Önellátó zuhanyzó

Nyáron, még a pihenés, és nem működik, a dacha kell a lehetőséget, hogy mossa. A legegyszerűbb módja az, hogy megszervezze az utcán, és ne a házban. Készíthet hordozható - mobil zuhanyozást. Ez egy kiváló lehetőség az első alkalommal. De valami alapvetőbbet akarok. Ehhez építsen egy nyári zuhanyozót az országban. Állandóan, de könnyű. 

Hordozható nyár

Kezdjük a legegyszerűbb modellekkel, amelyek nem igényelnek fülkét vagy nagy kapacitású eszközt. Vannak olyan mobil zuhanyzók, amelyek a lábszivattyú elvén működnek. A víz forrása minden olyan kapacitás, amelyet mellé raksz - egy vödröt, medencét, tartályt - azaz. Ebben az esetben csökkentse az ollós szivattyúhoz csatlakoztatott tömlő végét, amely gyakran szőnyegnek tűnik.

Láb zuhany

Láb zuhany

A "szivattyú" kimenetéhez egy tömlõ csatlakozik egy öntözõ kannához. Ahhoz, hogy a szivattyú párnái megnyomva vízzel áramolhasson a szőnyegre, forduljon. Vezettek - a víz ment.

Mi a jó ezen lehetőség mellett, magával viszi. Hő az utcán - mossa a gyepen. Hideg lett - belépett a házba, felhúzta a vödröt, és ott mosott. Továbbá, ez a zuhany is lehet venni a túrázás - elhelyezett egy standard csomagot. Egy másik plusz - a víz hőmérsékletét önállóan szabályozzák: melegen töltjük - melegen melegítsük. Ha frissíteni szeretné magát, vegyen egy vödör vízhűtőt. Szép zuhanyzó lehetőség nyári használatra.

Nyári téli zuhanyzó a házban

A helyhez kötött zuhany kialakításakor felmerül az első kérdés: hol kell elterelni a vizet. Ha már van egy vízelvezető gödör a WC-hez, akkor elhelyezheti a csővezetéket. De ez a döntés nem a legjobb, ha baktériumokat vagy készítményeket használ a hulladék gátak feldolgozására. Ebben az esetben bizonyos páratartalomra van szükség, és zuhanyzóval egyértelműen több lesz a normálisnál.

A zuhanyozásnál jobb, ha külön vízelvezetőt készítenek. Ha a talaj normális vízelvezetési kapacitásával elég, hogy feltárja a 60 * 60 * 60 cm-es közeli gödröt, töltse azt égetett, akkor - törött tégla. Ennek elégnek kell lennie az átlagos vízáramhoz. Ha a családod a "vízimadár" kategóriájába tartozik, vagy a víz rosszul megy, többet csináljon.

Pit a víz leereszkedik a zuhanyzóból

Pit a víz leereszkedik a zuhanyzóból

A homokos talajokon egy másik baj van: a homok összeomolhat. Ezután a falakat egy hálóval meghúzhatjuk, az oldalsó vezetősíneket. Egy másik lehetőség -, hogy fedezze a falakat a táblák (mint a fotó). De ez az, ha a tábla hátul maradt.

alapítvány

Bármi legyen is a nyári zuhany, ez általában egy kicsit súlyos. Ezért az oka nem túl súlyos: nincs értelme a pénzbe ásni. Leggyakrabban kis alapblokkok használatosak, amelyek a szintnek megfelelően vannak beállítva. A dákó zuhanyzója 20 cm-re emelkedik a föld felett. Elég, hogy a kezelt fa (ha keretként használják) nem rothad.

Az alap lehet építőelem vagy beton oszlopokból

Az alap lehet építőelem vagy beton oszlopokból

Ha egy keretet építesz a fémből, akkor mindent ki lehet tüntetni a burkolólemezen vagy a lemezen. Kívánságra magad is öntheti az oszlopokat: tegye a zsaluzatot, helyezze el a vasalót és öntsön betont.

váz

A lélek méretei önkényesen választanak: itt nincsenek normák. Ráadásul a zuhanyzó gyakran csak egy része. Másik esetben például egy ruhatárat vagy egy helyiséget egy vízmelegítő (elektromos vagy fa - a feltételeknek megfelelően). Valaki azt tervezi, hogy a második felét a kamrában vagy a készlet tárolásában tervezi. Tehát a dacha zuhany nem mindig csak egy mosókonyha.

