo.

So konturni metulji za dekoracijo - jih je enostavno narediti, vendar izgledajo čudovito

So konturni metulji za dekoracijo - jih je enostavno narediti, vendar izgledajo čudovito

Priprava predloge

Vzemite kos kartona - vse, lahko celo pakirate nekaj (čaj, žita, žita, itd), glavna stvar je, da je karton gosta in ne celična. Poiščite silhueto želenega metulja, jo prenesite v karton in izrežite. V galeriji fotografij je več silhuet. Lahko se natisnejo, nato rezane in prenesejo na karton.

Nekaj ​​nasvetov za delo s predlogami. Mnogi konture metuljev so podani z dvema kriloma, vendar je bolje, da izrežemo eno krilo - to bo natanko simetrično.

Poglej dobre dekoracije iz krilatih insektov različnih velikosti. Ker lahko isto vezje povečate z najbolj osnovno funkcijo grafičnih urednikov - enako barvo, ki je na voljo v vsakem računalniku. Ker je v tem primeru pomembna le kontura, kakovost risbe ni tako pomembna, zato pogumno eksperimentirajte z dimenzijami. Natisnjena predloga je izrezana, nanesti na karton in pripravi. Izrežemo, dobimo trdo delovno predlogo, s katero lahko izdelate več deset istih elementov.

Izrežite in pritrdite

Kako narediti konturno metulj iz papirja

Kako narediti konturno metulj iz papirja

Vzemite list papirja, ga dodajte na polovico, uporabite predlogo, narišite. Izrezali smo rezano linijo. Nadalje smo upognili krila iz "telesa", dobimo obdelovanca. Izrežite vrsto metuljev, pritrdite na izbrano mesto - na steno, kos kartona itd.

Lahko ga popravite za običajno lepilo (PVA je običajno najboljša možnost), majhni trakovi dvostranskega lepila. Uporabite lahko pasto za ozadje itd. Če pride do dvomov, stisnite svoje šivalne zatiče. Večkrat se lahko pritrdijo na steno, ne da bi pri tem ogrozili površino. Ko položite vse metulje in rezultat vam ustreza, lahko lepite ali uporabite samolepilni trak.

Openwork

Manj bolj zapleten z občutljivimi metulji. Izdelane so iz papirja ali lepenke. Pomembno je, da imate dober oster nož in vzorec s črtami na njem, po katerem bo potrebno izrezati preveč papirja. Takoj je vredno povedati, da je to težko delo.

Postopek je enak, kot je opisano zgoraj: pripravite predlogo in izrežite želeno število elementov. Posebnost je, da najprej cut in odstranite majhne drobce, nato pa izrežite kos papirja. S takim zaporedjem dejanj je manj možnosti za zlom tanke skakalnice in lažje je delo.

Kako narediti odprto delo z metuljem iz papirja - proces v slikah

Kako narediti odprto delo z metuljem iz papirja - proces v slikah

Delo z nožem s tankim in ostrim rezilom. Bolje je, da ni na mizi, temveč z nekaj trdega, lahko kos lesa, iverne plošče, plastike itd. Ampak moramo razumeti, da bodo na površini ostali žlebovi in ​​kosi, tako da bo ta kos uporabljen za nekatere druge namene problematičen.

Večplastni volumetrični

Pri izdelavi večplastnega volumna metuljev izrežite več kosov enake oblike (velikost in barva se lahko razlikujeta). So zloženi eden na vrhu druge, lepljenje "telesa", in krila so ukrivljeni z različnimi koti. Torej so ti metulji bolj obsežni.

Primeri večplastnega papirja iz metulja

Primeri večplastnega papirja iz metulja

Lahko naredite kombinacijo ribjih mrež in konturnih metuljev. Vzemite papir kontrastnih barv ali našli eno barvo, vendar različne odtenke. Naredite jim metulje iste oblike. Le nekateri bodo z ažurjem, drugi - brez. Sestavite jih, določite fragment brez vzorca. Izkaže se zanimiv učinek.

Lahko združite in tako

Lahko združite in tako

Obstaja tehnika, ki vam omogoča, da takoj izrežete masovne metulje iz papirja. Potrebovali boste dva pravokotnika papirja - večji (za večja krila) in manjši. Dodamo jih diagonalno, nato pa drugo. Obstajala sta dva trikotnika različnih velikosti. Zdaj, z dvema nasprotnima stranema, upognite papir v notranjost, tako da se na tretji fotografiji (s časopisom) izkaže trikotnik.

