Инфрачервени сауни за апартаменти

Инфрачервени сауни за апартаменти

Повечето от тези, които живеят в селска къща, рано или късно решават да построят баня на място. И задължително с парната баня. В края на краищата топлината и горещата пара имат наистина лечебна сила. Градските жители на процедурите за къпане, подобряващи здравето, от дълго време са били на разположение само през лятото във вилата, в обществени бани или в спа центрове.

Днес имаме възможност да организираме мини сауна в нашия апартамент. Сред различните видове сауни за дома инфрачервена сауна е много популярна. Предимствата и недостатъците на инфрачервената сауна, характеристиките на оборудването, както и правилата за монтаж, ще разгледаме в тази статия.

Инфрачервена сауна за апартамент

Goodies

  • Инфрачервената сауна е кабина с цялото необходимо оборудване, напълно готова за използване веднага след свързването. Инсталирането на инфрачервена сауна е бързо и лесно.
  • Вътре в кабината е много удобно, тъй като въздухът не се загрява много. Температурата на нагряване може да се регулира, но не може да надвишава 60 градуса. Поради тази причина се препоръчват инфрачервени сауни за тези, които са противопоказани в конвенционална парна баня.
  • Инфрачервеното лъчение е безвредно за тялото, така че инфрачервените сауни могат да се провеждат дори и за деца и възрастни хора. Интересното е, че инфрачервените лъчи не оказват влияние върху въздуха, а върху човешкото тяло. Следователно, топлината прониква много по-дълбоко, отколкото когато се намира в конвенционална парна баня. Лъчите загряват не само кожата, но и костите, мускулите и вътрешните органи на човека.
  • Инфрачервената сауна е добра за градските апартаменти, тъй като в процеса на нейното функциониране не се произвежда пара. Някои видове бани изискват подреждане на добра вентилационна система, а за кабина с инфрачервена сауна това не е необходимо.
  • Инфрачервена сауна в сравнение с други типове домашни двойки - дизайнът е малък. Можете да го поставите във всеки повече или по-малко просторен апартамент. Друг плюс е, че кабината може да се намира не само в банята, но и във всяка друга стая.

Предимства на инфрачервена сауна за апартамент

Предимства на сауни с инфрачервена сауна

минуси

  • Фенове на тази дървена горивна сауна не харесват инфрачервената сауна за ниска температура и липса на гореща пара. Ето защо, ако обичате традиционната парна баня, разгледайте по-отблизо останалите варианти за домашни сауни.
  • Инфрачервените лъчи много затоплят тялото, поради което човек започва активно да се поти. По този начин, дори и след кратка инфрачервена сауна се появява значителна загуба на течност. Ето защо преди и особено след инфрачервената сауна трябва да се пие много чиста вода. Обърнете внимание на физическата активност след като сеанса е противопоказана.

Противопоказания

Въпреки факта, че инфрачервените лъчи са безвредни за здравия човек, инфрачервените сауни имат редица противопоказания:

  • Трябва да откажете да купите домашна сауна, ако имате доброкачествени или злокачествени тумори.
  • Също така, инфрачервените лъчи не се затоплят по време на периода на инфекциозни заболявания и ако има възпалителни процеси в организма.

В този списък с противопоказания няма край: ако имате съмнения дали можете да провеждате сеанси на инфрачервена сауна, защото имате заболяване, консултирайте се с Вашия лекар.

Инфрачервени сауни за апартаменти и техните недостатъци

видове

Домашна инфрачервена сауна наскоро придоби популярност, така че изборът на модели е много разнообразен. Класическата инфрачервена сауна е компактна, херметична кабина, оборудвана с всичко необходимо, включително удобни шезлонги или седалки. Инфрачервените кабини се различават в няколко ключови параметъра: размер, капацитет, вид на конструкцията, материал на производство, мощност на нагревателите, наличие на допълнителни функции и др.

Площта на кабината за инфрачервена сауна може да бъде от един до няколко метра. Има модели ъглови, квадратни, многоъгълни или закръглени.

В големи кабини могат да се поберат двама или трима души. Най-често купувачите купуват кабини от дърво или с покритие, което имитира природните текстури. Но за апартаментите, декорирани в модерен стил, има голям избор от сауни със стъклени и метални декоративни елементи.

Много удобна е инфрачервената сауна, съчетана с душ. Също така в продажба могат да се намерят кабини за инфрачервена сауна, оборудвани с оборудване, което ви позволява да провеждате сесии ароматерапия, цветна терапия и вдишване на морски въздух. Някои модели са оборудвани с радио и телевизионен монитор.

Сортове инфрачервени сауни за дома

Видове инфрачервени сауни за апартамента

Модели на инфрачервени сауни за дома

цена от

В зависимост от модела цените за инфрачервени кабини могат да варират с няколко стотин хиляди рубли. Най-евтиният модел на инфрачервена сауна днес ще ви струва 90-100 000 рубли. Това ще бъде едноседалков кабинет с площ от около един квадратен метър. Повечето производители оборудват всички най-необходими и евтини кабини на инфрачервени сауни. В допълнение към нагревателите и седалките кабината обикновено има лампа за четене и държачи за аксесоари за баня.

Най-скъпите модели на инфрачервени сауни струва 300-400 000 рубли. Площта на луксозните модели е около два квадратни метра, така че вътре удобно да настанят двама възрастни. Такива инфрачервени сауни имат голям набор от допълнителни функции, оборудвани с мултимедийно оборудване и контролен панел.

Цената на инфрачервена сауна за апартамент

Изисквания към помещенията

Монтажът и инсталирането на инфрачервена кабина не е трудно и отнема по-малко от час. Мястото за инсталиране трябва да бъде избрано предварително.

Важно е, че стаята е сух, колкото е възможно, и че е на разстояние най-малко 5 см между стените на кабината и стените на стаята. Ако сауната трябва да се инсталира в банята, изберете място за него, доколкото е възможно, от водопроводни тела.

Инсталиране на собствените си ръце

Първо, оборудването в кабината е монтирано - обикновено седалки, подложки за крака и рафтове за аксесоари. След това вратата се монтира на място. След като кабината бъде сглобена, можете да я свържете към електрическата мрежа.

Инфрачервени сауни за апартаменти

Безспорното предимство на инфрачервените сауни е, че преди да бъдат инсталирани в апартамент, не е необходимо да се извършват обширни подготвителни работи. Съгласно правилата за експлоатация на инфрачервени кабини трябва да се обърне специално внимание на спазването на техниките за противопожарна безопасност.

Преди да купите и инсталирате кабина за инфрачервена сауна, уверете се, че електрическата инсталация в апартамента работи правилно. Уверете се, че сте инсталирали устройство за остатъчен ток върху окабеляването. Преди да свържете кабината, не забравяйте да изключите апартамента. Не забравяйте, че не трябва да свързвате инфрачервената кабина към мрежата чрез адаптери и удължителни кабели.

Инфрачервени сауни за апартаменти - изисквания и инсталация

Изисквания за стаята и инсталиране на инфрачервена сауна в апартамента

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 36