Ha azt tervezi, könnyűszerkezetes, ami csak kell mosni, és a legegyszerűbb lehetőség - a függöny helyett egy ajtót, akkor megteszi a legkisebb méretei: négyzet egy hossza mintegy 90 cm (az alábbi ábrán), rack magasság kivételével tartály - 2,2 m vagy magasabb (ha a család magas).

A zuhanytálca rajza az országban (minimális méretekkel)

A zuhanytálca rajza az országban (minimális méretekkel)

De ez a szélesség messze nem kényelmes: túlságosan zsúfolt a közepes komplexitású emberek számára is. Kényelmesebb, szélessége legalább 100 cm, vagy jobb - 120 cm Ez a keret fém vagy fa rúdból készül.

Fémből

A zuhanyzó fém keretét legalább 4-5 mm vastagságú sarokból főzzük. A polcok szélessége a tervezett terhelés függvényében kerül kiválasztásra. A keretet általában a tartályok vízzel és bőrrel töltse. Ha azt tervezi, hogy a tetején a műanyag négyzet kapacitás 100 liter, obtyanut film falak, szövet, impregnált vagy valami olyan egyszerű, hogy a keresztmetszet lehet minimalizálni. Ha azt akarjuk, hogy például két 200 literes hordókhoz és zuhanyfülkével az országban burkolat mindkét oldalán sorakozó, a terhelés lesz egészen más. És itt nagy részekre van szükséged.

Fém keret az ország zuhanyzójának

Fém keret az ország zuhanyzójának

Egy másik fém keret az országos zuhanyhoz egy profilos csőből készíthető. A falak falának vastagsága 3 mm, a pántok esetében 2 mm. Téglalap alakú vagy négyszögletes keresztmetszettel rendelkezik, amely nagymértékben megkönnyíti a láda és az alátét rögzítését. A sarkhoz való rögzítéshez gyakran először meg kell csavarni a rudakat, és rögzíteni kell a többi pántot a rúdra. A profilozott csőhöz a heveder közvetlenül rögzíthető - csavarokkal vagy csavarokkal, lyukak előzetes fúrásával.

A fémkeret leginkább hegesztett. Ha a gép nem, összecsukható keretet hozhat létre a csavaros csatlakozásoknál. Hajtson végre kézműveseket, és így: csavarja ki a szükséges hosszúságú csöveket, vastag szerelési szöget zárjon be, és szerelje össze a keret csavarjait.

Példa csavaros szerelésre

Példa csavaros szerelésre

Abban az esetben, ha azt tervezi, hogy megtanulja, hogyan kell hegeszteni a hegesztési technikát a kezdők számára, a hegesztőgép kiválasztása itt van.

Fa

Az utcai zuhanyzó fa keretét egy sávból szerelik össze. Az alsó pántok esetében általában 100 * 100 mm vagy 150 * 100 mm-es fenyőgerincet használnak. A rackek kisebb részbe helyezhetők. Ismét a tehertől függ. Ha a tartály tetője tágas, készítsen szövőszékeket. Ha csak a tetőt tartják (a víz titániumban van felmelegítve) vagy egy nagyon kis tartályt, akkor elég 50 * 50.

A zuhanykeret gerendájának összekötésére szolgáló módok: csap / horony és sarkok

A zuhanykeret gerendájának összekötésére szolgáló módok: csap / horony és sarkok

A sávokat különböző módon rendezheti. Ha igaza van, vágnia kell a tücskét és a horogot. Ha gyors, akkor közvetlenül a dokkoláshoz erősítheti a sarkok kapcsolatait.

Az állványok kioldása után azonnal készítsük el a felső hevedert. Pontosan megy 50 * 50 mm vagy 50 * 40 mm-re. Készíts egy másik köztes pántot. Egy, kettő, akár három is lehet. Ha a zuhanyt borítással borítja, a gerendát utánozza, a keresztkarok gyakrabban rögzíthetők: a nem teljesen lapos fűrészelést megszorítják. A piacon értékesített faanyag minősége, enyhén szólva, nem magas. Szükség van a geometriai kötegek korrekciójára erővel.

A keretnek a gerendából történő felépítése a videóban látható

burkolat

Húzza meg a keret lehet bármilyen anyag: