Инфрачервен нагревател за баня

Инфрачервен нагревател за баня

Инфрачервените нагреватели се наричат ​​такива отоплителни уреди, които отопляват околната среда чрез насочени инфрачервени лъчи. Също така такива устройства се наричат ​​отражатели или устройства за термично излъчване.

начин отопление на стаята е много по-ефективен в сравнение със загряване чрез конвекция нагреватели: конвекционни устройства първия топъл въздушното пространство, включително въздух underceiling на стаята (което не се използва), и след това се нагрява на околните обекти. Инфрачервените нагреватели първи топли предмети и само тогава въздух. Повърхността на обектите, върху които са насочени инфрачервените лъчи, поглъщат лъчиста енергия, превръщат ги в топлинна енергия и след това ги предават на въздуха. Това дава възможност за бързо и ефективно загряване на определена част от стаята.

Инфрачервен нагревател за баня

Удобства

 • Всички видове инфрачервени нагреватели работят от електричеството чрез принципа на слънцето, тоест, то не загрява самия въздух, а околните неща или околните хора.
 • Случаите на подобни устройства за отопление са направени от метал или стъклокерамика. Основната част от нагревателите на инфрачервения тип е радиаторът, който се намира вътре в корпуса. Той разпространява лъчи с инфрачервен характер. Нагряващата част е тръбен електрически нагревател или електрическа отворена спирала. Тези нагреватели с отворена спирала, предназначени за работа в жилищни райони, са оборудвани с допълнителна защитна метална мрежа.

Характеристики на инфрачервени нагреватели за баня

Goodies

 1. Топлината от инфрачервени лъчи не изсушава въздуха и не гори кислорода.
 2. Целевите лъчи могат незабавно да затоплят околните неща и околните хора, както и определена област. Това ви позволява да спестите много електричество.
 3. Няма шум или движение на въздуха по време на работа.
 4. Наличието на термостат позволява поддържането на комфортна температура.
 5. Те се считат за устройства с висока степен на безопасност. Те могат да се използват в жилищни помещения, включително в банята, в оранжерии, в къщи, в офиси, в гаражи и дори на открити веранди. Разбира се, на открито въздухът няма да бъде топъл, както в стаите, но в близост до топлоизлъчващия панел ще се почувствате топло.
 6. Според много купувачи тези нагреватели са отлична стойност за парите.

Предимства на инфрачервените нагреватели за банята

Предимства на инфрачервените нагреватели в банята

минуси

В момента няма недостатъци на инфрачервените нагреватели. Почти цялата обратна връзка от клиентите е положителна.

видове

Панел с инфрачервена връзка

Това е най-компактният и икономичен тип нагревател. Панелът е окачен на стената. Външно напомняща на традиционните стъклокерамични плочки със среден размер. На пазара панелът е представен в различни цветове, което ви позволява да избирате нагревател за стила на интериора. Изглежда, че тези нагреватели са много стилни и модерни. Този нагревателен панел не трябва да се почиства през лятото. Това ще бъде полезен елемент в интериора на банята.

Баня панел инфрачервен нагревател

Инфрачервен нагревател за баня в банята

ципест

Филмовият нагревател е най-тънкият източник на топлина в стената. Състои се от тяло, инфрачервен филм и кабел с щепсел. Тялото е изработено от огнеупорен материал, върху който чертежът се извършва по метода на термопечат. Инфрачервеният филм има покритие с въглерод. Външно изглежда като картина, благодарение на която е по-популярна сред дизайнерите. Това устройство не само не пречи на интериора, но по някакъв начин го допълва. Това е абсолютно огнеупорен нагревател. Неговата повърхност се загрява до максимум 60 градуса по Целзий, от която е нереалистично да се изгори. Нагревателният елемент на такъв нагревател е изработен от тънко въглеродни влакна, чиято дебелина е 1,5 мм. Гъвкавостта на устройството му позволява да се срути под формата на тръба и да се почисти през лятото. В тази форма те могат да се съхраняват и прехвърлят. Лекотата на продукта позволява окачването на устройството върху всякакви повърхности, включително врати и стени с различна дебелина.

Филмов инфрачервен нагревател за баня

Съвети за избор

 1. Закупуването на този или онзи вид инфрачервен електрически нагревател за банята е важно да се помни, че топлопредаването на устройството не зависи от размера на самия нагревател, тоест от жилището му, а от неговата мощност. Ако височината на вашата баня е стандартна, тогава за всеки 10 кв.м. м на подовото пространство ще изисква 1 kW мощност на нагревателя.
 2. След като определите мощността, изберете модела на инфрачервения нагревател.
 3. Попитайте продавачите, ако избраният модел е подходящ за използване в банята с повишена влажност и резки температурни промени.
 4. Не забравяйте изискванията за пожарна безопасност на устройството.
 5. Изберете модел, който не само изглежда красив, но все още се вписва в стила на вашия интериор в банята.

Съвети за избор на инфрачервен нагревател в банята

Препоръки за избор на инфрачервен нагревател в банята

Ако инфрачервените нагреватели са единственият източник на отопление във вашата баня, то е по-добре да ги окачите около периметъра на стаята на стената или на тавана. Ако просто се нуждаете от допълнителен източник на топлина, инфрачервеното устройство може да бъде монтирано срещу малка площ, където човекът е най-често присъстващ.

Инфрачервен нагревател в банята

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 82