Газов маркуч за свързване към газ

Газов маркуч за свързване към газ

По време на съветската епоха връзката на газовата печка с газопровода е обект на по-строги правила. В тях единственият възможен вариант беше да се свърже с твърда тръба. Газът се подава към плочата с метална тръба. За ъгли, ъгли, колене бяха използвани. И така, преместването на плочата беше невъзможно, дори и малкото мокро почистване беше съпроводено с трудности.

Днес във връзка с появата на нови материали е разрешено използването на гъвкави тръби. Но е много важно да спазвате всички правила и да свържете правилно газта.

Правилно свързана газовата колона

Маркучи за свързване на газовата колона с газ

приложение

Газовият маркуч трябва да има леко изкривяване. Ето защо трябва да определите ясно дължината. Дължината трябва да се определи въз основа на условията на полагане. И разстоянието от кръстовището с газовата тръба преди да влезе в колоната. Необходимо е да се обърне внимание на нишката, която е поставена на този вход. Върхът на конектора трябва да съответства и на диаметъра. Ако диаметрите са различни - трябва да използвате специален адаптер.

Трябва да се има предвид, че максималната дължина на такъв маркуч е 4,5 метра. Силното напрежение не е допустимо. Това може да доведе до деформация и вследствие на това да доведе до изтичане. Малка разлика ще ви позволи леко да преместите плочата, в случай на ремонт или мокро почистване.

Газови маркучи

Газовият маркуч е маркиран в жълто. Водният маркуч има червена или синя маркировка.

Съвети за избор

Ето един малък списък от тръби, които предлагат магазини за свързване на газовото оборудване. Но не забравяйте да използвате само специализирани газови маркучи. И никога не използвайте маркучи за вода.

  • Каучуков подсилен маркуч. Бюджетен вариант. Има добри диелектрични свойства. Вярно е, че недостатъкът на такъв продукт е, че е склонен на бързо унищожаване и появата на пукнатини.
  • Каучуков маркуч в метална плитка. За разлика от предишния си колега, той е устойчив на механични щети. Но благодарение на плитката е невъзможно да се провери газопроводната тръба, а ако е дефектна, не може да се намери място за утечка. Недостатък е и отсъствието на диелектрик.
  • Метален тръбен маркуч. Издръжлив, надежден, способен да се разтяга и да държи правилния ъгъл. Има недостатъци. Висока цена в сравнение с гумените маркучи. Също така няма диелектрик. Но най-значимият недостатък е възможността за изгаряне на дупки в такива проводници. Ако няма инсталирана диелектрична вложка.

Във всеки случай ще е излишно да поискате от продавача да даде препоръка. Въз основа на техния опит, те ще ви посъветват най-добрия вариант. Не купувайте продукт от съмнително производство. Следвайте тези правила и инсталирането ще върви като часовник.

Газови маркучи

Друг върха, ако маркучът има добра производителност, не използвайте маркучи с диаметър по-малък от 10 мм.

Свързване на газовата колона към газа

В следващото видео ясно ще се покаже и обясни как правилно и безопасно да се свърже газовата колона към газопровода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 33