Hogyan lehet nyúl?

A tenyésztési nyulak türelmet és fiziológiai ismereteiket igénylik. Ennek hiányában nem lehet eredményeket elérni. Télen a nyulak jobban érzik magukat egy speciálisan elosztott fűtött helyiségben, amelyet nyúlnak neveznek. Otthoni tenyésztéshez egy kis keret-típusú fészer alkalmas. 

Mini nyúl több sejt számára

Mini nyúl több sejt számára

Mi legyen a nyúl?

A nyulaknak jól érezzük magunkat, ne betegeljük meg, ne növekedjünk és gyorsan szaporodunk, egy bizonyos hangulatot kell teremteniük. A fogva tartás feltételeit követelik, gyakran rossz állapotban betegek. Ennek elkerüléséhez a következő feltételekre van szükségük:

 • Az optimális hőmérséklet 14-16 ° C. A nyúl hőmérsékletét a fűtőtestektől, falaktól, ablakoktól és ajtóktól távol eső helyen határozzák meg. Mind a túlmelegedés, mind a hipotermia negatívan hat. A hőmérséklet csökkenésével további takarmányra van szükség, ami nem jövedelmező. De a sima emelkedése vagy csökkenése a hőmérséklet nem olyan destruktív, mint a hirtelen változások. Mindezekből következik, hogy melegített nyulakat kell létrehozni, a fűtés és a légkondicionálás lehetőségével. A leginkább indokolt nyúlak, drótvázas technológián alapulva, ásványgyapot szigeteléssel (a vastagságot a régió függvényében számolják). Nem kevesebb figyelmet kell fordítani a padló és a mennyezet szigetelésére. A tetőfedő anyag szigetelés nélkül lehet, védelmet kell nyújtania a nedvességtől. Ebben az esetben gondoskodni kell a padló szigeteléséről. Olcsóbb önteni egy réteg expandált agyag a padlón, a tetején hogy egy réteg agyag kevert szalma és szárítjuk agyag, és akkor legalább elhagyja palyh vázlat - további szigetelést.

  Normális egészségi állapot esetén bizonyos feltételek szükségesek

  Normális egészségi állapot esetén bizonyos feltételek szükségesek

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  71 − = 65