Veliki papirni metulji za dekoracijo

Veliki papirni metulji za dekoracijo

Na nastalih trikotnikih potegnite krila. V velikem odprtem prostoru se lahko nahaja le na robu, v manjših - na celotnem območju. Izrežite blanks in jih postavite v drugega, lepite skupaj. Zgoraj lepimo "telo", ločeno z antenami. Ker je papir zložen in krila dvojna, imajo izdelki večji volumen.

Valoviti papir

Z valovitim papirjem je lažje delo in metulji za dekor so bolj zračni in lahki, saj je papir prosojni. Izberemo primerne barve, vzamemo niti, škarje, lepilo. Nič več ni potrebno. Iz papirja smo izrezali pravokotnike s približno 7 x 10 cm.

Vse, kar morate storiti, je dekorativni valoviti papirni metulji

Vse, kar morate storiti, je dekorativni valoviti papirni metulji

Nastali pravokotniki na sredini so zašiti z iglo in nitjo, zategnite, naredimo nekaj zavojev z navojem. Izkazalo se je nekaj, kar spominja na lok. Zložimo ga na polovico, porinemo papir s prsti, poskušamo pustiti čim več gub - oblikujemo krila.

Proizvodni proces

Proizvodni proces

Ko vam bo rezultat zadovoljil, vzemite škarje, odrežite rob traku nekaj milimetrov - na antene. Na drugem delu smo oblikovan rob, ki spominja na krilo metulja.

Enostavno in enostavno

Enostavno in enostavno

Strune antene s prsti so zasukane v tanke cevi. Zdaj točno spominjajo na antene. Krila se razprostirajo in se končno ravnajo. Pridobili so lažji metulji.

Od prepognjenega papirja

Od dvostranskega barvnega papirja ali stare revije lahko izdelate papirne metulje za dekoracijo, jih zložite v majhno harmoniko. Izrežite dva kvadrata ali diamant iz papirja (eno malo več, drugo - nekaj manj), jih postavimo v majhno "harmoniko", začenši z enega od vogalov. Manjši bo, bolj zanimiv izdelek bo.

Kako narediti metulje iz papirja za dekoracijo stene

Kako narediti metulje iz papirja za dekoracijo stene

Dve zloženi rombovi so zloženi eden z drugim, vezan na navoj ali gibko žico sredi ustrezne barve. Iz ostankov žice izdelamo antene, poravnamo krila, po potrebi popravljamo obliko.

Fotografija za navdih

Prvič, malo o tem, kako in kaj lahko pripišete že naredili metulje za papir. Najlažja pot - na stene ali plošče z lepilom. Drugi ni nič manj preprost način - na dvostranskem škotu. Toda, da je bila dekoracija bolj obsežna, je najbolje, da ne lepite neposredno na steno, temveč na majhen košček penaste gume. Naredite bolj zračno kompozicijo, z jasnimi sencami.

Če na košček penaste gume pritrdite metulj, bo dekor še bolj obsežen

Če na košček penaste gume pritrdite metulj, bo dekor še bolj obsežen

Papirni metulji se uporabljajo za ustvarjanje obsežnih dekorativnih kompozicij na majhnih obročih z ribiško črto, ki jim je pritrjena. Izrežite papirne žuželke na liniji. Ne morejo jih obesiti na steno, vendar izgledajo zelo izvirne, čeprav je težje ustvariti takšno kompozicijo kot na steni.

Obroči in ribiška linija - vse, kar potrebujete, da ustvarite to lepoto

Obroči in ribiška linija - vse, kar potrebujete, da ustvarite to lepoto

In več stenskih kompozicij, ki so uporabljale metulje za dekor, so izdelane iz različnih vrst papirja.

Celo razvajeno stvar se lahko pretvori v lepo dekoracijo

Celo razvajeno stvar se lahko pretvori v lepo dekoracijo

Veliki metulj majhnih ,,,

Veliki metulj majhnih ,,,

Iz živahne slike

Iz živahne slike

Da ga okrepimo, tako da se zdi, da vsi letijo v eni smeri

Da ga okrepimo, tako da se zdi, da vsi letijo v eni smeri

Če želite ponovno ustvariti določeno sliko ali v navidezni motnji, prilepite v okvir

Če želite ponovno ustvariti določeno sliko ali v navidezni motnji, prilepite v okvir

Lahko se uporablja za okrasitev daril ali notranjih predmetov

Lahko se uporablja za okrasitev daril ali notranjih predmetov

Druga možnost z velikim metuljčkom ...

Druga možnost z velikim metuljčkom ...

Colorful tornado ....

Barvni tornado ....

Srce srca v središču kompozicije

Srce srca v središču kompozicije

Glavna stvar je, da bi našli svetlo sliko in celo preprost silhueta bo videti super

Glavna stvar je, da bi našli svetlo sliko in celo preprost silhueta bo videti super

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2