Етажни котли

Етажни котли

Бойлерът е незаменим уред във всеки апартамент, особено когато топлата вода е изключена. Това се случва, че дизайнът на помещенията не позволява да бъде монтиран на стената в баните или например в тоалетната. В края на краищата, не всяка стена е в състояние да издържи значителни товари, особено когато става дума за големи видове котли, които могат да задържат повече от двеста литра вода.

Домакински подов бойлер

При такава голяма маса бойлер, не бива дори да мислите за поставянето на такива единици на стената, тъй като това може да доведе до неприятни последствия. Изходът от тази ситуация е подов бойлер.

Висококачествен подов котел

Видове и видове котли

Бойлерите са разделени на няколко категории. Също така те могат да бъдат разделени на няколко вида, в зависимост от вида отопление на бойлера.

Видове бойлери

По правило подовите котли са два вида:

  • електрически;
  • Газ.

Газов нагревател под вода

Газов нагревател под вода

Проектирането на стандартни модели осигурява доставка на вода и електричество изключително в долната част на продукта, а подовите бойлери изпълняват работата си върху малко по-различна схема от класическата версия. Това се дължи на факта, че подовото оформление на такива продукти изключва възможността за достъп до тези елементи на конструкцията, поради което в подовите сортове те са, по правило, в страничната част на устройството

Електрически подов бойлер

Електрически подов бойлер

В комплекта котли от добре известни производители по правило има специални крака, които могат да служат като опора и да гарантират стабилността на продукта. Такива опори могат да бъдат или подвижни или вградени. Гаранцията, че устройството ще остане неподвижно, е, че неговият дизайн осигурява три крака, което осигурява максимална стабилност.

Подов бойлер с крака

Инсталирането на такива устройства се различава в зависимост от предназначението им. Котли битови сортове осигуряват капацитет до двеста литра, както и монтирането им е почти същата като на стената, но не се изисква в случай на закрепване, както и възможността да се движат на устройството ви позволява да изберете мястото, при спазване на всички изисквания.

Подовите бойлери по принцип не се произвеждат с капацитет по-малък от сто литра, но има и някои изключения. Те включват например кумулативни сортове котли, чийто обем е около тридесет литра.

Такива продукти често се поставят под мивки, за да получат достъп до топла вода в кухнята. Такива бойлери не могат да бъдат фиксирани, а просто да се поставят директно върху пода или друга повърхност. Трябва да сте наясно, че този сорт не е подов бойлер, но е монтиран на стена, когато е инсталиран, се правят грешки.

Монтажът на търговски продукти трябва да се извършва изключително от специалисти, тъй като обемът им може да достигне хиляди литри, което изисква компетентен и професионален подход.

Монтаж на подов котел

Газовите подови котли са доста икономични и за разлика от поточните нагреватели, те могат да натрупват голямо количество гореща вода. Такива бойлери са инсталирани както в къщи, така и в промишлени помещения.

Видове бойлери в зависимост от вида отопление

По вид отопление котлите могат да бъдат:

  • Индиректно отопление;
  • Директно отопление.

Външен водогреен котел

Външен водогреен котел

Те се различават по това в котли отопляват с индиректно нагряване с малко вода схема и да го загрява водата в основната система вода, с пряко нагряване на водата в котела се нагрява директно TAN от анода към катода (на ток).

Съвети за избор на котел

Много е важно при закупуването на такива продукти да се обърне внимание на характеристиките на тяхната инсталация, така че вместо необходимия продукт, не купувайте суспензионна версия. Лесно е да ги смесвате, защото изглеждат еднакво, по правило, но принципите на тяхната работа са съвсем различни.

Котел на пода

За подгряване на много големи количества вода се изисква подов котел. Единлитровият модел е в състояние да отговори на нуждите на водата на средно тримесечие. Но ако такива обеми не са достатъчни, не мислете дори да прикрепите двеста литрови резервоари към стената, тъй като това води до доста тъжни последици.

Котел на пода

В повечето случаи подовият бойлер може хармонично да се побере в почти всеки интериор, който не може да се каже за модели на стените.

Котел на пода

Производители на подови котли

Сред производителите на такива продукти, най-надежден и висококачествен продукт се произвежда от Ariston, Siemens, и Vaillant, позволявайки им да се превърнат в лидери в тази област, не само в Русия, но в цяла Европа.

Подов бойлер Аристон

Подов бойлер Аристон

Водонагревател Valliant

Водонагревател Valliant

Цените за подобни продукти варират от $ 450 до $ 1,200, което е доста адекватна цена.

Когато купувате Thermex, не забравяйте, че котлите се произвеждат в Русия, но от китайски части, което е причина за доста ниското качество на продуктите. Особено внимание заслужава липсата на фокус на тази компания върху желанията на клиентите. Това доведе до факта, че повечето от отзивите за този продукт са отрицателни.

Подов бойлер Thermex

Подов бойлер Thermex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 25