Какъв е най-добрият клас на въртене в пералните машини?

Какъв е най-добрият клас на въртене в пералните машини?

Изборът на сложни домашни уреди не е лесна задача, защото купувате устройство, което в идеалния случай трябва да ви издържа много години. Пералната машина става незаменима помощник в къщата, която изпълнява доста болезнена работа - измиване, изстискване и понякога сушене на дрехи. Благодарение на това полезно устройство модерните жени имат повече време за други неща.

За да получите от закупуване на домакински уреди максимална полза, трябва да се проучи пазара преди да купите, да сравните предимствата и недостатъците на всички налични в търговската мрежа модели и едва след това, след претегляне на всички "за" и "против", за да вземе решение. При избора на пералня, трябва да имате предвид различни фактори, включително класа на въртене. За какво е и кой клас е за предпочитане, ще кажем в тази статия.

Хавлии на пералната машина

Какво е това?

Spin клас - това е една от основните категории, които се оценяват сегашните модели на перални машини: колкото по-висока класа, толкова по-голяма от скоростта на въртящия се барабан време на центрофугиране, както и по-малко мокър край с бельо. Говорейки със специални термини, остатъчната влага на прането зависи от класа на пресоване.

Класът на въртене се присвоява на пералната машина след извършване на определени изчисления при тестване на уреда. Прането на дрехите се претегля преди и след измиване, и разделяйки втория резултат на първия, получаваме коефициента, с който се определя кой клас въртене принадлежи на дадения модел.

видове

Общо има 7 класа машини за печене: от най-високата - А до най-ниската - G.

Индексът на ефективност на класа за пресоване се разглежда като се раздели теглото на водата в прането след натискане до теглото на прането в суха форма. За да изчислите теглото на водата в пералнята след изглаждане, извадете от теглото на прането, след като изстискате теглото на прането в суха форма.

Индекс на ефективност на класа за пресоване

Можете да сравните индексите на ефективност на класа за пресоване в следната таблица. Ето кратки характеристики на всеки от класовете.

клас

Влажност на прането след измиване

Скоростта на въртене

А

По-малко от 45%

1600 об / мин

B

От 45 до 54%

1400 об / мин

C

От 54 до 63%

1200 оборота в минута

D

От 63 до 72%

1000 оборота в минута

E

От 72 до 81%

800 оборота в минута

F

От 81 до 90%

600 оборота в минута

G

Повече от 90%

400 об / мин

Добър показател е влажността от 60%, която съответства на класове А, В и С.

Класно влияние върху консумацията на електроенергия

Клас на центрофугиране - параметърът със сигурност е важен, но при избора на пералня трябва да се вземат под внимание другите му характеристики. Един от най-значимите е класа на потребление на енергия. От този индикатор зависи колко електричество ще се изразходва за осигуряване на работата на устройството. Най-високият клас - A - означава, че машината консумира минималното количество енергия. Освен това този клас има подкласове - A + и A ++.

Класът на въртене и енергийният клас са две взаимозависими категории. Очевидно е, че колкото повече се върти пералнята, толкова повече електроенергия прекарва. По този начин единиците, които отлично натискат прането, няма да бъдат най-икономичните от гледна точка на разходите за плащане на сметки за електроенергия.

Най-добрият вариант се разпознава от пералните машини със степен на изстискване Б. Те осигуряват много добро качество на въртене, без да консумират прекалено много електроенергия. От друга страна, ние използваме пералня не толкова, така че потреблението на енергия обикновено не се обръща много внимание.

Влияние на един клас въртене върху потреблението на електроенергия

Цената на измиването е силно повлияна от потреблението на вода. Така че, Candy GO4W 6423D-07 консумира 110 литра вода на цикъл, а Siemens WS 12K26 S - само 46 литра. И двете машини са проектирани за капацитет от 6 кг пране. При еднаква мощност, вторият модел използва по-малко вода и следователно е по-ефективен в този показател.

Съвети за избор

  • За тези, които предпочитат сухи дрехи на открито (например на балкона или в двора), и няма да се оттеглят от своите навици, можем да препоръчаме да не плаща за ненужни, за закупуване на перална машина с ниска спин клас а.
  • Лошо изхвърлени предмети след измиване значително "добави към теглото", така че собствениците на перални машини с нисък клас на въртене трябва да полагат значителни усилия да извадят мокрото пране от барабана. Ако физическата активност е противопоказана за вас, по-добре е да се грижите за вашето здраве и да получите модел с по-висока степен на въртене.
  • В допълнение към класа за притискане също е необходимо да се вземе предвид класа за измиване - колко добре машината мие нещата. Доста често тези характеристики не съвпадат и в края на краищата ще трябва да се задоволите с добре натиснати, но абсолютно неразвити неща.

Ще откриете много интересна информация за процеса на завъртане, като гледате следващия видеоклип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 45